nikolaos91 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα Έχω ένα ακίνητο που είναι διακόσια τετραγωνικά έχουμε περάσει 4 καλώδια ethernet καλωδια που φεγουμε από router σε switch στα κεντρικά σημεία και σκεφτόμαστε τι συσκευές να βάλουμε. Με ένα google search είδα ότι μπορούμε να βάλουμε wifi router αλλά πρέπει να κλείσουμε το dhcp server και ένα άλλο που σκέφτηκα να βάλουμε wifi extender και να τα συνδέσουμε με καλωδιο. Έχετε κάποια ιδέα τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτές της περιπτώσεις ευχαριστώ.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 μπορείς σχετικά οικονομικά αν χέεις παροχή ρεύματος στα κεντρικά σημεία που πάνε και τα ethernet με το TP-Link Deco M5 ( 3 pack) αλλιώς ανεβαίνεις σε κόστος (και αξιοπιστία και δυνατότητες) με ubiquity unify AP AC LR (είχε και με wifi 6 για futureproof λύση αλλά ακόμα ποιο ακριβό) τα οποια τροφοδοτούνται με PoE απο το κεντρικό σημείο
dpolal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, nikolaos91 είπε Καλησπέρα Έχω ένα ακίνητο που είναι διακόσια τετραγωνικά έχουμε περάσει 4 καλώδια ethernet καλωδια που φεγουμε από router σε switch στα κεντρικά σημεία και σκεφτόμαστε τι συσκευές να βάλουμε. Με ένα google search είδα ότι μπορούμε να βάλουμε wifi router αλλά πρέπει να κλείσουμε το dhcp server και ένα άλλο που σκέφτηκα να βάλουμε wifi extender και να τα συνδέσουμε με καλωδιο. Έχετε κάποια ιδέα τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτές της περιπτώσεις ευχαριστώ. WiFi MESH είναι αυτό που χρειάζεσαι και από τη στιγμή που έχεις περάσει ήδη καλώδιο ethernet είναι ακόμα καλύτερα. Στην ουσία είναι ένα ενιαίο δίκτυο wifi που υλοποιείται και οι συσκευές σου θα συνδέονται αυτόματα στην ποιό κοντινή μονάδα. Αν χρειάζεται 2 ή 3 ή ίσως και περισσότερες εξαρτάται από την τοπολογία του ακινήτου, π.χ. αν είναι όλο flat ή μεζονέτα. https://www.skroutz.gr/c/125/access_points/f/609384_875987/esoteriki-WIFI-Mesh.html
NikosKallithea Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Τι ακριβως θελεις να κανεις δεν μας λες. Τι προβλημα υπαρχει; Μπορει να μην χρειάζεται και τίποτα Δεν εχεις wifi σε καποιο σημείο;
nikolaos91 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τι ακριβως θελεις να κανεις δεν μας λες. Τι προβλημα υπαρχει; Μπορει να μην χρειάζεται και τίποτα Δεν εχεις wifi σε καποιο σημείο; ευχαριστω για την απαντηση το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω τι συσκευες πρεπει να βαλω ωστε να μην εχω προβληματα πχ δικτυο μεσα σε δικτυο
NikosKallithea Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Πρωτα εγκατέστησε τα βασικα, ρουτερ, συνδεση κλπ και μετα βλέπεις που δεν σε καλύπτει το wifi, τοτε μπορεις να βαλεις ενα πχ παλιο ρουτερ, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήμα χωρίς να εχεις άποψη για την κάλυψη του σπιτιού.
nikolaos91 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Πρωτα εγκατέστησε τα βασικα, ρουτερ, συνδεση κλπ και μετα βλέπεις που δεν σε καλύπτει το wifi, τοτε μπορεις να βαλεις ενα πχ παλιο ρουτερ, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήμα χωρίς να εχεις άποψη για την κάλυψη του σπιτιού. συνονόματε Νικο οπως εχω γραψει ρουτερ υπαρχει και τα καλωδια ειναι ετοιμα αλλα δεν ξερω τι συσκευει να βαλω για να εκπεμπουν wifi πχ να βαλω access point να βαλω wifi router. Δεν ξερω τι να βαλω για αυτο ρωταω αν μπορειτε γραψτε μου
NikosKallithea Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, nikolaos91 είπε συνονόματε Νικο οπως εχω γραψει ρουτερ υπαρχει και τα καλωδια ειναι ετοιμα αλλα δεν ξερω τι συσκευει να βαλω για να εκπεμπουν wifi πχ να βαλω access point να βαλω wifi router. Δεν ξερω τι να βαλω για αυτο ρωταω αν μπορειτε γραψτε μου Και τα δύο που γράφεις κάνουν.
dpolal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, nikolaos91 είπε συνονόματε Νικο οπως εχω γραψει ρουτερ υπαρχει και τα καλωδια ειναι ετοιμα αλλα δεν ξερω τι συσκευει να βαλω για να εκπεμπουν wifi πχ να βαλω access point να βαλω wifi router. Δεν ξερω τι να βαλω για αυτο ρωταω αν μπορειτε γραψτε μου Σου γράψαμε στην αρχή. Και το TP-Link Deco και αυτά που σου πρότεινα εγώ είναι WiFi MESH συστήματα. Αν δεν ξέρεις τί είναι, ορίστε: https://officeplus.gr/wifi-mesh-ti-einai-to-wifi-mesh
nikolaos91 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, dpolal είπε Σου γράψαμε στην αρχή. Και το TP-Link Deco και αυτά που σου πρότεινα εγώ είναι WiFi MESH συστήματα. Αν δεν ξέρεις τί είναι, ορίστε: https://officeplus.gr/wifi-mesh-ti-einai-to-wifi-mesh τα ειδα και ξερω τι ειναι αλλα δεν τα λες και φτηνα εσυ καλα κανεις και το γραφεις
dpolal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nikolaos91 είπε τα ειδα και ξερω τι ειναι αλλα δεν τα λες και φτηνα εσυ καλα κανεις και το γραφεις Nαί, αλλά λες ότι είναι για 200 τετραγωνικά σπίτι. Αν περιμένεις να καλύψεις τόσο χώρο με παλιά ρουτεράκια παρόχων ή access points των 15 ευρώ τί να σου πώ, καλή τύχη. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από dpolal 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, dpolal είπε Nαί, αλλά λες ότι είναι για 200 τετραγωνικά σπίτι. Αν περιμένεις να καλύψεις τόσο χώρο με παλιά ρουτεράκια παρόχων ή access points των 15 ευρώ τί να σου πώ, καλή τύχη. Μια χαρα δουλεια κανουν τα παλια ρουτερακια.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μια χαρα δουλεια κανουν τα παλια ρουτερακια. ναι μια χαρα δουλεια , ειδικα αν ειναι τιποτα παλια των 54mbps wifi ... Αν σπιτι εχει καμια 50αρα vdsl η ακομα χειροτερα απο 100 και πάνω να δω τι θα αντεξουν τα σαπια των 15 - 20 ευρώ. Για να μην πω αν εχει καμια apple συσκευή (iphone , ipad) που αν κανουν συνδεση με ενα AP και αλλαξει δωματιο προσπαθει να παραμεινει συνδεδεμενο στο πρωτο AP με το σήμα στα τάρταρα !! Βαλε ενα mesh wifi που να παιζει και το roaming με τις συσκευές σου χωρις να σπας τα νευρα σου !! (εκτος αν θες να σπασεις τα νευρα σου στην άρχη για πειράματα) Πίστεψέ μας , θα το πλήρωσεις λιγο ακριβά αλλα θα το ξέχασεις οτι υπάρχει !! Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από NeCrOmAnCeR19 2
Vault13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Στις 8/11/2021 στις 12:19 ΜΜ, dpolal είπε WiFi MESH είναι αυτό που χρειάζεσαι και από τη στιγμή που έχεις περάσει ήδη καλώδιο ethernet είναι ακόμα καλύτερα. Στην ουσία είναι ένα ενιαίο δίκτυο wifi που υλοποιείται και οι συσκευές σου θα συνδέονται αυτόματα στην ποιό κοντινή μονάδα. Αν χρειάζεται 2 ή 3 ή ίσως και περισσότερες εξαρτάται από την τοπολογία του ακινήτου, π.χ. αν είναι όλο flat ή μεζονέτα. https://www.skroutz.gr/c/125/access_points/f/609384_875987/esoteriki-WIFI-Mesh.html https://www.skroutz.gr/s/21646423/TP-LINK-Deco-E4-v1-Mesh-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Τριπλό-Kit.html γιατι ειναι 50€ ποιο φτηνο απο τα αλλα;
dpolal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Vault13 είπε https://www.skroutz.gr/s/21646423/TP-LINK-Deco-E4-v1-Mesh-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Τριπλό-Kit.html γιατι ειναι 50€ ποιο φτηνο απο τα αλλα; Χαμηλώτερα specs από τα υπόλοιπα μοντέλα το ποιό πιθανό. https://www.tp-link.com/gr/home-networking/deco/ Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2021 από dpolal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα