G.bar Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Πάντως στη γραμμή ΚΤΕΟ μπορείς να δεις περισσότερα πράγματα από ότι σε ένα συνεργείο. Πχ τα συνεργεία δεν έχουν "τζογόμετρα" για σινεμπλοκ ψαλίδια κτλ. ο Μάστορας απλά θα κοπανήσει με το χέρι τη ρόδα να δει αν κουνιέται κάτι.. Όπως επίσης δεν θα σου μετρήσει και τα καυσαέρια να δεις αν καίει και λάδια. Τζογόμετρο - Αμορτισερόμετρο είναι για εμένα τα πιο σημαντικά που έχει το ΚΤΕΟ και δεν έχει ένα συνεργείο της γειτονιάς. Για 30€ θα πήγαινα σε ΚΤΕΟ.
ziaba Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Νομίζω υπάρχουν εταιρίες που ελέγχουν τα αυτοκίνητα και σου παρουσιάζουν μια έκθεση το τι έχει και δεν έχει
meletis_m Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, ziaba είπε Νομίζω υπάρχουν εταιρίες που ελέγχουν τα αυτοκίνητα και σου παρουσιάζουν μια έκθεση το τι έχει και δεν έχει Πλέον αυτές οι εταιρείες μπορεί να κάνουν σχολαστικό έλεγχο , αλλα πλέον έχουν μπεί και οι ίδιες στο χώρο του μετ/σμενου με οτι συνεπάγεται .
liakinen Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Προσωπικά θα πήγαινα σε εξειδικευμένο συνεργείο. Σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην πόλη μου που πάω χρόνια, μου έβγαλε (με σωστή πίεση ελαστικών) τα αμορτισέρ με καλύτερα νούμερα από ότι 6 χρόνια πριν (τα δύο μπροστά διαπιστώθηκε ένα μήνα μετά ότι είχαν σκάσει), επίσης σε ερώτηση μου (έτσι για την πλάκα) πως είναι τα καυσαέρια; μια χαρά η απάντηση του υπαλλήλου ενώ το αμάξι έκαιγε 600ml στα 1000 χλμ (και δεν φορά και καταλύτη). Τέλος εκεί που μία φορά με έπιασαν τα γέλια ήταν όταν το έβγαλε άριστο απλά για να πει κάτι μου έβαλε παρατήρηση στα μπροστά φώτα (χαμηλή απόδοση) ενώ φορούσε 100 watt λάμπες (θεωρούνται παράνομες σε πολλές χώρες) σε φανάρια με καινούργιο κρύσταλλο (Audi 80) και ενισχυτή / ρελέ. Όταν του είπα τα παραπάνω η απάντηση με χαμόγελο ήταν ε φίλε παλιό είναι κάτι πρέπει να γράψουμε.
paylidis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, liakinen είπε Προσωπικά θα πήγαινα σε εξειδικευμένο συνεργείο. Σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην πόλη μου που πάω χρόνια, μου έβγαλε (με σωστή πίεση ελαστικών) τα αμορτισέρ με καλύτερα νούμερα από ότι 6 χρόνια πριν (τα δύο μπροστά διαπιστώθηκε ένα μήνα μετά ότι είχαν σκάσει), επίσης σε ερώτηση μου (έτσι για την πλάκα) πως είναι τα καυσαέρια; μια χαρά η απάντηση του υπαλλήλου ενώ το αμάξι έκαιγε 600ml στα 1000 χλμ (και δεν φορά και καταλύτη). Τέλος εκεί που μία φορά με έπιασαν τα γέλια ήταν όταν το έβγαλε άριστο απλά για να πει κάτι μου έβαλε παρατήρηση στα μπροστά φώτα (χαμηλή απόδοση) ενώ φορούσε 100 watt λάμπες (θεωρούνται παράνομες σε πολλές χώρες) σε φανάρια με καινούργιο κρύσταλλο (Audi 80) και ενισχυτή / ρελέ. Όταν του είπα τα παραπάνω η απάντηση με χαμόγελο ήταν ε φίλε παλιό είναι κάτι πρέπει να γράψουμε. Εχω περασει και εγω κτεο με 3 σκασμενα αμορτισερ (το ειχα δει ότι είχαν θεμα, τα ειχα παραγγειλει και αργουσαν οποτε πηγα περασα ετσι). Λουλουδι το εβγαλαν
liakinen Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, paylidis είπε Εχω περασει και εγω κτεο με 3 σκασμενα αμορτισερ (το ειχα δει ότι είχαν θεμα, τα ειχα παραγγειλει και αργουσαν οποτε πηγα περασα ετσι). Λουλουδι το εβγαλαν Χωρίς υπερβολή μου έτυχε γύφτος (συγνώμη Ρομά) μία μέρα που ήμουν και εγώ στο ΚΤΕΟ, ήταν με ένα Nissan Sunny 90s χωρίς μπροστά το ένα φανάρι - φλας, καζάνι εξάτμισης που το έφαγε ποντικός, πίσω έβγαζε θάνατο από καυσαέρια, το αμάξι σε κάθε κίνηση έκανε κάθε λογής θορύβους και τον ΠΕΡΑΣΑΝ, ναι σωστά διαβάσατε τον ΠΕΡΑΣΑΝ. Δεν μίλησα γιατί δεν είναι να μπλέκεις με τη ράτσα τους αλλά το είπα σε φίλο που είναι στην τροχαία και η απάντηση ήταν, μην μπλέκεις με αυτούς.
panosdOUG Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Το πήγα σήμερα σήμερα σε συνεργείο όλα καλά βρήκε ο άνθρωπος κάποια πράγματα που θέλουν αλλαγή ( σκασμενα πίσω αμορτισέρ ενώ είχαν αλλαχτεί πριν δύο χρόνια, μπουζοκαλώδια, ιμάντα χρονισμού καθώς έχουν περάσει 4 χρόνια από όταν τον άλλαξαν αλλά δεν έχουν έρθει τα χιλιόμετρα, και κάτι αλλά ψιλοπράγματα και έκοψα το ποσό από τον πωλητή οπότε όλα καλά Δευτέρα πάμε για μεταβίβαση και να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη με τον χαμό που γίνεται με μηχανολόγικο και ΚΤΕΟ με τα ραντεβού λόγο κοβιντ.
meletis_m Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, panosdOUG είπε Το πήγα σήμερα σήμερα σε συνεργείο όλα καλά βρήκε ο άνθρωπος κάποια πράγματα που θέλουν αλλαγή ( σκασμενα πίσω αμορτισέρ ενώ είχαν αλλαχτεί πριν δύο χρόνια, μπουζοκαλώδια, ιμάντα χρονισμού καθώς έχουν περάσει 4 χρόνια από όταν τον άλλαξαν αλλά δεν έχουν έρθει τα χιλιόμετρα, και κάτι αλλά ψιλοπράγματα και έκοψα το ποσό από τον πωλητή οπότε όλα καλά Δευτέρα πάμε για μεταβίβαση και να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη με τον χαμό που γίνεται με μηχανολόγικο και ΚΤΕΟ με τα ραντεβού λόγο κοβιντ. Εφόσον σου έδωσε το οκ προχώρησε . Φυσιολογικές φθορές είναι . Συνήθως στα υπουργεία , στη είσοδο υπάρχουν και άτομα για διεκπαιρεωσεις . Δώσε 20-30€ και κάνε τη δουλειά . Βγάζει και ο υπάλληλος και τελειώνεις . Τουλάχιστον έτσι έκανα και σε 1 ώρα είχα τη άδεια σε ίδια περίπτωση αλλιώς ήθελε ραντεβού σε 15 ημέρες . Το αμάξι το είχα βρει μου είχε δώσει το οκ ο μηχανικός μου και ήθελε μόνο μεταβίβαση 1
