Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft ωθεί τους χρήστες σε αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Η Microsoft προσπαθεί να ωθήσει περισσότερους ανθρώπους προς τις νεότερες εκδόσεις Windows. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Thurrot, η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι το OneDrive για υπολογιστές θα σταματήσει να συγχρονίζεται σε Windows 7/8 την 1η Μαρτίου 2022. Επίσης, το λογισμικό θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις από την 1η Ιανουαρίου και μετά. Οι χρήστες θα μπορούν παρ’ όλα αυτά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την web έκδοση για τη μεταφορά αρχείων, αλλά προφανώς είναι μια επιπλέον ταλαιπωρία εάν χρησιμοποιούν παλαιότερο υπολογιστή για να έχουν πρόσβαση στο cloud.

Λίγο περισσότερο χρόνο θα δώσει η Microsoft στους business πελάτες. Η αμερικανική εταιρεία συνδέει την εταιρική υποστήριξη OneDrive με τον κύκλο υποστήριξης των Windows. Οι business χρήστες των Windows 7 και 8.1 θα έχουν περιθώριο έως τις 10 Ιανουαρίου 2023 (το τέλος υποστήριξης και για τις δύο πλατφόρμες), ενώ οι χρήστες των Windows 8 ήδη θα πρέπει να κάνουν αλλαγή στο λειτουργικό τους σύστημα.

Η εταιρεία ήταν ξεκάθαρη για το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση. Αυτό θα βοηθήσει στην εστίαση πόρων σε νεότερες πλατφόρμες και τεχνολογίες των Windows, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του OneDrive. Με άλλα λόγια, η Microsoft θέλει πραγματικά οι χρήστες να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10 ή Windows 11.

Πάντως, αυτή δεν ήταν μια εντελώς απροσδόκητη κίνηση. Η Microsoft έχει εδώ και καιρό πρόβλημα να πείσει ορισμένους πελάτες να αναβαθμίσουν σε νεότερες εκδόσεις των Windows, σε σημείο που οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις προτιμούν να πληρώνουν για ειδικά συμβόλαια υποστήριξης παρά να κάνουν την ενημέρωση. Αυτό φυσικά βλάπτει τα αποτελέσματα της Microsoft, αλλά εγκυμονεί επίσης κινδύνους για την ασφάλεια. Ένας από αυτούς τους κινδύνους ήταν και το WannaCry που εκμεταλλεύτηκε τους οργανισμούς που χρησιμοποιούσαν ξεπερασμένες εκδόσεις Windows. Η νέα πολιτική του OneDrive ενδέχεται να ωθήσει ορισμένους χρήστες να εγκαταστήσουν νεότερες εκδόσεις των Windows, ακόμη κι αν είναι κατά τα άλλα ευχαριστημένοι με ένα παλαιότερο λειτουργικό σύστημα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οι business χρήστες των Windows 7 και 8.1 θα έχουν περιθώριο έως τις 10 Ιανουαρίου 2023 (το τέλος υποστήριξης και για τις δύο πλατφόρμες),

οποτε με το bypass tool εισαι καλυμμενος, κομπλε.

• Confused 1
Δημοσ.

Είναι απίστευτο πόσο κολλημένοι είναι κάποιοι άνθρωποι και δεν αναβαθμίζουν σε νεότερες εκδόσεις. Πραγματικά μου κινεί την περιέργεια ο τρόπος σκέψης του "μένω σε ένα λειτουργικό 15 ετίας" χωρίς ιδιαίτερο λόγο και αιτία ενώ πλέον έχουν σταματήσει security updates/fixes. Σαν να ζεις σε ένα σπίτι με ανοιχτή την πόρτα ένα πράγμα.

• Like 4
  • Thanks 3
  • Sad 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Είναι απίστευτο πόσο κολλημένοι είναι κάποιοι άνθρωποι και δεν αναβαθμίζουν σε νεότερες εκδόσεις. Πραγματικά μου κινεί την περιέργεια ο τρόπος σκέψης του "μένω σε ένα λειτουργικό 15 ετίας" χωρίς ιδιαίτερο λόγο και αιτία ενώ πλέον έχουν σταματήσει security updates/fixes. Σαν να ζεις σε ένα σπίτι με ανοιχτή την πόρτα ένα πράγμα.

Θα σου πω εγώ.

Έχω συχνά κρασαρισματα σε UE4. Πολλές φορές μου τυχαίνει το VS να κλείνει στο άκυρο, λόγο update. Έχω συχνές blue screen σε Aurora Engine. Έχω τρελα κολλήματα άσχετες στιγμές. Καμιά φορά το blender κλείνει για άσχετο λόγο πριν το render. ODBC και άλλα pluggin για net 4 είναι πιο δύσκολο να τα σεταρεις σε 10αρια. Η διαχείριση χώρου είναι άθλια. Η παραμετροποίηση δε, η χειρότερη ολων των εποχών.

Προσωπικά έχω ένα λαπτοπακι 10, που έχει πάνω μόνο vs και firefox. Ο σταθερός μου είναι 7 και δεν αλλάζει. Όλα λειτουργούν άψογα,όλα λειτουργούν ομαλά, όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Όσες φορές βάζω 10 σε 2ο σκληρό μπας και έχει αλλάξει κάτι, αναγκάζομαι εν τέλει να ξαναγυρίσω στα 7.

Ανάλογα με τον χρήστη λοιπόν... Για μένα τα 10 δεν κάνουν, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Για τον απλό χρήστη που θέλει μόνο ίντερνετ και παιχνίδι (με απλα λόγια, ένας χρήστης που δεν πιέζει τα όρια του λειτουργικού συστήματος), τα 10αρια και τα 11 είναι μια χαρά...

• Like 7
  • Thanks 3
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Είναι απίστευτο πώς οι εταιρίες μπορούν να δημιουργήσουν τόσες πολλές ανασφάλειες ώστε να σε κάνουν να αγοράζεις τα προϊόντα τους χωρίς 2η σκέψη.

• Like 8
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tarantules είπε

Είναι απίστευτο πώς οι εταιρίες μπορούν να δημιουργήσουν τόσες πολλές ανασφάλειες ώστε να σε κάνουν να αγοράζεις τα προϊόντα τους χωρίς 2η σκέψη.

Μονο που αν εχεις Windows 7 ή 8 μπορεις να αναβαθμισεις ακομα και σημερα χωρις κοστος σε Windows 10:
https://www.zdnet.com/article/heres-how-you-can-still-get-a-free-windows-10-upgrade/

χωρις να χασεις τα αρχεια σου, χωρις να χασεις σε επιδοσεις.

Καποια αλλη θεωρια συνομωσιας;

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, asmilon είπε

Μονο που αν εχεις Windows 7 ή 8 μπορεις να αναβαθμισεις ακομα και σημερα χωρις κοστος σε Windows 10:
https://www.zdnet.com/article/heres-how-you-can-still-get-a-free-windows-10-upgrade/

χωρις να χασεις τα αρχεια σου, χωρις να χασεις σε επιδοσεις.

Καποια αλλη θεωρια συνομωσιας;

Δεν ήταν πάντα έτσι και το ξέρεις.Όσο και αν κάνεις τον κουφό...Από την άλλη , προσωπικά δεν γουστάρω να μου επιβάλουν το οτιδήποτε με το έτσι θέλω.

Κάποια άλλη εξυπνάδα;

• Like 2
  • Confused 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, tarantules said:

Δεν ήταν πάντα έτσι και το ξέρεις.Όσο και αν κάνεις τον κουφό...Από την άλλη , προσωπικά δεν γουστάρω να μου επιβάλουν το οτιδήποτε με το έτσι θέλω.

Κάποια άλλη εξυπνάδα;

Για τα Windows 10 δεν ήταν πάντα έτσι ή για τα Windows γενικότερα?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Για τα Windows 10 δεν ήταν πάντα έτσι ή για τα Windows γενικότερα?

Αν δεν κάνω λάθος τα windows 10 δεν ήταν πάντα δωρεάν.Από την άλλη , το οικονομικό δεν είναι ο μοναδικός λόγος για κάποιον για να μείνει με μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού.Προσωπικά , εκτός του ετσιθελικού των εταιριών που με ενοχλεί αφάνταστα , υπάρχει και το θέμα της λειτουργικότητας.Τα έχω και τα W10 σε laptop καθαρή εγκατάσταση και μετά τις πρώτες εβδομάδες άρχισε να σέρνεται χωρίς καν να του βάλω το οτιδήποτε από προγράμματα.αντιθέτως τα W7 στο σταθερό , τα έχω εγκαταστήσει εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς καν να κάνω format να τα ξαναβάλω καθαρά , και συνεχίζουν να παίζουν όπως την 1η μέρα.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Πάλι τα ίδια θα λέμε? Δεν παιζουν σε ολα τα παλιά pc σωστα οτι και να λεει η ms. Επίσης για πολλες εταιρίες τα pc με 7 είναι τα καινουργια τους, τα παλιά εχουν xp 😁

