Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάντως εγώ που βάζω πάνω από τη μισή βενζίνη που καίω σε Shell (μιλάμε για άνω των 20000km ετησίως) και είμαι τόσο ψυχάκι που γεμίζω πάντα και έχω app και κάθομαι και κοιτάω στατιστικά και διαγράμματα, δεν έχω παρατηρήσει οποιαδήποτε διαφορά ποτέ, με οποιαδήποτε βενζίνη. Δηλαδή αν οι συνθήκες από γέμισμα σε γέμισμα αλλάζουν τόσο πολύ που μια απειροελάχιστη διαφορά από την ίδια τη βενζίνη δεν γίνεται να φανεί. Έχω βάλει πάνω από 15000 λίτρα όλα τα χρόνια που οδηγάω σε Shell, σε πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα που είχα κατά καιρούς (1.8 NA 109PS Euro1, 1.4 NA 77PS Euro4, 1.4 Turbo 150PS Euro4, 1.5 NA 116PS Euro6d, 1.2 Turbo 130PS Euro6d), ουδέποτε είχα πρόβλημα, αλλά ουδέποτε παρατήρησα κάποια μετρήσιμη διαφορά με VPower σκέτη ή Racing. Συνεπώς αυτό που κάνω είναι αν τύχει και βάλω Τρίτη που έχουν "προσφορά" με 1cent παραπάνω, βάζω VPower μόνο και μόνο για το ψυχολογικό ότι "τώρα θα καθαριστεί ο κινητήρας μου" και τίποτα παραπάνω. Racing ποτέ πια. Αυτό που βεβαίως έχει παραμείνει σταθερό όλα αυτά τα χρόνια είναι το πρήξιμο για την "προσφορά". Ακόμα και σε μέρες εκτός Τρίτης που η διαφορά είναι γύρω στα 9cents ανά λίτρο, αποτελεί "προσφορά". Ειδικά με τα 2 αυτοκίνητα των 130 και 150 ίππων επειδή έτυχε να είναι οι κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού, για κάποιο λόγο έχουν και παραπάνω πρήξιμο. Λογικά όσο φορτώνεις παραπάνω εξοπλισμό το αυτοκίνητο τόσο καλύτερη βενζίνη χρειάζεται 🤣 Βέβαια το λεκτικό έχει ως εξής: "-Καλησπέρα σας, απλή φουλ." Περίπου οι μισοί δε ρωτάνε παραπάνω όταν λες και τονίζεις το απλή. Όσοι ρωτάνε, αρνούμαι ευγενικά. Αν τύχει και ρωτήσει και δεύτερη φορά τότε αρνούμαι λιγότερο ευγενικά. Συνήθως συνοδεύονται και από διάφορες ερωτήσεις για λάδια/υγρά ή/και από πρήξιμο για καμία κάρτα Shell πόντων, ανάλογα την προσφορά που τρέχει εκείνη την περίοδο... Μόνο ελάχιστες φορές τη δεκαετία του 90 θυμάμαι να έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο (παιδάκι τότε) να κινηθεί ή να πάρει μπρος λόγω κακού καυσίμου. Από όταν έγινε το σύστημα εισροών/εκροών ειδικά, δεν έχει κάνει κιχ οποιοδήποτε όχημα έτυχε να χρησιμοποιήσω από οποιοδήποτε πρατήριο με οποιοδήποτε καύσιμο. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το εν λόγω σύστημα, πάντως πραγματικά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε αυτό το θέμα από παλαιότερα. Τώρα μένει να πέσει και η τιμή στα 0,89€ που έβαζα το 2008 αν θυμάμαι καλά... Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από GeorgeMan 4 1
tutuyo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Ερχεται ο κατασκευαστης και σου λεει, φιλε για να λειτουργησει το μοτερ που ανεπτυξα,δοκιμασα και εφτιαξα και βγαζει αυτην την ισχυ και αυτα τα χλμ, βαλε 95αρα αμα με 100αρα μπορουσε να παρει επιπλεον ιππακια η να κανει περισσοτερα χλμ, γιατι να μην στο πει? ανταγωνιστικο του πλεονεκτημα δεν θα ηταν?
