atheatos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, dieksodo είπε με μια προχειρη αναζητηση λες μπουρδες οι τιμες των δισκων εχουν παγωσει εδω και πανω απο 6 μηνες ας ελπισουμε οι 20αρηδες να ριξουν τις τιμες κατω απο τα 20 ευρω το τεραμπαιτ γιατι προς το παρων ειμαστε στα 25+ υπηρχε καποτε η υποψια οτι εφταιγε αυτο το καινουριο κρυπτονομισμα αλλα δεν ισχυει επισης η μετοχη της western παει ασχημα οποτε κατι παιζει με την ζητηση ισως γιατι κανεις δεν εχει αναγκη πια τετοιες χωριτηκοτητες? δεν ξερω η αληθεια ειναι πως η αποθηκευτικη ισχυς δεν χρειαζεται πια μια φορα και ενα καιρο αποθηκευες mp3 . σημερα δεν χρειαζεται γιατι ενας 8 χωραει ολα τα mp3 toy κοσμου που κανεις δεν τα μαζευει γιατι εχει spotify το ιδιο και ταινιες. κανεις δεν μαζευει full bluray. με 1-2gb αντεχεις και με εναν 8 αλλα κανεις δεν τον εχει γιατι ολοι εχουν netflix κτλ αυτο που ενδιαφερει τον κοσμο ειναι κυριως ssd φωτο δεν εχει νοημα να τις αποθηκευεις αλλα να τις ανεβαζεις σε cloud για να τις δειχνεις τα παιχνιδια δεν πανανε και 200gb δεν εχεις αναγκη παραπανω γιατι κανεις δεν παιζει 10 παιχνιδια ταυτοχρονα και αυτα στα λεει καποιος που εχει 100tb+ φιλε εχω 13 my books με συνολικη χωρητικοτητα 140tb+ δεν χρησιμοποιω backups εδω και 25 χρονια και ποτε δεν κανω safe remove απλως βεβαιωνομαι οτι δεν κανω copy την ωρα που τραβαω καλωδιο τους δισκους τους χρησιμοποιω καθημερινα και στους 50 δισκους που εχουν περασει απο τα χερια μου σπανια εχει τυχει σοβαρο προβλημα οσον αφορα ασφαλεια κατα τη ταπεινη μου αποψη το μονο δυνατο backup που μπορω να κανω στα 140tb ειναι "whereisit catalogs" αν καποιος εχει καποια καλυτερη λυση να χρησιμοποιησω μετα απο 15 χρονια θα τον ευχαριστησω πολυ αν την μοιραστει! καποτε ειχα σκεφτει τη λυση του backblaze αλλα θελει gigabit συνδεση και το backup θα παρει ενα ετος... https://www.computeruniverse.net/de/p/90844409?utm_channel=psm&utm_source=geizhals&utm_campaign=cpc&utm_medium=katalog&utm_content=artikel&agt=288 προφανώς δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη.
michael92 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, RTW4ever είπε Μόνο οι προσωπικές φωτογραφίες που έχω ξεπερνούν τα 5 ΤΒ και πάμε για τα 6. Για να μην πούμε για video. 5TB προσωπικές φωτογραφίες; Τις βλέπεις ποτέ ξανά ή τις βγάζεις μια φορά και τέλος; Σε μια συλλογή σημαντικό είναι να ξεδιαλύνεις ποια αρχεία είναι σημαντικά και ποια όχι. Είμαι σίγουρος ότι η συλλογή σου θα μειωνόταν τουλάχιστον κατά 90-95% αν κρατούσες μόνο αυτές που αξίζουν και διέγραφες ή έκανες compress τις υπόλοιπες. Έχω δορυφορικό χάρτη της Αθήνας ~32Kx32K pixels exported από το SAS planet, και πιάνει μόνο 1.96GB στον δίσκο. Δορυφορικός χάρτης του Manhattan ~20Κx40K με τα αυτοκίνητα ορατά πιάνει μόνο 1.48GB. Τα νούμερα που λες είναι υπερβολικά από όλες τις πλευρές. 10 ώρες πριν, RTW4ever είπε Με 3 ΤΒ απλώς δεν έχεις προσωπικά data Προσωπικά data είναι και τα αρχεία .doc που χωράνε ακόμα και σε δισκέτα. 1
jimagas99 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Ο μέσος καταναλωτής, επίσης και ο μέσος gamer, πολύ δύσκολα θα χρειαστεί ένα τέτοιο χωριτικοτητας δίσκο. Θεωρώ ότι καλύπτεται με 2-3 δίσκους των 1-2 tb και είναι και ασφαλής. Φανταστείτε μόνο, τι δίσκο πρέπει να έχετε , για να κάνετε back up , στα. 20 tb ... Ακόμα έναν των 20tb ή 5-6 μικρότερους δίσκους. ... Καλή η μελλοντική τεχνολογία, αλλά δεν είναι όλα, για όλους.
