Προς το περιεχόμενο

Οι Western Digital OptiNAND 20TB θα διατεθούν στην αγορά τον Νοέμβριο

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι οποίοι για την ώρα θα είναι διαθέσιμοι για επαγγελματικές λύσεις όπως cloud και enterprise servers

Τον Σεπτέμβριο, η Western Digital ανακοίνωσε τους νέους σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 20TB. Αξιοποιώντας OptiNAND τεχνολογία όπως και iNAND UFS στην πλακέτα τους, οι δίσκοι βασίζονται σε 3D TLC UFS flash μνήμη των Micron, Samsung ή Hynix.

Ο CEO της εταιρείας David Goeckler σε πρόσφατη ομιλία επενδυτών και αναλυτών είπε πως η διάθεση των νέων σκληρών δίσκων θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Οι δίσκοι περιέχουν 9 πλάκες χωρητικότητας 2.2ΤΒ και χρησιμοποιούν ePMR (Energy Assisted Vertical Recording Technology). Οι κεφαλές χρησιμοποιούν τεχνολογία τριών επιπέδων, επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια τοποθέτησης για ανάγνωση και εγγραφή.

OptiNAND-Slide.jpg

Η OptiNAND τεχνολογία φέρνει αρκετά πλεονεκτήματα στους δίσκους αυτούς, επιτρέποντας αποθήκευση RRO δεδομένων και metadata εγγραφής στην iNAND μνήμη. Έτσι, μειώνεται η χρήση του χώρου και οι διαδικασία ανάγνωσης και εγγραφής. Η UFS μνήμη μπορεί επίσης να αποθηκεύσει sector-level δεδομένα λειτουργίας, βελτιστοποιώντας τις απαιτήσεις χώρου και μειώνοντας χρόνους ανανέωσης για βελτιωμένη απόδοση. Το SoC ελέγχου έχει αναπτυχθεί από την Western Digital.

Οι OptiNAND σκληροί δίσκοι είναι κατάλληλοι για cloud και enterprise servers κι ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα γίνουν διαθέσιμοι και για τους απλούς καταναλωτές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισως περάσει σαν τεχνολογία ή μέρος της τεχνολογίας στο τελικό χρήστη. Αναμένουμε... Κι αν σου κάτσει η iNAND την έκατσες ή υπάρχει εναλλακτική;

Επεξ/σία από bazzil
  • Like 1

10 λεπτά πριν, michael92 είπε

Πόσο τραγικό να αναβαίνουν οι χωρητικότητες των HDDs με το ζόρι 2TB το χρόνο; Όχι ότι στους commercial SSDs πηγαίνουμε καλύτερα...

Δεν ανεβαίνουν ανάλογα οι ανάγκες των χρηστών. Μόνο σε περιβάλλον server αυξάνουν οι ανάγκες χρόνο με τον χρόνο, αλλά ποιος ο λόγος να τρέξουν οι WD και Seagate? Δεν δέχονται πίεση, πολύ περισσότερο από την στιγμή που οι κατασκευαστές SSD έχουν σταματήσει να ρίχνουν τις τιμές με βάση τις χωρητικότητες και απλά ψάχνουν δικαιολογίες για να τις αυξήσουν με κάθε ανακοίνωση κάποιου νέου PCIe προτύπου ή ταχύτερου controller.

• Like 2
  • Sad 1

Εμένα παντως μου αρέσει η ανάπτυξη των HDDs..Ειμαι αρκετά γέρος ωστε να μη μ'αρεσουν τα cloud,και με την ανοδο σε χωρητικότητα των games/ταινιών αλλά και των προσωπικών μας αρχείων  γενικοτερα,καλοδεχούμενοι οι 20ΤΒ για μενα...Αν θα φτάσουν σε καταναλωτές και οχι μόνο data centers κτλ

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Εμένα παντως μου αρέσει η ανάπτυξη των HDDs..Ειμαι αρκετά γέρος ωστε να μη μ'αρεσουν τα cloud,και με την ανοδο σε χωρητικότητα των games/ταινιών αλλά και των προσωπικών μας αρχείων  γενικοτερα,καλοδεχούμενοι οι 20ΤΒ για μενα...Αν θα φτάσουν σε καταναλωτές και οχι μόνο data centers κτλ

Oι ιδιώτες καταναλωτές είμαστε καλυμένοι με τα 2-3-4 tb... Aν θέλουμε περισσότερο χώρο αγοράζουμε 2ο-3o-4o δίσκο, ένα docking station των 20-30 Ε και είμαστε κομπλέ. Εγώ προσωπικά την έχω καταβρεί με τους 3tb Toshiba.

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 5

Ένας 18tb κοστίζει γύρω στα 350 ευρώ ή λιγότερο  με μια πρόχειρη αναζήτησή. 
Υπαρχουν κάποιοι που έχουν ανάγκη την χωρητικότητα και τους συμφέρει η αγορά ενός μεγάλου από την αγορά πολλών μικρών. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Eloy είπε

Oι ιδιώτες καταναλωτές είμαστε καλυμένοι με τα 2-3-4 tb... Aν θέλουμε περισσότερο χώρο αγοράζουμε 2ο-3o-4o δίσκο, ένα docking station των 20-30 Ε και είμαστε κομπλέ. Εγώ προσωπικά την έχω καταβρεί με τους 3tb Toshiba.

ο μεσος χρηστης σιγουρα δεν χρειαζεται εναν τετοιον δισκο. Θα τον χρειαζοσουν εαν ηταν λογω επαγγελματος. Ακομα και παιχνιδια να παιζεις πες το καθε παιχνιδι ειναι 100gb με το ζορι, ακομα και τοτε δυσκολο να φτασεις 20ΤΒ. Ασε που οσο ανεβαινει η χωρητικοτητα, μειωνεται η διαρκεια ζωης τις περισσοτερες φορες. Για αυτο ειναι καλυτερο να εχεις πολλους δισκους σε καποιο raid παρα εναν δισκο 20TB ξερω γω. Οποτε ακομα και να χρειαζοσουν τοσο χωρο δεν θα επαιρνες εναν μονο δισκο 20 TB.

Ομως:

Αναφορά σε κείμενο

Οι δίσκοι περιέχουν 9 πλάκες χωρητικότητας 2.2ΤΒ

Εκτος εαν, οπως λεει το αρθρο, αποτελειται απο πολλους δισκους οποτε και για αυτο θα εχει τιμη χαμηλη. Εμενα μου φαινεται καλη η ιδεα παντως.

Επεξ/σία από papercuts
  • Like 1

1 ώρα πριν, atheatos είπε

Ένας 18tb κοστίζει γύρω στα 350 ευρώ ή λιγότερο  με μια πρόχειρη αναζήτησή. 
Υπαρχουν κάποιοι που έχουν ανάγκη την χωρητικότητα και τους συμφέρει η αγορά ενός μεγάλου από την αγορά πολλών μικρών. 

Πάντα πρέπει να υπολογίζεις και το κόστος των backups όμως. Ελάχιστοι θα αγοράσουν έναν τέτοιο δίσκο και δε θα έχουν θέμα να χάσουν τα δεδομένα τους.

21 λεπτά πριν, papercuts είπε

Όμως:

Εκτος εαν, οπως λεει το αρθρο, αποτελειται απο πολλους δισκους οποτε και για αυτο θα εχει τιμη χαμηλη. Εμενα μου φαινεται καλη η ιδεα παντως.

Πλάκες = platters

6 λεπτά πριν, michael92 είπε

Πλάκες = platters

α αρα δεν ειναι αυτο που νομιζα well τοτε προσωπικα θα επαιρνα hdd των 2ΤΒ αν χρειαζομουν ποτε τοση χωρητικοτητα. Αυτον θα τον επαιρνα εαν χρειαζομουν >40ΤΒ ξερω γω για σερβερ.

Εννοείται . Τα backup είναι αυτονόητο. Οποιοσδήποτε έχει τα δεδομένα μόνο σε ένα δίσκο είναι καταδικασμένος. Μπορείς να έχεις έναν μεγάλο για backup των μικρών. Αν κάποιος τα βάλει κάτω το κόστος ανά terabyte είναι κάτω από τα 20 ευρώ. 
 Αυτοι οι δίσκοι προορίζονται για ειδικά μηχανήματα που εκμεταλλεύονται την χωρητικότητα. 

• Like 3

47 λεπτά πριν, atheatos είπε

Εννοείται . Τα backup είναι αυτονόητο. Οποιοσδήποτε έχει τα δεδομένα μόνο σε ένα δίσκο είναι καταδικασμένος. Μπορείς να έχεις έναν μεγάλο για backup των μικρών. Αν κάποιος τα βάλει κάτω το κόστος ανά terabyte είναι κάτω από τα 20 ευρώ. 
 Αυτοι οι δίσκοι προορίζονται για ειδικά μηχανήματα που εκμεταλλεύονται την χωρητικότητα. 

Συμφωνώ με την άποψή σου, πχ να έχεις 5 δίσκους των 4ΤΒ από το να έχεις 1 των 20ΤΒ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, svartevarg είπε

Συμφωνώ με την άποψή σου, πχ να έχεις 5 δίσκους των 4ΤΒ από το να έχεις 1 των 20ΤΒ. 

Η άποψη μου είναι, όσους δίσκους και να έχεις αν δεν έχεις backup αυτών των δίσκων σε άλλων δίσκο ή δίσκους, τότε οι δίσκοι είναι άχρηστοι….

Οι πολλοί δίσκοι είναι καλοί στο να σπάμε σε κομμάτια τα αρχεία αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη λύση από το backup και φυσικά είναι αντιοικινομικο και ενεργοβορο να συντηρείς πολλούς δίσκους.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...