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
35 minutes ago, tarantules said:

Αν δεν κάνω λάθος τα windows 10 δεν ήταν πάντα δωρεάν

Νομίζω ότι ήταν από την αρχή δωρεάν η αναβάθμιση. Μετά υποτίθεται ότι σταμάτησε, αλλά πρακτικά δεν σταμάτησε ποτέ.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Είναι απίστευτο που μερικοί νομίζουν ότι όλος ο κόσμος μπορεί να σκάσει 300 με 500 εκατοστάρικα για να κάνει αναβάθμιση το λειτουργικό του ( ωχ θέλει να αναβαθμίσω και το hardawre όχι ρε φίλε γιατί;;; ) , αν θέλεις και άλλους λόγους σου είπαν και οι παραπάνω...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, tarantules είπε

Κάποια άλλη εξυπνάδα;

Εγω ξερω πως η αναβαθμιση σε Windows 10 απο 7 & 8 ηταν ΠΑΝΤΑ δωρεαν, ακομα και οταν τυπικα σταματησε η προσφορα μιας και η MS συνεχιζει μεχρι σημερα να τα ενεργοποιει κανονικα σε Windows 10. Eχεις κατι να δειξεις που το διαψευδει;

Δεν σου επιβαλει καποιος να αναβαθμισεις, απλα σου λενε οτι δε μπορουν να υποστηριζουν για παντα ενα παλιο προιον. Αν θες υποστηριξη και να μην εισαι εκτεθιμενος στα κενα ασφαλειας που μπορει να εχουν ΟΛΑ τα λογισμικα, αναβαθμισε στην νεωτερη εκδοση. Την ιδια ελλειψη υποστηριξης θα δεις απο ολους τους developer που εχουν εντονο κυκλο αναβαθμισεων, πχ για τον browser σου ή τους drivers του συστηματος σου. Θες να μεινεις στο παλιο προιον αν κανεις την δουλεια σου, με γεια σου και χαρα σου.

Επεξ/σία από asmilon
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, asmilon είπε

Εγω ξερω πως η αναβαθμιση σε Windows 10 απο 7 & 8 ηταν ΠΑΝΤΑ δωρεαν ακομα και οταν τυπικα σταματησε η προσφορα η MS συνεχιζει μεχρι σημερα να τα ενεργοποιει κανονικα σε Windows 10. Eχεις κατι να δειξεις που το διαψευδει;

Δεν σου επιβαλει καποιος να αναβαθμισεις, απλα σου λενε οτι δε μπορουν να υποστηριζουν για παντα ενα παλιο προιον. Αν θες υποστηριξη και να μην εισαι εκτεθιμενος στα κενα ασφαλειας που μπορει να εχουν ΟΛΑ τα λογισμικα, αναβαθμισε στην νεωτερη εκδοση. Την ιδια ελλειψη υποστηριξης θα δεις απο ολους τους developer που εχουν εντονο κυκλο αναβαθμισεων, πχ για τον browser σου ή τους drivers του συστηματος σου. Θες να μεινεις στο παλιο προιον αν κανεις την δουλεια σου, με γεια σου και χαρα σου.

Ανέφερες πριν οτι μπορείς να αναβαθμήσεις από W7-8 σε W10 "χωρις να χασεις τα αρχεια σου, χωρις να χασεις σε επιδοσεις. "

Έχω κάνει εγκατάσταση W7 από το Μάϊο του 2013 έως τώρα και έχω ουσιαστικά "ασελγήσει" πάνω στο λειτουργικό βάζοντας/βγάζοντας διάφορα προγράμματα που δοκιμάζω κατά καιρούς , και το λειτουργικό έχει επιδόσεις όπως την πρώτη μέρα που το έβαλα.Αντιθέτως , σε ένα laptop που εγκατέστησα τα W10 , χωρίς καν να του προσθέσω το οποιοδήποτε πρόγραμμα , κάθε μέρα που το άνοιγα σερνόταν όλο και περισσότερο.Κάνω κάτι εγώ στραβά; Είναι κάτι που δεν το γνωρίζω και το γνωρίζεις εσύ και μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας ;

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...