Returntolobby Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Χρειάστηκε να κάνω εγχείρηση στο ΓΝΑ για θέμα που προέκυψε όσο έκανα την θητεία μου (η οποία δεν έχει έρθει ακόμα σε πέρας). Μετά την εγχείρηση χρειάστηκε ιατρικός εξοπλισμός τον οποίο μου παρήχε η πολεμική αεροπορία μέσω συμβεβλημένου εξωτερικού συνεργάτη. Συγκεκριμένα ο χειρουργος στρατιωτικός ιατρός κανόνισε με ένα βιοιατρικό εργαστήριο να φέρουν τον εξοπλισμό στον χώρο μου, τόν οποίο παρέλαβα δίνοντας τα στοιχεία μου. Αλλά πριν κάτι μέρες με πήραν τηλ. από το εργαστήριο και μου λένε πως δεν έχω ασφάλιση. Στον γραφείο προσωπικού του στρατοπέδου μου όμως μου λένε πως έχω ασφάλιση σαν φαντάρος μέσω του υπουργείου εθνικής άμυνας. Ενημερώνω πίσω το εργαστήριο, δοκιμάζουν πάλι και μου λένε πως δεν βγάζουν άκρη. Υστερα επικοινωνώ με τα ιατρεία του στρατοπέδου μου, αλλά ούτε αυτοί έχουν ιδέα. Οπότε καταλίγω να γίνομαι μπαλάκι... ενημερώνω πίσω το εργαστήριο και ύστερα μου ζητάν να μάθω ποιο είναι το μέγιστο ποσό που δικαιολογήται για ιατρικό εξοπλισμό σε φαντάρους. Προφανώς και πάλι κανείς δεν έχει ιδέα και με κάνουν ο ένας μπαλάκι στον άλλο. Αν έχει κάποιος ιδέα για οτιδήποτε από τα παραπάνω, ας με διαφωτίσει. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από Returntolobby
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δεν έχω ιδέα δυστυχώς. Από ότι κατάλαβα, το πρόβλημα που έχεις είναι ότι είσαι ανασφάλιστος όσον αφορά τον ΕΟΠΠΥ, τα οποία έξοδα ναι μεν τα καλύπτει το κράτος ως στρατεύσιμου, αλλά αυτό αφορά τα στρατιωτικά και γενικά τα δημοσια νοσοκομεία. Τώρα εσύ έπεσες στην περίπτωση γιατί χρειάζεσαι συνδρομή ιδιωτικού εργαστηρίου το οποίο προφανώς αν δεν έχει εξασφαλισμενη την αμοιβή του δεν πρόκειται να σε εξυπηρετήσει, επειδή δεν έχεις ΕΟΠΠΥ αυτοί είδαν από το ΑΜΚΑ σου πως δεν δικαιούσαι κάτι, με το νοσοκομείο δεν βγήκε άκρη, οπότε το μπαλάκι πέφτει σε εσένα τώρα να βγάλεις το φίδι από την τρύπα....... Αυτό που σου ζήτησαν να μάθεις για το μέγιστο ποσό σε στρατεύσιμους είναι λογικό, το θέμα είναι πως θέλει πολύ ψάξιμο στην ασφαλιστική νομοθεσία γιατί είναι ειδική περίπτωση αυτό. 1
Returntolobby Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν έχω ιδέα δυστυχώς. Από ότι κατάλαβα, το πρόβλημα που έχεις είναι ότι είσαι ανασφάλιστος όσον αφορά τον ΕΟΠΠΥ, τα οποία έξοδα ναι μεν τα καλύπτει το κράτος ως στρατεύσιμου, αλλά αυτό αφορά τα στρατιωτικά και γενικά τα δημοσια νοσοκομεία. Τώρα εσύ έπεσες στην περίπτωση γιατί χρειάζεσαι συνδρομή ιδιωτικού εργαστηρίου το οποίο προφανώς αν δεν έχει εξασφαλισμενη την αμοιβή του δεν πρόκειται να σε εξυπηρετήσει, επειδή δεν έχεις ΕΟΠΠΥ αυτοί είδαν από το ΑΜΚΑ σου πως δεν δικαιούσαι κάτι, με το νοσοκομείο δεν βγήκε άκρη, οπότε το μπαλάκι πέφτει σε εσένα τώρα να βγάλεις το φίδι από την τρύπα....... Αυτό που σου ζήτησαν να μάθεις για το μέγιστο ποσό σε στρατεύσιμους είναι λογικό, το θέμα είναι πως θέλει πολύ ψάξιμο στην ασφαλιστική νομοθεσία γιατί είναι ειδική περίπτωση αυτό. Ευχαριστώ, απλά το πρόβλημα είναι, πως βγάζω άκρη όταν έσθαντονται ότι κάνουν αγγαρία και μόνο που μου μιλάνε... Τουλάχιστον αν γνώριζα ποιο είναι το αρμόδιο τμήμα στο στρατόπεδο, να ήξερα που να πιέσω.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Returntolobby είπε Ευχαριστώ, απλά το πρόβλημα είναι, πως βγάζω άκρη όταν έσθαντονται ότι κάνουν αγγαρία και μόνο που μου μιλάνε... Τουλάχιστον αν γνώριζα ποιο είναι το αρμόδιο τμήμα στο στρατόπεδο, να ήξερα που να πιέσω. Αρμόδιο τμήμα στρατοπέδου, νοσοκομείου, νομοθεσίες και τα λοιπά για να βρεις να τα υποδείξεις και να δεις μετά πως θα αντιδράσουν οι υπηρεσίες. Όλα αυτα την στιγμή που έχεις πρόβλημα υγείας. .... 1
Returntolobby Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, 3DJIN είπε στρατολογια ρωτα στο ρουφ Ευχαριστώ.
sphinxgr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Το στρατόπεδο σου αποκλειεται να γνωριζει. Μιλα με κάτι κεντρικό. Τι να ειναι αυτο? Ισως ειναι το κέντρο που σε πήραν, ίσως ειναι η στρατολογία, το στρατόπεδο σίγουρα δεν ειναι ομως. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Το 251 ΓΝΑ δεν μπορεί να μην ξέρει τι και πως. Περαστικά να είναι 1
greekfragma Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά ψάξιμο στο google http://www.army.gr/el/ygeionomika/dapanes-ygeionomikis-perithalpsis Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6555911 Διεύθυνση Υγειονομικού 1
Returntolobby Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, greekfragma είπε 2 λεπτά ψάξιμο στο google http://www.army.gr/el/ygeionomika/dapanes-ygeionomikis-perithalpsis Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6555911 Διεύθυνση Υγειονομικού Ευχαριστώ, κοιτάω στο ΓΕΑ στην αντίστοιχη σελίδα. Το βρήκα στο Ζ, αλλά τώρα τι?:ρ https://www.haf.gr/staff/healthcare/ Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από Returntolobby
_Biohazard_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Returntolobby είπε Ευχαριστώ, κοιτάω στο ΓΕΑ στην αντίστοιχη σελίδα. Το βρήκα στο Ζ, αλλά τώρα τι?:ρ https://www.haf.gr/staff/healthcare/ Στειλε το στο ιδιωτικό εργαστήριο και πες τους για περαιτέρω πληροφορίες να επικοινωνήσουν με τον ασφαλιστικό σου φορέα, όπως θα έκαναν και με τον ΕΟΠΥΥ. 1
theok2005 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτές ειναι οι παροχες του μονιμου προσωπικου. Αν βγαλεις ακρη στο τμημα υγειονομικου ελεγχου https://www.haf.gr/structure/gea-2/251gna/health-services/pharm-departmrnt/ Αν και οπως γραφει οι στρατευσημοι δικαιουνται φαρμακευτικα ιδιοσκευασμάτα μονο απο το νοσοκομειακο φαρμακειο του ΓΝΑ. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από theok2005 1
magnam Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άμα δεν έβγαλες άκρη, στείλε μου προσωπικό μήνυμα να σε βοηθήσω στη σύνταξη αναφοράς. Αν και είμαι του Στρατού Ξηράς, οι διαδικασίες είναι ίδιες. Και γενικότερα, να μου εξηγήσεις λίγο και όλο το σενάριο, γιατί ισχύουν άλλα σε περίπτωση που έγινε από δική σου υπαιτιότητα ή της Υπηρεσίας. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από magnam 1 1