NT1G Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Σε όσα μανουάλια από αμάξια έχω δεί είτε min 95 λένε είτε κάτι σαν 95-98... 1
Ntinaras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Καλα οκ. ΜΕ αποστομωσες, δε μπορω να πω.
acomaedo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, jmmys είπε Ο μοναδικός λόγος στην Ελλάδα να βάλεις 100αρα σε όχημα που είναι για 95αρα, είναι για να είσαι σίγουρος ότι έχεις τουλάχιστον καθαρή 95αρα,λογω της νοθείας. Δεν βγάζεις παραπάνω χλμ, στα ίδια λεφτά, επειδη με 50 ευρώ π.χ. θα βαλεις λιγότερα λίτρα 100αρα λόγω κόστους, και περισσότερα 95αρα,οποτε δεν κερδίζεις χλμ. Και ίδια λίτρα να βάλεις, δεν υπάρχει καμμια απόδειξη ότι η 100αρα βγάζει παραπάνω χλμ σε σχέση με καθαρή 95αρα.Ξαναλεω για οχήματα που είναι για 95αρα. Το πρόβλημα όπως είπα, ειναι ΑΝ η 95αρα είναι καθαρή. Αν η 95άρα δεν είναι καθαρή γιατί να είναι η 100άρα; Θα ντραπούν να κλέψουν εκεί; 2
and_64 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, GeorgeMan είπε Ειδικά με τα 2 αυτοκίνητα των 130 και 150 ίππων επειδή έτυχε να είναι οι κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού, για κάποιο λόγο έχουν και παραπάνω πρήξιμο. Λογικά όσο φορτώνεις παραπάνω εξοπλισμό το αυτοκίνητο τόσο καλύτερη βενζίνη χρειάζεται 🤣 Βέβαια το λεκτικό έχει ως εξής: Ισχύει τέρμα, οταν πηγαίνω με το golf να βάλω ίσως το πουν 1 φορά ίσως και οχι, αν παω με το cla που ειναι ασπρο με οροφή κλπ και χτυπάει στο μάτι, μονο οτι θέλει racing 110 οκτάνια δεν μου έχουν πει ακόμα 😝 Μια φαση μονο μανούριασα γιατί ενω είπα 2 φορές απλή επιασε τη μάνικα της vpower και τον πήρε και τον σήκωσε, νομίζω Βάρης-Κορωπίου ήμουν... Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από and_64 1
StamTheMan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε ΜΕ αποστομωσες, δε μπορω να πω. Ε με αυτα που γράφεις τι να σου απαντησω; Ειναι δεδομενο οτι θα δεις διαφορα,αλλα θελει και αντίληψη. Δε θα σου ανεβάσει 4 αλογα,αλλα θα δεις διαφορα. Το παράδειγμα σου ομως ηταν ασχετο.
Nabuko Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, sstratos είπε Ζητάω 30 ευρώ "απλή" , και μου απαντάνε "να βάλουμε την v-power που ειναι σημερα σε προσφορά?" Την επόμενη φορά πες του "α είναι σε προσφορά? ναι βάλε μου 1 ευρώ . Και μετά βάλε και 29 ευρώ απλή" 2
AristidisZ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ε με αυτα που γράφεις τι να σου απαντησω; Ειναι δεδομενο οτι θα δεις διαφορα,αλλα θελει και αντίληψη. Δε θα σου ανεβάσει 4 αλογα,αλλα θα δεις διαφορα. Το παράδειγμα σου ομως ηταν ασχετο. Πάντως σε θέματα κατανάλωσης, δεν υπάρχει αντίληψη, υπάρχουν νούμερα Προσωπικά επιμένω, διαφορά δεν έχω δει και οι διαδρομές / ο τρόπος που οδηγούσα το παπί πάνω κάτω ήταν ίδια όσα χρόνια το είχα Ενδεχομένως να έχει να κάνει και με το βενζινάδικο, μπορεί π.χ. στο βενζινάδικο που πάω εγώ η "απλή" αμόλυβδη που βάζουν να είναι "καλή" ή μπορεί η 100ρα που πουλάνε να είναι μούφα ή ενδέχεται στο βενζινάδικο που πας εσύ να είναι μούφα η απλή και να βλέπεις διαφορά με την 100ρα 1
StamTheMan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Πάντως σε θέματα κατανάλωσης, δεν υπάρχει αντίληψη, υπάρχουν νούμερα Προσωπικά επιμένω, διαφορά δεν έχω δει και οι διαδρομές / ο τρόπος που οδηγούσα το παπί πάνω κάτω ήταν ίδια όσα χρόνια το είχα Ενδεχομένως να έχει να κάνει και με το βενζινάδικο, μπορεί π.χ. στο βενζινάδικο που πάω εγώ η "απλή" αμόλυβδη που βάζουν να είναι "καλή" ή μπορεί η 100ρα που πουλάνε να είναι μούφα ή ενδέχεται στο βενζινάδικο που πας εσύ να είναι μούφα η απλή και να βλέπεις διαφορά με την 100ρα Σε ταξιδι με αυτοκινητο εγω εχω δει ξεκαθαρη διαφορα,και σε δρομο της Μανης,οχι ευθειες σε εθνικες. Σε μηχανη που ειχα παλια εβλεπα διαφορα στο πως δουλευε το μοτερ με απλη και πως δουλευε με 100ρα. Ομοιως και στο παπι,βλεπω διαφορα γιατι το ζοριζω. Ισχυει αυτο που λες για το βενζιναδικο,και παιζει και μεγαλο ρολο. Σκεψου ποσοι εχουν βαλει μουφα 100ρα και την εχουν καταδικασει,ενω εφταιγε το πρατηριο.
