GeorgeKatz Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Είμαι με κεραμικά σιδεράκια 1.5 χρονο τώρα, από τα περίπου 2 χρόνια. Τον Νοε 2020 που έκανα την έρευνα αγοράς μου, βρήκα τις παρακάτω τιμές Αθήνα: κλασσικά σιδερακια 2300-2500 κεραμικά σιδεράκια 2600-2800 αόρατοι νάρθηκες 3000-3500 , που φοράς περίπου 22/24 ώρες κάθε μέρα invisalign 3500-4000, που φοράς περίπου 22/24 ώρες κάθε μέρα Έβαλα κεραμικά σιδεράκια, περισσότερο για την τεχνική προσέγγιση. Προσοχή στο stripping σε όσους πάνε για νάρθηκες / invisalign. Το stripping είναι να σου τροχίσουν αριστερά και δεξιά υγιή δόντια για να χωρέσουν στο τόξο. Δυστυχώς θα στο πουν από την αρχή και θα στο ζητήσουν περίπου στο 75% του χρόνου της θεραπείας που πρακτικά είσαι πολύ μέσα για να κάνεις πίσω. Εγώ προτίμησα 2 χρόνια θεραπεία για να ανοιξει σωστά το τόξο και να μου χωρέσει όλα τα δόντια χωρίς παρεμβάσεις και τροχίσματα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, δεν είμαι γιατρός (disclaimer). 2
Joanna000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 56 λεπτά πριν, GeorgeKatz είπε Είμαι με κεραμικά σιδεράκια 1.5 χρονο τώρα, από τα περίπου 2 χρόνια. Τον Νοε 2020 που έκανα την έρευνα αγοράς μου, βρήκα τις παρακάτω τιμές Αθήνα: κλασσικά σιδερακια 2300-2500 κεραμικά σιδεράκια 2600-2800 αόρατοι νάρθηκες 3000-3500 , που φοράς περίπου 22/24 ώρες κάθε μέρα invisalign 3500-4000, που φοράς περίπου 22/24 ώρες κάθε μέρα Έβαλα κεραμικά σιδεράκια, περισσότερο για την τεχνική προσέγγιση. Προσοχή στο stripping σε όσους πάνε για νάρθηκες / invisalign. Το stripping είναι να σου τροχίσουν αριστερά και δεξιά υγιή δόντια για να χωρέσουν στο τόξο. Δυστυχώς θα στο πουν από την αρχή και θα στο ζητήσουν περίπου στο 75% του χρόνου της θεραπείας που πρακτικά είσαι πολύ μέσα για να κάνεις πίσω. Εγώ προτίμησα 2 χρόνια θεραπεία για να ανοιξει σωστά το τόξο και να μου χωρέσει όλα τα δόντια χωρίς παρεμβάσεις και τροχίσματα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, δεν είμαι γιατρός (disclaimer). Φρονιμίτες έχεις/είχες στο στόμα γενικά? Χρειάστηκε να τους αφαιρέσεις?