Returntolobby Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, magnam είπε Άμα δεν έβγαλες άκρη, στείλε μου προσωπικό μήνυμα να σε βοηθήσω στη σύνταξη αναφοράς. Αν και είμαι του Στρατού Ξηράς, οι διαδικασίες είναι ίδιες. Και γενικότερα, να μου εξηγήσεις λίγο και όλο το σενάριο, γιατί ισχύουν άλλα σε περίπτωση που έγινε από δική σου υπαιτιότητα ή της Υπηρεσίας. Ευχαριστώ, θα το κυνηγήσω ακόμα και αν δεν βγάλω άκρη μέχρι μεθαύριο θα σου στείλω. Κατέληξα στο ότι θα κλείσω ραντεβού στο ΓΝΑ, θα πάω στον Γιατρό που μου έκανε την εγχήρηση και θα ζητήσω να μου ξαναγράψει την διάγνωση, με τα εξής. Διάγνωση Ιατρικού προβλήματος, αίτια που το προκάλεσαν, ποιός είναι ο ιατρικός εξωπλισμό που χρειάζομαι (+ ημερήσια/μηνιαία ποσότητα και για πόσο καιρό θα τα χρειάζομαι) και αν είναι χρόνια πάθηση ή προσωρινή (επιρεάζει την κάλυψη των εξόδων μου από ότι κατάλαβα). Ύστερα κάπως κάπου θα πάω ψάχνοντας για να βρω κάποιον αρμόδιο γιατρό που θα εγκρίνει την δαπάνη. Τέλος θα την καταθέσω κάπως κάπου, στο αρμόδιο τμήμα και μετά από κανά-δυο μήνες θα λάβω το ποσό/μέρος ποσού που δαπάνησα. Διαφορετικά θα κάνω κάποια συμφωνία με το εργαστήριο για πληρωμή του ποσού εφόσων λάβω πρώτα την δαπάνη. Απλά είμαι σμηνίτης, οπότε δεν ξέρω αν αυτό το σύστημα λειτουργεί για όχι μόνιμους (δεδομένου ότι ?δεν έχω κάποιο login στο σχετικό σύστημα?).
magnam Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Returntolobby είπε Ευχαριστώ, θα το κυνηγήσω ακόμα και αν δεν βγάλω άκρη μέχρι μεθαύριο θα σου στείλω. Κατέληξα στο ότι θα κλείσω ραντεβού στο ΓΝΑ, θα πάω στον Γιατρό που μου έκανε την εγχήρηση και θα ζητήσω να μου ξαναγράψει την διάγνωση, με τα εξής. Διάγνωση Ιατρικού προβλήματος, αίτια που το προκάλεσαν, ποιός είναι ο ιατρικός εξωπλισμό που χρειάζομαι (+ ημερήσια/μηνιαία ποσότητα και για πόσο καιρό θα τα χρειάζομαι) και αν είναι χρόνια πάθηση ή προσωρινή (επιρεάζει την κάλυψη των εξόδων μου από ότι κατάλαβα). Ύστερα κάπως κάπου θα πάω ψάχνοντας για να βρω κάποιον αρμόδιο γιατρό που θα εγκρίνει την δαπάνη. Τέλος θα την καταθέσω κάπως κάπου, στο αρμόδιο τμήμα και μετά από κανά-δυο μήνες θα λάβω το ποσό/μέρος ποσού που δαπάνησα. Διαφορετικά θα κάνω κάποια συμφωνία με το εργαστήριο για πληρωμή του ποσού εφόσων λάβω πρώτα την δαπάνη. Απλά είμαι σμηνίτης, οπότε δεν ξέρω αν αυτό το σύστημα λειτουργεί για όχι μόνιμους (δεδομένου ότι ?δεν έχω κάποιο login στο σχετικό σύστημα?). Θεωρητικά, ο ιατρός κάνει τη συνταγογράφηση. Εφόσον απαιτείται ιδιαίτερη δαπάνη, και δεν είναι κάτι που μπορεί να καλύψει εκείνη την ώρα το φαρμακείο του νοσοκομείου, πας στον ελεγκτή να στο εγκρίνει. Από εκεί και πέρα, εφόσον εγκριθεί (για τα στελέχη κυρίως), τα πληρώνεις από την τσέπη σου και μετά υποβάλεις αναφορά στο 4ο Γραφείο της μονάδας σου, όπου προσκομίζεις τη θεωρημένη συνταγογράφηση και την απόδειξη που πλήρωσες, ώστε να αιτηθείς αποζημίωση για το ποσό αυτό. Αλλά ξαναλέω ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή στο πώς προκλήθηκε αυτό και αν είναι υπεύθυνη η Υπηρεσία (το οποίο συνεπάγεται και αναφορές τραυματισμού κτλ.). Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από magnam 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα