Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Το Μάρτιο του 2021 είχα κανει μια μαγνητικη τομογραφια επειδή βούιζε το αυτί μου

Τώρα πρέπει να κανω μαγνητικη τομογραφια για άλλη περίπτωση. Δηλαδή 8 μήνες μετά

Επιτρέπεται να κάνω μαγνητική σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ή πρεπει να περάσει ένα έτος? Για λόγους ακτινοβολίας ρωτάω

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν έχεις κανέναν κίνδυνο από τους μαγνήτες. Εκεί που υπάρχει θέμα είναι η αξονική. 

άρα εφόσον χρειάζεται φυσικά μπορεί να κάνει κάποιος και δυο μαγνητικές σε διάστημα 8 μηνών. Δεν θα γίνουν τίποτα παρενέργειες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

άρα εφόσον χρειάζεται φυσικά μπορεί να κάνει κάποιος και δυο μαγνητικές σε διάστημα 8 μηνών. Δεν θα γίνουν τίποτα παρενέργειες

Θα σου δώσουνε σκιαγραφικο; Από την μαγνητική και το μηχάνημα αυτό καθ' αυτό δεν παθαίνεις τίποτα. Εάν έχεις τίποτα μεταλλικό στο σώμα σου, λάμες, βηματοδότη, η θα πάρεις σκιαγραφικο ρώτα τον γιατρό σου. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Μπορούσες να το πεις και στον γιατρο που σε παρέπεμψε στην δευτερη μαγνητική.

Αλλά και ενα   googleαρισμα θα σου εβγαζε το Οι εξετάσεις με μη ιοντίζουσα ή χωρίς ακτινοβολία, όπως η μαγνητική τομογραφία ή οι υπέρηχοι, εκτελούνται και επαναλαμβάνονται χωρίς περιορισμούς https://iatrikiapeikonisi.gr/faq/

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Θα σου δώσουνε σκιαγραφικο; Από την μαγνητική και το μηχάνημα αυτό καθ' αυτό δεν παθαίνεις τίποτα. Εάν έχεις τίποτα μεταλλικό στο σώμα σου, λάμες, βηματοδότη, η θα πάρεις σκιαγραφικο ρώτα τον γιατρό σου. 

ναι φυσικα θα δωσουν και σκιαγραφικο οπως μου ειχαν δωσει και στη μαγνητικη πριν 8 μηνες. Αλλα δεν εχω κατι απο αυτα που λες στο σωμα μου γενικα ουτε φοραω σκουλαρηκια, τατου κλπ

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Μπορούσες να το πεις και στον γιατρο που σε παρέπεμψε στην δευτερη μαγνητική.

Αλλά και ενα   googleαρισμα θα σου εβγαζε το Οι εξετάσεις με μη ιοντίζουσα ή χωρίς ακτινοβολία, όπως η μαγνητική τομογραφία ή οι υπέρηχοι, εκτελούνται και επαναλαμβάνονται χωρίς περιορισμούς https://iatrikiapeikonisi.gr/faq/

Έχεις απολυτο δικιο, ξεχασα να το αναφερω και το προβλημα ειναι οτι την παιρνω τηλεφωνο και δεν το σηκωνει.

Θέλω να σε ρωτησω αν παρω τηλεφωνο σε ενα ακτινολογικο ιατρειο που κανει μαγνητικες και ρωτησω, θα μου πουνε με σιγουρια και ασφαλεια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφορά σε κείμενο

σκιαγραφικο

δεν δίνουν σε όλες τις μαγνητικές νομιζω

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

ναι φυσικα θα δωσουν και σκιαγραφικο οπως μου ειχαν δωσει και στη μαγνητικη πριν 8 μηνες. Αλλα δεν εχω κατι απο αυτα που λες στο σωμα μου γενικα ουτε φοραω σκουλαρηκια, τατου κλπ

Έχεις απολυτο δικιο, ξεχασα να το αναφερω και το προβλημα ειναι οτι την παιρνω τηλεφωνο και δεν το σηκωνει.

Θέλω να σε ρωτησω αν παρω τηλεφωνο σε ενα ακτινολογικο ιατρειο που κανει μαγνητικες και ρωτησω, θα μου πουνε με σιγουρια και ασφαλεια?

