Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά και χαρά. 

Ονομάζομαι Βίκυ. Έχω τελειώσει ναυτιλιακά στον Πειραιά και τώρα δουλεύω σε μια ναυτιλιακή. Παρόλα αυτά κατάλαβα ότι δε μου αρέσει αυτό που έχω σπουδάσει και θέλω να γίνω interior designer. Εχω αποφασίσει να πάω σε ένα ιεκ τον Φεβρουάριο για 2 χρόνια, αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως πάω να σπουδάσω στο εξωτερικό. Είμαι πολύ μπερδεμένη γιατί με περιορίζει αρκετά το χρηματικό ποσό. Προφανώς θα δουλεύω και παράλληλα και μέχρι να πάω θα έχω μαζέψει ένα ποσό. Αλλά το δίλημμα μου είναι να πάω τώρα ή να πάω όταν θα έχω τελειώσει το ιεκ για ένα μεταπτυχιακό; 

Να σημειώσω ότι έχω πάει Erasmus για 5 μήνες και γύρισα Ελλάδα και μου λείπει πολύ η ζωή έξω. Θέλω όσο τίποτα να πάω, αλλά θέλω να βρω κάτι πολύ καλό για να πάω και επίσης κάποιον να με συμβουλέψει. 

Αν γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα να μου πρότεινετε ή γενικά τι να κάνω, ποια αποφάση να παρω γιατί είμαι πολύ μπερδεμένη... 

Δημοσ.

Δεν θεωρώ ότι όλος αυτός ο κόπος θα καταλήξει κάπου. Μεταπτυχιακό σε interior design από πτυχίο ναυτιλιακών δεν θα μπορέσεις να κανεις (λογικα). Και απο ΙΕΚ δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο. Αλλα και γιατι να κανεις μεταπτυχιακο; Γιατι δεν πας εξω για ναυτιλιακα; Ακουγεσαι μπερδεμενη, αλλα το interior design δεν ξερω τι σχεση εχει με ολο αυτο.

Δημοσ.

Μεγάλο μπέρδεμα γιατί τα ναυτιλιακά δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το interior design. 
Καλύτερα δες τι πραγματικά θέλεις όταν πας εξωτερικό και ξεκίνα αυτό που αγαπάς.
Μπορείς. 22 είσαι, όχι 82.

Αποφάσισε τι θέλεις και κυνήγησε το από την αρχή σοβαρά και με πλάνο.
Να πας στο εξωτερικό όσο γίνεται νωρίτερα, μόνο και μόνο να μάθεις την εκεί αγορά εργασίας, να αποκτήσεις εμπειρία στην γλώσσα και στο πως ψάχνεσαι.

Τέλος, μπορείς να μπεις από ΙΕΚ σε μεταπτυχιακό;
Και το κυριότερο, ακόμη και εάν βρεις, θέλεις να πας σε ένα που δέχεται αποφοίτους ΙΕΚ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LongTom είπε

Μεγάλο μπέρδεμα γιατί τα ναυτιλιακά δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το interior design. 
Καλύτερα δες τι πραγματικά θέλεις όταν πας εξωτερικό και ξεκίνα αυτό που αγαπάς.
Μπορείς. 22 είσαι, όχι 82.

Αποφάσισε τι θέλεις και κυνήγησε το από την αρχή σοβαρά και με πλάνο.
Να πας στο εξωτερικό όσο γίνεται νωρίτερα, μόνο και μόνο να μάθεις την εκεί αγορά εργασίας, να αποκτήσεις εμπειρία στην γλώσσα και στο πως ψάχνεσαι.

Τέλος, μπορείς να μπεις από ΙΕΚ σε μεταπτυχιακό;
Και το κυριότερο, ακόμη και εάν βρεις, θέλεις να πας σε ένα που δέχεται αποφοίτους ΙΕΚ;

βασικα αμα ηταν 82, θα ηταν συνταξιουχος οποτε θα μπορουσε να κανει κατι στον ελευθερο χρονο της :P

Δημοσ.

Άποψη μου είναι να κάνεις ότι σε γεμίζει. Αν θέλεις να ακολουθήσεις το interior design τότε θα σου πρότεινα να το βάλεις σύντομα μπρος. Μια ιδέα θα ήταν να ξεκινήσεις το ΙΕΚ εδώ στην Ελλάδα που έχεις ήδη μια δουλειά και μπορείς κάπως να τα βγάλεις πέρα και μετά αν θέλεις φεύγεις στο εξωτερικό. Αλλά μπορείς πάλι να σπουδάσεις και έξω αν βρεις κάποια σχολή που σου αρέσει και μπορείς φυσικά να αντέξεις το κόστος.

Γενικά είμαι και εγώ υπέρ του εξωτερικού και θα ήθελα πολύ να πάω. Οπότε γιατί να χάνεις χρόνο από αυτό που θέλεις να κάνεις? Η ζωή είναι μικρη αλλά εισαι και εσύ μικρή και μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις καριέρα.

