Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, telis είπε

Το ξέχασε να το δηλώσει ή όχι, δεν είναι αυτό το θέμα. 

Το σοβαρό θέμα είναι να σου ζητάει το ίδιο το κράτος να δηλώσεις τα χρήματα που σου έδωσε, για να σε φορολογήσει. 

Αστεία πράγματα 

Αν ηταν ετσι μονο ενα 5% των φορολογουμενων επρεπε να κανει δηλώσεις.

Ολοι οι αλλοι ειναι δυ, ιδ.υπαλλήλοι και συνταξιουχοι

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
  • Απαντ. 249
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

UPDATE από εφορία:

Μόλις γύρισα από την εφορία. Τελικά το λάθος ήταν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

Βρέθηκαν οι συμπληρωματικές δηλώσεις που είχαν γίνει από την λογιστή, απλά δεν περάστηκαν ποτέ από την εφορία. Τις βρήκε η υπάλληλος (η οποία btw ήταν απίστευτα εξυπηρετική, μέχρι και το σταθερό της σήκωνε όταν χτύπησε..)

Όταν μου το ανέφερε, για να πω την αλήθεια, υπέθεσα ότι κάτι δεν κατάλαβα καλά εγώ. Μου φαινόταν απίστευτο να έχει γίνει συμπληρωματική δήλωση (ηλεκτρονικά δεν γίνεται και αυτή???) και να μην έχει ενημερωθεί το σύστημα αλλά αντίθετα να χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση.

Η διαδικασία λοιπόν είναι να συμπληρώσεις εκεί μια αίτηση (είχε επάνω αριστερά τον χαρακτηρισμό "Π") και να γράψεις μια αιτιολογία την οποία μας είπε εκείνη την ώρα η υπάλληλος. Δεν το θυμάμαι ακριβώς αλλά το νόημα είναι να γράψεις πως θες να γίνει επανέλεγχος για τα έτη τάδε επειδή έχουν βρεθεί συμπληρωματικές δηλώσεις όμως δεν έχουν περαστεί ακόμα.

Μας είπε στις 20/01 να πάμε πάλι για να δούμε που βρίσκεται η αίτησή και αν έληξε το θέμα. 

Αυτά, ελπίζω να τελειώσει σύντομα και αναίμακτα (υποθέτω πως πάλι θα πρέπει να πληρωθεί ένας μικρός φόρος αλλά σε καμία περίπτωση τα 4200€ που μπήκαν από λάθος τους)

Οπότε καλό είναι σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως του TS να κάνουμε λίγο υπομονή και αν μπορούμε να δώσουμε μια ουσιαστική απάντηση / βοήθεια και όχι να τον φάμε.

Ευχαριστώ και καλές γιορτές, καλή πρωτοχρονιά σε όλους :)

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Ναι, αλλά φαντάσου ότι κάνουν Ε1 ακόμα κι αυτοί που μηδενικό εισόδημα, δεν θα κάνουν οι ΔΥ που έχουν μισθό? Το ίδιο κι οι συνταξιούχοι, ξέρει το κράτος πόσα τους δίνει, αλλά κάνουν κι αυτοί Ε1 και πληρώνουν συμπληρωματικό φόρο, όπως κι οι ΔΥ, δεν χρειάζεται να έχουν εισόδημα από άλλου.

Η υποχρέωση δήλωσης εάν δεν λάβουμε υποψη την παράμετρο του εισοδήματος από κάποια πηγή, υπάρχει για λόγους περισσότερο τεχνικούς, το κράτος θεωρεί ότι αν δεν κάνεις δήλωση κατι προσπαθείς να κρύψεις, άλλοι μπορεί να έχουν περιουσιακό στοιχειο αλλά μηδενικό εισόδημα, επίσης υπάρχουν αρκετά συστήματα και βάσεις πληροφορικών συστημάτων που κάνουν διασταυρωσεις από την δήλωση πχ για να πάρεις καποιο επίδομα και χρειάζεται να δηλώνεις κάτι στην εφορία έστω και μηδενικό εισόδημα αλλιώς δεν θα μπορείς να πάρεις το επίδομα και θα τρέχεις, οπότε το κράτος προνοει και σου λέει κάνε δήλωση έστω και μηδενική. Τα παραπάνω δεν αναιρούν ότι το κράτος έπρεπε να ξέρει και να εμφανίζει έτοιμα τα στοιχεία αυτών των εισοδημάτων στο taxisnet. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Η υποχρέωση δήλωσης εάν δεν λάβουμε υποψη την παράμετρο του εισοδήματος από κάποια πηγή, υπάρχει για λόγους περισσότερο τεχνικούς, το κράτος θεωρεί ότι αν δεν κάνεις δήλωση κατι προσπαθείς να κρύψεις, άλλοι μπορεί να έχουν περιουσιακό στοιχειο αλλά μηδενικό εισόδημα, επίσης υπάρχουν αρκετά συστήματα και βάσεις πληροφορικών συστημάτων που κάνουν διασταυρωσεις από την δήλωση πχ για να πάρεις καποιο επίδομα και χρειάζεται να δηλώνεις κάτι στην εφορία έστω και μηδενικό εισόδημα αλλιώς δεν θα μπορείς να πάρεις το επίδομα και θα τρέχεις, οπότε το κράτος προνοει και σου λέει κάνε δήλωση έστω και μηδενική. Τα παραπάνω δεν αναιρούν ότι το κράτος έπρεπε να ξέρει και να εμφανίζει έτοιμα τα στοιχεία αυτών των εισοδημάτων στο taxisnet. 

