Προς το περιεχόμενο

Huawei nova 9 Review - Επιστροφή στα όπλα

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Στο κομμάτι του λειτουργικού, η συσκευή «τρέχει» με EMUI 12 βασισμένο σε Android 11, ωστόσο για να το ανακαλύψει κανείς θα πρέπει να ψάξει κάθε «γωνιά» του κινητού καθώς δεν υπάρχουν αναφορές σε αυτό. 

Έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά ένα debate σχετικά με το αν όντως το EMUI 12 είναι βασισμένο στο Android 11. Όλοι συμφωνούν ότι το UI του είναι carbon από το Harmony OS, αλλά το ερώτημα είναι αν από κάτω τρέχει Android 11 ή Harmony OS 2.
Όπως έχω γράψει κι εδώ, και περιγράφεται και σε αυτό το video, ένας τύπος έτρεξε στο Nova 9 την εφαρμογή oh_info" η οποία υποτίθεται ότι ελέγχει την έκδοση του OpenHarmony (το οποίο είναι η Open Source version του HarmonyOS). Συγκεκριμένα έτρεξε την εφαρμογή στα Nova 8i και Nova 9 για να δει τι πληροφορίες του δίνουν. 

Στο Nova 8i (που ξέρουμε σίγουρα ότι τρέχει EMUI 11 / Android 10) η εφαρμογή δεν έδειξε τίποτα.

Στο Nova 9 (που υποτίθεται ότι τρέχει EMUI 12 / Android 11, σύμφωνα με το γνωστό Geekbench app και πολλά sites), η εφαρμογή αυτή έδειξε "OpenHarmony 2.1.0"

Τη συγκεκριμένη εφαρμογή την έχουν δώσει σε με link στο XDA. Είναι αυτή. Θα ήταν χρήσιμο αν όσοι έχουν το Nova 9 δοκιμάσουν να την τρέξουν και μας ενημερώσουν τι ισχύει τελικά ! 
Μη ξεχνάμε ότι η Huawei ανακοίνωσε ότι μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2022 θα δώσει EMUI 12 σε πολλές τρέχουσες και παλαιότερες Global / Ευρωπαϊκές συσκευές της (Nova 5t, P30 / P40 series, κ.α.).

Επεξ/σία από stark
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 5/11/2021 στις 8:06 ΜΜ, jadawin είπε

Και γιατί να αναβαθμίσω το αξιοπρεπέστατο p40 lite μου που το αγόρασα 157€;

Συγκινείς nova 9 με p40 lite? 😂

• Like 1

13 ώρες πριν, fotisbasm είπε

Συγκινείς nova 9 με p40 lite? 😂

Σαφέστατα. Ειδικά, οταν το το Nova έχει την τριπλάσια τιμή και δεν μου προσφέρει περισσότερα. Όμορφο κινητό, αλλά δεν αρκεί αυτό. Η τιμή ειναι επική!

• 1 μήνα μετά...

Καλημέρα στην παρέα, παιδιά το πηρα από Γερμανό το έχω 1 μήνα ακριβώς και σήμερα το έστειλα για δεύτερη φορά στο  σέρβις γιατί όταν μιλάω η οθόνη μενει αναμένει και δεν σβήνει, η τελειώνοντας μια κλίση δεν μπορούσα να το κλείσω το πήραν πίσω για σέρβις αλλάξανε οθόνη και αισθητήρα μου είπανε  το παρέλαβα και την επόμενη ημερα άρχισε τα ίδια ζήτησα από Γερμανό αντικατάσταση, αν δεν την κάνουν βλέπω να γινόμαστε μπίλιες,προσοχή όσοι το θέλετε γιατί για αυτό σας τα γράφω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος βέβαια, τι version προστασίας γυαλιού χρησιμοποιεί στην οθόνη το huawei nova 9. Έχω το συγκερκριμένο smartphone αλλά μέχρι να έρθει το tempered glass και η θήκη το φοβάμαι αρκετά γιατί προχθές παραλίγο να είχα ατύχημα με ένα μικρό πραγματάκι αλλά το έσωσα στο Τσακ.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/1/2022 στις 12:26 ΜΜ, mataika1 είπε

Καλημέρα στην παρέα, παιδιά το πηρα από Γερμανό το έχω 1 μήνα ακριβώς και σήμερα το έστειλα για δεύτερη φορά στο  σέρβις γιατί όταν μιλάω η οθόνη μενει αναμένει και δεν σβήνει, η τελειώνοντας μια κλίση δεν μπορούσα να το κλείσω το πήραν πίσω για σέρβις αλλάξανε οθόνη και αισθητήρα μου είπανε  το παρέλαβα και την επόμενη ημερα άρχισε τα ίδια ζήτησα από Γερμανό αντικατάσταση, αν δεν την κάνουν βλέπω να γινόμαστε μπίλιες,προσοχή όσοι το θέλετε γιατί για αυτό σας τα γράφω.

Δείξε μου ένα κινητό που δεν έχει βγάλει ελαττωματικά κομμάτια και θα στο κάνω δώρο.

Προσωπικά ποτέ δεν κρίνω ένα κινητό από ένα ελαττωματικό κομμάτι. Δεν είναι δίκαιο.

Στις 23/11/2021 στις 7:52 ΠΜ, jadawin είπε

Σαφέστατα. Ειδικά, οταν το το Nova έχει την τριπλάσια τιμή και δεν μου προσφέρει περισσότερα. Όμορφο κινητό, αλλά δεν αρκεί αυτό. Η τιμή ειναι επική!

Πλέον έχει περισσότερα από το Nova 9.

Παρόλα αυτά σε βρίσκω λίγο υπερβολικό. Εκτός από ότι έχει υποδοχή 3.5mm (για όσους τους ενδιαφέρει) και λίγο καλύτερη μπαταρία, δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στον οποίο να μην είναι αρκετά έως πάρα πολύ καλύτερο.

Εκτός αυτού θα πάρει αναβαθμίσεις για περισσότερο καιρό από το Ρ40 lite. Ακόμα και στα 300€, με το P40 lite στα 150€, το βρίσκω καλύτερη αγορά.

https://nanoreview.net/en/phone-compare/huawei-p40-lite-vs-huawei-nova-9

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...