Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα θέλοντας να ακούσω τίς απόψεις σάς σχετικά με την μαγειρική,και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο σέ όσους είναι επαγγελματίες στην μαγειρική αλλά και άτομα που δεν γνωρίζουν αρκετά.Κατ αρχήν μαγειρεύετε;; Προτιμάτε νά μαγειρέψετε κάτι στά γρήγορα η να φάτε από έξω όταν πεινάτε;;;Με τόσα βίντεακια στο ίντερνετ που υπάρχουν όταν τα βλέπετε δεν σάς ανοίγει ή όρεξη η μόνο εγώ το παθαίνω;; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαγειρεύω τα τελευταία 12 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο επειδή ακολουθώ διατροφή χωρίς ζωικά μαγειρεύω με βιγκανικους όρους.. Η μαγειρική είναι για εμένα τουλάχιστον, μια διαλογιστική διαδικασία και μου αρέσει ιδιαιτέρως 

Έχω φτιάξει τα πάντα.. Με τη ζαχαροπλαστικη δεν έχω ασχοληθεί 

Επεξ/σία από Getapen
  • Thanks 2
Δημοσ.

Και εμένα μου αρέσει νά μαγειρεύω ακόμη και αν έχω φαγητό για νά φάω, βέβαια η φαντασία καί οι επιλογές πάνω στην μαγειρική είναι αμετρητές , μπαχαρικά συνδιασμοι κτλ υπάρχουν άπειρες εκπομπές στην τηλεόραση και στο ΝΕΤ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bill27 είπε

Και εμένα μου αρέσει νά μαγειρεύω ακόμη και αν έχω φαγητό για νά φάω, βέβαια η φαντασία καί οι επιλογές πάνω στην μαγειρική είναι αμετρητές , μπαχαρικά συνδιασμοι κτλ υπάρχουν άπειρες εκπομπές στην τηλεόραση και στο ΝΕΤ

Εγώ προτείνω σε όλους που ακόμα δεν έχουν πιάσει κουτάλα να το ξεκινήσουν.. Θα αναφέρω τι με οδήγησε να μάθω μαγειρική. Η σειρά τυχαία. 

1. Ήθελα να ελέγχω τι τρώω εγω και οι αγαπημένοι μου.. Όταν μαγειρεύεις έχεις τον απόλυτο έλεγχο των υλικών. Το delivery θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση.. Πιστέψτε με.. Η ποιότητα των πρώτων υλών στα μαγαζιά εστίασης δεν είναι και η καλύτερη.. Αυτό δεν το υποθέτω.. Το γνωρίζω. 

2. Η μαγειρική μπορεί να αποτελέσει ένα φροντιστικο μέσο.. Είμαι φροντιστικος απέναντι στον εαυτό μου και τους αγαπημένους κάθε φορά που ετοιμάζω ένα εύγευστο πιάτο υψηλής διατροφικης αξίας 

3. Η μαγειρική είναι δημιουργική έκφραση.. Οπτικοποιω και πάω.. Κανένας περιορισμός. 

4. Νέοι νευροσυσχέτισμοι.. Στη μαγειρική ενεργοποιουνται αρκετά διαφορετικό κομμάτια του εγκεφάλου. Είτε γιατί δέχονται νέες πληροφορίες μέσα από διαφορετικά κανάλια (όσφρηση, όραση ακόμα και ακοή) είτε επειδή επιτυγχάνεται ανάκληση πληροφοριών. 

5. Αγχολυτική διαδικασία.. Τουλάχιστον για εμένα. 

Γενικά γουστάρω να μαγειρεύω 😁

21 λεπτά πριν, JailbrokenDiesel είπε

ενδιαφερον, εχεις ενα παραδειγμα να δωσεις;;

Άπειρα, μπιφτέκια φυτικά, παστίτσιο χωρίς ίχνος ζωικών και πεντανοστιμο μέχρι και πρόσφατα έφτιαξα παγωτό τρελό χωρίς γάλα και όχι (σημαντικό αυτό) γρανίτα.. 

Γενικά σκέψου όλες συνταγές αλλά χωρίς ζωικά.. Υπάρχει τρόπος για όλα 

Θα σας περάσω μετά τη συνταγή για παγωτό.. Πολύ εύκολο 

Επεξ/σία από Getapen
Δημοσ.

Λοιπόν έχω φτιάξει vegan παγωτό με καρπούζι, μπανάνα, μήλο και ανανά 

Η διαδικασία απλη 

-κόβω το φρούτο σε πολύ μικρά κομμάτια 

-βάζω τα κομμάτια μέσα σε ένα μεταλλικό / πλαστικό πιάτο αφού έχω βάλει πρώτα αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετώ στην κατάψυξη 

-τα αφήνω για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσουν 

- τα βγάζω και τα βάζω σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάω. 