Υπάρχει και η εισφορά αλληλεγγύης.

• Confused 1
Δημοσ.

Θα σε απογοητεύσω αλλα δεν τελείωσε τιποτα,αν δεν ειχαν περαστει για τον α ή β λογο δε σημαινει οτι οταν περαστουν δεν θα εχεις καποια χρεωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Θα σε απογοητεύσω αλλα δεν τελείωσε τιποτα,αν δεν ειχαν περαστει για τον α ή β λογο δε σημαινει οτι οταν περαστουν δεν θα εχεις καποια χρεωση

τι χρέωση να έχει; 

1 ώρα πριν, adverts είπε

UPDATE από εφορία:

Βρέθηκαν οι συμπληρωματικές δηλώσεις που είχαν γίνει από την λογιστή, απλά δεν περάστηκαν ποτέ από την εφορία. Τις βρήκε η υπάλληλος (η οποία btw ήταν απίστευτα εξυπηρετική, μέχρι και το σταθερό της σήκωνε όταν χτύπησε..)

Όταν μου το ανέφερε, για να πω την αλήθεια, υπέθεσα ότι κάτι δεν κατάλαβα καλά εγώ. Μου φαινόταν απίστευτο να έχει γίνει συμπληρωματική δήλωση (ηλεκτρονικά δεν γίνεται και αυτή???) και να μην έχει ενημερωθεί το σύστημα αλλά αντίθετα να χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση.

Η διαδικασία λοιπόν είναι να συμπληρώσεις εκεί μια αίτηση (είχε επάνω αριστερά τον χαρακτηρισμό "Π") και να γράψεις μια αιτιολογία την οποία μας είπε εκείνη την ώρα η υπάλληλος. Δεν το θυμάμαι ακριβώς αλλά το νόημα είναι να γράψεις πως θες να γίνει επανέλεγχος για τα έτη τάδε επειδή έχουν βρεθεί συμπληρωματικές δηλώσεις όμως δεν έχουν περαστεί ακόμα.

Μας είπε στις 20/01 να πάμε πάλι για να δούμε που βρίσκεται η αίτησή και αν έληξε το θέμα. 

Αυτά, ελπίζω να τελειώσει σύντομα και αναίμακτα (υποθέτω πως πάλι θα πρέπει να πληρωθεί ένας μικρός φόρος αλλά σε καμία περίπτωση τα 4200€ που μπήκαν από λάθος τους)

Οπότε καλό είναι σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως του TS να κάνουμε λίγο υπομονή και αν μπορούμε να δώσουμε μια ουσιαστική απάντηση / βοήθεια και όχι να τον φάμε.

όταν υποβάλλεις κάτι στην εφορία χειρόγραφα πάει σε δύο αντίτυπα, το ένα το αντίγραφο που κρατάς εσύ και παίρνει τη σφραγίδα του υπαλλήλου είναι το αποδεικτικό υποβολής

αυτό δείχνει ότι η υποβολή σου ήταν εμπρόθεσμη και δεν έχεις κανένα θέμα 

οι παλιές αναδρομικές πήγαιναν χειρόγραφες, τα πολύ πρόσφατα χρόνια γίνονται ηλεκτρονικά και πάλι όχι για τα πιο παλιά έτη, αν για παράδειγμα θες σήμερα να προσθέσεις κάτι στο '14 θα πάει χειρόγραφα

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, adverts είπε

UPDATE από εφορία:

Αν καταλαβαίνω καλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπουν πρόστιμα ΑΛΛΑ θα μπει ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από τη συμπληρωματική δήλωση (παλιά οι συμπληρωματικές και οι τροποποιητικές γίνοταν χειρόγραφα ακόμα και αν οι αρχικές γίνοταν ηλεκτρονικά).

Αυτό σου ειπαν ?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αν καταλαβαίνω καλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπουν πρόστιμα ΑΛΛΑ θα μπει ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από τη συμπληρωματική δήλωση (παλιά οι συμπληρωματικές και οι τροποποιητικές γίνοταν χειρόγραφα ακόμα και αν οι αρχικές γίνοταν ηλεκτρονικά).

Αυτό σου ειπαν ?

Δεν ειπώθηκε κάτι ξεκάθαρα αλλά αυτό πιστεύω θα γίνει. Απλά στην περίπτωσή μου ήταν διπλό το λάθος. Όχι μόνο δεν περάστηκε η δήλωση αλλά το ποσό αυτό που θεώρησαν ότι το "κρύψαμε" το έβαλαν στο 2014 ενώ αφορούσε έσοδα του 2011 και 2012 (όλο το 2012 και 3 μήνες από το 2011). Το 2012 ο πατέρας μου δεν είχε δουλειά οπότε ήταν πολύ λιγότερα τα έσοδα του. 

Οπότε, τελικά, αντί να μπει το ποσό στο έτος 2012 (σαν έσοδο) και να έχει δηλωμένα έσοδα ~15k, το έβαλαν στο 2014 που είχε δηλωμένα έσοδα ήδη ~10k (τη σύνταξη δηλαδή) και έγινε στο σύνολο ~25k και μπήκε εκεί πάνω ο φόρος. 

Πιστεύω πως ναι, θα πληρώσουμε φόρο αλλά αυτό που πραγματικά αναλογεί και όχι το ποσό με το λάθος υπολογισμό. Φόρο δηλαδή για σύνολο εσόδων ~15k και όχι ~25k

Δημοσ.
Στις 29/12/2019 στις 5:56 ΜΜ, christakos07 είπε

Φυσικά το ποσό πρέπει να αποδοθεί στο κράτος, όπως αναλογεί βάσει του συντάγματος, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εξεταστεί το σκέλος της ευθύνης του νομοθέτη για το σκέλος των προσαυξήσεων.

+1 η πιο σωστή κουβέντα

Και της μητέρας μου της εμφανίστηκε ταυτότητα πληρωμής για αναδρομικά που έλαβε το 2013 και δεν έκανε συμπληρωματική (ιδέα δεν είχε οτι έπρεπε). Σε αναδρομικά που έλαβαν μετά το 2013, του χρόνου θα έχουμε την ίδια εκκαθάριση για το 2014, του παραχρόνου 2015 κλπ; Ή άλλαξε κάτι από το 2014 και μετά;

Δημοσ.
Στις 30/12/2019 στις 5:40 ΜΜ, adverts είπε

Δεν ειπώθηκε κάτι ξεκάθαρα αλλά αυτό πιστεύω θα γίνει. Απλά στην περίπτωσή μου ήταν διπλό το λάθος. Όχι μόνο δεν περάστηκε η δήλωση αλλά το ποσό αυτό που θεώρησαν ότι το "κρύψαμε" το έβαλαν στο 2014 ενώ αφορούσε έσοδα του 2011 και 2012 (όλο το 2012 και 3 μήνες από το 2011). Το 2012 ο πατέρας μου δεν είχε δουλειά οπότε ήταν πολύ λιγότερα τα έσοδα του. 

Οπότε, τελικά, αντί να μπει το ποσό στο έτος 2012 (σαν έσοδο) και να έχει δηλωμένα έσοδα ~15k, το έβαλαν στο 2014 που είχε δηλωμένα έσοδα ήδη ~10k (τη σύνταξη δηλαδή) και έγινε στο σύνολο ~25k και μπήκε εκεί πάνω ο φόρος. 

Πιστεύω πως ναι, θα πληρώσουμε φόρο αλλά αυτό που πραγματικά αναλογεί και όχι το ποσό με το λάθος υπολογισμό. Φόρο δηλαδή για σύνολο εσόδων ~15k και όχι ~25k

Επιβεβαιώνω οτι αυτό έχει γίνει σε όλους. Δεν έκαναν αναγωγή των αναδρομικών στα έτη που αφορούσαν. Πήραν οτι αναδρομικά έλαβες το έτος χρήσης 2013 και τα θεώρησαν εισόδημα που αφορούσε το έτος 2013. Μάλιστα απ'ότι μπόρεσα να υπολογίσω, δεν συμπεριέλαβαν ούτε αναδρομικά επόμενων ετών που αφορούσαν το έτος χρήσης 2013

Γενικώς, δουλειά του ποδαριού και μπάχαλο

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Επιβεβαιώνω οτι αυτό έχει γίνει σε όλους. Δεν έκαναν αναγωγή των αναδρομικών στα έτη που αφορούσαν. Πήραν οτι αναδρομικά έλαβες το έτος χρήσης 2013 και τα θεώρησαν εισόδημα που αφορούσε το έτος 2013. Μάλιστα απ'ότι μπόρεσα να υπολογίσω, δεν συμπεριέλαβαν ούτε αναδρομικά επόμενων ετών που αφορούσαν το έτος χρήσης 2013

Γενικώς, δουλειά του ποδαριού και μπάχαλο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αλλά πας στην εφορία και το ξεκαθαρίζεις.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αλλά πας στην εφορία και το ξεκαθαρίζεις.

Πόσο εύκολα; Ξέρει κανείς τι θα χρειαστούν;

Έχω βρει τις βεβαιώσεις αποδοχών για την χρονιά 2013, από τα ταμεία, που αναφέρουν τα αναδρομικά ποσά αυτά οτι αφορούν το έτος 2012. Τα εκτυπώνω και στέλνω την μάνα μου να τα πάει στην εφορία;

Θέλουν κάποια επιβεβαίωση ως χαρτιά; Σφραγίδα από ΚΕΠ ή κάτι;

Δημοσ.

να πω κι εγώ πως με ενημέρωσε φίλος πως έφαγε πρόστιμο για χρήματα που δε δήλωσε χωρίς να του διευκρινίζουν ακριβώς τι. θα πάει από την εφορία για να μάθει.

Το πρόστιμο αφορά ~5 έτη πριν.

Εντωμεταξύ ο φίλος μου δε φοροδιαφεύγει γιατί πολύ απλά δεν έχει κάτι να κρύψει. Πολύ πιθανό να ήταν χρήματα που πήρε από κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα αλλά δε θυμάται ακριβώς. Μιλάμε για λίγα χρήματα.

Η ουσία είναι ότι τον "πιάσανε" για παράβαση 5  χρόνια πριν και για αστείο ποσό. Μπορεί να ήταν και για <1000€. Σίγουρα όμως δεν ήταν χρήματα που τα έβγαλε από κάποια δουλειά και τα έκρυψε γιατί πολύ απλά αυτή την περίοδο ήταν υπάλληλος σε μια επιχείρηση και δεν ασχολούταν με κάτι άλλο.

Περιμένω να δω τι θα του πουν από την εφορία. Έχει ενδιαφέρον

Δημοσ.
2 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Θέλουν κάποια επιβεβαίωση ως χαρτιά; Σφραγίδα από ΚΕΠ ή κάτι;

Εγώ είχα τυπώσει τα εκκαθαριστικά από το 2011 μέχρι το τελευταίο αλλά αν θυμάμαι καλά μου ζήτησε την εκτύπωση της δήλωσης (αυτή με τα κουτάκια). Στο τέλος τα βρήκε μόνη της και δεν χρειάστηκε κάτι άλλο. Οπότε αν πας με την εκτύπωση της δήλωσης θα είσαι οκ.  

1 ώρα πριν, Γιαούρτι είπε

Περιμένω να δω τι θα του πουν από την εφορία. Έχει ενδιαφέρον

Τον πιάσανε για "παράβαση" επειδή στην 6ετία παραγράφονται οπότε ξαφνικά θυμηθήκανε τελευταία στιγμή. Προσοχή στο ποσό που θα δει. Το πιθανότερο είναι και στη δική του περίπτωση να έχουν υπολογίσει το φόρο σε λάθος έτος. Οπότε σίγουρα θα περιλαμβάνει μέσα και το πρόστιμο για την 5ετία που δεν είχε δηλωθεί το ποσό. Να δει ο φίλος σου αν το έσοδο που δεν δήλωσε το έχουν περάσει στο σωστό έτος και όχι στο 2014.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adverts είπε

Τον πιάσανε για "παράβαση" επειδή στην 6ετία παραγράφονται οπότε ξαφνικά θυμηθήκανε τελευταία στιγμή. Προσοχή στο ποσό που θα δει. Το πιθανότερο είναι και στη δική του περίπτωση να έχουν υπολογίσει το φόρο σε λάθος έτος. Οπότε σίγουρα θα περιλαμβάνει μέσα και το πρόστιμο για την 5ετία που δεν είχε δηλωθεί το ποσό. Να δει ο φίλος σου αν το έσοδο που δεν δήλωσε το έχουν περάσει στο σωστό έτος και όχι στο 2014.

οποιαδήποτε φορολογική παράβαση δηλαδή παραγράφεται στα 6 έτη; είναι σίγουρο αυτό;

Βασικά το πρόστιμο είναι 100€. και το εξοργιστικό είναι που δε σου λένε τι ακριβώς βρήκανε και σου ρίχνουν πρόστιμο.

Απλά πάρε ένα πρόστιμο επειδή 5 χρόνια πριν δε δήλωσες κάτι, δήλωσες κάτι λάθος; Ούτε αυτό δεν αναφέρουν απ ότι μου είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...