Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, ειμαι 3η λυκειου φετος, δινω σε 7 μηνες κλπ κλπ. Θελω να περασω Ναυτιλιακες Σπουδες στο ΠΑ.ΠΕΙ, και κλασικα πηγαινω απ'την 2α λυκειου φροντιστηρια, γιατι η υλη δεν βγαινει απο σχολειο. Φετος στη 3η, λογω του οτι χρειαζεται να δωσω και Αγγλικα, παρ'ολο που ειμαι πολυ καλος και τα μιλαω σαν μητρικη μου γλωσσα, εχω σκουριασει λιγο και ξανα αρχισα φροντιστηριο για επαναληψεις. Πανω κατω τα εξοδα των φροντιστηριων βγαινουν στα 450 ευρω το μηνα(300 πανελληνιων και 150 αγγλικων). Ψαχτηκα λιγο και βρηκα οτι τα διδακτρα στο ΙΕΚ, ειναι -πανω κατω- στις 2500 ευρω το χρονο, τα οποια βγαινουν σιγουρα λιγοτερα απο το φροντιστηριο, και ελπιζοντας οτι θα εχω μια δουλεια part-time αφοτου τελειωσω το σχολειο(οδηγαω μηχανακι, ελπιζω για καποιες ωρες ντελιβερι), θα μπορω να τα δινω μονος μου χωρις τη βοηθεια των γονιων μου. Αυτο που ρωταω βασικα ειναι, αν αξιζει να κυνηγησω να περασω απο πανελληνιες και να υποστω και ολο το αγχος τους επομενους 7 μηνες και να ρισκαρω να μη περασω καν, η να παω ιδιωτικα εφοσον εχω τη δυνατοτητα.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

ΥΓ Ειμαι μετριος μαθητης που κανω σχετικα επιλεκτικο διαβασμα, και διαβαζω μονο στα μαθηματα που με ενδιαφερουν(πχ ΑΕΠΠ, ΑΟΘ μπορω να γραψω ενα 16-17+, Εκθεση ενα 14αρι, αλλα μαθηματικα -τα οποια δεν μου αρεσαν ποτε και εχω χασει βασεις απο γυμνασιο και 1η-2α λυκειου- με το ζορι 7 και 8, και ελπιζω σε 10. Αγγλικα εχω σιγουρα ενα 18+.

Δημοσ.

βαλε τα δυνατά σου για πανελλήνιες βρο, τα ιδιωτικά ΙΕΚ δεν σου μαθαινουν τιποτα και ειναι πανάκριβα , ασε που στο τελος μπορει να σου κανουν καμια μαλακια και να μην σου δωσουν τιποτα...χιλιες φορες πανελληνιες τωρα που εισαι και νεος και εχεις την ευκαιρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το λεω σε καθε ποστ για ιδιωτικα ΙΕΚ: τα μοναδικα πληρως πεταμενα λεφτα στην εκπαιδευση ειναι οσα πανε σε ιδιωτικα ΙΕΚ! Καλυτερα να πληρωσεις και να πας σε ιδιωτικο κολλεγιο στην τελικη, παρα σε ιδιωτικο ΙΕΚ! Η μεγαλυτερη εκπαιδευτικη κοροϊδια του αιωνα στην Ελλαδα ειναι και θα ειναι τα ιδιωτικα ΙΕΚ! 

Τα δημοσια ΙΕΚ εχουν ΟΛΕΣ τις ειδικοτητες των ιδιωτικων, ακολουθουν και οι 2 δομες ακριβως το ιδιο προγραμμα σπουδων (αφου βγαινουν απ το Υπουργειο αυτα), παιρνεις ακριβως την ιδια πιστοποιηση ΕΟΠΠΕΠ μετα τις εξετασεις και κυριως ειναι τζαμπα! 

Αν θες ΙΕΚ, πηγαινε ΜΟΝΟ σε δημοσιο! Αν εχεις λεφτα για πεταμα, πηγαινε καλυτερα σε κολλεγιο. Απο κει τουλαχιστον θα παρεις bachelor..

Επεξ/σία από Dark_panel
  • Thanks 2
Δημοσ.

Τα ΙΕΚ δεν είναι πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πιστοποιητικά εξειδίκευσης σου δίνουν που είναι καλή φάση (βασικά μονόδρομος) αν θέλεις να γίνεις μηχανικός αυτοκινήτων ή υδραυλικός.

Για οτιδήποτε άλλο απλά θα σε φάνε λάχανο οι απόφοιτοι πανεπιστημίων. Καμία Ναυτιλιακή δεν θα ασχοληθεί σοβαρά μαζί σου όταν για την ίδια θέση έχουν κάνει αίτηση καμια 20αρια πτυχιούχοι στον τομέα.

Κάτσε διάβασε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...