Vault13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Dantε είπε SSD και 8 γιγα ραμ. Μη το ψειριζουμε.Ειναι πολυ αδυναμος επεξεργαστης Εισαι σιγουρος οτι ολο αυτο το κολλημα που περιγραφεις ειναι ο επεξεργαστης; Το excel ειναι ενα πανευκολο αρχειο που ανοιγει απο RAM k SSD. κλεισε το antivirus, κανε Βιος update, ισως πετα το lenovo σου στα σκουπιδια… Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από Vault13
Tomahawk12 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Vault13 είπε Το excel ειναι ενα πανευκολο αρχειο Υπαρχουν τεράστια excel (αναλόγως τι χρήση κάνεις) - που ναι απαιτούν πολύ ram και επεξεργαστική ισχύ μεγαλύτερη του athlon.
baskon Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, Dantε said: SSD και 8 γιγα ραμ. Μη το ψειριζουμε.Ειναι πολυ αδυναμος επεξεργαστης.Ν4120 που ειχα σε λαπτοπ,πηγαινε πιο γρηγορα. Κατι δε μας λες καλά. Αποκλειεται να έχεις επεξεργαστή desktop.. στο laptop σου. Επίσης το Excel (γνωστό για τις απαιτήσεις του σε μνήμη αλλά όχι σε cpu) αποκλειεται να κάνει 12 ώρες για ενα copy paste λόγω επεξεργαστη. Τέλος καμία σχέση δεν έχει ο 4120 με τον 200GE του θέματος. Μπορει από τον (άγνωστο ) Athlon που έχει το λάπτοπ σου να είναι ταχύτερος αλλά από τον 200 GE είναι σίγουρα πολύ πιο αργος (6 watt vs 35 watt.. στις περισσότερες εργασίες είναι > 60% πιο γρηγορος ο 200ge). Στα του θέματος επειδή πολύ ψειρίζουμε τη μαιμού. Για απλές εργασίες το συστημα φαινεται να είναι μια χαρά. Απο κει και πέρα αν κάποιος βρει καλύτερη προσφορά ή έχει τη δυνατότητα να ανέβει λίγο χρηματικά υπάρχουν και καλυτερα συστήματα. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από baskon 5 1
Dantε Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Εγω την εμπειρια μου την ειπα,δε καθομαι να αναλυσω σε εναν εναν τι και πως.Το εχω δουλεψει και δε μιλαω θεωρητικα,οπως απο οτι καταλαβαινω κανετε οι υπολοιποι. Ναι δεν εχω στο λαπτοπ το ακριβες μοντελο αυτο,αλλα τον αντιστοιχο για λαπτοπ. Και ναι ειναι θεμα επεξεργαστη γιατι απλουστατα δουλευει 100% μονιμα.
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ σχολίασα γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί μία Ελληνική εταιρεία το 2021 να πάρει ένα 2 core επεξεργαστή όταν ένας 4 core έχει 75 ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα την ρίξει έξω στον προϋπολογισμό. Πληρώνεις ένα υπάλληλο 1000 ευρώ το μήνα ( με την ασφάλεια) και δεν θα του πάρεις ένα καλύτερο PC να δουλεύει πιο γρήγορα και να είναι πιο αποδοτικός; Όσο για το επιχείρημα ότι μπορεί να κάνει απλές εργασίες δεν το καταλαβαίνω... ακόμα και για να κάνει boot μετά από ένα update θα υπάρχει καθυστέρηση και θα είναι χαμένος χρόνος από τη δουλειά. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από elpenor 2
filip123go Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Όλοι οι power users μαζευτήκατε σε αυτό το θέμα. Το pc για netflix, browsing, εργασίες για σχολείο - φροντιστήριο σε word - excel, video calls, και κανένα πρόγραμμα αποθήκης σε μικρό μαγαζί, μια χαρά είναι (μόνο γι αυτα που γράφω όμως). Τώρα αν μια επιχείρηση που έχει 3000 παραγγελίες τη μέρα πάρει αυτό το pc, πολύ πιθανώς να μην την καλύψει. Επίσης η mb υποστηρίζει Socket AM4 , οπότε, κάνεις και μια αναβάθμιση όταν επανέλθουν οι τιμές, η πετύχεις καμία καλή προσφορά black Friday . 4
zacharis1955 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, baskon είπε ...Αποκλειεται να έχεις επεξεργαστή desktop.. στο laptop σου... https://www.banggood.com/search/n4120-laptop/0-0-0-1-3-60-0-price-0-0_p-1.html https://www.banggood.com/search/j4125-laptop/0-0-0-1-3-60-0-price-0-0_p-1.html https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Celeron-N4120-vs-Intel-Celeron-J4125-vs-AMD-Athlon-200GE/3651vs3667vs3325 Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από zacharis1955