Σκέψου καλά τι πραγματικά θέλεις και τι μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή με αυτά τα δεδομένα και κρίνε ανάλογα. Κανείς από εδώ δεν μπορεί να σε βοηθήσει αλλά μόνο εσύ τον εαυτό σου.

Καλή τύχη !!

Δημοσ.

Διαβασε πολλα για το αντικειμενο. Μιλα με επαγγελματιες που κανουν interior design. Μαθε τα συν και τα πλην της δουλειας. Αν νομιζεις οτι σου αρεσει πολυ σαν αντικειμενο θα ελεξα να κοιταξεις για σπουδες σε χωρα της Ευρωπης χωρις διδακτρα. Ταπεινη μου αποψη, δες σοβαρα Σουηδια, Νορβηγια, Φινλανδια, Δανια, Ολλανδια. Καλα πανεπιστημια πολλες ευκαιριες. Για να βγουν τα εξοδα μαλλον θα χρειαστει να συνδιασεις δουλεια και σπουδες.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, vikii123 είπε

Γειά και χαρά. 

Ονομάζομαι Βίκυ. Έχω τελειώσει ναυτιλιακά στον Πειραιά και τώρα δουλεύω σε μια ναυτιλιακή. Παρόλα αυτά κατάλαβα ότι δε μου αρέσει αυτό που έχω σπουδάσει και θέλω να γίνω interior designer. Εχω αποφασίσει να πάω σε ένα ιεκ τον Φεβρουάριο για 2 χρόνια, αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως πάω να σπουδάσω στο εξωτερικό. Είμαι πολύ μπερδεμένη γιατί με περιορίζει αρκετά το χρηματικό ποσό. Προφανώς θα δουλεύω και παράλληλα και μέχρι να πάω θα έχω μαζέψει ένα ποσό. Αλλά το δίλημμα μου είναι να πάω τώρα ή να πάω όταν θα έχω τελειώσει το ιεκ για ένα μεταπτυχιακό; 

Να σημειώσω ότι έχω πάει Erasmus για 5 μήνες και γύρισα Ελλάδα και μου λείπει πολύ η ζωή έξω. Θέλω όσο τίποτα να πάω, αλλά θέλω να βρω κάτι πολύ καλό για να πάω και επίσης κάποιον να με συμβουλέψει. 

Αν γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα να μου πρότεινετε ή γενικά τι να κάνω, ποια αποφάση να παρω γιατί είμαι πολύ μπερδεμένη... 

μαλλον δε το εψαξες αρκετα. Υπαρχουν και δημοσια ΙΕΚ σχεδον δωρεαν οπως για Αθηνα https://iekaigal.att.sch.gr/?p=300

απο εκει και περα αφου παρεις βασικες σπουδες σου προτεινω να αρχιζεις να πηγαινεις σε εκθεσεις σχετικες τοσο στην Ελλαδα οσο και στο εξωτερικο..ωστε να ανοιγει λιγο το μυαλο σου αλλα και να αποκτας γνωριμιες. Σου προτεινω να εχεις μια κανονικη δουλεια να συντηρεισαι και να το κανεις παραλληλα αν γινεται. Το επαγγελμα αυτο θελει χρονο για να δικτυωθεις αλλα και καποιος ιδιοκτητης ή εταιρια να σε εμπιστευτει. Επισης θελει χρονο να κανεις συνεργασιες με εταιριες (επιπλων, φωτιστικων, ζωγραφους, χειροτεχνες κτλ) οποτε στο ενδιαμεσο πρεπει να εχεις καποιο εσοδο να ζεις. Επισης στην αρχη προσπαθησε να δουλεψεις με μικρους χωρους π.χ δωματια (δικα σου ή φιλων συγγενων) ωστε να αποκτησεις τοσο εμπειρια οσο και καποιο book για να δειχνεις

καλη τυχη

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω και εγώ με την γνώμη πρώτα απ'όλα να "γνωρίσεις" λίγο καλύτερα αυτόν τον νέο κλάδο. Ψάξε, ρώτα και σύγκρινε να μάθεις τι παίζει, τι χρειάζεσαι, τι ευκαιρείες χρειάζονται. Τα μεταπτυχιακά δεν είναι πανάκεια για μια καλή θεση...υπάρχουν πολλοί "hands on" κλάδοι όπου μετριέται πολύ περισσότερο η εμπειρία, οπότε ίσως ένα ΙΕΚ και 1-2 χρόνια προυπηρεσία στην Ελλάδα να είναι αρκετά για να σου κλείσουν μια καλή θέση στην συνέχεια έξω.

• Like 1
Δημοσ.

Συγνωμη για το ακυρο της ερωτησης, ναυτιλιακα τι παιζει με την μετα-εκπαιδευτικη περιοδο, τι δουλεια κανεις ακριβως σε ναυτιλιακες σαν ανειδικευτη, εχει καλες απολαβες κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...