paylidis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, meletis_m είπε Εφόσον σου έδωσε το οκ προχώρησε . Φυσιολογικές φθορές είναι . Συνήθως στα υπουργεία , στη είσοδο υπάρχουν και άτομα για διεκπαιρεωσεις . Δώσε 20-30€ και κάνε τη δουλειά . Βγάζει και ο υπάλληλος και τελειώνεις . Τουλάχιστον έτσι έκανα και σε 1 ώρα είχα τη άδεια σε ίδια περίπτωση αλλιώς ήθελε ραντεβού σε 15 ημέρες . Το αμάξι το είχα βρει μου είχε δώσει το οκ ο μηχανικός μου και ήθελε μόνο μεταβίβαση Όπως τα λέει ο φίλος. Δωσε ένα 30αρι σε διεκπαιρεωτη κ πηγαινε πιες ένα καφέ, σε 1-2-3 ώρες θα έχεις την άδεια χωρίς καμία ταλαιπωρία… Ετσι κάνω κ εγώ πάνω από 10 χρόνια τώρα σε ότι έχω πουλήσει-αγορασει… 1
panosdOUG Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Εφόσον σου έδωσε το οκ προχώρησε . Φυσιολογικές φθορές είναι . Συνήθως στα υπουργεία , στη είσοδο υπάρχουν και άτομα για διεκπαιρεωσεις . Δώσε 20-30€ και κάνε τη δουλειά . Βγάζει και ο υπάλληλος και τελειώνεις . Τουλάχιστον έτσι έκανα και σε 1 ώρα είχα τη άδεια σε ίδια περίπτωση αλλιώς ήθελε ραντεβού σε 15 ημέρες . Το αμάξι το είχα βρει μου είχε δώσει το οκ ο μηχανικός μου και ήθελε μόνο μεταβίβαση Αυτό μου πρότεινε και ο πωλητής ( είναι ασφαλιστής ) έχει έναν γνωστό του που κάνει αυτή τη δουλειά 25 ευρώ και θα μας τα κάνει όλα ούτε να τρέχουμε ούτε τίποτα γτ ραντεβού προφανώς και μου είπα ότι δεν υπάρχει για τις επόμενες μέρες στο μηχανολογικό 1 ώρα πριν, paylidis είπε Όπως τα λέει ο φίλος. Δωσε ένα 30αρι σε διεκπαιρεωτη κ πηγαινε πιες ένα καφέ, σε 1-2-3 ώρες θα έχεις την άδεια χωρίς καμία ταλαιπωρία… Ετσι κάνω κ εγώ πάνω από 10 χρόνια τώρα σε ότι έχω πουλήσει-αγορασει… 1
definitio Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Εγώ πάντως μετά τη πρόσφατη εμπειρία μου με έλεγχο μεταχειρισμένου σε εξειδικευμένο συνεργείο, θα το πήγαινα στην επίσημη αντιπροσωπεία Ή σε ΚΤΕΟ...κάποια - όπως η auteco - διαφημίζουν το checkup αυτοκινήτου...έτσι θα έχω στο χέρι μου κάτι απτό, νούμερα με υπογραφή ελε΄γχου... Επειτα, μπορείς να τους εξηγήσεις ότι είναι έλεγχος μεταχειρισμένου προς αγορά (όχι περιοδικός, που μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια - μέσα σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα οικονομική κ συμπεριφορική εργάζονται κι αυτοί - για να σε έχουν πελάτη) κ να ζητήσεις να είναι όσο πιο αναλυτικοί γίνεται. ...δυστυχώς δεν κάνουν ηλεκτρονική διάγνωση ούτε έλεγχο συμπίεσης, αλ΄λα το τελευταίο είναι κάτι που αρνούνται να κάνουν κ αρκετά συνεργεία σε έλεγχο μεταχειρισμένου. Πιθανώς το ιδανικό είναι να κάνεις κ τα δύο: Κτεο για τζογόμετρο, μέτρηση καυσαερίων κοκ & Αντιπροσωπεία για μια πιο εξειδικευμένη ματιά...συχνά στο τηλέφωνο οι αντιπροσωπείες λέγανε ότι κάνουν τον έλεγχο αυτό δωρεάν. Κι αν δε γνωρίζεις ο ίδιος από αμάξια, αν έχεις κάποιο γνωστό/φίλο ψαγμένο επ' αυτού να κάνετε μαζί τη δοκιμή στο δρόμο, μπορεί μικροδονήσεις, θορύβους, απόκριση γκαζιού κοκ που εσύ μπορεί να αγνοείς ή να μην μπορείς να ερμηνεύσεις, αυτός να υποψιαστεί κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα