Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, micos000 είπε

Η ουσία είναι ότι αν ο κινητήρας δεν έχει συμπίεση πάνω από 10:1 (κατά προτίμηση πάνω από 11:1) δεν έχει κανένα νόημα να βάζει κάποιος παραπάνω από 95άρα.

Αυτό ισχύει το ίδιο και για turbo και για ατμοσφαιρικούς κινητήρες αν έχουν την ίδια συμπίεση; (λόγος συμπίεσης)

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NT1G είπε

Αυτό ισχύει το ίδιο και για turbo και για ατμοσφαιρικούς κινητήρες αν έχουν την ίδια συμπίεση; (λόγος συμπίεσης)

Όχι ακριβώς στα τουρμπατα.Να βρεις τούρμπο με πάνω από 9:5 συμπίεση είναι πολύ δύσκολο στα τούρμπο πάει διαφορετικα,πολλά από αυτά απαιτούν βενζίνη 98 οκτανίων όπως insignia,golf gt κτλ με συμπίεση μικρότερη από 9:5.Απλα έχει την τουρμπίνα να συμπιέζει κ άλλο αέρα μέσα 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε

Όχι ακριβώς στα τουρμπατα.Να βρεις τούρμπο με πάνω από 9:5 συμπίεση είναι πολύ δύσκολο στα τούρμπο πάει διαφορετικα,πολλά από αυτά απαιτούν βενζίνη 98 οκτανίων όπως insignia,golf gt κτλ με συμπίεση μικρότερη από 9:5.Απλα έχει την τουρμπίνα να συμπιέζει κ άλλο αέρα μέσα 

Δύσκολο δεν θα το έλεγα. Όλα τα καινουργία φυσιολογικά αμάξια με turbo πάνω από 10:1 είναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NT1G είπε

Δύσκολο δεν θα το έλεγα. Όλα τα καινουργία φυσιολογικά αμάξια με turbo πάνω από 10:1 είναι.

Μέχρι εκεί είναι τα τουρμάτα θέλω να πω ότι δεν παίζει ρολο η σχέση συμπίεσης στα τουρμπάτα για το αν χρειάζεται 95 98 η 100.

Επεξ/σία από Fordakias7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/11/2021 στις 10:47 ΠΜ, Cocomel είπε

σας αρεσει που τα πρατήρια  καύσιμων shell ....  πας να βαλεις βενζίνη και σου λενε να βάλουμε την ταδε καει λιγότερο ειναι σε προσφορά και μερικοί επιμένουν 

η ακομα να τν βαζουν χωρις να τους το πεις   ειδικα σε κοπελες και ατομα μεγαλης ηλικίας 

Ακριβώς γι' αυτό το " μαρκετίστικο " πρήξιμο έπαψα να πηγαίνω εδώ και μερικά χρόνια , συν το ακατανόητο με τους πόντους , όπου για να συγκεντρώσω τους 500.000 πόντους που χρειάζονταν για ένα μπρίκι , έπρεπε να βρω τρόπο να ζήσω 238 χρόνια βάζοντας βενζίνη από αυτούς . 

Έχω την αίσθηση πως κάπου το πήραν " χαμπάρι " και οι ίδιοι ότι δεν πάει έτσι το πράμα , το διόρθωσαν εν μέρει , οπότε έπρεπε να επιζήσω για 145 χρόνια πλέον μήπως και πάρω το μπρίκι .

Ενδιάμεσα ανακάλυψα πως μπορούσα να αποκτήσω το μπρίκι τελικά , με λίγα χρήματα χωρίς να μαζεύω πόντους από τα βενζινάδικα της εν λόγω εταιρείας .

Καλά για την τηλεόραση που έδιναν με πόντους ...... ούτε συζήτηση να μαζευτούν .

Θα ήταν κάτι σαν κληροδότημα προς τις επερχόμενες γενεές , να τους μεταβιβάσω τους πόντους μου με συμβολαιογραφική πράξη , μήπως την αποκτήσει κάποιος μετά 1867 χρόνια .

Τόση επαφή έχει με την πραγματικότητα η διεύθυνση marketing της εταιρείας . 

Επεξ/σία από babisskg
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, NT1G είπε

Σωστα. Στον Puretech ειναι 11:1. Απο την αλλη στο manual ο κατασκευαστης Peugeot/Οpel/Citroen αναγραφει ξεκαθαρα "Συνισταται 95, επιτρεπεται 98"

Σε καθε περιπτωση, πιστευω οτι εαν καποιος εχει το πορτοφολι για παραπανω ας αγοραζει τις ακριβοτερες βενζινες, αλλα οχι οτι το χρειαζεται ο κινητηρας του - σε συμβατικα αυτοκινητα

Και μονο που υπαρχει προσπαθεια πωλησης, με το γνωστο πρηξιμο, δειχνει οτι το προιον ( η υψηλοτερων οκτανιων βενζινη) καπως πρεπει να προωθηθει😉

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Σωστα. Στον Puretech ειναι 11:1. Απο την αλλη στο manual ο κατασκευαστης Peugeot/Οpel/Citroen αναγραφει ξεκαθαρα "Συνισταται 95, επιτρεπεται 98"

Σε καθε περιπτωση, πιστευω οτι εαν καποιος εχει το πορτοφολι για παραπανω ας αγοραζει τις ακριβοτερες βενζινες, αλλα οχι οτι το χρειαζεται ο κινητηρας του - σε συμβατικα αυτοκινητα

Και μονο που υπαρχει προσπαθεια πωλησης, με το γνωστο πρηξιμο, δειχνει οτι το προιον ( η υψηλοτερων οκτανιων βενζινη) καπως πρεπει να προωθηθει😉

Και πολύ σημαντικό , για να μην το ξεχνάμε , πως η super αμόλυβδη είναι περισσότερο πτητική σαν υγρό , έχοντας λιγότερες λιπαντικές ιδιότητες από την απλή αμόλυβδη . 

Φυσικά ισχύουν τα γραπτά όλων όσων ανέφεραν την κακή ποιότητα καυσίμου , η οποία υπάρχει , οπότε βάζοντας super αμόλυβδη , εμφανίζονται οι όποιες διαφορές .

Κανονικά πρέπει να αλλάξει κάποιος από απλή σε super duper , στο ίδιο ακριβώς πρατήριο για να έχει καλύτερη εικόνα .

Δυστυχώς κανείς τους δεν πήρε χαμπάρι , πως με τις σημερινές τιμές στα καύσιμα , η πώληση της super αμόλυβδης γίνεται πιο δύσκολη από ποτέ .

Νομίζω δεν θα αργήσει η ώρα όπου θα προσφέρεται και ένα κατσικάκι ολόκληρο σε κάθε φουλάρισμα με τέτοιο καύσιμο η με δώρο την πληρωμή μιάς δόσης ΕΝΦΙΑ ......... γιατί όχι . 

Δημοσ.

Και μια σημειωση για τους ποντους. Οι BP ποντοι εχουν μια "καλυτερη" αξια με την εννοια οτι μπορεις να τους χρησιμοποιησεις σε λογαριασμους κτλ, εχουν δλδ λιγο περισσοτερες εφαρμογες.

Οι Shell ποντοι που εξαργυρωνονται στο δικο τους καταστημα μονο, το all smart  προσωπικα δεν μου δειχνουν την ιδια αξια με την εννοια της ισοδυναμιας. 2 χρονια μαζευα κι εγω ποντους, και πηρα καθαριστικα αυτοκινητου (υγρο κερι και σαμπουαν) με μια εκπτωση 30% που πιθανως να εβρισκα και σε σκρουτζομαγαζα

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tutuyo είπε

Και μια σημειωση για τους ποντους. Οι BP ποντοι εχουν μια "καλυτερη" αξια με την εννοια οτι μπορεις να τους χρησιμοποιησεις σε λογαριασμους κτλ, εχουν δλδ λιγο περισσοτερες εφαρμογες.

Οι Shell ποντοι που εξαργυρωνονται στο δικο τους καταστημα μονο, το all smart  προσωπικα δεν μου δειχνουν την ιδια αξια με την εννοια της ισοδυναμιας. 2 χρονια μαζευα κι εγω ποντους, και πηρα καθαριστικα αυτοκινητου (υγρο κερι και σαμπουαν) με μια εκπτωση 30% που πιθανως να εβρισκα και σε σκρουτζομαγαζα

Εγώ κατάφερα και πήρα ένα θερμόμετρο ....... μασχάλης ....... όχι το άλλο ....... 🤣🤣🤣 ........ 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Ntinaras είπε

η 100ρα δεν εχει μεγαλυτερη ενεργεια ανα λιτρο

Όχι απλά δεν έχει μεγαλύτερη ενέργεια, έχει λιγότερη, καθώς αποτελείτε από μικρότερο ποσοστό υδρογονανθράκων.

Απλά μην το λες σε τύπους σαν τον StamTheMan γιατί χαλάς την πιάτσα.

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Όχι απλά δεν έχει μεγαλύτερη ενέργεια, έχει λιγότερη, καθώς αποτελείτε από μικρότερο ποσοστό υδρογονανθράκων.

Απλά μην το λες σε τύπους σαν τον StamTheMan γιατί χαλάς την πιάτσα.

Μικρότερο ποσοστό υδρογονανθράκων και το υπόλοιπο τι είναι;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, NT1G είπε

Μικρότερο ποσοστό υδρογονανθράκων και το υπόλοιπο τι είναι;

Καθαριστικά, ενισχυτικά... 

Για αυτό με τα σούπερ ντούπερ πετρέλαια βγάζω πάντα λιγότερα χλμ... (έχω επιβεβαιωμένα μεγαλύτερη κατανάλωση από ότι με την απλή της ΒΡ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...