bazzil Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, atheatos είπε Η άποψη μου είναι, όσους δίσκους και να έχεις αν δεν έχεις backup αυτών των δίσκων σε άλλων δίσκο ή δίσκους, τότε οι δίσκοι είναι άχρηστοι…. Οι πολλοί δίσκοι είναι καλοί στο να σπάμε σε κομμάτια τα αρχεία αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη λύση από το backup και φυσικά είναι αντιοικινομικο και ενεργοβορο να συντηρείς πολλούς δίσκους. Οι raid λύσεις περιορίζουν το πρόβλημα αυτό αλλα τουλάχιστον τα κρισημα δεδομένα καλο είναι να υπάρχουν και σε άλλο δίσκο όπως γράφεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, papercuts είπε ο μεσος χρηστης σιγουρα δεν χρειαζεται εναν τετοιον δισκο. Θα τον χρειαζοσουν εαν ηταν λογω επαγγελματος. Ακομα και παιχνιδια να παιζεις πες το καθε παιχνιδι ειναι 100gb με το ζορι, ακομα και τοτε δυσκολο να φτασεις 20ΤΒ. Ασε που οσο ανεβαινει η χωρητικοτητα, μειωνεται η διαρκεια ζωης τις περισσοτερες φορες. Για αυτο ειναι καλυτερο να εχεις πολλους δισκους σε καποιο raid παρα εναν δισκο 20TB ξερω γω. Οποτε ακομα και να χρειαζοσουν τοσο χωρο δεν θα επαιρνες εναν μονο δισκο 20 TB Εγώ έχω τρείς 3tb Τοshiba και έναν 8αρη εξωτερικό usb WD για backup των τριών. Aυτόν τον εξωτερικό με αυστηρή πειθαρχία τον βάζω στην πρίζα ΜΟΝΟ οταν πρόκειται να κάνω backup και τον απομακρύνω αμέσως μετά με επιμελές safe remove (όσο μεγαλώνω τόσο ανακαλύπτω την σπουδαιότητα του safe remove). Kάθε μήνα περνάει υποχρεωτικό chkdsk - όπως και οι άλλοις 3. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, bazzil είπε Οι raid λύσεις περιορίζουν το πρόβλημα αυτό αλλα τουλάχιστον τα κρισημα δεδομένα καλο είναι να υπάρχουν και σε άλλο δίσκο όπως γράφεις Το mirroring δεν είναι backup. Το backup έχει μεγαλύτερη ασφαλεια όταν είναι ανεξάρτητο και σου δίνει ένα χρονικό περιθώριο να αντιδράσεις. Αν σβήσω από mirroring raid ένα αρχείο ή αυτό γίνει corrupt θα γίνει σε όλους τους σκληρούς που γίνεται mirror. Όποτε backup και πάλι backup. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papercuts Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Eloy είπε Εγώ έχω τρείς 3tb Τοshiba και έναν 8αρη εξωτερικό usb WD για backup των τριών. Aυτόν τον εξωτερικό με αυστηρή πειθαρχία τον βάζω στην πρίζα ΜΟΝΟ οταν πρόκειται να κάνω backup και τον απομακρύνω αμέσως μετά με επιμελές safe remove (όσο μεγαλώνω τόσο ανακαλύπτω την σπουδαιότητα του safe remove). Kάθε μήνα περνάει υποχρεωτικό chkdsk - όπως και οι άλλοις 3. αυτο ακριβως πρεπει να γινεται, αν εχεις πχ 5 δισκους των 4TB και συνολικα θελεις αυτον για backup 20TB ειναι μια πολυ καλη λυση αλλα μου ακουγεται πολυ χαζο να εχεις σερβερ με εναν hdd! και σαν backup αλλον εναν ιδιο ας πουμε😂 Διαιρει και βασιλευε οπως λεμε Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από papercuts 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, papercuts είπε αυτο ακριβως πρεπει να γινεται, αν εχεις πχ 5 δισκους των 4TB και συνολικα θελεις αυτον για backup 20TB ειναι μια πολυ καλη λυση αλλα μου ακουγεται πολυ χαζο να εχεις σερβερ με εναν hdd! και σαν backup αλλον εναν ιδιο ας πουμε😂 Διαιρει και βασιλευε οπως λεμε Ο σέρβερ έχει πόλλους δίσκους σε raid για ταχύτητα και χωρητικότητα. Μόνον του αυτόν τον σκληρό δεν θα τον βάλει κανένας λογικός άνθρωπος για σέρβερ. Για backup του σέρβερ μπορεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Aκόμα και στην καταστροφική κίνηση να μην κρατάει κάποιος τακτικό backup, στην αναπόφευκτη περίπτωση ζημιάς του δίσκου - γιατί θα συμβεί οπωσδήποτε - σε μιά ώρα? σε 6 μήνες? σε 3 χρόνια? - αλλά θα συμβεί, είναι άλλο να χάσεις τα πάντα απο έναν μεγάλο, κι άλλο πχ. το 1/3 αν χαλάσει ο ένας απο 3 μικρότερους... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από Eloy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Eloy είπε Oι ιδιώτες καταναλωτές είμαστε καλυμένοι με τα 2-3-4 tb... Aν θέλουμε περισσότερο χώρο αγοράζουμε 2ο-3o-4o δίσκο, ένα docking station των 20-30 Ε και είμαστε κομπλέ. Εγώ προσωπικά την έχω καταβρεί με τους 3tb Toshiba. Αυτά είναι απλώς οι προσωπικές σου ανάγκες, οι οποίες για τη δική μου περίπτωση είναι απλά αστείες. Εγώ στο pc μου αυτή τη στιγμή έχω 24 ΤΒ σε HDDs και είμαι οριακά. Άκου 3 ΤΒ και docking station, γελάσαμε. Μόνο οι προσωπικές φωτογραφίες που έχω ξεπερνούν τα 5 ΤΒ και πάμε για τα 6. Για να μην πούμε για video. Με 3 ΤΒ απλώς δεν έχεις προσωπικά data και παρουσιάζεις την περίπτωσή σου ως ενδεικτική και για τους άλλους. Αντίθετα από αυτά που λες, υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη στην αγορά για αύξηση των χωρητικοτήτων των δίσκων HDD, η οποία έχει μείνει σχεδόν στάσιμη εδώ και πολλά χρόνια. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, bazzil είπε Οι raid λύσεις περιορίζουν το πρόβλημα αυτό αλλα τουλάχιστον τα κρισημα δεδομένα καλο είναι να υπάρχουν και σε άλλο δίσκο όπως γράφεις Raid != Backup 1 ώρα πριν, Eloy είπε Εγώ έχω τρείς 3tb Τοshiba και έναν 8αρη εξωτερικό usb WD για backup των τριών. Aυτόν τον εξωτερικό με αυστηρή πειθαρχία τον βάζω στην πρίζα ΜΟΝΟ οταν πρόκειται να κάνω backup και τον απομακρύνω αμέσως μετά με επιμελές safe remove (όσο μεγαλώνω τόσο ανακαλύπτω την σπουδαιότητα του safe remove). Kάθε μήνα περνάει υποχρεωτικό chkdsk - όπως και οι άλλοις 3. Η περιορισμένη χρήση δεν βοηθάει τη ζωή του HDD. Αντιθέτως ίσως είναι και χειρότερο σε κάποιες περιπτώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MORBID21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 39 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Raid != Backup Η περιορισμένη χρήση δεν βοηθάει τη ζωή του HDD. Αντιθέτως ίσως είναι και χειρότερο σε κάποιες περιπτώσεις. Can you elaborate on that? Εχει πολυ ενδιαφερον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinitos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 οποτε διαβάζω ενα θεμα που στην ουσία δείχνει την πρόοδο της τεχνολογίας σε οπτικά μέσα tb δίσκοι 100tb (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ) δεν καταλαβαινω γιατί πανιά μπαινει η συζητητή τι θα κανω εγω τόσο Μεγάλο μέγεθος . αν δείτε παλιότερα τα ιδια διαβάζαμε . τα παιχνίδια πλέον είναι 50γιγα και πανω τα first class ταινίες και λοιπά .ακόμα και οι φωτογραφείς βίντεο έχουν μεγαλα αρχεία και ανεβαίνουν αρα ας πάμε στο μπράβο που βγαίνουν μεγέθη μεγαλα και το θεμα ειναι η τιμη και η αντοχη τους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bazzil Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, atheatos είπε Το mirroring δεν είναι backup. Το backup έχει μεγαλύτερη ασφαλεια όταν είναι ανεξάρτητο και σου δίνει ένα χρονικό περιθώριο να αντιδράσεις. Αν σβήσω από mirroring raid ένα αρχείο ή αυτό γίνει corrupt θα γίνει σε όλους τους σκληρούς που γίνεται mirror. Όποτε backup και πάλι backup. Δεν ειναι μόνο το mirroring στο raid. raid 5, 6 κτλ 1 ώρα πριν, jmirko15 είπε Raid != Backup Γαιτί? Δεν μπορείς να έχεις συστοιχία δίσκων για backup? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, MORBID21 είπε Can you elaborate on that? Εχει πολυ ενδιαφερον Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στα "κινητά" μέρη του HDD. Άμα μείνει για πολύ καιρό αχρησιμοποίητος (μήνες-χρόνος) μπορεί να μην έχει αρκετό grease για να δουλέψει. Σπάνιο, αλλά υπαρκτό πρόβλημα. 2 ώρες πριν, bazzil είπε Δεν ειναι μόνο το mirroring στο raid. raid 5, 6 κτλ Γαιτί? Δεν μπορείς να έχεις συστοιχία δίσκων για backup? Backup είναι να υπάρχει 2ο αντίγραφο των αρχείων σε διαφορετικό μέρος. Το RAID βοηθάει μόνο στην διαθεσιμότητα των αρχείων σου σε περίπτωση προβλήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seaside Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μαλλον εδώ κάποιοι δεν έχουν δει 8άρια - 12άρια QNAP με 8-12-18TB δισκους για Home Media Server - κυρίως ταινίες. Είναι ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Αλλος βίντεο αλλος φωτογραφίες. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από Seaside 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dieksodo Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 10 hours ago, atheatos said: Ένας 18tb κοστίζει γύρω στα 350 ευρώ ή λιγότερο με μια πρόχειρη αναζήτησή. Υπαρχουν κάποιοι που έχουν ανάγκη την χωρητικότητα και τους συμφέρει η αγορά ενός μεγάλου από την αγορά πολλών μικρών. με μια προχειρη αναζητηση λες μπουρδες οι τιμες των δισκων εχουν παγωσει εδω και πανω απο 6 μηνες ας ελπισουμε οι 20αρηδες να ριξουν τις τιμες κατω απο τα 20 ευρω το τεραμπαιτ γιατι προς το παρων ειμαστε στα 25+ υπηρχε καποτε η υποψια οτι εφταιγε αυτο το καινουριο κρυπτονομισμα αλλα δεν ισχυει επισης η μετοχη της western παει ασχημα οποτε κατι παιζει με την ζητηση ισως γιατι κανεις δεν εχει αναγκη πια τετοιες χωριτηκοτητες? δεν ξερω 6 hours ago, kinitos said: οποτε διαβάζω ενα θεμα που στην ουσία δείχνει την πρόοδο της τεχνολογίας σε οπτικά μέσα tb δίσκοι 100tb (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ) δεν καταλαβαινω γιατί πανιά μπαινει η συζητητή τι θα κανω εγω τόσο Μεγάλο μέγεθος . αν δείτε παλιότερα τα ιδια διαβάζαμε . τα παιχνίδια πλέον είναι 50γιγα και πανω τα first class ταινίες και λοιπά .ακόμα και οι φωτογραφείς βίντεο έχουν μεγαλα αρχεία και ανεβαίνουν αρα ας πάμε στο μπράβο που βγαίνουν μεγέθη μεγαλα και το θεμα ειναι η τιμη και η αντοχη τους η αληθεια ειναι πως η αποθηκευτικη ισχυς δεν χρειαζεται πια μια φορα και ενα καιρο αποθηκευες mp3 . σημερα δεν χρειαζεται γιατι ενας 8 χωραει ολα τα mp3 toy κοσμου που κανεις δεν τα μαζευει γιατι εχει spotify το ιδιο και ταινιες. κανεις δεν μαζευει full bluray. με 1-2gb αντεχεις και με εναν 8 αλλα κανεις δεν τον εχει γιατι ολοι εχουν netflix κτλ αυτο που ενδιαφερει τον κοσμο ειναι κυριως ssd φωτο δεν εχει νοημα να τις αποθηκευεις αλλα να τις ανεβαζεις σε cloud για να τις δειχνεις τα παιχνιδια δεν πανανε και 200gb δεν εχεις αναγκη παραπανω γιατι κανεις δεν παιζει 10 παιχνιδια ταυτοχρονα και αυτα στα λεει καποιος που εχει 100tb+ 8 hours ago, Eloy said: Εγώ έχω τρείς 3tb Τοshiba και έναν 8αρη εξωτερικό usb WD για backup των τριών. Aυτόν τον εξωτερικό με αυστηρή πειθαρχία τον βάζω στην πρίζα ΜΟΝΟ οταν πρόκειται να κάνω backup και τον απομακρύνω αμέσως μετά με επιμελές safe remove (όσο μεγαλώνω τόσο ανακαλύπτω την σπουδαιότητα του safe remove). Kάθε μήνα περνάει υποχρεωτικό chkdsk - όπως και οι άλλοις 3. φιλε εχω 13 my books με συνολικη χωρητικοτητα 140tb+ δεν χρησιμοποιω backups εδω και 25 χρονια και ποτε δεν κανω safe remove απλως βεβαιωνομαι οτι δεν κανω copy την ωρα που τραβαω καλωδιο τους δισκους τους χρησιμοποιω καθημερινα και στους 50 δισκους που εχουν περασει απο τα χερια μου σπανια εχει τυχει σοβαρο προβλημα οσον αφορα ασφαλεια κατα τη ταπεινη μου αποψη το μονο δυνατο backup που μπορω να κανω στα 140tb ειναι "whereisit catalogs" αν καποιος εχει καποια καλυτερη λυση να χρησιμοποιησω μετα απο 15 χρονια θα τον ευχαριστησω πολυ αν την μοιραστει! καποτε ειχα σκεφτει τη λυση του backblaze αλλα θελει gigabit συνδεση και το backup θα παρει ενα ετος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Seaside είπε Μαλλον εδώ κάποιοι δεν έχουν δει 8άρια - 12άρια QNAP με 8-12-18TB δισκους για Home Media Server - κυρίως ταινίες. Είναι ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Αλλος βίντεο αλλος φωτογραφίες. Εγώ πάντως κάνω convert τα BDrips σε H265 με το handbrake. Η ταινιοθήκη μου είναι 3.5TB αντί για 35+TB που θα ήταν uncompressed. Το audio bitrate είναι overkill στα blu-ray, ειδικά για όσους θέλουν να έχουν audio tracks και από άλλες γλώσσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα