dikasths Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, aris25678 είπε Έχει ξεφύγει και με τις τιμές στα προϊόντα της, λογικό εν μέρει αφού επενδύει σε νέα τεχνολογία και δεν την παίρνει έτοιμη αλλα έχει ξεφύγει αρκετά στις τιμές όπως και να έχει. Οι τιμές της είναι λογικές κατά τη γνώμη μου αν σκεφτείς αυτά που προσφέρει
taspo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Μπορούσες να πάρεις intel I9 11900Κ με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών UHD750 θα ήταν πολύ γρηγορότερο και πολύ φθηνότερο. Στην 2η γενιά M1 που κυκλοφορεί και πραγματικά αξίζει αλλά οι τιμές έχουν "εκτοξευτεί". Η APPLE με τις νέες τιμές της , ξανα-βγάζει από το οπτικό της πεδίο οικιακούς χρήστες (all around users) που θα το προτιμούσαν γιατί έχει το κορυφαίο perf/watt της αγοράς και είναι και πανίσχυρο brand. Πλέον είναι απλά APPLE-II που είναι "ελιτιστικη" απλά έχει πολύ ποιο καλά quality(τεχνολογικά προηγμένα) προιόντα σε σχέση με το παρελθόν. Μάλλον η λογική είναι ότι πέρα από αυτούς που θα τα χώσουν χοντρά γιατί το χρειάζονται , θα κάτσουν και μερικοί φραγκάτοι απλοί καταναλωτές που θα το πάρουν για την "μούρη". Έχεις μοντάρει - ρενταρει - κανεις εξπορτ με ενσωματωμένα γραφικά;;; Και σε βίντεο 4Κ; Δεν νομίζω ότι γίνεται επειδή το έχω δοκιμάσει με i7 και δεν γίνεται. Επίσης για all around users αν πάρεις ένα Mac mini με M1 επεξεργαστή που κοστίζει 737€ ή ένα MacBook Air M1 που κοστίζει 1020€ δεν νομίζω ότι απαγορευτικές οι τιμές για αυτά που προσφέρει όσον αφορά τις επιδόσεις. Τώρα αν θεωρείς το MacBook Pro 16” που βγαίνει κοντά στα 4000€ ότι είναι ακριβό να σου πω ότι δεν απευθύνεται σε οικιακούς χρήστες.
cts Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, aris25678 είπε Έχει ξεφύγει και με τις τιμές στα προϊόντα της, λογικό εν μέρει αφού επενδύει σε νέα τεχνολογία και δεν την παίρνει έτοιμη αλλα έχει ξεφύγει αρκετά στις τιμές όπως και να έχει. Αλήθεια, πριν πάρετε θέση σε κάτι εκφράζοντας την άποψη σας, έχετε τσεκάρει αν ισχύει στο παραμικρό αυτό που θα γράψετε; Συγκριτικά τα 16 MacBook Pro M1MAX maxed out σε σχεση με το αντιστοιχο max out 15αρι intel, είναι πανω απο 1000 ευρώ φθηνότερο και υπερπολλαπλάσια γρηγορότερο. Αυτή τη στιγμή τι να κάνουμε, η apple δεν παίζεται και για αυτά που προσφέρει είναι πολύ πιο οικονομική από παλιά (απίστευτο αλλά αληθινό) και γενικά πολύ φθηνή ανάλογα τι θα πάρεις. Ένα MacBook Air M1 δεν έχει ανταγωνισμό πουθενα και το παίρνεις με κατω απο 1000 ευρώ τι να λεμε τωρα. Haters gonna hate. 4
prefuse Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 πριν αγοράσει καποιος τα νέα macbook για editing ας παρακολουθήσει το παρακάτω. ισως του φανεί χρήσιμο. 2
ifrit21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Babis_allos είπε Περισσότερο "προιόντα για λίγους" θα έλεγα. Θα ξεκίναγα να κρίνω τις τιμές από το περσινό Macbook Air/Pro 13". Η αναβάθμιση σε Pro είναι μεν πανάκριβη αλλά είναι όντως για λίγους. Αν ηταν φθηνότερα ίσως θα δελέαζαν και πολλούς που δεν χρειάζονται Pro να πάρουν Pro, αλλά πραγματικά πόσοι χρήστες κάνουν χρήση που ξεπερνά την απόδοση του base model Air στα 950euro? Και τι κυκλοφορεί στην αγορά που μπορεί να σταθεί δίπλα στο Air σαν complete package (performance, battery, style, compactness etc). To μόνο κλασσικά απαρχαιωμένο είναι τα bezels τα οποία απ' όταν η Dell τα έβγαλε πριν 5-6 χρόνια στο XPS 13 περίμενα ότι η Apple θα είχε ήδη ακολουθήσει σε όλο το line-up αλλά 5-6 χρόνια μετά έχουμε thin bezels με νοτς στα μοντέλα των 2500+ ευρώ. Αρκετά λυμένα θέματα των apple χρειάζονται διόρθωση και είναι κρίμα που πρακτικά κρατάνε πίσω την βελτίωση για να μπορούν να πουλάνε νέα units στο κόσμο με το φοβερό marketing τους (reasons to upgrade, ouaou τώρα με μειωμένα bezel το νέο τούμπανο λάπτοπ, οάου τώρα με μικρότερο notch). Δώσανε δυνατό τσιπ τώρα, τα υπόλοιπα ας τα δούνε σιγά σιγά να έχουν να πείθουνε το κόσμο ότι το χρειάζονται πλέον το βασικό spec που έλειπε. If it works for them we have no other option. If units sales do not show up, then we might see something better as a package soonner than later. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από ifrit21
jgeorgiou Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, taspo είπε Έχεις μοντάρει - ρενταρει - κανεις εξπορτ με ενσωματωμένα γραφικά;;; Και σε βίντεο 4Κ; Δεν νομίζω ότι γίνεται επειδή το έχω δοκιμάσει με i7 και δεν γίνεται. Δηλαδή δεν μπορείς με Ι9 11900 που λέω εγώ και μπορείς με αυτό που λες εσύ. (για να στο πω ευγενικά , ξανατσεκαρε το πριν πεις άποψη). Οσον αφορά τις τιμές μίλησα για την νέα γενιά , ξαναδες τι έγραψα. Τωρα αν κάποιος θέλει το απλό Μ1/8GB επειδή έχει το μήλο λογότυπο περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. 1 ώρα πριν, cts είπε 6 MacBook Pro M1MAX maxed out σε σχεση με το αντιστοιχο max out 15αρι intel, είναι πανω απο 1000 ευρώ φθηνότερο και υπερπολλαπλάσια γρηγορότερο. Μπορείς να μας πεις με ποιο το συγκρίνεις να δούμε τιμές και χαρακτηριστικά και να δουμε αν στέκει αυτό που λες? https://www.skroutz.gr/s/31010803/Asus-Zenbook-Pro-Duo-15-UX582LR-H2014T-i9-10980HK-32GB-1TB-GeForce-RTX-3070-UHD-W10-Home.html Αν το συγκρίνεις με αυτό για παράδειγμα , είναι και φθηνότερο και υπερπολλαπλάσια γρηγορότερο? Σε ποια εφαρμογή είναι τόσο πολύ ποιο γρήγορο? Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από jgeorgiou
aris25678 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, cts είπε Αλήθεια, πριν πάρετε θέση σε κάτι εκφράζοντας την άποψη σας, έχετε τσεκάρει αν ισχύει στο παραμικρό αυτό που θα γράψετε; Συγκριτικά τα 16 MacBook Pro M1MAX maxed out σε σχεση με το αντιστοιχο max out 15αρι intel, είναι πανω απο 1000 ευρώ φθηνότερο και υπερπολλαπλάσια γρηγορότερο. Αυτή τη στιγμή τι να κάνουμε, η apple δεν παίζεται και για αυτά που προσφέρει είναι πολύ πιο οικονομική από παλιά (απίστευτο αλλά αληθινό) και γενικά πολύ φθηνή ανάλογα τι θα πάρεις. Ένα MacBook Air M1 δεν έχει ανταγωνισμό πουθενα και το παίρνεις με κατω απο 1000 ευρώ τι να λεμε τωρα. Haters gonna hate. Εσύ πριν πάρεις θέση έχεις διαβάσει αυτά που γράφω; 1) Που ακριβώς θάβω την apple; 2) Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι haters;
AtiX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Δηλαδή δεν μπορείς με Ι9 11900 που λέω εγώ και μπορείς με αυτό που λες εσύ. (για να στο πω ευγενικά , ξανατσεκαρε το πριν πεις άποψη). Οσον αφορά τις τιμές μίλησα για την νέα γενιά , ξαναδες τι έγραψα. Τωρα αν κάποιος θέλει το απλό Μ1/8GB επειδή έχει το μήλο λογότυπο περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Μπορείς να μας πεις με ποιο το συγκρίνεις να δούμε τιμές και χαρακτηριστικά και να δουμε αν στέκει αυτό που λες? Μιλάμε πάντα για laptops και καλό θα ήταν να βγάλουμε από το μυαλό μας τους desktop επεξεργαστές… 1
jgeorgiou Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, AtiX είπε Μιλάμε πάντα για laptops και καλό θα ήταν να βγάλουμε από το μυαλό μας τους desktop επεξεργαστές… ΛΑΘΟΣ , απάντησα σε μνμ που το σύγκρινε με desktop. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ πριν πεταχτείς να πεις την ατάκα σου.