michael92 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, jimagas99 είπε Ο μέσος καταναλωτής, επίσης και ο μέσος gamer, πολύ δύσκολα θα χρειαστεί ένα τέτοιο χωριτικοτητας δίσκο. Θεωρώ ότι καλύπτεται με 2-3 δίσκους των 1-2 tb και είναι και ασφαλής. Φανταστείτε μόνο, τι δίσκο πρέπει να έχετε , για να κάνετε back up , στα. 20 tb ... Ακόμα έναν των 20tb ή 5-6 μικρότερους δίσκους. ... Καλή η μελλοντική τεχνολογία, αλλά δεν είναι όλα, για όλους. Για τον μέσο gamer δεν συμφωνώ. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες μπορούν να γίνουν περαιτέρω compressed, ενώ τα PC games και τα emulator ROMs όχι.
spectaculator Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, john_dr είπε Δεν ανεβαίνουν ανάλογα οι ανάγκες των χρηστών. Μόνο σε περιβάλλον server αυξάνουν οι ανάγκες χρόνο με τον χρόνο, αλλά ποιος ο λόγος να τρέξουν οι WD και Seagate? Δεν δέχονται πίεση, πολύ περισσότερο από την στιγμή που οι κατασκευαστές SSD έχουν σταματήσει να ρίχνουν τις τιμές με βάση τις χωρητικότητες και απλά ψάχνουν δικαιολογίες για να τις αυξήσουν με κάθε ανακοίνωση κάποιου νέου PCIe προτύπου ή ταχύτερου controller. Το κακό πάντως με τις μεγάλες χωρητικότητες είναι πως αν παραδώσουν πνεύμα και δεν έχεις κάνει backup πέφτει πολύ κλάμα. Σαν home user στον υπολογιστή έχω 500GB το πολύ, με εξωτερικούς 1ΤΒ τους οποίους τους χρησιμοποιώ μια φορά το μήνα για να κάνω backup ότι αξίζει. Μετά πάνε στο ράφι για την επόμενη φορά. 1
peiraiask Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 το Νοεμβριο του 2026 θα τον παρουμε, μαζι με μια 3060 στα 120 ευρω.. εγγυηση οι αξιολογησεις μου σφραγισμενο
kinitos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, dieksodo είπε με μια προχειρη αναζητηση λες μπουρδες οι τιμες των δισκων εχουν παγωσει εδω και πανω απο 6 μηνες ας ελπισουμε οι 20αρηδες να ριξουν τις τιμες κατω απο τα 20 ευρω το τεραμπαιτ γιατι προς το παρων ειμαστε στα 25+ υπηρχε καποτε η υποψια οτι εφταιγε αυτο το καινουριο κρυπτονομισμα αλλα δεν ισχυει επισης η μετοχη της western παει ασχημα οποτε κατι παιζει με την ζητηση ισως γιατι κανεις δεν εχει αναγκη πια τετοιες χωριτηκοτητες? δεν ξερω η αληθεια ειναι πως η αποθηκευτικη ισχυς δεν χρειαζεται πια μια φορα και ενα καιρο αποθηκευες mp3 . σημερα δεν χρειαζεται γιατι ενας 8 χωραει ολα τα mp3 toy κοσμου που κανεις δεν τα μαζευει γιατι εχει spotify το ιδιο και ταινιες. κανεις δεν μαζευει full bluray. με 1-2gb αντεχεις και με εναν 8 αλλα κανεις δεν τον εχει γιατι ολοι εχουν netflix κτλ αυτο που ενδιαφερει τον κοσμο ειναι κυριως ssd φωτο δεν εχει νοημα να τις αποθηκευεις αλλα να τις ανεβαζεις σε cloud για να τις δειχνεις τα παιχνιδια δεν πανανε και 200gb δεν εχεις αναγκη παραπανω γιατι κανεις δεν παιζει 10 παιχνιδια ταυτοχρονα και αυτα στα λεει καποιος που εχει 100tb+ φιλε εχω 13 my books με συνολικη χωρητικοτητα 140tb+ δεν χρησιμοποιω backups εδω και 25 χρονια και ποτε δεν κανω safe remove απλως βεβαιωνομαι οτι δεν κανω copy την ωρα που τραβαω καλωδιο τους δισκους τους χρησιμοποιω καθημερινα και στους 50 δισκους που εχουν περασει απο τα χερια μου σπανια εχει τυχει σοβαρο προβλημα οσον αφορα ασφαλεια κατα τη ταπεινη μου αποψη το μονο δυνατο backup που μπορω να κανω στα 140tb ειναι "whereisit catalogs" αν καποιος εχει καποια καλυτερη λυση να χρησιμοποιησω μετα απο 15 χρονια θα τον ευχαριστησω πολυ αν την μοιραστει! καποτε ειχα σκεφτει τη λυση του backblaze αλλα θελει gigabit συνδεση και το backup θα παρει ενα ετος... Εγω ειπα οτι χρειάζεται τετοιος και μεγαλύτερος δίσκος. Δεν κατάλαβα που διαφωνούμε. Αλλα για να καταλαβω αφου έχεις τοσα τεραμπαιτ τι είναι μέσα σε αυτά; έγραφα; οχι βεβαια αρα θες το μέγεθος εσυ για χ λόγο εγω για ψ. Το ίδιο αποτελεσμα. Οσο φια καποιον που ειπε για φώτο που δεν τις βλεπεις αυτο ειναι αλήθεια σχεδον ολοι μας κραταμε πράγματα άχρηστα. Αν θες μονο για τα αναγκαία σίγουρα θα ειχαμε λιγοτερα σε δίσκους σε γραφθκα σε σε σε. Αλλα εδω λεμε αλλο πράγμα
Seaside Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, michael92 είπε Εγώ πάντως κάνω convert τα BDrips σε H265 με το handbrake. Η ταινιοθήκη μου είναι 3.5TB αντί για 35+TB που θα ήταν uncompressed. Το audio bitrate είναι overkill στα blu-ray, ειδικά για όσους θέλουν να έχουν audio tracks και από άλλες γλώσσες. Οταν εχεις ακριβο equipment για αναπαραγωγη ήχου και ακριβό μέσο προβολής η συμπίεση ΑΠΛΑ πάει περίπατο εφόσον θες να απολαυσεις την ταινία. Για την οθόνη του PC και κανένα φορητό καλα είναι. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από Seaside
michael92 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, Seaside είπε Οταν εχεις ακριβο equipment για αναπαραγωγη ήχου και ακριβό μέσο προβολής η συμπίεση ΑΠΛΑ πάει περίπατο εφόσον θες να απολαυσεις την ταινία. Για την οθόνη του PC και κανένα φορητό καλα είναι. Θες να πεις αν μένεις σε μονοκατοικία και δεν έχεις τους γείτονες ένα τούβλο παραδίπλα, διότι σε φυσιολογική ένταση ΑΠΛΑ δεν πρόκειται να ακούσεις τη διαφορά, όσο ακριβό εξοπλισμό και να έχεις. Στο οπτικό κομμάτι το H265 κάνει θαύματα.
Seaside Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, michael92 είπε Θες να πεις αν μένεις σε μονοκατοικία και δεν έχεις τους γείτονες ένα τούβλο παραδίπλα, διότι σε φυσιολογική ένταση ΑΠΛΑ δεν πρόκειται να ακούσεις τη διαφορά, όσο ακριβό εξοπλισμό και να έχεις. Στο οπτικό κομμάτι το H265 κάνει θαύματα. Στο θεμα της έντασης/του χώρου κτλπ θα συμφωνήσω. Το αν εχει διαφορα ενα ασυμπίεστο αρχείο σε ακριβό προτζέκτορα με καταλληλη βαφή στο πανελ ή ακριβό πανί η με καμμία premium LCD / OLED και οχι την 55άρα των 399 ευρώ αστο καλύτερα.
Eloy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ΑΝ η φωτ.μηχανή είναι 50mp και αν κρατάει κάποιος ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε raw (+jpg) το αρχείο θα είναι γύρω στα 85-90mb... Δηλαδή ένας δίσκος 1tb χωράει 10.000 τέτοιες φωτογραφίες. Αν κάποιος δεν είναι φωτογράφος (ο οποίος χρειάζεται να έχει πρόσβαση στο original αρχείο για επαγγελματικούς λόγους), το να κρατάει ο μέσος χρήστης τα πάντα σε raw και να χρειάζεται 5-6 tb δίσκο δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα. Οι ίδιοι οι φωτογράφοι δεν κρατούν τα πάντα σε raw. Kρατούν τις πολύ καλές και τις άλλες - αυτές που δεν θέλουν να τις πετάξουν - τις κάνουν συμπίεση σε tiff, jpg, κλπ... Τώρα ο τύπος με τα 5tb προσωπικές φωτογραφίες που λέει οτι έχει... με μέσο μέγεθος αρχείου ας πούμε τα 20mb (και πολλά λέω) έχει 250.000 προσωπικές φωτογραφίες (των 50mp ), αλλά δεν ξέρω αν έχει καν προσωπική ζωή - πέρα απο το να έχει κολλημένη μια κάμερα ή ένα κινητό στο μάτι...(μια που είπε οτι δεν εχω εγώ προσωπικά δεδομένα στους 3 x 3 tb δίσκους μου...) εντιτ και για το πρόβλημα του μεγέθους των φωτογραφιών... έχετε προσπαθήσει να σκρολάρετε για πρώτη φορά πχ. στο xnview ή όπου αλλού, ένα directory με πχ. 500 raw φωτογραφίες 50mp αποθηκευμένες σε μηχανικό δίσκο ? LOL Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από Eloy 1
john_dr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, spectaculator είπε Σαν home user στον υπολογιστή έχω 500GB το πολύ, με εξωτερικούς 1ΤΒ τους οποίους τους χρησιμοποιώ μια φορά το μήνα για να κάνω backup ότι αξίζει. Μετά πάνε στο ράφι για την επόμενη φορά. Έτσι παίζω τα τελευταία 12 χρόνια. Και αν κάνω κάποιου τύπου μετάβαση μελλοντικά, θα είναι με αντικατάσταση των 3,5'' δίσκων με 2,5'' ή αν έχει γίνει κανένα τεχνολογικό και τιμολογιακό θαύμα στο μεταξύ, με εξωτερικούς M.2.
dieksodo Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 10 hours ago, atheatos said: https://www.computeruniverse.net/de/p/90844409?utm_channel=psm&utm_source=geizhals&utm_campaign=cpc&utm_medium=katalog&utm_content=artikel&agt=288 προφανώς δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη. σορρυ εχεις δικιο νομιζα οτι μιλαγες για εξωτερικους
jmirko15 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, dieksodo είπε η αληθεια ειναι πως η αποθηκευτικη ισχυς δεν χρειαζεται πια μια φορα και ενα καιρο αποθηκευες mp3 . σημερα δεν χρειαζεται γιατι ενας 8 χωραει ολα τα mp3 toy κοσμου που κανεις δεν τα μαζευει γιατι εχει spotify το ιδιο και ταινιες. κανεις δεν μαζευει full bluray. με 1-2gb αντεχεις και με εναν 8 αλλα κανεις δεν τον εχει γιατι ολοι εχουν netflix κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα