Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποια ειναι η αποψη σας και οι εμπειριες σας για τη φοιτητικη ζωη; εγω ειμαι 3η λυκειου και ανυπομονω, μπορει να ζω με τους συγγενεις μου αλλα δε πιστευω να με επηρεασει πολυ αυτο, εφοσον θα ειμαι 18 θα ειμαι σχεδον πληρως εναξαρτητος, εχω βαλει στοχο σχολες τις Αθηνας και εγω δικαιωμα μετεγγραφης οποτε και πιο μετρια να γραψω ειμαι καλυμμενος. Γενικοτερα δεν ειμαι ατομο που διαβαζει φουλ και εχω λιγο αλητοπαρεες που τους αρεσει η αδρεναλινη οποτε με ενθουσιαζει η ζωη στην Αθηνα αργα το βραδυ σε μερη οπως Γκαζι, Γλυφαδα, Θησειο κτλπ. δε λεω βεβαια οτι δε θα διαβαζω για τη σχολη. Αλλα ναι γενικοτερα ετσι οπως μας τα λενε και στο φροντιστηριο γουσταρω την ολη φαση, φαντασου να εχει τελειωσει και ο κοβιντ ποπο χαμος.

Επεξ/σία από Jack222444
  • Sad 2
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχεις ρωτήσει τους συγγενείς που θα σε φιλοξενούν πως βλέπουν αυτή σου την ανεξαρτησία; Να κάνεις ότι θες και να μπαινοβγαίνεις ότι ώρα θες; Γιατί ναι μεν ενήλικος αλλά μια ευθύνη προς τους γονείς σου θα την έχουν...

• Like 7
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Jack222444 είπε

εφοσον θα ειμαι 18 θα ειμαι σχεδον πληρως εναξαρτητος,

Το οποίο σημαίνει ότι θα δουλεύεις για να έχεις δικό σου εισόδημα, ώστε να πληρώνεις το ενοίκιο σου, λογαριασμούς, διατροφή κλπ Θα πλένεις, σιδερώνεις, καθαρίζεις κλπ

• Like 10
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Jack222444 είπε

ποια ειναι η αποψη σας και οι εμπειριες σας για τη φοιτητικη ζωη; εγω ειμαι 3η λυκειου και ανυπομονω, μπορει να ζω με τους συγγενεις μου αλλα δε πιστευω να με επηρεασει πολυ αυτο, εφοσον θα ειμαι 18 θα ειμαι σχεδον πληρως εναξαρτητος, εχω βαλει στοχο σχολες τις Αθηνας και εγω δικαιωμα μετεγγραφης οποτε και πιο μετρια να γραψω ειμαι καλυμμενος. Γενικοτερα δεν ειμαι ατομο που διαβαζει φουλ και εχω λιγο αλητοπαρεες που τους αρεσει η αδρεναλινη οποτε με ενθουσιαζει η ζωη στην Αθηνα αργα το βραδυ σε μερη οπως Γκαζι, Γλυφαδα, Θησειο κτλπ. δε λεω βεβαια οτι δε θα διαβαζω για τη σχολη. Αλλα ναι γενικοτερα ετσι οπως μας τα λενε και στο φροντιστηριο γουσταρω την ολη φαση, φαντασου να εχει τελειωσει και ο κοβιντ ποπο χαμος.

Τεραστιες ανησυχιες πανω στο αντικειμενο σπουδων, προβλεπεται λαμπρο μελλον

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρωτον αν δεν πιασεις δουλεια και δε συντηρεις τον εαυτο σου, ΔΕΝ εισαι οχι σχεδον πληρως αλλα ουτε κατα διανοια ανεξαρτητος, και δευτερον, ΔΕΝ υπαρχει φοιτητικη ζωη στην αθηνα, αυτα συμβαινουν στην επαρχια μονο 🙂

• Like 7
Δημοσ.

Ως φοιτητής υποχρέωσή σου είναι η μελέτη και η ανταπόκριση στις απαιτήσεις της σχολής σου. Από τώρα χτίζεις το επαγγελματικό σου μέλλον.

Ναι, προφανώς και θα βγεις με τις παρέες σου και θα τα περάσεις καλά, αλλά μόνο εφόσον είσαι εντάξει πρώτα με τις υποχρεώσεις σου.

Όσοι δεν τήρησαν συγκεκριμένο πρόγραμμα κατέληξαν είτε να χρωστάνε μαθήματα μετά από 8 χρόνια, είτε να καταλήγουν 35 ετών με τους γονείς και να γκρινιάζουν πως δεν έχουν δουλειά.

Λογικό να είσαι ενθουσιασμένος με τη φοιτητική ζωή, αλλά βάλε κάπου φρένο. Έχεις μια ζωή μπροστά σου να τα περάσεις καλά. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα τώρα αφήνοντας πίσω πρακτικά όλο σου το επαγγελματικό μέλλον (και κατ' επέκταση την μετέπειτα ποιότητα ζωής σου).

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

οπως και σε πολλα θεματα εαν υπαρχουν λεφτα ειναι μια χαρα.οταν ημουν φοιτητης ειχα συμφοιτητες που μετα βιας εβγαζαν τον μηνα, και αλλους που επειδη ηθελαν να βγαινουν καθε βραδυ για ποτο ξεκινουσαν καπου ημιαπασχοληση με την σχολη να μπαινει σε δευτερο ρολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, lector είπε

Πρωτον αν δεν πιασεις δουλεια και δε συντηρεις τον εαυτο σου, ΔΕΝ εισαι οχι σχεδον πληρως αλλα ουτε κατα διανοια ανεξαρτητος, και δευτερον, ΔΕΝ υπαρχει φοιτητικη ζωη στην αθηνα, αυτα συμβαινουν στην επαρχια μονο 🙂

ελπιζω να αστειευεσαι, αφου σχεδον ολα στην Αθηνα ειναι πως γινεται να μην υπαρχει φοιτητικη ζωη στην Αθηνα!? μαλλον κατι αλλο θα εννοεις

Επεξ/σία από Jack222444
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, lector είπε

το πρωτο σκελος του post ουτε καν το ειδε λογικα, που θα πινουμε ποταρες ειναι το σημαντικο

Επεξ/σία από tritonas00
  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jack222444 είπε

ελπιζω να αστιευεσαι, αφου σχεδον ολα στην Αθηνα ειναι πως γινεται να μην υπαρχει φοιτητικη ζωη στην Αθηνα.

Απο το αρχικο σου ποστ καταλαβα οτι δεν εισαι απο αθηνα και δεν εχεις ζησει εδω. Εχε υποψιν οτι εδω ειναι ενα χαος, απο αποστασεις, μετακινησεις, κλπ. Σε μικροτερες πολεις (πχ. πατρα) ειναι πολυ ευκολο να κανονισεις με συμφοιτητες να βρεθειτε σε κεντρικα σημεια, οι περισσοτεροι θα ζειτε σχετικα κοντα, και τα μαγαζια παλι θα ειναι σχετικα κοντα. Εδω θα μπεις σε μια σχολη, εστω στου ζωγραφου, και εσυ θα μενεις εκει, ο αλλος αιγαλεω, ο τριτος ηλιουπολη, ο τεταρτος παραπερα, και παει λεγοντας...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, lector είπε

Απο το αρχικο σου ποστ καταλαβα οτι δεν εισαι απο αθηνα και δεν εχεις ζησει εδω. Εχε υποψιν οτι εδω ειναι ενα χαος, απο αποστασεις, μετακινησεις, κλπ. Σε μικροτερες πολεις (πχ. πατρα) ειναι πολυ ευκολο να κανονισεις με συμφοιτητες να βρεθειτε σε κεντρικα σημεια, οι περισσοτεροι θα ζειτε σχετικα κοντα, και τα μαγαζια παλι θα ειναι σχετικα κοντα. Εδω θα μπεις σε μια σχολη, εστω στου ζωγραφου, και εσυ θα μενεις εκει, ο αλλος αιγαλεω, ο τριτος ηλιουπολη, ο τεταρτος παραπερα, και παει λεγοντας...

οχι εχω παει Αθηνα, εγω ειμαι απο μια περιοχη εξω στα Μεσογεια, αλλα πηγαινω Αθηνα λογω των συγγενων μου, στα νοτια προαστια εχω παει και καποιες φορες σε βορεια προαστια εκει και στο κεντρο, αλλα τα ποιο δημοφιλη δε τα εχω γυρισει ακομη, εκτος απο Ηλιουπολη που πηγαινω απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου αλλα επειδη οι παρεες μου ηταν απο παντα Μεσογεια δεν ετυχε ποτε να κανω σταθερες φιλιες απο τετοιες περιοχες, αλλα τωρα ειμαι πιο ανοιχτος και γενικοτερα θα μπορω να πηγαινοερχομαι και πιστευω θα κανω πολλες γνωριμιες απο δω απο κει. Ενταξει το μεταφορικο δεν ειναι και τοσο προβλημα νομιζω, ουτως μαθαινω να οδηγαω απο τωρα, θα μαζευω και οικονομιες για ενα μικρο αυτοκινητο οποτε αυτο δεν με ενοχλει.

13 λεπτά πριν, tritonas00 είπε

το πρωτο σκελος του post ουτε καν το ειδε λογικα, που θα πινουμε ποταρες ειναι το σημαντικο

το ειπα απο την αρχη οτι δε θα περιμενω μονο διασκεδαση, οποτε ατοπο που λεμε και στα μαθηματικα.

Επεξ/σία από Jack222444
Δημοσ.

Θα σε ενοχλησει αρκετα οταν θα κανεις τη "ζωη στην Αθηνα αργα το βραδυ σε μερη οπως Γκαζι, Γλυφαδα, Θησειο κτλπ." και μετα θα σε σταματησουν σε μπλοκο για αλκοτεστ και θα χασεις το διπλωμα σου 😂

Δημοσ.
50 minutes ago, Jack222444 said:

αδρεναλινη; ποιο; το να πηγαινεις για ποτα το βραδυ αργα;

για να ξερω να φερω ή οχι τα pop corn

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Jack222444 είπε

Tόση αλητεία και αδρεναλίνη δεν νομίζω να την αντέξει η Αθήνα.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...