AtiX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε ΛΑΘΟΣ , απάντησα σε μνμ που το σύγκρινε με desktop. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ πριν πεταχτείς να πεις την ατάκα σου. Τότε ξαναδιάβασε τι έγραψε ο φίλος που σχολίασες…
jgeorgiou Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, taspo είπε γόρασα ένα Mac mini M1 με 16Gb μνήμη και 512Gb δίσκο. Μαζί με την 3ετή εγγύηση το μηχάνημα πήγε στα 1450€ και τον χρησιμοποιώ για μοντάζ χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και για βίντεο 4Κ. Αν ήθελα να στήσω ένα αντίστοιχο pc ήθελα τουλάχιστον 2000€ με τις τιμές που έχουν πάει οι κάρτες γραφικών. 2 λεπτά πριν, AtiX είπε ότε ξαναδιάβασε τι έγραψε ο φίλος που σχολίασες… Εγώ μια χαρά κατάλαβα , όταν πετάγεσαι για μια γρήγορη ατάκα αυτά παθαίνεις. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από jgeorgiou
AtiX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Εγώ μια χαρά κατάλαβα , όταν πετάγεσαι για μια γρήγορη ατάκα αυτά παθαίνεις. Συνεχίζεις και εκτίθεσαι μιας και απάντησες σε αυτό το μήνυμα… 1 ώρα πριν, taspo είπε Έχεις μοντάρει - ρενταρει - κανεις εξπορτ με ενσωματωμένα γραφικά;;; Και σε βίντεο 4Κ; Δεν νομίζω ότι γίνεται επειδή το έχω δοκιμάσει με i7 και δεν γίνεται. Επίσης για all around users αν πάρεις ένα Mac mini με M1 επεξεργαστή που κοστίζει 737€ ή ένα MacBook Air M1 που κοστίζει 1020€ δεν νομίζω ότι απαγορευτικές οι τιμές για αυτά που προσφέρει όσον αφορά τις επιδόσεις. Τώρα αν θεωρείς το MacBook Pro 16” που βγαίνει κοντά στα 4000€ ότι είναι ακριβό να σου πω ότι δεν απευθύνεται σε οικιακούς χρήστες. όχι τιποτα άλλο βλέποντας την τροποποίηση που έκανες νωρίτερα αποδεικνύεις ότι τα apple δεν είναι ακριβότερα όσο κάποιοι θα ήθελαν από τα αντίστοιχα wintel… Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από AtiX
jgeorgiou Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Συνεχίζεις και εκτίθεσαι… όχι τιποτα άλλο βλέποντας την τροποποίηση που έκανες νωρίτερα αποδεικνύεις ότι τα apple δεν είναι ακριβότερα όσο κάποιοι θα ήθελαν από τα αντίστοιχα wintel… Γίνεσαι κουραστικός και γκρινιάρης , εγώ είχα απαντήσει σε προηγούμενο μνμ του και όταν κατάλαβε την κοτσάνα το γύρισε στα notebooks. Τέλος πάντων σε βαρέθηκα , όποιος τα διαβάσει τα μνμ με την σωστή σειρά καταλαβαίνει την παράλογη επιμονή στο λάθος που καταντάει καφριλα.
AtiX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Γίνεσαι κουραστικός και γκρινιάρης , εγώ είχα απαντήσει σε προηγούμενο μνμ του και όταν κατάλαβε την κοτσάνα το γύρισε στα notebooks. Τέλος πάντων σε βαρέθηκα , όποιος τα διαβάσει τα μνμ με την σωστή σειρά καταλαβαίνει την παράλογη επιμονή στο λάθος που καταντάει καφριλα. Εγώ κουραστικός και γκρινιάρης ή εσύ δεν ξέρεις να επιχειρηματολογείς και να κουβεντιάζεις ήρεμα… ακόμα και το link που έβαλες αποδεικνύει πόσο δίκιο έχει ο taspo… Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από AtiX
Tlykog Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, taspo είπε Έχεις μοντάρει - ρενταρει - κανεις εξπορτ με ενσωματωμένα γραφικά;;; Και σε βίντεο 4Κ; Δεν νομίζω ότι γίνεται επειδή το έχω δοκιμάσει με i7 και δεν γίνεται. Επίσης για all around users αν πάρεις ένα Mac mini με M1 επεξεργαστή που κοστίζει 737€ ή ένα MacBook Air M1 που κοστίζει 1020€ δεν νομίζω ότι απαγορευτικές οι τιμές για αυτά που προσφέρει όσον αφορά τις επιδόσεις. Τώρα αν θεωρείς το MacBook Pro 16” που βγαίνει κοντά στα 4000€ ότι είναι ακριβό να σου πω ότι δεν απευθύνεται σε οικιακούς χρήστες. Δεν είμαι του κλάδου και δεν έχω ιδέα, αλλά τα προγράμματα αυτά δεν υποστηρίζουν και τις κάρτες γραφικών της Nvidia; Αν ναι, τότε μία πχ μία 3060 δεν αποδίδει καλύτερα από τον Μ1; Πχ ένα τέτοιο μηχάνημα: https://www.skroutz.gr/s/30421607/Lenovo-IdeaPad-Gaming-3-15ACH6-Ryzen-7-5800H-16GB-512GB-GeForce-RTX-3060-FHD-No-OS-Shadow-Black.html Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από Tlykog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα