Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχει βάλει κανείς πρόσφατα (1-2 ίσως) σιδεράκια ή μασελάκια για να φτιάξει τα δόντια του/της;

Θα βάλω τώρα σε μεγαλύτερη ηλικία από το συνηθισμένο αλλά δεν με νοιάζει μιας και το κάνω για εμένα.

Ξέρω ότι το κόστος δεν είναι το ίδιο για όλους αλλά θέλω να γνωρίζω έναν μέσο όρο.

Η οδοντίατρος που πήγα μου είπε ότι είναι 6 δόντια να φτιάξω (μπροστά) για να είμαι κομπλέ.

Πήγα σε ορθοδοντικό (και θα πάω σε άλλους) και το κόστος που έβγαλε είναι 2100-2300€ για απλά σιδεράκια (16-18 μήνες), ούτε καν κεραμικά που δεν φαίνονται/είναι λευκά, και 3500-3700€ για τα μασελάκια Invisalign τα οποία δεν φτιάχνουν καν εκείνοι αλλά τα παίρνουν έτοιμα (δεν μου είπε πόσους μήνες θα μπορούσα να τα φοράω).

Ευχαριστώ όσους απαντήσουν. :)

Υ.Γ: Απ' όσο κατάλαβα δεν υπάρχει πλέον επιστροφή ενός ποσού μέσω ΙΚΑ ή τουλάχιστον δεν με πιάνει ηλικιακά... :(

Επεξ/σία από Grim Ripper
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω φορέσει και τα κλασικά σιδεράκια και μετά σαν μασελάκια (πριν 2 χρόνια αυτό) 

Στα σιδεράκια μια εποχή (μια δεκαετία πριν περίπου) είχα δώσει περίπου 3.000€ για όλη την θεραπεία (μαζί με επισκέψεις στον ορθοδοντικό κλπ) αλλά ήταν σε όλα τα δόντια. Πάνω και κάτω. 

Όσο για το δεύτερο σκέλος τα μασελάκια εκεί έδωσα περίπου 700-800€ για όλη την θεραπεία πάλι αλλά για 6 δόντια (αν θυμάμαι καλά) ώστε να στρώσουν όσο γίνεται. Θεραπεία περίπου 6 μήνες και ανά δύο ή τρεις βδομάδες άλλαζα μασελάκι για να τα πιέζει πιο πίσω τα δόντια. 

• Like 2
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Επειδή είμαι σε ερευνα αγορας για Invisalign σιδεράκια είναι κάποιος πρόσφατα να τα έχει βάλει να μας πει περίπου κόστος πόσο κυμαίνονται ?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Joanna000 είπε

Καλησπέρα. Επειδή είμαι σε ερευνα αγορας για Invisalign σιδεράκια είναι κάποιος πρόσφατα να τα έχει βάλει να μας πει περίπου κόστος πόσο κυμαίνονται ?

Ξεκίνησα εγω προχθές! Στο κόστος δε νομίζω να μπορώ να βοηθήσω, μιας και είμαι εξωτερικό. Η διαφορά πάντως με τα κλασσικά σιδερακια δεν είναι μεγάλη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fmarulezkd είπε

Ξεκίνησα εγω προχθές! Στο κόστος δε νομίζω να μπορώ να βοηθήσω, μιας και είμαι εξωτερικό. Η διαφορά πάντως με τα κλασσικά σιδερακια δεν είναι μεγάλη. 

Μάλλον η διαφορά δεν είναι μεγάλη εκεί που είσαι, εδώ είναι αρκετά μεγάλη (ανάμεσα σε διαφορετικούς ορθοδοντικούς όχι σε αυτούς που βάζουν και τα δύο). 😛

1 ώρα πριν, Joanna000 είπε

Οταν είχα ρωτήσει για εμένα πριν κανένα εξάμηνο ήταν κάπου 3700€ (δεν έχω βάλει ακόμη), τόσο περίπου πήγε και σε ξάδερφό μου που τα έβαλε πέρυσι (έτσι τα έμαθα) και τα κράτησε 1 χρόνο.

Σιδεράκια σε αυτούς που βάζουν και τα Invisalign ήταν περίπου 2500-2700€ αν θυμάμαι καλά. Ο ορθοδοντικός που είχε πάει ο αδερφός μου, όταν ρώτησα και εκεί μου είπε 2000€ για σιδεράκια.

Επεξ/σία από Grim Ripper
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

😛

Οταν είχα ρωτήσει για εμένα πριν κανένα εξάμηνο ήταν κάπου 3700€ (δεν έχω βάλει ακόμη), τόσο περίπου πήγε και σε ξάδερφό μου που τα έβαλε πέρυσι (έτσι τα έμαθα) και τα κράτησε 1 χρόνο.

Σιδεράκια σε αυτούς που βάζουν και τα Invisalign ήταν περίπου 2500-2700€ αν θυμάμαι καλά. Ο ορθοδοντικός που είχε πάει ο αδερφός μου, όταν ρώτησα και εκεί μου είπε 2000€ για σιδεράκια.

2.000€ για Invisalign?

Εμένα μόλις με ενημέρωσαν για διάστημα 11-14 μήνες 3,300€ συν αλλά 300€ για κάτι συγκρατητηρες... Και έχω πάθει ένα εγκεφαλικό .. δεν ξέρω τι να πρώτο πουλήσω, νεφρό? Πάγκρεας? Συκώτι???

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joanna000 είπε

2.000€ για Invisalign?

Εμένα μόλις με ενημέρωσαν για διάστημα 11-14 μήνες 3,300€ συν αλλά 300€ για κάτι συγκρατητηρες... Και έχω πάθει ένα εγκεφαλικό .. δεν ξέρω τι να πρώτο πουλήσω, νεφρό? Πάγκρεας? Συκώτι???

Οχι για Invisalign, 2000€ για απλά σιδεράκια.

Σε καταλαβαίνω, άστα να πάνε είναι οι τιμές. Βαράνε αλύπητα...

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κόρη μου έβαλε πριν ένα μήνα. Πιο πριν, για αρκετούς μήνες φορούσε μασελάκι. Όλο το πακέτο (μασελάκι + σιδεράκια) στα 2100. Τα κλασσικά σιδεράκια αλλά με χρώμα.

Με άλλους γονείς που έχω συζητήσει έδωσαν πολύ περισσότερα. Βέβαια ποικίλλουν και οι περιπτώσεις.

Επεξ/σία από yannis27gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Η κόρη μου έβαλε πριν ένα μήνα. Πιο πριν, για αρκετούς μήνες φορούσε μασελάκι. Όλο το πακέτο (μασελάκι + σιδεράκια) στα 2100. Τα κλασσικά σιδεράκια αλλά με χρώμα.

Με άλλους γονείς που έχω συζητήσει έδωσαν πολύ περισσότερα. Βέβαια ποικίλλουν και οι περιπτώσεις.

Είναι ανάλογα το περιστατικό αλλά θεωρώ ότι πατάνε πάνω σε αυτό και σου λένε όσα γουσταρουν. Δηλαδή δεν γίνεται με λίγο στράβωμα που εχουν τα κάτω δόντια μου και τη σύγκλιση να μου λες 3,600.. γελάνε και οι πετρες.. Διάβασα ότι υπάρχουν και μουφα μασελακια και ότι και καλά τα γνήσια της Invisalign θα πρέπει να μπεις στο site της και να βρεις από εκεί πιστοποιημένους συνεργαζόμενους γιατρούς. Εγώ έτσι έκανα... Και τώρα θα ψαχτω για εσωτερικά σιδεράκια μήπως είναι καλύτερα.. βέβαια έχω ακούσει ότι πονάνε τα κλασικά και σου βάζουν και ένα σιδεράκι για συντήρηση στο τέλος αλλά νομίζω είναι πιο safe επιλογή .

Επίσης σε γκάλοπ που κάνω γενικά, έβγαλα το συμπέρασμα ότι υπάρχουν κάποια σημεία που τα αόρατα δεν μπορούν να κάνουν δουλεια όπως τα κλασικά. Επίσης δν θα πρέπει να τρως όταν τα φοράς, και θα τα φοράς για 20-22 ώρες, θα τα βγαζεις μόνο όταν είναι να φας και να πλύνεις δοντια. Κατάλαβα ότι είναι μια καλή λύση για κάποια δόντια για διορθώσεις όχι εάν έχεις θέμα γενικά με τα δόντια σ.

Εμένα στην διάγνωση τελοσπαντων που μου έκαναν μ κάνει η κοπέλα ότι α δεν έχεις σύγκλιση, ναι χαίρω πολυ για νέο μου το λες πήγα να της πω, και της λέω ναι τι εννοείται δεν θα φτιάξει με τα μασελακια? Και εκεί μ είπε ναι πως βεβαίως και θα φτιαξει και γενικά δεν μου άρεσε η τακτική τους. Χωρια ότι ο γιατρός δεν ήταν εκεί και μου είχαν τις ειδικευόμενες- συνεργάτιδες και έκανα και πόση ώρα να πάω για να μου πουν ότι θα με πάρουν την επόμενη για να μου πουν το κόστος. Που με πήραν και την επόμενη και με γκαστρωσανε για να μου το πουν.  δλδ ημαρτον...

Επεξ/σία από Joanna000
  • Confused 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Joanna000 είπε

Εβγαλα το συμπέρασμα ότι είναι μια καλή λύση για κάποια δόντια για διορθώσεις όχι εάν έχεις θέμα γενικά με τα δόντια σ.

Ανοιξε λοιπόν δικο σου οδοντιατρειο και χρεωνε 3.6 για τα invisalign αφου τα ξερεις ολα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Joanna000 είπε

Είναι ανάλογα το περιστατικό αλλά θεωρώ ότι πατάνε πάνω σε αυτό και σου λένε όσα γουσταρουν. Δηλαδή δεν γίνεται με λίγο στράβωμα που εχουν τα κάτω δόντια μου και τη σύγκλιση να μου λες 3,600.. γελάνε και οι πετρες.. Διάβασα ότι υπάρχουν και μουφα μασελακια και ότι και καλά τα γνήσια της Invisalign θα πρέπει να μπεις στο site της και να βρεις από εκεί πιστοποιημένους συνεργαζόμενους γιατρούς. Εγώ έτσι έκανα... Και τώρα θα ψαχτω για εσωτερικά σιδεράκια μήπως είναι καλύτερα.. βέβαια έχω ακούσει ότι πονάνε τα κλασικά και σου βάζουν και ένα σιδεράκι για συντήρηση στο τέλος αλλά νομίζω είναι πιο safe επιλογή .

Επίσης σε γκάλοπ που κάνω γενικά, έβγαλα το συμπέρασμα ότι υπάρχουν κάποια σημεία που τα αόρατα δεν μπορούν να κάνουν δουλεια όπως τα κλασικά. Επίσης δν θα πρέπει να τρως όταν τα φοράς, και θα τα φοράς για 20-22 ώρες, θα τα βγαζεις μόνο όταν είναι να φας και να πλύνεις δοντια. Εβγαλα το συμπέρασμα ότι είναι μια καλή λύση για κάποια δόντια για διορθώσεις όχι εάν έχεις θέμα γενικά με τα δόντια σ.

Εμένα στην διάγνωση τελοσπαντων που μου έκαναν μ κάνει η κοπέλα ότι α δεν έχεις σύγκλιση, ναι χαίρω πολυ για νέο μου το λες πήγα να της πω, και της λέω ναι τι εννοείται δεν θα φτιάξει με τα μασελακια? Και εκεί μ είπε ναι πως βεβαίως και θα φτιαξει και γενικά δεν μου άρεσε η τακτική τους. Χωρια ότι ο γιατρός δεν ήταν εκεί και μου είχαν τις ειδικευόμενες- συνεργάτιδες και έκανα και πόση ώρα να πάω για να μου πουν ότι θα με πάρουν την επόμενη για να μου πουν το κόστος. Που με πήραν και την επόμενη και με γκαστρωσανε για να μου το πουν.  δλδ ημαρτον...

Το οτι εχεις ενα φαινομενικά μικρό θεμα δε σημαίνει οτι ειναι και μικρό θεμα ορθοδοντικα. 

Τα εσωτερικά σιδερακια είναι η καλύτερη λύση για μενα, αν έβρισκα σε καλή τιμή θα πήγαινα σε αυτα. Την σιδερια στο τέλος στη βάζουν είτε με τα κλασσικά είτε με τα invisalign, η εναλλακτική είναι να φορας μασελακι μόνιμα στον υπνο. Αλλά στη τελική δεν εχει νοημα να το κουράζεις τόσο, βαζεις τα συμβατικά, το αποδέχεσαι και ξεμπερδεύεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φορανε και οι 2 μου κορες. Τα βαλανε στα 8 οταν μονιμα δοντια ειχαν τα 4 μπροστινα πανω και κατω. Πηγαμε νωρις μηπως χρειαζοταν διευρυνση γναθου που αυτο γινεται πριν την εφηβεια. 

Η πρωτη δεν χρειαζοταν διευρυνση, εβαλε μονιμα κλασσικα και σε ενα χρονο τα εβγαλε και εχει μασελακια πανω κατω. Πηγαινουμε καθε διμηνο να τα ρυθμιζει. Τιμη 1000 απο 1700 γιατι πηγαμε μεσω γνωστου. Πλεον θα πληρωσουμε επιπλεον για νεα μασελακια καθως μεγαλωνει. Προκαταβολη 450 και τα αλλα σιγα σιγα οποτε ηθελα και οτι ηθελα. Εδινα 100 τον μηνα και ειχα ξεμπερδεψει σε 6 μηνες.

Η μικρη χρειαστηκε διευρυνση. Μασελακια για την διευρυνση, μονιμα κλασσικα και σταθεροποιητικα μασελακια για μετα 900 ευρω. Νομιζω πηρε και εξτρα εκπτωση γιατι ειναι αδερφακι. Ιδιο διακανονισμο με την μεγαλη αλλα προκαταβολη 350.

Τα αλλα που βγαινουν βγαινουν στη θεση τους γιατι εχουν χωρο να βγουν. Ουτε εγω δεν το πιστευα. 

Χρεωνουν οτι θελουν και θελει ψαξιμο.

Επεξ/σία από Uptheirons
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, fmarulezkd είπε

Το οτι εχεις ενα φαινομενικά μικρό θεμα δε σημαίνει οτι ειναι και μικρό θεμα ορθοδοντικα. 

Τα εσωτερικά σιδερακια είναι η καλύτερη λύση για μενα, αν έβρισκα σε καλή τιμή θα πήγαινα σε αυτα. Την σιδερια στο τέλος στη βάζουν είτε με τα κλασσικά είτε με τα invisalign, η εναλλακτική είναι να φορας μασελακι μόνιμα στον υπνο. Αλλά στη τελική δεν εχει νοημα να το κουράζεις τόσο, βαζεις τα συμβατικά, το αποδέχεσαι και ξεμπερδεύεις. 

Στα Invisalign μου είπαν ότι δεν θα μπει κ ότι θα φοράω τα αόρατα στον ύπνο μόνο .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...