elpenor Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, filip123go είπε Όλοι οι power users μαζευτήκατε σε αυτό το θέμα. Το pc για netflix, browsing, εργασίες για σχολείο - φροντιστήριο σε word - excel, video calls, και κανένα πρόγραμμα αποθήκης σε μικρό μαγαζί, μια χαρά είναι (μόνο γι αυτα που γράφω όμως). Τώρα αν μια επιχείρηση που έχει 3000 παραγγελίες τη μέρα πάρει αυτό το pc, πολύ πιθανώς να μην την καλύψει. Επίσης η mb υποστηρίζει Socket AM4 , οπότε, κάνεις και μια αναβάθμιση όταν επανέλθουν οι τιμές, η πετύχεις καμία καλή προσφορά black Friday . Δεν είναι θέμα power user, είναι θέμα ότι με 20 ευρώ παραπάνω παίρνεις 4 core που είναι 50% πιο γρήγορος σε ST και 200% πιο γρήγορος σε MT. Αν χρειάζεται παίρνεις και windows με τιμολόγιο με άλλα 15 ευρώ. Σήμερα τα λειτουργικά, οι browser και τα προγράμματα κάνουν scale με τους πυρήνες και έχουν όλο και περισσότερες απαιτήσεις, δεν είναι ότι δεν θα χρειαστείς την extra δύναμη όπως το 2008, οι δύο πυρήνες είναι πρόβλημα δεν είναι μια χαρά... αλλιώς δεν θα το σχολιάζαμε. Πέρα από το πρόβλημα με το διπύρηνο υπάρχουν και άλλα προβλήματα με όλα αυτά τα PC, είναι η κλασσική περίπτωση που η φτήνια τρώει τον παρά γιατί αυτά τα τροφοδοτικά με αυτές τις μητρικές σε συνδυασμό με το άθλιο case airflow δεν θα επιτρέψουν στο σύστημα να ζήσει τα 10+ χρόνια που ζει ένα ποιοτικό PC αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πραγματικά ο μόνος λόγος που μπορεί κάποιος να ενδιαφερθεί για το PC αυτής της προσφοράς είναι να θέλει να αγοράσει τα windows από Microsoft Partner όπως το eshop.gr ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί να κάνει phone activation και ότι δεν δίνει τα χρήματα του σε ανθρώπους που έχουν αποκτήσει το κλειδί με παράνομο τρόπο (αν και μεγάλο μέρος προέρχονται από μεγάλες bulk αγορές σε χώρες που τα κλειδιά είναι πολύ πιο φτηνά οπότε δεν είναι παράνομοι απλά δεν τηρούν τους όρους της Microsoft). Το κουτί μπορεί να είναι όμορφο αλλά με τόσο κακό airflow είναι μείον όχι συν. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από elpenor 1
baskon Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, zacharis1955 said: https://www.banggood.com/search/n4120-laptop/0-0-0-1-3-60-0-price-0-0_p-1.html https://www.banggood.com/search/j4125-laptop/0-0-0-1-3-60-0-price-0-0_p-1.html https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Celeron-N4120-vs-Intel-Celeron-J4125-vs-AMD-Athlon-200GE/3651vs3667vs3325 Ευχαριστώ @zacharis1995 που επιβεβαιώσεις όσα λεω όσον αφορά τη διαφορά στην απόδοση με έναν 4120 και το ότι αποκλείεται να έχει desktop cpu σε λαπτοπ (οι j4125 και παρόμοιοι αφορούν χαμηλό tdp, και μπαίνουν κατά κόρον σε κινεζομηχανηματα. Σε σπάνιες περιπτώσεις που ίσως μπει κάποιος κανονικό desktop cpu σε λαπτοπ θα είναι σε πολύ ισχυρο gaming laptop). Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από baskon
Nik1239 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Dantε είπε Εγω την εμπειρια μου την ειπα,δε καθομαι να αναλυσω σε εναν εναν τι και πως.Το εχω δουλεψει και δε μιλαω θεωρητικα,οπως απο οτι καταλαβαινω κανετε οι υπολοιποι. Ναι δεν εχω στο λαπτοπ το ακριβες μοντελο αυτο,αλλα τον αντιστοιχο για λαπτοπ. Και ναι ειναι θεμα επεξεργαστη γιατι απλουστατα δουλευει 100% μονιμα. Άρα κατακρίνεις κάτι χωρίς να το έχεις στα χέρια σου καλο 1
Dantε Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Nik1239 είπε Άρα κατακρίνεις κάτι χωρίς να το έχεις στα χέρια σου καλο Οτι να ναι.Αναθεμα και αν καταλαβες τι εγραψα.
Gatilaras Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Μια χαρα ειναι το μηχανακι για απλες δουλειες και light gaming συν οτι μπορει να αναβαθμιστει και η ram και η cpu σε ryzen και να κουμπωσει και καρτα γραφικων εξτρα καλη υποδομη εχει.Τωρα εαν καποιος πιστευει οτι μια τετοια συνθεση μπορει να κοντραρει συνθεσεις των 700-1000+ ευρω καληνυχτα. Υ.Γ. Στον φιλο με το excel αρχειο. Κατι αλλο παιζει φιλε μου γιατι στο desktop στην δουλεια μου εχω i5-7400T 8gb ram και 512gb m2 δισκο και το excel αλλα πραγματικα μονο το excel σερνονταν στο Θεο.Τελικα αλλαζοντας απο office 19 σε office 365 ολα μπιμπελο,ενω σε δευτερευον pc που ειναι σε αλλο χωρο με windows 8(για καποιες συγκεκριμενες εφαρμογες που δεν τρεχουν σε 10αρια κλπ) ειναι με 16gb ram και amd-e450 τα excel τα ανοιγε σφαιρα γι'αυτο λεω οτι κατω αλλο παιζει. 1
simplemind79 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) υπάρχει και άλλη λύση αλλά βέβαια ειναι 9η γενια Ι3 https://www.kotsovolos.gr/computing/desktops-and-upgrade-tools/desktops-mac-all-in-one/201001-infinity-gear-core-4-rev2d και απο πλαίσιο σε amd https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/desktops/home-pcs/turbo-x-sphere-sk65-desktop-amd-ryzen-3-3200g-4-gb-240-gb-ssd-radeon-vega-8-_3270580 και στις δυο περιπτώσεις μπορείς να προσθέσεις εξτρά μνημη!! και οι δυο υλοποιήσεις βεβαια ειναι πιο ακριβές αλλα για δουλειά γραφείου και ίντερνετ πιστεύω σε καλύπτει αλλιώς περιέενεις μήπως βγει κάποια καλύτερη προσφορά σε αυτά τα χρήματα Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από simplemind79 3
fotaras76 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επειδή έστησα πριν λίγες μέρες pc (για 2ο) με athlon 200ge, nvme, dual channel ram μπορώ να πω πως είναι εξαιρετικό για απλές δουλειές. Σερφαρω καθημερινά με πολλές καρτέλες ανοιχτές, τα παιδιά μου βλέπουν παιδικά σε full hd από gamato kids, η γυναίκα μου παρακολούθησε σεμινάριο μέσω zoom. Όλα τα έκανε άψογα χωρίς υποψία κολλήματος. Έπαιξα μέχρι και dirt 3 rally σε 1080p για να δω πως θα πάει και η εμπειρία ήταν smooth χωρίς κολλήματα επίσης. Κι όλα αυτά με 35 watt cpu tdp τον οποίο βρήκα από σποντα στα 20 ευρώ. Δεν ξέρω τι λέει ο φίλος παραπάνω αλλά εγώ άλλα διαπίστωσα από πρώτο χέρι. Μιλάμε για μια apu με zen αρχιτεκτονική, 4 threads, στοκ συχνότητα 3.2 GHz και γραφικά Vega 3. Υπερκαλύπτει έναν απλό χρήστη άνετα. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από fotaras76 5
simplemind79 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) εγω σε θεμα κοστους απλα προτεινα ενα μηχανημα που μελλοντικα μπορει να κρατησει! Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2021 από simplemind79
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα