WolvesInTheThroneRoom Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, neo80 είπε ρωτήστε έναν ψυχολόγο να σας πει πως επηρεάζουν αυτά τα παιχνίδια την ψυχολογία ενός παιδιού. Ελα παραδέξου το. Δεν διάβασες καν το άρθρο που έβαλες ε; Έβαλες μια μέλετη για να υποστηριξεις αυτό που λες. Και η μελέτη δεν λεει καν αυτο που υποστηριζεις. 3 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Από το σύνδεσμο που δόθηκε, εγώ δεν βλέπω να προκύπτει κάποια σύνδεση με εγκληματική/παραβατική συμπεριφορά. Αρνητικές επιπτώσεις εντοπίστηκαν πράγματι, όμως, αφενός οι ερευνητές επισημαίνουν την ανάγκη για περαιτέρω μελέτη, αφετέρου τα αρνητικά που επισημαίνονται (λ.χ. χαμηλή αυτοεκτίμηση, τάση προς τη μοναχικότητα) δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση παραβατική συμπεριφορά. Από εκεί και πέρα, γνώμη μου είναι πως, όπως κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, όταν μιλάμε για υπερβολές, προφανώς θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις (όπως βλάπτει το πολύ φαγητό ή η πολύωρη διασκέδαση σε περιβάλλοντα με δυνατούς ήχους, θα βλάψει και η υπερβολική ενασχόληση με τον υπολογιστή). Προσωπικά μιλώντας, "σκοτώνω" πλάσματα, ανθρωπόμορφα και μη, εδώ και πάνω από 35 χρόνια, ούτε έχω αισθανθεί την ανάγκη να βγω στους δρόμους με τσεκούρι και να θερίσω όποιον βρω μπροστά μου, ούτε έχω λύσει βίαια τα όποια προβλήματα προέκυψαν στη ζωή. Περισσότερο επικίνδυνη θεωρώ, για παράδειγμα, την πανεύκολη και με φαιδρούς "ελέγχους" πρόσβαση σε πραγματικά όπλα (λ.χ. αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ), όταν μάλιστα η οπλοκατοχή ακόμη και στρατιωτικού τύπου τυφεκίων θεωρείται "απαράγραπτο δικαίωμα" και επενδύεται με ιδεολογικό μανδύα, παρά τα video games. Πάντως, θεωρώ πως η επίδραση της χρήσης και της κατάχρησης των video games αξίζει μελέτης, αλλά όχι εξ ορισμού δαιμονοποίησης. 2
NickTG Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 3 hours ago, neo80 said: ρωτήστε έναν ψυχολόγο να σας πει πως επηρεάζουν αυτά τα παιχνίδια την ψυχολογία ενός παιδιού. Τα παιχνίδια αυτά έχουν κάτι αυτοκόλλητα πάνω που δείχνουν ηλικίες. 2
CottonMarko Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Γιατί τον έχουν ξασπρισει τον αριστερά ; Αυτό είναι white washing ?
Cosmic79 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 30+ χρόνια είναι τα βιντεοπαιχνίδια δημοφιλή και υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν ότι γίνεσαι δολοφόνος παίζοντας shooters. Η πρόσφαση ενασχόλησή μου με το insomnia μου θύμισε γιατί δεν ασχολούμαι πλέον με ελληνικά φόρουμ. Ακόμα και εδώ η κατάσταση είναι κάτι ανάμεσα σε κλάμπ του σώρρα και ελληνικό Facebook. Βασικά, λιγότερα τεχνοφοβικά σχόλια θα διάβαζα στο Facebook παρά εδώ. Δεν νομίζω ότι θα ξαναμπώ στον κόπο να γράψω κάτι. Το μόνο που μένει να δώ πλέον είναι σχόλιο για τα σατανιασμένα kirby. Όσο για το gta 5 το αγόρασα πρίν απο μερικούς μήνες μόνο για το single player. Δεν μου κάνει εντύπωση που μοσχοπουλάει. Τα κάνει όλα σωστά και είναι διασκεδαστικό. Μακάρι να είναι εξίσου καλό και το gta6. Το μόνο αρνητικό που χρεώνω στην rockstar είναι ότι το έχει αρμέξει φουλ όλα αυτά τα χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα