papercuts Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, polaki είπε Σοβαρά μιλάς ή τρολάρεις? μου αρεσει που ειπε να γραψουμε μονο σοβαρες απαντησεις και μετα απαντα με αυτον τον τροπο!😂 Οταν καποιο ατομο γραφει "μονο σοβαρες απαντησεις" να ξερεις κατα 99% εχει ηδη σχηματισει καποια αποψη και δεν την αλλαζει Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από papercuts 1
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Όχι πως το fb γίνεται λιγότερο ρουφιάνικο. Αλλά βέβαια αν το σύστημα ήταν προαιρετικό οκ. 1
Gparion Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αισθητήρας αφής σε όλα τα νέα κινητά μετρα παλμούς αναγνωρίζει αποτυπώματα αρα και και τον άνθρωπο και όλα τα του προσωπικά δεδομένα συμπεριλαμβανομενα και τα ευαίσθητα. Τι να το κανεις το πρόσωπο απο την στιγμή που σε έχει πιάσει ήδη από τον κ*λο. Με σεβασμό. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από Gparion 2
tsarouc Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, polaki είπε Πολύ απλά γιατί στην πραγματική ζωή και σε πραγματικό χρόνο, η πληροφορία του προσώπου σου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να διασταυρωθεί ΑΜΕΣΑ με ένα τρισεκατομύριο άλλες πληροφορίες, που ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΕΣΥ ο ίδιος να τις έχεις μοιραστεί (άρα, ας πρόσεχες), αλλά και ΕΓΩ σε φίλους μου μπορεί να έχω μοιραστεί το ότι έκανα παρτούζα το 2011 με 3 κοπέλες και 4 άντρες και με πήραν τα "σκάγια", ΑΛΛΑ αυτό ΔΕΝ είναι κάτι που θέλω να διασταυρώνεται στο επόμενο interview ή στους γονείς της μέλλουσας γυναίκας μου. Δηλαδή ειλικρινά αν δεν μπορείς πραγματικά να καταλάβεις αυτό το βασικό πράγμα, δεν θα μπορέσει κανείς να στο εξηγήσει. Σοβαρά μιλάς ή τρολάρεις? Το πρόσωπο ΤΑΥΤΟΠΟΙΕΙ τα υπόλοιπα προσωπικά στοιχεία. Τί δεν καταλαβαίνεις εσύ και ο άλλος? edit: μόλις συνειδητοποίησα ότι εσύ και ο άλλος που γράφω είστε το ίδιο πρόσωπο. Οπότε αν θέλεις να "κρύψεις" κάτι σε ενοχλεί όλο αυτό το σύστημα. Σωστά? Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτε η έστω δεν δίνω πουθενά σημαντικά στοιχεία της προσωπικής μου ζωής. Με λίγα λόγια προσέχω. Το πρόσωπο μου όμως ποτέ δεν θα το κρύψω από κανέναν. Είναι βλακεία πως να το κάνουμε. Και χίλιες κάμερες να βάλουν στο δρόμο δεν με ενοχλεί. Στο σπίτι μου μέσα όμως δεν θα αφήσω κανέναν να βάλει. Και η κάμερα που έχω την βλέπω μόνο εγώ και η οικογένεια μου. Θα πρέπει εντωμεταξύ πρώτα να το καταλάβεις εσύ και μετά να ψάξεις να βρεις τρόπο να μου το εξηγήσεις το ανεξήγητο. Το πρόσωπο ταυτοποιεί φίλε μου ΜΟΝΟ ότι έχεις αναρτήσει εσύ δημόσια. Απλό δεν είναι? Τι δεν καταλαβαίνεις? Και σε λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσεις και άλλα πράγματα. Θες δε θες... 6 ώρες πριν, koutsis είπε Γιατι στο facebook διμιουργεις ενα προσωπικο προφιλ που συνδεεται με το προσωπο σου! Δινεις το ονομα σου και πολλα αλλα στοιχεια. Ετσι λειτουργει το facebook. Αλλιως δεν εχει νοημα να εχεις λογαριασμο. Δεν καταλαβαινω που μπερδευεσαι. Αν εσυ δεν χρησιμοποιεις facebook δεν σε αφορα η ειδηση προφανως. Οπότε? Εγώ μπερδεύομαι? Για διάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τι έγραψες αδερφέ. Δεν θέλεις να δίνεις τα στοιχεία σου? Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στο facebook. Που σε ενοχλεί το πρόσωπο αν ανεβάζεις δημόσια τι χρώμα σώβρακο φοράς και τι έφαγες το μεσημέρι μου λες? Εγώ έχω λογαριασμό και τον χρησιμοποιώ μόνο για τον messenger. Ελάχιστες φορές έχω ανεβάσει το οτιδήποτε καθαρά σε γιορτές ευχές κλπ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ!? 1
koutsis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, tsarouc είπε Οπότε αν θέλεις να "κρύψεις" κάτι σε ενοχλεί όλο αυτό το σύστημα. Σωστά? Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτε η έστω δεν δίνω πουθενά σημαντικά στοιχεία της προσωπικής μου ζωής. Με λίγα λόγια προσέχω. Το πρόσωπο μου όμως ποτέ δεν θα το κρύψω από κανέναν. Είναι βλακεία πως να το κάνουμε. Και χίλιες κάμερες να βάλουν στο δρόμο δεν με ενοχλεί. Στο σπίτι μου μέσα όμως δεν θα αφήσω κανέναν να βάλει. Και η κάμερα που έχω την βλέπω μόνο εγώ και η οικογένεια μου. Θα πρέπει εντωμεταξύ πρώτα να το καταλάβεις εσύ και μετά να ψάξεις να βρεις τρόπο να μου το εξηγήσεις το ανεξήγητο. Το πρόσωπο ταυτοποιεί φίλε μου ΜΟΝΟ ότι έχεις αναρτήσει εσύ δημόσια. Απλό δεν είναι? Τι δεν καταλαβαίνεις? Και σε λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσεις και άλλα πράγματα. Θες δε θες... Το καταλαβες επιτελους! το προσωπο λοιπον θα μπορει να δωσει οτι πληροφορια εχεις ανεβασει εσυ στο internet σε εναν υποτιθεται προσωπικο λογαριασμο. Αν δηλαδη καποιος τριτος παρει την τεχνολογια και θα βαση δεδομενων του facebook, μπορει απλα με μια καμερα στο δρομο να αναγνωρισει το προσωπο σου και επισης να εχει προσβαση στα δεδομενα σου. Αυτο ειναι που δεν θελουμε να συμβει. Απλο ε ? Το οτι εγω εχω ανεβασει τη φωτογραφια και το ονομα μου στο δικτυο δεν σημαινει οτι ο καθενας θα πρεπει να εχει το δικαιωμα να χρησιμοποιει λογισμικο αναγνωρισης προσωπου και κατα συναιπεια να εχει προσβαση στα δεδομενα μου. Αλλο να χρησιμοποιω τον λογαριασμο facebook μεσα στη σελιδα τους για να κανω like και σχολια και αλλο να μπορει αυτο να με βρει απο μια ασχετη φωτογραφια και να με αναγνωρισει. Αυτο λεμε τοση ωρα , κι εσυ μας λες να μην εχουμε λογαρισμο facebook. Thanks for the obvious! Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από koutsis 1
tsarouc Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, koutsis είπε Το καταλαβες επιτελους! το προσωπο λοιπον θα μπορει να δωσει οτι πληροφορια εχεις ανεβασει εσυ στο internet σε εναν υποτιθεται προσωπικο λογαριασμο. Αν δηλαδη καποιος τριτος παρει την τεχνολογια και θα βαση δεδομενων του facebook, μπορει απλα με μια καμερα στο δρομο να αναγνωρισει το προσωπο σου και επισης να εχει προσβαση στα δεδομενα σου. Αυτο ειναι που δεν θελουμε να συμβει. Απλο ε ? Το οτι εγω εχω ανεβασει τη φωτογραφια και το ονομα μου στο δικτυο δεν σημαινει οτι ο καθενας θα πρεπει να εχει το δικαιωμα να χρησιμοποιει λογισμικο αναγνωρισης προσωπου και κατα συναιπεια να εχει προσβαση στα δεδομενα μου. Αλλο να χρησιμοποιω τον λογαριασμο facebook μεσα στη σελιδα τους για να κανω like και σχολια και αλλο να μπορει αυτο να με βρει απο μια ασχετη φωτογραφια και να με αναγνωρισει. Αυτο λεμε τοση ωρα , κι εσυ μας λες να μην εχουμε λογαρισμο facebook. Thanks for the obvious! Εγώ το είχα καταλάβει. Χαίρομαι που το κατάλαβες και εσύ. Οπότε από εδώ και πέρα δεν έχεις παρά να προσέχεις που ανεβάζεις προσωπικές σου πληροφορίες! Απλό όντως αλλά κανείς δεν το καταλαβαίνει ότι η αναγνώριση προσώπου είναι κάτι εντελώς άσχετο και ακίνδυνο. 1
koutsis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, tsarouc είπε Εγώ το είχα καταλάβει. Χαίρομαι που το κατάλαβες και εσύ. Οπότε από εδώ και πέρα δεν έχεις παρά να προσέχεις που ανεβάζεις προσωπικές σου πληροφορίες! Απλό όντως αλλά κανείς δεν το καταλαβαίνει ότι η αναγνώριση προσώπου είναι κάτι εντελώς άσχετο και ακίνδυνο. Απορω τι δεν καταλαβαινεις τοση ωρα! Εσυ μονος σου ειπες οτι εχεις λογαριασμο facebook που προφανως εχεις βαλει το ονομα σου και τη φωτογραφια σου. Σου αρεσει λοιπον καθως περπατας στο δρομο, μια καμερα να σε δει και να αναγνωρισει ποιος εισαι ? Ειναι σαν να κυκλοφορεις με την ταυτοτητα σου στο χερι και να τη δειχνεις σε ολους ! Αυτο αν εσενα δεν σε ενοχλει ειναι προβλημα σου. Καποιους αλλους τους ενοχλει...
tsarouc Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, koutsis είπε Απορω τι δεν καταλαβαινεις τοση ωρα! Εσυ μονος σου ειπες οτι εχεις λογαριασμο facebook που προφανως εχεις βαλει το ονομα σου και τη φωτογραφια σου. Σου αρεσει λοιπον καθως περπατας στο δρομο, μια καμερα να σε δει και να αναγνωρισει ποιος εισαι ? Ειναι σαν να κυκλοφορεις με την ταυτοτητα σου στο χερι και να τη δειχνεις σε ολους ! Αυτο αν εσενα δεν σε ενοχλει ειναι προβλημα σου. Καποιους αλλους τους ενοχλει... Την έχω βάλει την φωτογραφία μου και το όνομα μου. Δεν με υποχρεώνει όμως κανένας να το κάνω πρώτον και δεύτερον ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ η ταυτότητα που αναφέρεις σαν παράδειγμα με το όνομα και το πρόσωπο σου. Στον δρόμο περπατάς κανονικά και όταν σε ρωτήσει κάποιος το όνομα σου το λες. Εννοείται ότι είναι κάπως παράδοξο να σε ρωτήσει κάποιος άσχετος στο δρόμο το όνομα σου αλλά για να το κάνει κάτι θα του θυμίζεις. Πάντως θα το πεις. Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Αν τώρα σου ζητήσει να του δείξεις την ταυτότητα σου και εσύ το κάνεις τότε αλλάζει το θέμα. Σίγουρα κάποιο πρόβλημα έχεις εσύ. Το όνομα και το πρόσωπό σου δεν είναι η ταυτότητα σου. Η ταυτότητα σου δεν έχει μόνον το όνομα σου και την φωτογραφία σου. ¨Εχει πολλά περισσότερα στοιχεία. Μπορείς να το ψάξεις εάν δεν το ξέρεις που λέει ο λόγος... Όχι δεν με ενοχλεί και δεν πρόκειται να φορέσω ποτέ φέσι στο δρόμο για να μην με βλέπουν. Ούτε οι κάμερες ούτε και ο κόσμος φυσικά. Και στο facebook αν δεν θέλεις δεν ανεβάζεις τίποτε απολύτως. Εγώ ας πούμε που δεν έχω να φοβηθώ τίποτε έχω ανεβάσει τα βασικά. Ετών τόπος καταγωγής ημερομηνία γέννησης όνομα και φωτογραφία μου. Κάθε μέρα με βλέπουν στο δρόμο χιλιάδες άνθρωποι γιατί να μην με βλέπουν όποιος θέλει και στο facebook. Απορώ πραγματικά. Και σου απαντώ ελπίζοντας ότι διαβάζουν και οι άλλοι τα σχόλια μας μπας και αλλάξει η νοοτροπία μας. 1
polaki Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, tsarouc είπε Και στο facebook αν δεν θέλεις δεν ανεβάζεις τίποτε απολύτως. Εγώ ας πούμε που δεν έχω να φοβηθώ τίποτε έχω ανεβάσει τα βασικά. Ετών τόπος καταγωγής ημερομηνία γέννησης όνομα και φωτογραφία μου. Κάθε μέρα με βλέπουν στο δρόμο χιλιάδες άνθρωποι γιατί να μην με βλέπουν όποιος θέλει και στο facebook. Δεν θα σου αλλάξουμε την άποψη, αλλά θα το πω διαφορετικά. Εγώ λοιπόν έστω ότι δεν έχω ανεβάσει φωτογραφίες να είμαι λιάρδα στο Facebook. Αλλά τις έχεις ανεβάσει εσύ, επειδή στο πάρτι γενεθλίων σου είχα έρθει και τα είχαμε κάνει όλα ίσιωμα. Εξήγησέ μου για ποιον π***στη λόγο να εκτίθεμαι εγώ με την αναγνώριση προσώπου του Facebook ενώ ΔΕΝ ανέβασα εγώ τις φωτό αυτές. Δεν θα συνεχίσω το διάλογο όχι επειδή δεν συζητάμε ωραία (μια χαρά συζητάμε), αλλά επειδή βλέπω τόση μεγάλη διαφορά στις απόψεις που πρακτικά θα συζητάμε 17 ώρες και δεν θα καταλήγουμε πουθενά. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι τελικά όλο αυτό χάλαγε αρκετούς, και γι’αυτό θα καταργηθεί. 2
tsarouc Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, polaki είπε Δεν θα σου αλλάξουμε την άποψη, αλλά θα το πω διαφορετικά. Εγώ λοιπόν έστω ότι δεν έχω ανεβάσει φωτογραφίες να είμαι λιάρδα στο Facebook. Αλλά τις έχεις ανεβάσει εσύ, επειδή στο πάρτι γενεθλίων σου είχα έρθει και τα είχαμε κάνει όλα ίσιωμα. Εξήγησέ μου για ποιον π***στη λόγο να εκτίθεμαι εγώ με την αναγνώριση προσώπου του Facebook ενώ ΔΕΝ ανέβασα εγώ τις φωτό αυτές. Δεν θα συνεχίσω το διάλογο όχι επειδή δεν συζητάμε ωραία (μια χαρά συζητάμε), αλλά επειδή βλέπω τόση μεγάλη διαφορά στις απόψεις που πρακτικά θα συζητάμε 17 ώρες και δεν θα καταλήγουμε πουθενά. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι τελικά όλο αυτό χάλαγε αρκετούς, και γι’αυτό θα καταργηθεί. Η άποψη μου δεν αλλάζει. Απλά προσπαθώ να καταλάβω την αντίθετη άποψη. Τις έχω ανεβάσει εγώ με το δικό σου το οκ όμως. Αν δεν μου έχεις δώσει το οκ σου τότε εγώ είμαι λάθος και δεν φταίει καμία αναγνώριση προσώπου. Αλλά και πάλι Αν δεν θέλεις να ανεβάσεις την φωτογραφία σου στο facebook απλά δεν το κάνεις. Δηλαδή πραγματικά μπλοκάρω προσπαθώντας να καταλάβω την λογική. Και επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά. Έξω στο δρόμο βλέπουν το πρόσωπό σου η όχι??? Που είναι το κακό λοιπόν να σε βλέπουν και οι κάμερες? Η η αναγνώριση προσώπου στο λογισμικό του facebook? Δεν βλέπω πουθενά το κακό. Και το facebook έκοψε την αναγνώριση προσώπου όχι γιατί είναι παράνομο αλλά γιατί απλά δεν μπορεί να πάει κόντρα την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ των αμόρφωτων στο κογκρέσο και των δικαστών. Και εννοείται ότι δεν τους συμφέρει κιόλας να πάει κόντρα. Στο facebook σκέφτονται το κέρδος ως επιχειρηματίες που είναι και καλά κάνουν. Με λίγα και απλά λόγια. Αν φοβάσαι την αναγνώριση προσώπου σε κάθε engine από τις εφαρμογές σοσιαλ τότε η λογική λέει ότι θα πρέπει να κυκλοφορείς κάπως έτσι έξω στον κόσμο. Η συνεχίζεις να είσαι πολιτισμένος και σύγχρονος άνθρωπος και ξεχωρίζεις την τεχνολογία από τις προκαταλήψεις. Θέλεις ιδιωτικότητα? Μαθαίνεις πως λειτουργούν τα πράγματα. Και απλά ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ. Απλά έχουμε μπερδέψει τα δωμάτια και τα γκρουπ των σόσιαλ μίντια με τα δωμάτια του σπιτιού μας. Ξεκολλάτε παιδιά. Ίντερνετ είναι. Δεν είναι πραγματική ζωή. 1
toylis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 22 ώρες πριν, Getapen είπε Ενώ περπατάμε στο δρόμο συνήθως δεν ενημερώνουμε τον κόσμο που συναντούμε στο διάβα μας για το όνομα μας, τις συνήθειες μας, την οικογένειακη μας κατάσταση ή την εργασιακή μας ενασχόληση.. Στην περίπτωση του Facebook το πρόσωπο συνοδεύεται με ένα πλήθος άλλων πληροφοριών.. Όλα αυτά βοηθούν φυσικά στην ταυτοποίηση.. νταξ αδερφε εκλαψα!
AtiX Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @tsarouc αγαπητέ φίλε μου, αφού δεν έχεις πρόβλημα ή δεν το καταλαβαίνεις, γιατί δεν βάζεις την φάτσα σου ως avatar ή ακόμα καλύτερα γιατί δεν κάνεις ένα ποστ με μια φωτογραφία σου και το ονοματεπώνυμο εδώ…? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από AtiX
tsarouc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, AtiX είπε @tsarouc αγαπητέ φίλε μου, αφού δεν έχεις πρόβλημα ή δεν το καταλαβαίνεις, γιατί δεν βάζεις την φάτσα σου ως avatar ή ακόμα καλύτερα γιατί δεν κάνεις ένα ποστ με μια φωτογραφία σου και το ονοματεπώνυμο εδώ…? ονοματεπώνυμο το ξεχνάς γιατί μετά δεν θα έχω που να γράψω στις ελεύθερες ώρες μου. Ειδικά τώρα που δεν έχει και πολύ δουλειά. Προσωπικό μήνυμα όποιος θέλει... φωτογραφία γιατί όχι ... είπαμε... ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ 18 ώρες πριν, Gparion είπε Αισθητήρας αφής σε όλα τα νέα κινητά μετρα παλμούς αναγνωρίζει αποτυπώματα αρα και και τον άνθρωπο και όλα τα του προσωπικά δεδομένα συμπεριλαμβανομενα και τα ευαίσθητα. Τι να το κανεις το πρόσωπο απο την στιγμή που σε έχει πιάσει ήδη από τον κ*λο. Με σεβασμό. Από το στόμα μου το πήρες.. και αναρωτιέμαι από αυτούς που με πικάρουνε τόσες μέρες με το συγκεκριμένο θέμα... δεν έχουν κινητό η κάποια smart συσκευή? Ε? Ε? ε? 1
koutsis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, tsarouc είπε ονοματεπώνυμο το ξεχνάς γιατί μετά δεν θα έχω που να γράψω στις ελεύθερες ώρες μου. Ειδικά τώρα που δεν έχει και πολύ δουλειά. Προσωπικό μήνυμα όποιος θέλει... φωτογραφία γιατί όχι ... είπαμε... ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ Από το στόμα μου το πήρες.. και αναρωτιέμαι από αυτούς που με πικάρουνε τόσες μέρες με το συγκεκριμένο θέμα... δεν έχουν κινητό η κάποια smart συσκευή? Ε? Ε? ε? Φίλε μου καταλάβαμε τι θες να πεις. Ότι το καλύτερο είναι να μην βάζεις τα προσωπικά δεδομένα σου στο Internet για να είσαι ήσυχος. Εμείς όμως λέμε κάτι διαφορετικό. Αν κάποιος θέλει να βάλει τα δεδομένα του στο Facebook για διάφορους λόγους, είναι δικαίωμα του να μην θέλει να υπάρχει αναγνώριση προσώπου που να συνδέει όλα αυτά τα στοιχεία με τη φάτσα του όταν περπατάει έξω! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα