fotaras76 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Χαίρεται. Σκοπεύω σύντομα να στήσω ένα απλό pc με MSI B450M-A Pro Max ΑΜD Athlon 200ge 2X4 Gskil RipjawsV 2666 ssd Το μόνο μου ερώτημα είναι αν αυτή η σύνθεση υποστηρίζει m.2 nvme ή απλό sata ssd. Από έρευνα στο διαδίκτυο διάβασα πως σε πολλούς με τον ίδιο Athlon δεν έβλεπε τον nvme στο bios αλλά ένας ανέφερε ότι του δούλεψε με bios update και με μια ρύθμιση όπου τσέκαρε enable pci lanes ή κάτι τέτοιο (σε άλλη μητρική από αυτή που θα βάλω) . Διάβασα επίσης είναι πως ο 200ge έχει 12 pci lanes, οπότε λογικά από την στιγμή που δεν θα βάλω ξεχωριστή gpu θα πρέπει να βλέπει έναν δίσκο nvme ο οποίος απαιτεί 4 pci lanes.Η MSI B450M-A Pro Max είναι πλέον Ryzen 3000 ready οπότε έχει σίγουρα σχετικά πρόσφατο bios. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από fotaras76
nickol-us Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μάλλον λόγω λίγων lanes επεξεργαστή "κουρέυει" την ταχύτητα https://www.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/Specification Αναφορά σε κείμενο 4 x SATA 6Gb/s ports Supports RAID 0, RAID1 and RAID 10 1x M.2 slot (Key M) Supports PCIe 3.0 x4 and SATA 6Gb/s 1st, 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics Supports PCIe 3.0 x2 and SATA 6Gb/s AMD® Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics A-series Athlon™ X4 Supports 2242/2280/22110 storage devices Τα έχεις τα πράγματα; Ρωτάω γιατί ίσως με κάποιον Intel G μπορείς να έχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις. 1
fotaras76 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Περιμένω να μου στείλουν apu και mobo που τις έχω ήδη πληρώσει. Το pc που θα στήσω είναι για απλή χρήση για την οποία ο athlon είναι παραπάνω από αρκετός ( ΑΜ4 - zen - 2c/4 t , 3.2 GHz - VEGA 3) και με tdp μόλις 35 watt. Τον προτίμησα γιατί τον βρήκα σε καλή τιμή (20 ευρώ χωρίς ψύκτρα) και την μητρική 40 ευρώ καινούρια από multicopter. Κουτί , psu, μνήμες,ψύκτρα έχω ήδη από πιο παλιά οπότε μένει μόνο ο ssd. Πάντως έστω και σε 3.0 Χ 2 ο nmve θα είναι καλύτερος από sata ssd και όταν στο μέλλον κουμπώσει ένας ryzen θα δουλέψει στη μέγιστη ταχύτητα. Οπότε κρατάω ότι θα δουλέψει αλλά στη μισή ταχύτητα. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από fotaras76 2
Nik1239 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, fotaras76 είπε Περιμένω να μου στείλουν apu και mobo που τις έχω ήδη πληρώσει. Το pc που θα στήσω είναι για απλή χρήση για την οποία ο athlon είναι παραπάνω από αρκετός ( ΑΜ4 - zen - 2c/4 t , 3.2 GHz - VEGA 3) και με tdp μόλις 35 watt. Τον προτίμησα γιατί τον βρήκα σε καλή τιμή (20 ευρώ χωρίς ψύκτρα) και την μητρική 40 ευρώ καινούρια από multicopter. Κουτί , psu, μνήμες,ψύκτρα έχω ήδη από πιο παλιά οπότε μένει μόνο ο ssd. Πάντως έστω και σε 3.0 Χ 2 ο nmve θα είναι καλύτερος από sata ssd και όταν στο μέλλον κουμπώσει ένας ryzen θα δουλέψει στη μέγιστη ταχύτητα. Οπότε κρατάω ότι θα δουλέψει αλλά στη μισή ταχύτητα. Που βρήκες 200ge 20€ ; 1
fotaras76 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Που βρήκες 200ge 20€ ; Απλά εκατσε περίπτωση από ιδιώτη που τον έδωσε φτηνά για να φεύγει. 1
RTW4ever Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Nik1239 είπε Που βρήκες 200ge 20€ ; 1 ώρα πριν, fotaras76 είπε Απλά εκατσε περίπτωση από ιδιώτη που τον έδωσε φτηνά για να φεύγει. Αμέσως μόλις το διάβασα, και εγώ αυτό πήγα να ρωτήσω. Να παίρναμε δυο-τρεις για καβάτζα. Επίσης ψύκτρα ξεχωριστή γι' αυτόν δε χρειάζεσαι, η μαμίσια είναι υπεραρκετή. 1
fotaras76 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 57 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Αμέσως μόλις το διάβασα, και εγώ αυτό πήγα να ρωτήσω. Να παίρναμε δυο-τρεις για καβάτζα. Επίσης ψύκτρα ξεχωριστή γι' αυτόν δε χρειάζεσαι, η μαμίσια είναι υπεραρκετή. Ο 200ge μπορεί να πάρει ακόμα και passive cooler.
master_mariner Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα Έχω τον ίδιο επεξεργαστή σχεδόν 3 χρόνια. Με bios update ξεκλειδώνεις και το overclock που παλιά δεν το δεχόταν. Πιστεύω θα παίξει κανονικά τον nvme και θα είναι η επόμενη αναβάθμιση που θα του κάνω και εγώ. Επίσης να προτιμήσεις dual channel ram αντί για ένα dimm. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα