Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι!θα ήθελα την βοήθεια σάς σχετικά με την βελτίωση του ήχου του σπιτιού μου και ενόψει black Friday θέλω να σταμπαρω κάποιες επιλογές .Σκοπός είναι να παίξω κάπου στο 500αρι.Η βασική χρήση θα είναι για νετφλιξ,μουσική youtube είτε spotify.Δεν καίγομαι για την ένταση όσο για την ποιότητα στην μουσική και την αίσθηση σινεμά στον χώρο.Να σας πω ότι όπως ανέφερα επειδή δεν έχω εικόνα κοίταω είτε για soundbar είτε κάποια αυτοενισχυονενα όπως και κάθε άλλη πρόταση δεκτή! https://www.skroutz.gr/s/14632680/Samsung-Smart-Τηλεόραση-LED-4K-UHD-UE55NU8000-HDR-55.html η τηλεόραση που διαθέτω! ευχαριστώ προκαταβολικά!

Επεξ/σία από vasilisser
Δημοσ.

Αφου το θελεις και για μουσικη,ξεχνα τις ηχομπαρες.......με 500 στηνεις ενα βασικο κανονικο ηχοσυστημα (ενισχυτης,ηχεια,dac) και εχεις με διαφορα καλυτερο ηχο. Αργοτερα μπορεις να προσθεσεις και ενα μικρο υπογουφερ και να εχεις ενα 2.1 συστημα και να ακους και πιο δυνατα καποια πραγματα στις ταινιες (εκρηξεις,χτυπηματα κλπ). Αν προτιμας κατι τετοιο,γραψτο και θα πεσουν και οι προτασεις για συσκευες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίνω το ηχοσύστημα που έχω μοντέλο lg κάνει σε όλες τις τηλεοράσεις με ενισχυτή μεγάλο ηχείο και μικρά περιμετρικά. Καταπληκτική ποιότητα ήχου καλύτερη από σινεμά. Και τιμή πολύ λιγότερα από όσα διαθέτετε.

Επεξ/σία από Fotini2103
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fotini2103 είπε

Δίνω το ηχοσύστημα που έχω μοντέλο lg κάνει σε όλες τις τηλεοράσεις με ενισχυτή μεγάλο ηχείο και μικρά περιμετρικά. Καταπληκτική ποιότητα ήχου καλύτερη από σινεμά. Και τιμή πολύ λιγότερα από όσα διαθέτετε.

https://www.insomnia.gr/classifieds/category/35-ηχοσυστήματα/

Δημοσ.
7 ώρες πριν, tasos2012 είπε

Αφου το θελεις και για μουσικη,ξεχνα τις ηχομπαρες.......με 500 στηνεις ενα βασικο κανονικο ηχοσυστημα (ενισχυτης,ηχεια,dac) και εχεις με διαφορα καλυτερο ηχο. Αργοτερα μπορεις να προσθεσεις και ενα μικρο υπογουφερ και να εχεις ενα 2.1 συστημα και να ακους και πιο δυνατα καποια πραγματα στις ταινιες (εκρηξεις,χτυπηματα κλπ). Αν προτιμας κατι τετοιο,γραψτο και θα πεσουν και οι προτασεις για συσκευες.

Ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση.Με το ολοκληρωμένο ηχοσύστημα όμως δεν θα έχω σε καμία περίπτωση τον ήχο από δεξιά αριστερά που προσφέρει ενα 5.1 σωστά?είχα τσεκαρει καλές κριτικές για τα edifier s2000mk ,τι λες?

Ναι βέβαιως και θα ήθελα να ακούσω κάποιες προτάσεις γιατί όπως είπα δεν έχω αρκετές γνώσεις.οτι μου πρότεινες θα προσπαθήσω να πάω να το ακούσω από κοντά αν υπάρχει.μου πρότειναν ένα κατάστημα που έχει αρκετά για δοκιμή ,το dj shop.

4 ώρες πριν, Fotini2103 είπε

Κάτι αναλυτικότερο?η έστω η αγγελία?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θελεις να ακους καλα μουσικη,αλλα να εχεις και περιφερειακα ηχεια,τοτε τα 500 δεν φτανουν με τιποτα,πρεπει να κινηθεις στα 1200 ευρω το λιγοτερο. Εγω προτεινα κατι που θα παιζει καλα μουσικη και θα εχεις και καλο ηχο σε ταινιες,αλλα δικαναλο. Αν ο πολυκαναλος ειναι προαπαιτουμενο,τοτε μαλλον πρεπει να διαθεσεις ενα σημαντικα μεγαλυτερο ποσο. 

Επεξ/σία από tasos2012
  • Like 1
Δημοσ.

Τα περιφερειακά ηχεία με τον τρόπο αυτό από όσο είμαι σε θέση να ξέρω με τις γνώσεις μου θα είναι σε λειτουργία μόνο σε ταινίες/σειρές από νετφλιξ που υποστηρίζουν 5.1 σωστά?

Εάν υποθέσω ότι πάω σε δικαναλο ,δεν θα μου πρότεινες κάτι σε αυτοενισχυομενα όπως αυτά που έστειλα?

Γενικά με δίκανο είτε σύστημα είτε απλά αυτοενισχυομενα θα είναι απολαυστικές η ταινίες και η μουσική ,η πρέπει να πάω λες σε πολυκάναλο για 5.1?

Μπορώ να ανέβω λίγο σε χρήματα διότι μπορώ να βρω και μαγαζί με δόσεις με πιστωτική.

Δημοσ.

Στο εγραψα και πιο πανω,αν ο περιφερειακος ηχος ειναι βασικη απαιτηση για σενα,δεν ασχολεισαι με δικαναλο συστημα (σε οποια μορφη και αν ειναι αυτο). Για πολυνακαλο που να παιζει και μουσικη καλα,πρεπει να διαθεσεις σημαντικα μεγαλυτερο ποσο. Για μενα το κριτηριο ειναι τα χρηματα,αλλο 500,αλλο 1200.Οποτε αποφασισε μεχρι ποσα θελεις να δωσεις (ειτε μετρητα,ειτε με δοσεις),για να προτεινω καποια πραγματα.Επισης δεν ανεφερες το μεγεθος του χωρου που θα στηθει το συστημα.Αν ειναι καποιο μικρο καθιστικο ή καποιος μεγαλυτερος χωρος. Τα edifier που ανεφερες ειναι μια καλη επιλογη,αλλα με 400 ευρω μπορεις να παρεις και καλυτερο ηχο και πιο ευελικτο συστημα.

Δημοσ.

Ο χωρίς μου είναι σαλονοκουζινα περίπου 45τμ αλλά ο χώρος θέασης/σαλονιού όπως έχω το σπίτι είναι τα μισά του συνολικού αν παίζει κάποιο ρόλο.τα χρήματα που έχω σκοπό να δώσω είναι μέχρι 600ε.Οποτε αυτόματα το μπάτζετ μου με πετάει αυτόματος έξω από πολυκάναλο για περιφερειακό ήχο όσο και αν θα το ήθελα.Για σύστημα 5.1 έτοιμο hime cinema από αυτά που διαβάζω δεν κοιτάω καν σωστα?τα κάνει όλα πολύ μέτρια από ότι έχω διαβάσει.

Στο σκρουτζ έχω δει κάποιον πολυκάναλο yamaha htr 2071 στα 280 αλλά δεν ξέρω αν αξίζει θα μου πεις εσύ.

Ωραία εφόσον τότε απορρίπτω και τα edifier άκουω την συμβουλή σου για την επιλογή μου!σε ευχαριστώ!

Δημοσ.

θα προτεινω καποια πραγματα,απλα και μονο για να δεις τι περιπου εννοω.Τι θα αγοραζα εγω λοιπον αν ειχα 600 ευρω στην τσεπη και ηθελα να στησω ενα συστημα,που θα καλυψει αξιοπρεπως εναν χωρο σαν τον δικο σου και θα παιξει αρκετα καλα. Δεν μπορω να προτεινω μτχ. συσκευες (αν και υπαρχουν ακομα και αυτη τη στιμγη καλες ευκαιριες στο insomnia) ,για ευνοητους λογους. Λοιπον....ενισχυτης Yamaha A-S201,ηχεια Dali Spektor 2 και με τα υπολοιπα ενα dac με εισοδους usb και οπτικη για συνδεση της τηλεροασης, tv box ή οτιδηποτε αλλο (κατα 90% δικτυακη αγορα αυτο). Θα παιξει καλα,σιγουρα ομως ενας  ισχυροτερος ενισχυτης και ενα μεγαλυτερο ηχειο θα γεμιζαν τον χωρο καλυτερα.Αν θα εχεις μονο ψηφιακες συσκευες,αρα σου αρκει μια μονο εισοδος line στον ενισχυτη,μπορεις να επιλεξεις και ποιον ενισχυτη σε class d (παλι δικτυακη αγορα).Υπαρχουν μοντελα με αρκετα καλο ηχο,σε αυτη την κατηγορια συσκευων.
 Αλλη προταση ειναι, ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια,σε συνδυασμο παλι με ενα dac,απλα το δευτερο αυτη τη φορα με δυνατοτητα ρυθμισης της εντασης. Για να το κανω πιο ευκολο,μιλαμε για ηχεια μεχρι 450 ευρω,ετσι ωστε τα υπολοιπα να πανε στο dac.Kοιτα για μοντελα απο JBL,FOCAL,TANNOY,PRESONUS.....βασικα να υπαρχει και rca εισοδος,για να μην μπλεξεις με μετρατοπεις καλωδιων rca-balanced. Αυτα απλα και μονο για να παρεις μια ιδεα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέλεις και σου είναι ευκολο να μου στείλεις κάποιες αγγελίες από εδώ μπορείς να μου στείλεις πμ.Το dac ούτε το ήξερα.Τωρα διάβασα τι είναι.Μου φαίνεται περίεργο..όπως το ακούς θεωρείς ότι ο ψηφιακός ο ήχος είναι αυτός που ψάχνουμε και όμως αγοράζουμε συσκευή για να τον μετατρέψουμε σε αναλογικό.

Να σε ρωτήσω..σε περίπτωση που βάλω είτε αυτοενισχυονενα με dac είτε dac με ενισχυτή η αυξομείωση της έντασης θα γίνεται με ξεχωριστά χειριστήρια σε σχέση με της τηλεόρασης σωστά?

Επεξ/σία από vasilisser
Δημοσ.
Στις 8/11/2021 στις 4:55 ΜΜ, vasilisser είπε

Ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση.Με το ολοκληρωμένο ηχοσύστημα όμως δεν θα έχω σε καμία περίπτωση τον ήχο από δεξιά αριστερά που προσφέρει ενα 5.1 σωστά?είχα τσεκαρει καλές κριτικές για τα edifier s2000mk ,τι λες?

Ναι βέβαιως και θα ήθελα να ακούσω κάποιες προτάσεις γιατί όπως είπα δεν έχω αρκετές γνώσεις.οτι μου πρότεινες θα προσπαθήσω να πάω να το ακούσω από κοντά αν υπάρχει.μου πρότειναν ένα κατάστημα που έχει αρκετά για δοκιμή ,το dj shop.

Κάτι αναλυτικότερο?η έστω η αγγελία?

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1868084-samsung-home-τιμή-συζήτησιμη/

Στις 8/11/2021 στις 12:04 ΜΜ, greekfragma είπε

Το ένα από τα δύο που ανέβηκε σας το έστειλα θα σας στείλω και ένα δεύτερο και αν κάποιο σας καλύπτει μπορείτε να μου απαντήσετε. 

Δημοσ.
Στις 9/11/2021 στις 8:27 ΜΜ, vasilisser είπε

Αν θέλεις και σου είναι ευκολο να μου στείλεις κάποιες αγγελίες από εδώ μπορείς να μου στείλεις πμ.Το dac ούτε το ήξερα.Τωρα διάβασα τι είναι.Μου φαίνεται περίεργο..όπως το ακούς θεωρείς ότι ο ψηφιακός ο ήχος είναι αυτός που ψάχνουμε και όμως αγοράζουμε συσκευή για να τον μετατρέψουμε σε αναλογικό.

Να σε ρωτήσω..σε περίπτωση που βάλω είτε αυτοενισχυονενα με dac είτε dac με ενισχυτή η αυξομείωση της έντασης θα γίνεται με ξεχωριστά χειριστήρια σε σχέση με της τηλεόρασης σωστά?

Τωρα ειδα το μηνυμα,δεν ειχα παρακολουθησει το νημα για μερες.Αγγελιες δεν μπορω να βαλω,απο την στιγμη που δεν γνωριζω την κατασταση των συσκευων και την αξιοπιστια των πωλητων. Προτασεις για συσκευες,οσες θελεις.Μετα μπορεις να ψαξεις εσυ αν υπαρχει κατι σε αγγελιες (δυσκολο ως απιθανο). Η ρυθμιση της εντασης θα γινεται απο τις αλλες συσκευες και οχι απο την τηλεοραση.Απο την τηλεοραση μονο αν παρεις dac με υποδοχη hdmi-arc,αλλα αυτο μονο σε πολυ ακριβα μοντελα υπαρχει.

• Sad 1
Δημοσ.

Για χώρο μέχρι 40-45 τετραγωνικά είναι ότι πρέπει. Περίμενε την μαύρη Παρασκευή μπας και την πάρεις φθηνότερα, εγώ την είχα πάρει 700 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...