Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα θέλω να πάρω ένα iPad αξίας 689€. Όμως θα ήθελα να το πάρω με ΑΤΟΚΕΣ δόσεις. 

Μπαίνω  λοιπόν στην Τρεπεζα που συνεργάζομαι στην Κύπρο για να κάνω αίτηση πιστωτικής κάρτας. Βλέπω ότι η πιο φτηνή είναι με 15€ ετήσιο κόστος και 12% επιτόκιο.

Η ερώτηση μου είναι, το ετήσιο δεν το γλυτωνω, αλλά το επιτόκιο αν τις δόσεις τις πληρώνω κάθε μήνα θα πει στο 0% σωστά;

Στην ιστοσελίδα τους μου ζητάει να επιλέξω ένα ποσό από 500€ μέχρι 5000€

Εγω που θέλω να πάρω το παραπάνω προϊόν  να βαλω 700€; Και το συνολικό ποσό πληρωμής γιατί είναι 784€(Ετήσιο πραγματικό επιτόκιο 24,3%) μήπως εννοεί ότι αυτό θα ήταν αν δεν επερνα το προϊόν με άτοκες δόσεις;

και αν τον επόμενο μήνα θέλω να πάρω μια τηλεόραση αξίας 1200€. Δεν θα μπορώ;

Γεμικα αξιζει να μπω σε αυτή τι διαδικασία με άτοκες δόσεις ή θα μου στοιχίσει περισσότερα;

EF9276E6-60E6-44DC-8228-E8A06C8B0B85.png

Επεξ/σία από DTsuras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να το πάρεις με ΑΤΟΚΕΣ θα πρέπει το κατάστημα που θα το αγοράσεις να το προσφέρει και με ΑΤΟΚΕΣ. Αν όχι θα πληρώνεις τις δόσεις με τον προκαθορισμένο τόκο. Αν δεν πληρώνεις τις δόσεις τότε εκτός από τον τόκο της αγοράς θα προστίθεται και ο τόκος καθυστέρησης πληρωμής

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
Δημοσ.

Εσύ έχεις την επιλογή 500-5000 αλλά η τράπεζα θα καθορίσει το όριο εν τέλει. Αν το εκκαθαριστικό σου δεν επαρκεί ούτε για 700, καταλαβαίνεις. Για εμένα βάλε ένα μεγάλο όριο να υπάρχει. Αρκεί να ξέρεις ότι θα είσαι υπεύθυνος ως προς την χρήση της. 

Για το κόστος τώρα. Αν πάρεις το ipad με 700, και το βάλεις σε 10 δόσεις, θα πληρώνεις 70/μηνα. Αυτό σημαίνει ότι με κάρτα με όριο 2000, με την αγορα του ipad θα σου μείνουν 1300 ευρώ για υπόλοιπες αγορές, με τα 70 ευρώ που πληρώνεις εσύ να προστίθενται κάθε μήνα και θα αυξάνεται το όριο. 

Αν η κάρτα που βλέπεις έχει ετήσιο επιτόκιο 15%, σημαίνει ότι αν αφήσεις κάποιο ποσό απλήρωτο στον λογαριασμό της πιστωτικής (μπορεί να είναι και η συνολική δόση, μπορεί να είναι και το υπόλοιπο ποσό αφού πληρώσεις το ελάχιστο ποσό του μηνιαίου λογαριασμού), τον επόμενο μήνα θα προστεθεί στον λογαριασμό η καινούργια δόση + απλήρωτο πόσο + απλήρωτο ποσο*(15/12)%

Δόσεις μπορεί να έχεις και από την τράπεζα για την κάρτα, και από το κατάστημα. Συνήθως οι μεγάλες αλυσίδες έχουν άτοκες. Στα μικρά καταστήματα είναι έντοκες. Αυτό σημαίνει ότι από την αρχή αν πάρεις το ipad με τα 700 με 10 δόσεις, στο μικρό κατάστημα μπορεί να έχει τελική τιμή 715, οπότε η μηνιαία δόση πάει 70.15 εν τέλει στην τράπεζα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ευχαριστω για την απάντηση.

Θα το αγοράσω από τον Κωτσόβολο Κύπρου που προσφέρει 12 δόσεις 57.67€ /μήνα Άτοκα.

Όποτε εγω σε ένα χρόνο εάν πληρώνω όλες τις δόσεις στην ώρα τους το τελικό ποσό που θα πληρώσω είναι το την αξία του ipad(689€) + 15€ ετήσια συνδρομή της πιστωτικής κάρτας;

Εκτός και αν κατάλαβα κάτι λάθος.

Επεξ/σία από DTsuras
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, DTsuras είπε

Καλησπέρα, ευχαριστω για την απάντηση.

Θα το αγοράσω από τον Κωτσόβολο Κύπρου που προσφέρει 12 δόσεις 57.67€ /μήνα Άτοκα.

Όποτε εγω σε ένα χρόνο εάν πληρώνω όλες τις δόσεις στην ώρα τους το τελικό ποσό που θα πληρώσω είναι το την αξία του ipad(689€) + 15€ ετήσια συνδρομή της πιστωτικής κάρτας;

Εκτός και αν κατάλαβα κάτι λάθος.

Μην μπερδεύεσαι με την ετήσια συνδρομή, αυτή την πληρώνεις ούτως ή άλλως κάθε χρόνο, αγοράσεις δεν αγοράσεις το κινητό. Και λογικά για να καταφέρεις να πληρώσεις τις 12 δόσεις θα πρέπει να την έχεις πάνω από έτος, οπότε θα χρεωθείς συνδρομή και για ένα έτος ακόμα.

Και ναι, αν πληρώσεις όλες τις δόσεις στην ώρα τους δεν θα χρεωθείς κάτι άλλο πέρα από το ποσό των δόσεων, αυτό σημαίνει "άτοκες δόσεις".

Δημοσ.

Αξίζει ναι. Καθε δόση που πληρώνεις θα αποδεσμεύει αντίστοιχο ποσό από την κάρτα για επόμενες αγορές.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DTsuras είπε

και αν τον επόμενο μήνα θέλω να πάρω μια τηλεόραση αξίας 1200€. Δεν θα μπορώ;

Και μιας και σε αυτο δεν απαντησα, οχι, δεν θα μπορεις αν το οριο της καρτας ειναι μικροτερο. Για αυτο προτεινα να παρεις ενα μεγαλο οριο, αν μπορεις να το αιτηθεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...