-στη συνέχεια πρόσθετο γάλα Αμυγδάλου και 2-3 κουταλιές ζάχαρη καρύδας και τα ανακατεύω όλα στον μπλέντερ. Στο τελείωμα τοποθετώ ξανθάνη (1 κουταλιά του γλυκού) που εινα φυτικό πυκτικο (υπάρχουν και άλλα πυκτικα υλικά στην αγορά) και το κάνει σχεδόν στέρεο με εκπληκτική υφή 

Εγώ το σερβίρω με βύσσινο η σιρόπι σοκολάτα υγείας.. Επίσης μπορείτε να  πασπαλίσετε το παγωτό με ξηρούς καρπούς 

Αααααλλο πράγμα.. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μαγειρεύω (αλμυρά και γλυκά) από μικρή ηλικία, γιατί μου αρέσει το φαγητό και - κυρίως - το "καθαρό" φαγητό! 🤩

• Thanks 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Getapen είπε

Λοιπόν έχω φτιάξει vegan παγωτό με καρπούζι, μπανάνα, μήλο και ανανά 

Θα σε δούμε στο Μάστερσεφ?

Δημοσ.

Σιγουρα η πιο δημιουργικη δουλεια του σπιτιου αλλα και αυτη που τρωει καποιες φορες αρκετο χρονο.Μαγειρευω τα 5 τελευταια χρονια και πιστευω τα καταφερνω αρκετα καλα.

Αν εχεις ορεξη και φαντασια η επιτυχια ειναι σιγουρη.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Θα σε δούμε στο Μάστερσεφ?

Όχι.. Είναι αμαρτία να τερματίσω βάναυσα μόνο με την παρουσία μου τα όνειρα άλλων ανθρώπων.. Οπότε με περίσσια ταπεινοφροσυνη.. Όχι 😁

Δημοσ.

Εγώ ως φοιτητής μαγειρεύω βασικά φαγητά που δεν θέλουν πολύ χρόνο. Έχω και ρομποτάκι φούρνακι για να με διευκολύνει στο ψήσιμο κρεάτων που τις ψήνει ωραία, γρήγορα και οικονομικά από ότι με το κανονικό φούρνο. Αλλά πολλές φορές παίρνω από ένα μαγειρείο που είναι κοντά από το σπίτι μου όταν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω. Ξέρω να μαγειρεύω από το γυμνάσιο.

• Moderators
Δημοσ.

Μαγειρευω και υποτιθεται καλα. Το βαριεμαι αφανταστα, αλλα θελω να ελεγχω την ποιοτητα του φαγητου, οποτε αναγκαστικα το κανω. Συν οτι θελω να εχω ποικιλια στην διατροφη με λαχανικα, οσπρια, κρεας κ.ο.κ. πραγμα που δυσκολα το πετυχαινεις αν τρως συνεχως απ'εξω.

Σε αντιθεση με τον φιλο πιο πανω βεβαια, δεν ειμαι καθολου του δημιουργικου, ουτε το βρισκω πολυ αγχολυτικο. Bρισκω μια συνταγη που μου αρεσει και φανταζει νοστιμη και την ακολουθω πιστα, οποτε συνηθως πετυχαινει.

Oταν βαριεμαι τα πολλα πολλα, πεταω τα υλικα στον ατμομαγειρα και περιμενω 😛

• Like 1
Δημοσ.

Ωχ TS... Θίγεις το χειροτερο μου θεμα. Μια ζωη απεχθανομαι τη μαγειρική, σιχαινομαι να ακουμπησω τα περισσοτερα υλικα, με αγχωνει καργα, με εκνευριζει, την βλεπω σαν αναγκαίο κακο. Απορω με εσας που γουσταρετε δηλαδη :P Αν αντι για φαγητα γινοταν να τρεφομαι με χαπια με γεύσεις φαγητων ξερωγω θα το εκανα!

Ναι, ΤΟΣΟ πολυ μισω τη μαγειρικη. 

(Αναρωτιεμαι αν θα βρεθει και κανας αλλος εδω που να νιώθει το ιδιο.) 

Δημοσ.

Η μαγειρική είναι καλή αρκεί να έχεις κάποιον να σου πλένει ό,τι χρησιμοποιείς (δυστυχώς δε μπαίνουν όλα στο πλυντήριο πιάτων)😅

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...