Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Η 100ρα βγαζει πιο πολλα χιλιομετρα στα ιδια λεφτα και το μοτερ δουλευει πιο σωστα επειδη ειναι πιο καθαρη.

Ειδικα αν κανεις παρα πολλα χιλιομετρα σε συμφερει,εκτος και αν τα κανεις μονο σε φαναρια.

Ο μοναδικός λόγος στην Ελλάδα να βάλεις 100αρα σε όχημα που είναι για 95αρα, είναι για να είσαι σίγουρος ότι έχεις τουλάχιστον καθαρή 95αρα,λογω της νοθείας. 

Δεν βγάζεις παραπάνω χλμ, στα ίδια λεφτά, επειδη με 50 ευρώ π.χ. θα βαλεις λιγότερα λίτρα 100αρα λόγω κόστους, και περισσότερα 95αρα,οποτε δεν κερδίζεις χλμ. 

Και ίδια λίτρα να βάλεις, δεν υπάρχει καμμια απόδειξη ότι η 100αρα βγάζει παραπάνω χλμ σε σχέση με καθαρή 95αρα.Ξαναλεω για οχήματα που είναι για 95αρα.

Το πρόβλημα όπως είπα, ειναι ΑΝ η 95αρα είναι καθαρή.

Επεξ/σία από jmmys
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Η 100ρα βγαζει πιο πολλα χιλιομετρα στα ιδια λεφτα και το μοτερ δουλευει πιο σωστα επειδη ειναι πιο καθαρη.

Ειδικα αν κανεις παρα πολλα χιλιομετρα σε συμφερει,εκτος και αν τα κανεις μονο σε φαναρια.

Ειναι σαν να μου λες να βαλω στο pc μου τροφοδοτικο 1200W για να πηγαινει καλυτερα.

• Like 7
Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Στο wave δεν έβγαζε, ξέρω τα οχήματα μου καλύτερα από τους άλλους, προφανώς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ξέρω από κολλητό μου που δουλεύει σε βυτιοφόρο της shell ότι την 100αρα την φέρνουν κατευθείαν από εξωτερικό  δεν βάζουν εδώ τα πρόσθετα για να φτιάξουν την 97αρα vpower.

Επεξ/σία από konpat
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολοι οι κατασκευαστες στα εγχειριδια τους αναγραφουν τις προδιαγραφες λειτουργιας του κινητηρα. Οτιδηποτε εκτος αυτων εμπεριεχει αμφιβολια.

Διαβαζοντας τους ισχυρισμους της εταιρειας

Ξεκινά να απομακρύνει τη βρωμιά από το πρώτο κιόλας γέμισμα και μπορεί να σας πάει έως και 46χλμ* πιο μακριά ανά γέμισμα.

Χρησιμοποιείστε τη BP Ultimate Unleaded 100 σε κάθε γέμισμα για να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε και να διατηρήσετε την απόδοση του κινητήρα σας.

* Βάσει δοκιμών, σε μία γκάμα οχημάτων, σε σύγκριση με τα κοινά καύσιμα. Tα αποτελέσματα βελτιστοποιούνται σε βάθος χρόνου και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με παράγοντες, όπως ο τύπος του αυτοκινήτου, οι συνθήκες και το είδος οδήγησης, κλ

Διαβαζεις το κειμενακι λες οκ, ωσπου φτανεις στον generic αστερισκο-αποποιηση ευθυνων οποτε συνειδητοποιεις οτι ειναι ενας ωραιος μαρκετιστικος τροπος να παρουσιασουν τα γνωστα κολοκυθια με τη ριγανη😉

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την Shell έχει μείνει μόνο το όνομα. Εδώ και χρόνια την Shell Hellas την έχει αγοράσει εξ ολοκλήρου η Motor Oil.

4 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Τα ίδια χιλιόμετρα κάνεις, η τροφοδοσία και στις δυο ποσότητες είναι ίδια. Τα μπεκ πάντα την ίδια αναλογία καύσιμο αέρα στέλνουν. Επίσης αν έχεις καλά φίλτρα και τα φροντίζεις τακτικά, οι ρύποι στον κινητήρα θα είναι ελάχιστοι. Τα λεφτά για την 100άρα είναι πεταμένα λεφτά.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, StamTheMan είπε

10€ απλή με 1,70€ πες είναι 5,88 λίτρα.

10€ 100αρα με 1,90€ πες είναι 5,26 λίτρα.

Άρα σύμφωνα με αυτό που έγραψες με 5,26 λίτρα 100αρας θα βγάλεις περισσότερα χιλιόμετρα από ότι με 5,88 λίτρα απλής, σωστά?

Τέτοια παπάτζα ούτε οι υπάλληλοι της shell.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Cocomel είπε

σας αρεσει που τα πρατήρια  καύσιμων shell ....  πας να βαλεις βενζίνη και σου λενε να βάλουμε την ταδε καει λιγότερο ειναι σε προσφορά και μερικοί επιμένουν 

η ακομα να τν βαζουν χωρις να τους το πεις   ειδικα σε κοπελες και ατομα μεγαλης ηλικίας 

γιαυτό αποφεύγω shell διότι μου την σπάει να προσπαθούν ακόμα και στο πρατήριο να μου κάνουν πώληση έλεος .

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ λένε το άλλο παραμύθι. Ζητάω 30 ευρώ "απλή" , και μου απαντάνε "να βάλουμε την v-power που ειναι σημερα σε προσφορά?" ... και η απάντηση μου είναι "Κάθε μέρα σε προσφορά την έχετε? και προχθές το ίδιο μου είπατε"  

Βέβαια έτσι ακούγομαι λίγο εριστικός , αλλα και αυτή η καραμέλα μας εχει κουράσει ολους τους οδηγούς...

Δημοσ.

Τσάμπα σπάτε τα νεύρα σας. Η απάντηση σε κάθε "να βάλουμε την X είναι σε προσφορά" είναι πολύ απλή.

"Δεν την καίει".

Έχει 0% failure rate μέχρι ώρας.

Τα περί "100άρας" κλπ είναι αστεία για εργοστασιακά οχήματα. Όταν σε μοτό με συμπίεση >12:1 & κοντά 200 άλογα στο λίτρο δεν βλέπουμε διαφορά με "100άρα" τι ακριβώς να μας πουν τα παπιά π.χ. που δουλεύουν ακόμα και με τσίπουρο; Μην πετάτε τα λεφτά σας σε σαχλαμάρες.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/11/2021 στις 10:47 ΠΜ, Cocomel είπε

σας αρεσει που τα πρατήρια  καύσιμων shell ....  πας να βαλεις βενζίνη και σου λενε να βάλουμε την ταδε καει λιγότερο ειναι σε προσφορά και μερικοί επιμένουν 

η ακομα να τν βαζουν χωρις να τους το πεις   ειδικα σε κοπελες και ατομα μεγαλης ηλικίας 

Αυτο γινεται και απο ΕΚΟ , στη Λ.Αθηνων καθε φορα οποιος και να ειναι εκει.

Δημοσ.

Βάζω 100αρα (Ποτέ Shell στα 20+ χρόνια) στο 2ο όχημα που κάνει λίγα χλμ αφού παραμένει στάσιμη, το θέμα με την 95άρα είναι ότι την έχουν χαλάσει πάρα πολύ για να πουλάνε 98/100 είναι ξεκάθαρο από τα πειράκια σε φορτίο... για όποιον έχει αυτιά και τον πειράζει το παραμικρό τσικ...

Δημοσ.

Υποτίθεται ότι με 100άρα έχεις το κεφάλι σου κάπως πιο ήσυχο γιατί από 95άρα πολλοί όλο και κάτι στραβό έχουν παρατηρήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω κάνει μια περίεργη παρατήρηση που την έχουν επιβεβαιώσει και γνωστοί μου που μιλησαμε σχετικά. Όποτε βαζω vpower την ήμερα της προσφοράς έχω λιγότερα χιλιόμετρα αυτονομίας από αν γεμίσω άλλη μέρα.  Μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά το διαπίστωσα σε πολλά γεμίσματα. Βέβαια επειδή χωλαίνει ο τρόπος μέτρησης δεν μπορώ να είμαι ακριβής απλά σημειώνω ότι γεμίζω πάντα vpower 97μέχρι το "σκάσιμο" της αντλίας μετά από συγκεκριμένα διανυθέντα χιλιόμετρα και κινούμαι τις ίδιες πάνω κάτω διαδρομές...από το ίδιο βενζινάδικο ερμης

Επεξ/σία από spyros.s

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...