GeorgeKatz Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Οι πάνω φρονιμίτες μου έγιναν εξαγωγή το 2004, ενώ 11 χρόνια μετά έβγαλα και τους κάτω φρονιμίτες, δηλαδή το 2015. Και οι 4 ειχαν πρόβλημα, ήταν πολύ στραβοί μέσα στη γνάθο. Για την ορθοδοντική μου καμία αφαίρεση δοντιού δεν χρειάστηκε και ούτε καν stripping. (Disclaimer: Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, δεν είμαι γιατρός) Επεξ/σία 13 Μαΐου 2022 από GeorgeKatz 1
Joanna000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 13/5/2022 στις 5:09 ΜΜ, GeorgeKatz είπε Οι πάνω φρονιμίτες μου έγιναν εξαγωγή το 2004, ενώ 11 χρόνια μετά έβγαλα και τους κάτω φρονιμίτες, δηλαδή το 2015. Και οι 4 ειχαν πρόβλημα, ήταν πολύ στραβοί μέσα στη γνάθο. Για την ορθοδοντική μου καμία αφαίρεση δοντιού δεν χρειάστηκε και ούτε καν stripping. (Disclaimer: Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, δεν είμαι γιατρός) Ναι προφανώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Απόψεις συλλέγω γενικά γιατί ενδιαφέρομαι. Εγω εχω 3 νομίζω αλλά είναι ίσιοι κ μου είχαν πει στους τελευταίους που πήγα ότι θα μου τα τροχιζαν αν αποφάσισα να προχωρησω με Invisalign για να κάνουν χώρο. Έχω βρει άλλον έναν και θα πάω να ρωτήσω και εκεί. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2022 από Joanna000
Georgram Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια είχα πάει να ρωτήσω σε ορθοδοντικο και προσπαθούσε να με πείσει ότι τα Invisalign δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα κανονικά σιδεράκια! Τιμές με είχε πει 3000 ευρω για τα κανονικα λευκά σιδεράκια αλλά αν ήθελα εσωτερικά πήγαινε 5000€! Μάλλον πατάνε πάνω στο ότι σε μεγαλύτερη ηλικία θες να είναι όσο το δυνατόν διακριτικά γίνετε και τα κοπανάνε τα χιλιαρικα για πλάκα! Η οδοντίατρος που έχω τώρα με είχε πει γίνετε με αόρατους νάρθηκες και η τιμή 2500 (χωρίς απόδειξη)! Παρόλα αυτά δεν μπορω να καταλάβω ακόμα γιατί κοστίζουν τόσα χιλιαρικα ειδικά τα Invisalign όταν όλα τα βγάζουν μέσω υπολογιστή και στην ουσία αλλάζεις μασελακια κάθε μήνα! Πως δικαιολογούνται αυτά τα τρέλα ποσά; Ετσι λοιπόν κατέληξα ότι μέχρι να βρεθώ άνετος να σκάσω 4-5κ για δόντια θα φτάσω σίγουρα τα 50+ η θα πάρω απόφαση να πουλήσω το ένα μου νεφρό! Ακόμα είμαι σε δίλλημα… 1
Grim Ripper Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Georgram είπε Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια είχα πάει να ρωτήσω σε ορθοδοντικο και προσπαθούσε να με πείσει ότι τα Invisalign δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα κανονικά σιδεράκια! Και οι δύο πλευρές θα πουν αυτά που θέλουν για να προωθήσουν τη δουλειά τους. Κάνουν πάντως δουλειά σίγουρα, εμένα με σιδεράκια (είτε κλασσικά, είτε κεραμικά) θα μου πάρει 1.5-2 χρόνια. Με τα Invisalign θα είμαι στον 1 χρόνο περίπου. Για την ώρα πάντως και εγώ λεφτά μαζεύω. 1
fmarulezkd Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Στις 13/5/2022 στις 10:12 ΜΜ, Georgram είπε Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια είχα πάει να ρωτήσω σε ορθοδοντικο και προσπαθούσε να με πείσει ότι τα Invisalign δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα κανονικά σιδεράκια! Τιμές με είχε πει 3000 ευρω για τα κανονικα λευκά σιδεράκια αλλά αν ήθελα εσωτερικά πήγαινε 5000€! Μάλλον πατάνε πάνω στο ότι σε μεγαλύτερη ηλικία θες να είναι όσο το δυνατόν διακριτικά γίνετε και τα κοπανάνε τα χιλιαρικα για πλάκα! Η οδοντίατρος που έχω τώρα με είχε πει γίνετε με αόρατους νάρθηκες και η τιμή 2500 (χωρίς απόδειξη)! Παρόλα αυτά δεν μπορω να καταλάβω ακόμα γιατί κοστίζουν τόσα χιλιαρικα ειδικά τα Invisalign όταν όλα τα βγάζουν μέσω υπολογιστή και στην ουσία αλλάζεις μασελακια κάθε μήνα! Πως δικαιολογούνται αυτά τα τρέλα ποσά; Ετσι λοιπόν κατέληξα ότι μέχρι να βρεθώ άνετος να σκάσω 4-5κ για δόντια θα φτάσω σίγουρα τα 50+ η θα πάρω απόφαση να πουλήσω το ένα μου νεφρό! Ακόμα είμαι σε δίλλημα… Τα εσωτερικά σιδεράκια είναι πιο περίπλοκα, χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση και περισσότερο χρόνο για τον ορθοδοντικό στη κάθε επίσκεψη. Επίσης ο μηχανισμός φτιάχνεται από εταιρείες, οπότε ένα κομμάτι του κόστους πάει εκεί. Αντίστοιχα και στα Invisalign, τα μασελάκια τα φτιάχνει η εταιρεία, οπότε ένα μέρος της πληρωμής πάει εκεί. Αντί να πουλήσεις νεφρό, απλά βάλε τα συμβατικά και κάνε υπομονή. Επειδή τώρα ξεκίνησα τα invisalign (στα 30) και είχα και σιδεράκια πριν 6-7 χρόνια, θα σου έλεγα σπρώξε τα κλασσικά όσο πιο γρήγορα μπορείς. Και με τα invisalign τώρα είμαι self-conscious, η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι δε θα φαίνονται σε φωτογραφίες, χώρια που είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία να τα βάζεις-βγάζεις για να φας απ΄ότι τα κλασσικά.
Georgram Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, fmarulezkd είπε Τα εσωτερικά σιδεράκια είναι πιο περίπλοκα, χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση και περισσότερο χρόνο για τον ορθοδοντικό στη κάθε επίσκεψη. Επίσης ο μηχανισμός φτιάχνεται από εταιρείες, οπότε ένα κομμάτι του κόστους πάει εκεί. Αντίστοιχα και στα Invisalign, τα μασελάκια τα φτιάχνει η εταιρεία, οπότε ένα μέρος της πληρωμής πάει εκεί. Αντί να πουλήσεις νεφρό, απλά βάλε τα συμβατικά και κάνε υπομονή. Επειδή τώρα ξεκίνησα τα invisalign (στα 30) και είχα και σιδεράκια πριν 6-7 χρόνια, θα σου έλεγα σπρώξε τα κλασσικά όσο πιο γρήγορα μπορείς. Και με τα invisalign τώρα είμαι self-conscious, η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι δε θα φαίνονται σε φωτογραφίες, χώρια που είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία να τα βάζεις-βγάζεις για να φας απ΄ότι τα κλασσικά. Δεν μπορώ να γνωριζω τι πραγματικό κόστος έχει η δουλειά που απαιτείται από τις εταιρίες αλλα και πάλι τα 4 και 5 χιλιάρικα που ζητάνε κάποιοι μου φαίνονται υπερβολικά πολλά Ειμαστε στην ίδια ηλικία όποτε ήδη τα έχω αφήσει αρκετά αλλα δυστυχώς το πρόβλημα εμφανίστηκε σε μεγαλύτερη ηλικία..μέχρι τα 20 δεν ειχα κανένα ορθοδοντικο πρόβλημα! Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εφόσον πριν κάποια χρόνια είχες σιδεράκια τωρα γιατί χρειάστηκε να ξανά ακολουθήσεις θεραπεία με τα Invisalign;
doom26 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 3000 χιλ για invisaling περασε ο γιος μου τωρα ειναι στο τελειωμα μετα απο 2 χρονια.Τα λεφτα σιγα σιγα οχι ολα μαζι.Δεν τον ζορισαν καθολου 1,5 χρονο επρεπε να τα εχει για 22 ωρες και μετα μονο βραδυ. 1
Uptheirons Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Παντως εχω ακουσει απο ατομα κοντα στον χωρο (και οχι ενα ή δυο-αρκετα) οτι οι Ορθοδοντικοι ειναι η πιο κλειστη ειδικοτητα. Θελουν να ειναι λιγοι και καλοι και κανουν και το αναλογο φιλτραρισμα στις εξετασεις τους. Γι'αυτο και οι τιμες ειναι σχεδον ιδιες. Ολιγοπωλιο. Τωρα για invisalign μας ειχε πει ο δικος μας οτι πρεπει να εχεις μονο μονιμα δοντια (οι μικρες που τα βαλανε 8 ετων ειχανε mixed οδοντοστοιχια) και οι λογοι ειναι καθαρα αισθητικοι. Παντως εμενα μια χαρα μου φαινοντουσαν οι ναρθηκες σε οσους εχω δει να τα φορανε.