haris_216 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Το να μου πει κάποιος κάτι (πχ αυτή η βενζίνη είναι καλύτερη από την άλλη) μία φορά είναι ενημέρωση (προφανώς του κ...λου για το θέμα που συζητάμε αλλά οκ). Την 2η φορά στο καπάκι (ίδια μέρα/ώρα) και ειδικά αν αρχίσουν τα "μα γιατί" και θεωρούν ότι πρέπει να τεκμηριώσω την άρνησή μου, τη θεωρώ σπάσιμο μέρους του αναπαραγωγικού ανδρικού συστήματος και ως τέτοιο τρώει άκυρο από μένα. Εξαιτίας ακριβώς αυτής της ενοχλητικά πιεστικής τακτικής, shell μόνο σπάνια πλέον (παράτησα και κάτι πόντους που μάζευα παλιά, όταν παράγινε το θέμα με το προμοτάρισμά τους). Και κυρίως σε φάση ταξιδιού, αν το πρατήριο και οι σχετικές υποδομές (φαγάδικο, τουαλέτες) είναι σε σημείο που βολεύει για ένα break
Ntinaras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ε με αυτα που γράφεις τι να σου απαντησω; Ειναι δεδομενο οτι θα δεις διαφορα,αλλα θελει και αντίληψη. Δε θα σου ανεβάσει 4 αλογα,αλλα θα δεις διαφορα. Το παράδειγμα σου ομως ηταν ασχετο. Δεδομενο δεν ειναι τιποτα η 100ρα δεν εχει μεγαλυτερη ενεργεια ανα λιτρο, εχει απλα μεγαλυτερη αντικροτικοτητα, αν το αυτοκινητο δεν εχει κινητηρα να καταλαβει την διαφορα της βενζινης, δεν θα υπαρξει καμια διαφορα ουτε σε καταναλωση ουτε σε ισχυ. Αν το αυτοκινητο εχει τετοιον κινητηρα, θα το αναγραφει πως θελει καλυτερη βενζινη. 2 1
Klausx Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, tutuyo είπε Ερχεται ο κατασκευαστης και σου λεει, φιλε για να λειτουργησει το μοτερ που ανεπτυξα,δοκιμασα και εφτιαξα και βγαζει αυτην την ισχυ και αυτα τα χλμ, βαλε 95αρα αμα με 100αρα μπορουσε να παρει επιπλεον ιππακια η να κανει περισσοτερα χλμ, γιατι να μην στο πει? ανταγωνιστικο του πλεονεκτημα δεν θα ηταν? Μία φλαντζούλα κεφαλής να έχει αλλάξει το μοτέρ σε "απλό" συνεργείο τα περί κατασκευαστή πάνε περίπατο. Εδώ και 12 χρόνια και στα 3 αυτοκίνητα στο ίδιο πρατήριο χωρίς θέματα και πάντα 95αρά. Ξαφνικά μόλις βγήκε η 98αρα [ΕΚΟ] άρχισαν τα πειράκια στο 1 από τα 3 μόνο το καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες, λέω οκ θα έχει "μπουκώσει" ας βάλω κάποιο καθαριστικό / booster οκτανίων και όντως βελτιώθηκε δεν σταμάτησε όμως.. Η λύση ήταν να γεμίζει με 100αρα με μόνο 2 φορές το πρόβλημα "εξαφανίστηκε" ... Οπότε ξεκάθαρα έχει πέσει η ποιότητα της 95αρας, τουλάχιστον σε 2 συγκεκριμένα βενζινάδικα που έκανα δοκιμές. Και όταν λέω ξεκάθαρα είναι γιατί έτυχε να πάρω το ίδιο μοντέλο με 50,000 χλμ και να έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.... Γνώμη μου είναι ότι όσο περισσότερος κόσμος βάζει 98/100 τόσο θα πέφτει η ποιότητα της 95αρας αφού δεν υπάρχουν έλεγχοι.. 2
micos000 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Η ουσία είναι ότι αν ο κινητήρας δεν έχει συμπίεση πάνω από 10:1 (κατά προτίμηση πάνω από 11:1) δεν έχει κανένα νόημα να βάζει κάποιος παραπάνω από 95άρα.
phanispal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Πόσες φορές ακόμα θα πούμε ότι δε βάζουν όλοι 100άρα για να δουν το κάτι παραπάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα