Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

τελικα τα αφησει για να μην περιμενει 10 δευτερα ακομα στην πορτα.

Yποθετω πως το αφηνει τελικά για να σταματήσει αυτό το μαρτύριο της άβολης στιγμής, οχι τοσο για τον χρόνο. 

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Δίνεις τα ίδια χρήματα και στον διανομέα Courier; 

Η ίδια παπατζα ερώτηση σε κάθε θέμα.

Όταν αρχίσουν να χρεώνονται οι διανομές φαγητών όπως και στις Courier, ΟΧΙ δεν θα υπάρχει φιλοδώρημα. 

Επίσης όταν η παραγγελία μέσω courier φτάνει χωρίς χρέωση εντός μιας ώρας, τότε ΝΑΙ, θα παίρνουν φιλοδώρημα. 

• Like 6
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Η ίδια παπατζα ερώτηση σε κάθε θέμα.

Όταν αρχίσουν να χρεώνονται οι διανομές φαγητών όπως και στις Courier, ΟΧΙ δεν θα υπάρχει φιλοδώρημα. 

Επίσης όταν η παραγγελία μέσω courier φτάνει χωρίς χρέωση εντός μιας ώρας, τότε ΝΑΙ, θα παίρνουν φιλοδώρημα. 

Άρα για έναν καφέ ή πίτα ή πίτσα είσαι χαρούμενος αν παραλάβεις εντός 1 ώρας!!!!! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Νταξ αυτό το επιχείρημα δεν είναι και τόσο έγκυρο, απ' την άποψη ότι δεν είναι θέμα του διανομέα το αν η παραγγελία θα παραδοθεί σε μισή ώρα ή σε δύο μέρες.

Και η διανομή δεν είναι δωρεάν προφανώς.

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι διανομές ήδη χρεωνονται, έμμεσα ή άμεσα, μη λέμε παντού τα ίδια.

Η Wolt, λ.χ., σε αποστάσεις άνω των 500 μέτρων από το μαγαζί (δηλαδή, πρακτικά, παντού) κοτσάρει κόστος παράδοσης. Δικαίωμά της, παρενθετικά, αν δεν γουστάρω δεν τους χρησιμοποιώ, απλά το επισημαίνω.

Χρέωση διανομής έμμεση είναι η περίφημη ελάχιστη κατανάλωση, που συζητούσαμε σε άλλο νήμα. Τι πάει να πει ελάχιστη κατανάλωση: ότι για να με συμφέρει να σου το φέρω θέλω τουλάχιστον x περιθώριο κέρδους, ώστε από εκεί να βγει η διανομή.

Παρενθετικά, εγώ όταν αφήνω tip, το αφήνω για άλλους λόγους και όχι για το delivery αυτό καθεαυτό.

Το αφήνω για τη συνέπεια στο χρόνο παράδοσης, για την κατάσταση στην οποία φτάνουν τα πράγματα, για την ευγένεια του διανομέα.

Θα μου έρθει ο άλλος μούργος, με τα πιτόγυρα αχταρμά, τις μισές πατάτες χυμένες στη σακούλα, να "μην έχει ρέστα", και θα πάρει φιλοδώρημα;

Ξέρω κι ένα καλό με τον Τοτό.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ifaist είπε

Επρεπε να το αναφερεις στον εργοδοτη του... Αν δεν κανεις κατι , θα το ξαναβρεις μπροστα σου.

Σαν πολλα δεν δινεις... ? Με κανεις κ νιωθω τσιπης 😁

Προσωπικα παραγγελνω 2-3 φορες την εβδομαδα.. Νταξ, η μια φορα μπορει να ειναι ψαρι,  οι αλλες, μαγειρευτο , σουβλακια-πιτσα. Σαν tips θεωρω το 1€ οτι ειναι ΟΚ και συνηθως παραγγελνω απο κοντινα μαγαζια μου, 5 λεπτα αποσταση. Εγω το σκεφτηκα με βαση τον βασικο μισθο 3€ ωρομισθιο πανω-κατω.. Για 10 λεπτα δουλεια δεν θα δωσω 1€. Με αυτη την λογικη θα βγαζει στην καλυτερη, 6€ την ωρα απο tips (?) και εχει κ τα επιδοματα ιδιαιτερων συνθηκων (10%) , επιδομα γαμου (εγω δεν το εχω), 3ετιες και φυσικα τον μισθο του. Στο τελος θα βγαζει περισσοτερα απο γιατρο!

Προσωπικα δινω 0.5€ - 1.5€. Αναλογα ωρα , καιρικα φαινομενα, το υψος της παραγγελιας κτλ. Νταξ , αν ριχνει καρεκλοποδαρα δε παραγγελνω.

Υ.Γ: θελω την γνωμη σου σαν διανομεας... Ευχαριστω.

Λύσσα το έκανες.Θες να δίνεις δίνε.Αν αρχίζεις να σκέφτεσαι επιδοματα γαμου κλπ ασε το καλύτερα.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

παω να βάλω βενζίνη  μόλις 10 ευρώ και ο μαγκας το σταματάει στα 8,90  ..... ειχα μια κλούβα οπότε δεν έβλεπα και οπως γυρίζω τον βλεπω να ξαφνιάζετε

καταλαβα αμεσα οτι κατι μαλακια εκανε αλλα δεν μπορουσα να καω κατι.... παω να φύγω και του λεω ααααα μου δίνεις την απόδειξη

ααα ναι μου λεει  παει και βλεπει 8,90 και μου λεει ααα κόπηκε πρέπει να σου δώσω ενα ευρώ ,, μου το εδωσε εφυγα αλλα  ένοιωσα οτι με εκλεψε 

μετα απο μια ώρα πήρα τηλ των ζήτησα  λεω στο τηλ δωσε μου τον ψηλο που βαζει τα καυσιμα ... λογικα ο υπεύθυνος με καταλαβε μου λεει εγω ειμαι πειτε μου ρε του λεω ασε της μαλακιες σε μενα αλλα θα σου το πω εσενα να του το μεταφέρεις ... ειναι πολυ μικρος να κλεψει εμενα και για εμενα στα τετοια μου αλλα φαβτασου τι εχει κανει σε γερους .... κλασσικά μετα ευχαριστώ που μου το ειπες 

Δημοσ.

Σε απόδειξη που γράφει τελικό ποσό κ ακριβώς  από κάτω μετρητά Χ ,ρέστα χ... 

Έγραφε ότι πήρε μετρητά μερικά cents ,euro παραπάνω κ σ έλεγε εκείνη την τιμή 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@katanalwtis θα με ενδιέφερε να δικαιολογήσεις το "haha" σου σε προηγούμενη απάντηση μου. Ενημερωτικά έχουμε στείλει σερβιτόρο που έκλεβε από τα tips 😊

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
4 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Την διανομή προιόντων την πληρώνω κανονικα.... σιγα μην δώσω και εξτρα χρήματα, στα εξτρα χρήματα που πληρώνω στην αξία του προιόντος.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, stormrain είπε

Yποθετω πως το αφηνει τελικά για να σταματήσει αυτό το μαρτύριο της άβολης στιγμής, οχι τοσο για τον χρόνο. 

Οπως θες πεστο. 

5 ώρες πριν, ifaist είπε

Σαν πολλα δεν δινεις... ? Με κανεις κ νιωθω τσιπης 😁

Προσωπικα παραγγελνω 2-3 φορες την εβδομαδα.. Νταξ, η μια φορα μπορει να ειναι ψαρι,  οι αλλες, μαγειρευτο , σουβλακια-πιτσα. Σαν tips θεωρω το 1€ οτι ειναι ΟΚ και συνηθως παραγγελνω απο κοντινα μαγαζια μου, 5 λεπτα αποσταση. Εγω το σκεφτηκα με βαση τον βασικο μισθο 3€ ωρομισθιο πανω-κατω.. Για 10 λεπτα δουλεια δεν θα δωσω 1€. Με αυτη την λογικη θα βγαζει στην καλυτερη, 6€ την ωρα απο tips (?) και εχει κ τα επιδοματα ιδιαιτερων συνθηκων (10%) , επιδομα γαμου (εγω δεν το εχω), 3ετιες και φυσικα τον μισθο του. Στο τελος θα βγαζει περισσοτερα απο γιατρο!

Προσωπικα δινω 0.5€ - 1.5€. Αναλογα ωρα , καιρικα φαινομενα, το υψος της παραγγελιας κτλ. Νταξ , αν ριχνει καρεκλοποδαρα δε παραγγελνω.

Υ.Γ: θελω την γνωμη σου σαν διανομεας... Ευχαριστω.

6 ευρω την ωρα απο τιπς δε βγαζει κανεις.

Μη βλεπεις που εσυ και εγω δινουμε 1.5 ευρω,συνηθως αφηνουν .20-0.50, το ευρω σπανιο,παραπανω ακομα πιο σπανιο.

Φυσικα παιζουν απειρα πραματα ρολο που καθοριζουν το αν θα δωσουν τιπς,και ποσα.. Η ημερομηνια ( αν εχουν πληρωθει προσφατα ) , ο καιρος, η ταχυτητα που ηρθε το πακετο,το τι μαγαζι ειναι και οτι αλλο μπορεις να σκεφτεις. Ακομα και αν ο πελατης εχει γραψει στα σχολια να του πας τσιγαρα και εσυ δεν του πας.Στις γιορτες ειναι πιο ανεβασμενα τα πραματα.

Τωρα,για τα επιδοματα που λες,μην τα υπολογιζεις.

Το δεκα λεπτα δουλεια επισης ειναι ακυρο. 

Οτι αλλο θες το συζηταμε,αλλα σε αλλο σημειο.

4 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Ναι. Και στον ταχυδρομο αν τον προλαβω.Και στον βενζινα,και στον καφετζη.

Πως σου φανηκε; 

4 ώρες πριν, Snoob είπε

Χρέωση διανομής έμμεση είναι η περίφημη ελάχιστη κατανάλωση, που συζητούσαμε σε άλλο νήμα. Τι πάει να πει ελάχιστη κατανάλωση: ότι για να με συμφέρει να σου το φέρω θέλω τουλάχιστον x περιθώριο κέρδους, ώστε από εκεί να βγει η διανομή.

Δεν ειναι αυτο η χρεωση διανομης. 

Η ελαχιστη καταναλωση ειναι αλλο πραμα. 
Ειναι το αν αξιζει να ασχοληθουμε μαζι σου για μια πιττα/σαντουιτς/καφε.
Που δεν αξιζει.
Αν θα παει πισω τη δουλεια  η δικη σου παραγγελια,για να βγαλουμε 0.20 κερδος.

Οταν πληρωνεις τα ιδια λεφτα στο take away,και τα ιδια στο ντελιβερι,μαντεψε,το ντελιβερι ειναι δωρεαν.

Αλλο που ειναι μ@λ@κι@ να πληρωνεις τα ιδια.

Δε φταιει το ντελιβερι που πληρωνεις το πιτογυρο 2.5 ή 3 ,καποιοι αλλοι φταινε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...