Εγώ έκανα πριν 1 έτος μαγνητική καρδιάς με σκιαγραφικο. 

Πριν την κάνω μου έγραψε μια εξέταση αίματος η καρδιολόγος για να δούμε την κρεατινινη όρου και την ουρια ώστε να είναι σίγουρη πως δεν έχω κάτι στα νεφρά. Το σκιαγραφικο μπορεί να έχει παρενέργειες, αν έχεις θέμα με νεφρά, αλλεργίες και κάποια άλλα, αυτα θα έπρεπε να στα επισημάνει ο γιατρός ή στο διαγνωστικό που θα πας. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Εγώ έκανα πριν 1 έτος μαγνητική καρδιάς με σκιαγραφικο. 

Πριν την κάνω μου έγραψε μια εξέταση αίματος η καρδιολόγος για να δούμε την κρεατινινη όρου και την ουρια ώστε να είναι σίγουρη πως δεν έχω κάτι στα νεφρά. Το σκιαγραφικο μπορεί να έχει παρενέργειες, αν έχεις θέμα με νεφρά, αλλεργίες και κάποια άλλα, αυτα θα έπρεπε να στα επισημάνει ο γιατρός ή στο διαγνωστικό που θα πας. 

Κρεατινινη-Ουρια ειχα κανει τον Μαιο και ηταν αριστα  και της ειδε τις εξετσαεις ο γιατρος γι αυτο μαλλον δεν μου είπε τίποτα για το σκιαγραφικο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Κρεατινινη-Ουρια ειχα κανει τον Μαιο και ηταν αριστα  και της ειδε τις εξετσαεις ο γιατρος γι αυτο μαλλον δεν μου είπε τίποτα για το σκιαγραφικο

Θέλουν πρόσφατα αποτελέσματα εξετάσεων. Μπορεί να ξεχάστηκε, ή ν' αμέλησε να σου το πει. Και μένα δεν μου το είχαν πει, όταν έκλεισα την εξέταση, κι έτρεχα την ίδια ημέρα να κάνω αιματολογική για να μπω στον αξονικό. Δεν δέχονταν προηγούμενα αποτελέσματα - λίγων μηνών.

Επεξ/σία από Mrs. Hyde
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Θέλουν πρόσφατα αποτελέσματα εξετάσεων. Μπορεί να ξεχάστηκε, ή ν' αμέλησε να σου το πει. Και μένα δεν μου το είχαν πει, όταν έκλεισα την εξέταση, κι έτρεχα την ίδια ημέρα να κάνω αιματολογική για να μπω στον αξονικό. Δεν δέχονταν προηγούμενα αποτελέσματα - λίγων μηνών.

Μα το Μαρτιο που ειχα κανει μαγνητικη τομογραφια, ΔΕΝ ειχα κανει καν εξεταεις ουριας και κρεατινινης και το εκανα κανονικα με σκιαγραφικο και δεν επαθα τιποτα. Οπως επισης τις εξετασεις ουριας και κρεατινινης της εκανα 2 μηνες μετα το Μαιο

Δημοσ.

Εγώ λέω τι ισχύει by the book. Τώρα, τι κάνει ο καθένας... Καλύτερα πάρε ένα τηλ, μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Εγώ πρώτη φορά έκανα με σκιαγραφικό και δεν ήξερα τι παίζει. Εφεξής θα πηγαίνω προετοιμασμένη, ή θα ρωτάω. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Εγώ λέω τι ισχύει by the book. Τώρα, τι κάνει ο καθένας... Καλύτερα πάρε ένα τηλ, μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Εγώ πρώτη φορά έκανα με σκιαγραφικό και δεν ήξερα τι παίζει. Εφεξής θα πηγαίνω προετοιμασμένη, ή θα ρωτάω. 

τι παρενεργειες μπορει να προκαλεσει το σκιαγραφικο ας πουμε

Δημοσ.

Η αιματολογική γίνεται για να δουν τα νεφρά. Παρενέργειες μπορεί να έχεις ακόμα και σε περίπτωση που δεν έχεις κάτι στα νεφρά αλλά πχ είσαι αλλεργικός. Περισσότερες λεπτομέρειες δίνει ο γιατρός, φυσικά. Δεν ξέρω περισσότερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...