Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας!

Είμαι στην αναζήτηση hardware για να εγκαταστήσω σε αυτο το pfSense.

Έχετε να προτείνετε κάτι πέραν των προτεινόμενων λύσεων της netgear;

Υ.Γ ιδανικά να υπάρχει και στην ελληνική αγορά για αποφυγή μεταφορικών

Δημοσ.

οποιοδηποτε συχρονο μηχανημα (mini-itx μητρικη, σχετικα προσφατος επεξεργαστης (για να εχει AES-NI) και 2+ θύρες (ανάλογα τι δικτυο θες να στησεις)

αναλογα το bandwidth και τις απαιτησεις σου προσαρμοζεις το build. αν παρεις pcie καρτα δικτυου προτίμησε intel chipsets.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να βάλω pfsense ή κάτι παρόμοιο στο 2ο μηχάνημα της υπογραφής μου καθώς δεν το χρησιμοποιώ πλέον, για αρχή δοκιμαστικά και για να πειραματιστώ με μερικά πραγματάκια και αν βλέπω ότι είναι χρήσιμο βλέπω μετά αν θα το αναβαθμίσω. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω κάρτες δικτύου στην Ελλάδα, οπότε λέω να κοιτάξω απο Amazon. Καλά το πάω ή δεν θα βγει το πείραμα?

Επεξ/σία από Luciddream
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχω έναν Dell R210 4GB ram XEON με 2+4 1gig ethernet.

Σκέφτομαι να βάλω ΕSXi και να στήσω για το σπίτι ένα pfsense με OpenVPN server για 3-4 χρήστες (ή pivpn αν δε γίνεται μέσα από το pfsense) και ένα δεύτερο pihole για τις συσκευές του σπιτιού γενικότερα (σε HA με ένα άλλο ESXI μηχάνημα που έχω), άρα το pihole στον dell θα λειτουργεί μόνο όταν το πρώτο pihole θα είναι κλειστό.

Είμαι με 200άρα FTTh και το σπίτι έχει cat6 ethernet για τα σταθερά μηχανήματα.

Θεωρώ ότι θα είναι οκ για να σηκώσει τα παραπάνω, σωστά;

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2.5gb ram θελει ο esxi.

Βαλε pfsense και pfblockerng που κανει ιδια δουλεια με το pihole.

Επεξ/σία από Neo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είχα δει για το pfblockerng αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου. Θα το ψάξω περισσότερο όμως.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σχετικά με τη ram. Μάλλον με βλέπω να κάνω αναβάθμιση στον άλλον server και να βάλω τα 4+4 GB που έχει τώρα αυτός, στον dell.

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ.
Στις 13/3/2022 στις 2:00 ΜΜ, Luciddream είπε

Σκέφτομαι να βάλω pfsense ή κάτι παρόμοιο στο 2ο μηχάνημα της υπογραφής μου καθώς δεν το χρησιμοποιώ πλέον, για αρχή δοκιμαστικά και για να πειραματιστώ με μερικά πραγματάκια και αν βλέπω ότι είναι χρήσιμο βλέπω μετά αν θα το αναβαθμίσω. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω κάρτες δικτύου στην Ελλάδα, οπότε λέω να κοιτάξω απο Amazon. Καλά το πάω ή δεν θα βγει το πείραμα?

Καρτούλες μεταχειρισμένες μπορείς να βρεις σε Cosmodata ή alfanet.

Σίγουρα πιο οικονομικά και μεγαλύτερη ποικιλία μπορείς να  βρείς στο ebay.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...