naimore Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 58 minutes ago, doom26 said: 3000 χιλ για invisaling περασε ο γιος μου τωρα ειναι στο τελειωμα μετα απο 2 χρονια.Τα λεφτα σιγα σιγα οχι ολα μαζι.Δεν τον ζορισαν καθολου 1,5 χρονο επρεπε να τα εχει για 22 ωρες και μετα μονο βραδυ. μήπως είχε "μικρό" πρόβλημα; εμένα συναδέλφος μου είπε μπανάνα προσπαθούσε να φάει και ήταν σαν να του κοπανανε το κεφάλι κεφάλι με σφυρί, όταν δεν πήγαινε για σφιξιμο, υπέφερε.. μέχρι που τα παράτησε.. υπάρχει τρόπος με λίγο πόνο; 😡
fmarulezkd Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Στις 15/5/2022 στις 8:51 ΠΜ, Georgram είπε Ειμαστε στην ίδια ηλικία όποτε ήδη τα έχω αφήσει αρκετά αλλα δυστυχώς το πρόβλημα εμφανίστηκε σε μεγαλύτερη ηλικία..μέχρι τα 20 δεν ειχα κανένα ορθοδοντικο πρόβλημα! Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εφόσον πριν κάποια χρόνια είχες σιδεράκια τωρα γιατί χρειάστηκε να ξανά ακολουθήσεις θεραπεία με τα Invisalign; Λάθη του παρελθόντως δυστυχώς. Μου χάλασε η μπάρα που βάζουν μετά τη θεραπεία όταν μετακόμισα εξωτερικό, δεν ασχολήθηκα και ξαναστράβωσαν. Η επιλογή invisalign ήταν καθαρά για το αισθητικό σκέλος. 30 λεπτά πριν, naimore είπε μήπως είχε "μικρό" πρόβλημα; εμένα συναδέλφος μου είπε μπανάνα προσπαθούσε να φάει και ήταν σαν να του κοπανανε το κεφάλι κεφάλι με σφυρί, όταν δεν πήγαινε για σφιξιμο, υπέφερε.. μέχρι που τα παράτησε.. υπάρχει τρόπος με λίγο πόνο; 😡 Αυτό εγώ το είχα μόνο τις πρώτες μέρες όταν πρωτοέβαλα σιδεράκια. Ίσως και σε πολύ μικρό βαθμό στα σφιξίματα. Λογικά ο συνάδελφος είναι εξαίρεση στον κανόνα, έχει πολύ ευαίσθητα δόντια. 1
efo355 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Με τους νάρθηκες γίνονται τα πάντα δεν υπάρχουν μουφα Invisalign απλά υπάρχουν και άλλα προγράμματα. Εγώ πχ δουλεύω clear aligners της scheu σε 3shape.
Grim Ripper Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, efo355 είπε Με τους νάρθηκες γίνονται τα πάντα δεν υπάρχουν μουφα Invisalign απλά υπάρχουν και άλλα προγράμματα. Εγώ πχ δουλεύω clear aligners της scheu σε 3shape. Υποτίθεται η Invisalign τα ξεκίνησε αυτά και μάλλον γι'αυτό οι περισσότεροι ξέρουν εκείνα και ίσως γι' αυτό βαράνε σε τιμές. Τα clear aligners κάπου τα είχε πάρει το μάτι μου σαν επιλογή αλλά δυστυχώς δεν έτυχε να πάρω τιμή μιας και δεν είχα βρει κάποιον σε κοντινή απόσταση. Θα σε έχω στα υπόψιν μου αν είναι μήπως τουλάχιστον περάσω κάποια στιγμή (εφόσον σου στείλω pm και θες να μου δώσεις τα στοιχεία σου), έστω για τιμή σε σιδεράκια / νάρθηκες. 1
efo355 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δεν είμαι οδοντίατρος. Είμαι οδοντοτεχνίτης ( ο κατασκευαστής δηλαδή ) οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις