papercuts Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τον τελευταιο καιρο εχω φαει κολλημα με retro υπολογιστες και θα ηθελα να μου πειτε εαν ξερετε καποιον τροπο που μπορω να προμηθευτω σε μικρη τιμη, ειτε retro υπολογιστη πχ commodore/vic, amiga, attari, macintosh, ειτε περιφερειακα πχ ηχεια, πληκτρολογια. Στο ebay οι τιμες ειναι πολυ υψηλες και δεν θελω να πληρωσω 50Ε για ενα πληκτρολογιο 30ετιας. Οποτε καταλαβαινετε αναφερομαι για καμια αποθηκη ή καποιο thrift store (θεσσαλονικη) που εκτος απο ρουχα κλπ να εχετε πετυχει να πουλαει αυτα τα προιοντα σε μικρες τιμες <20Ε.. Ξερω πως ειναι λιγο δυσκολο να πετυχεις πχ ibm model x πληκτρολογια ή καποιον retro υπολογιστη αλλα μηπως υπαρχει καμια ελπιδα? Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από papercuts
papercuts Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Για κοίτα και ανακυκλώσεις oh! Εξυπνο! 1
tarantules Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Μιας και ανέφερες για πληκτρολόγιο , έχω κάπου ένα πολύ παλιό 1
papercuts Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, tarantules είπε Μιας και ανέφερες για πληκτρολόγιο , έχω κάπου ένα πολύ παλιό σιγουρα θα ενδιαφερομουν αν το πουλας αλλα εφοσον ειναι παλιο σημαινει πως θα εχει και μεγαλη αξια =( Ψαχνω να βρω συσκευες που ειναι ενα ποδι πριν την χωματερη, αρα ας πουμε σαν διασωση😂.
tarantules Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, papercuts είπε σιγουρα θα ενδιαφερομουν αν το πουλας αλλα εφοσον ειναι παλιο σημαινει πως θα εχει και μεγαλη αξια =( Ψαχνω να βρω συσκευες που ειναι ενα ποδι πριν την χωματερη, αρα ας πουμε σαν διασωση😂. Δεν το πουλάω.Το χαρίζω.Απλά το έχω και κάθεται σε ένα κουτί. 2
peterako Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Αν ξέρεις αγγλικά, τότε έχω βρει μια λύση. 1
papercuts Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, peterako είπε Αν ξέρεις αγγλικά, τότε έχω βρει μια λύση. woah δεν εχει σχεδον καθολου την κλασσικη ελληνικη προφορα στα αγγλικα. Παντως για τετοιον αριθμο views εχει καλα skills στο editing και παρουσιαση. Anyway συμφωνω πως αυτοι ειναι ο καλυτεροι τροποι να βρεις παλια κομματια σε μηδενικη τιμη. Αλλα δεν ξερω εαν μπορω να δω τον εαυτο μου να πηγαινει σε εγκαταλελειμμενα κτηρια και χωματερες και να ψαχνω για ηλεκτρονικα αχαχαχα. Οποτε μαλλον θα αρκεστω στο να μαζευω παλια hardware απο δω κι απο κει. Ετσι κι αλλιως θυμαμαι εδω ειχε παλια ενα νημα για να δωσεις hardware που δεν χρειαζοσουν (ή οτιδηποτε αλλο) δωρεαν σε καποιον που μπορει να το χρειαζονταν αλλα δεν θυμαμαι που ειναι. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από papercuts 1
peterako Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, papercuts είπε woah δεν εχει σχεδον καθολου την κλασσικη ελληνικη προφορα στα αγγλικα. Παντως για τετοιον αριθμο views εχει καλα skills στο editing και παρουσιαση. Anyway συμφωνω πως αυτοι ειναι ο καλυτεροι τροποι να βρεις παλια κομματια σε μηδενικη τιμη. Αλλα δεν ξερω εαν μπορω να δω τον εαυτο μου να πηγαινει σε εγκαταλελειμμενα κτηρια και χωματερες και να ψαχνω για ηλεκτρονικα αχαχαχα. Οποτε μαλλον θα αρκεστω στο να μαζευω παλια hardware απο δω κι απο κει. Έχει? Εγώ είμαι 🤣 4
Kthulhou Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Στις 7/11/2021 στις 2:24 ΜΜ, tarantules είπε Μιας και ανέφερες για πληκτρολόγιο , έχω κάπου ένα πολύ παλιό
Giorgos85thess Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 'Exει γίνει ακριβό χόμπι το vintage computing και όλο και ακριβαίνει... Εγώ καθάρησα την αποθήκη μου πρόσφατα και βρήκα 386 486 και 2 συστηματα pentium <100mhz. Εψαχνα πόσο καιρό να βρώ έναν pentium 3 της προκοπής να βάλω σε ένα board που έχω celeron και στο τέλος τα παράτησα... 1
peterako Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, Giorgos85thess είπε 'Exει γίνει ακριβό χόμπι το vintage computing και όλο και ακριβαίνει... Εγώ καθάρησα την αποθήκη μου πρόσφατα και βρήκα 386 486 και 2 συστηματα pentium <100mhz. Εψαχνα πόσο καιρό να βρώ έναν pentium 3 της προκοπής να βάλω σε ένα board που έχω celeron και στο τέλος τα παράτησα... Δεν ξέρεις πόσους τέτοιους έχω μαζέψει τζαμπέ. 1
papercuts Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, Giorgos85thess είπε 'Exει γίνει ακριβό χόμπι το vintage computing και όλο και ακριβαίνει... Εγώ καθάρησα την αποθήκη μου πρόσφατα και βρήκα 386 486 και 2 συστηματα pentium <100mhz. Εψαχνα πόσο καιρό να βρώ έναν pentium 3 της προκοπής να βάλω σε ένα board που έχω celeron και στο τέλος τα παράτησα... Νομιζω παντα υπηρχε μια ταση για αγορα vintage υπολογιστων. Αλλα συμφωνω, μου ακουγεται λιγο χαζο να πληρωνεις 300+€ για εναν υπολογιστη 30ετιας. Well απο την αλλη ειναι λογικο αν υπαρχει ζητηση
Kthulhou Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, Giorgos85thess είπε Εψαχνα πόσο καιρό να βρώ έναν pentium 3 της προκοπής έχω, αν είσαι Θεσνικη, στείλε Pm.....για τζάμπα πάντα μιλάμε Ρ3 700/256/100/1.65V SL45Y
29gk Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Πολυ παλια, ειχα ψαξει και βρει αυτα τα παλια που εψαχνα αν και με τιμες σχετικες, στο παρακατω στοκατζη: https://www.xo.gr/profile/profile-911326503/el/ Αλλα δεν γνωριζω αν ακομα υπαρχει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα