Προς το περιεχόμενο

Static Route στον Sercomm H300s της Vodafone.

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/2/2022 στις 5:09 ΜΜ, SaFiS είπε

Δοκίμασε με τα elevated δικαιώματα αν και με αυτό το σκουπίδι μην περιμένεις πολλά...

user: superuser

pass: 4tfbckam

Είσαι ΘΕΟΣ. Δούλεψε.

Βέβαια.. έχω θέμα με το static route που θέλω να κάνω.. μιας και ο router μου βγάζει "LAN IP cannot be configured as Gateway IP address.". 

Θέλω να κάνω αυτό :

image.png.0960ae28f8ad7ea48ab297acda3074b8.png

Και του λέω το static route να είναι το

route1.jpg.7eb02938a13ff63bbe27da8d23f3d710.jpg

Επεξ/σία από ultraxmode
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρις να εχεις πει τι θες να κανεις, το πιθανοτερο ειναι να θες το αναποδο για να βγαινεις ιντερνετ. Δλδ στο pfsense dest. 0.0.0.0/0 > gateway το μοντεμ σου (sercomm) καθως και NAT στο pfsense.

Επεξ/σία από Gogotsa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gogotsa είπε

Χωρις να εχεις πει τι θες να κανεις, το πιθανοτερο ειναι να θες το αναποδο για να βγαινεις ιντερνετ. Δλδ στο pfsense dest. 0.0.0.0/0 > gateway το μοντεμ σου (sercomm) καθως και NAT στο pfsense.

Προφανώς ο σκοπός (όπως πάντα) είναι να βγεις internet, τι εννοείς? έφτιξαα και σχέδιο, πιο νια νια δεν γίνεται  :) Το pfsense είναι router/firewall. Οπότε μιλάμε για double NAT. Φυσικά και δεν μπορώ να πω στο pfsense να βγει internet (0.0.0.0) χωρίς να ξέρει πως θα περάσει από το modem/router/καρούλι που δίνει η Vodafone... Κάπως θα πρέπει να του το πεις. Αυτό γίνεται μόνο με Static Route. 

Επεξ/σία από ultraxmode

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου απαντησα τι πρεπει να κανεις.......... το route στο pfsense σου λειπει. Στο αλλο δε κανεις τιποτα.

Επεξ/σία από Gogotsa

22 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Σου απαντησα τι πρεπει να κανεις.......... το route στο pfsense σου λειπει. Στο αλλο δε κανεις τιποτα.

Δεν στέκει αυτό που λες. Δεν θέλω να κάνω αυτό που λες.  Αλλά οκ. Ευχαριστώ που ασχολήθηκες. 

Κάποιος? 

To θέμα μου λοιπόν, είναι ότι, ενώ θέλω να προσθέσω στο routing table του Η300s το static route ώστε να μπορεί ο router να βλέπει το δίκτυο 192.168.2.0/24 για να μπορώ να κάνω τα αντίστοιχα port forwards που θέλω -->

Destination : 192.168.2.0/24
Gateway : 172.16.117.106 (WAN κάρτα του pfsense) 

δεν με αφήνει, λέγοντάς μου το παρακάτω! (πάω να τρελαθώ)

static.jpg

Εσύ σωστά το κάνεις. Το h300 είναι κουλό. Δοκίμασε να βάλεις στο gateway 172.16.117.0

Δεν βγάζει νόημα, αλλά νόημα δεν βγάζει ούτε και το μήνυμα λάθους που παίρνεις. 

13 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Εσύ σωστά το κάνεις. Το h300 είναι κουλό. Δοκίμασε να βάλεις στο gateway 172.16.117.0

Δεν βγάζει νόημα, αλλά νόημα δεν βγάζει ούτε και το μήνυμα λάθους που παίρνεις. 

Λαθος το κανει για αυτο και δε του το παιρνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...