tritonas00 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 εγκλημα και τιμωρια 4 ώρες πριν, vasioula1 είπε Δε θυμαται απο και κλειεται
opera Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έγκλημα υπάρχει μόνο στη φαντασία κάποιων και αυτών που έχουν νομοθετήσει αυτό το απαράδεκτο φορολογικό σύστημα που αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία στα χρόνια των μνημονίων που ισχύουν ακόμη. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από opera 5
acomaedo Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, archer100 είπε Αυτα τα ποσα ειναι αυτοτελως φορολογηθεντα, δεν θεωρουνται κανονικο εισοδημα, οποτε δεν προσαυξανουν την κλιμακα εισοδηματος. Τα ποσά αυτά θεωρήθηκαν ως ποσά παρανόμως παρακρατηθέντα κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2016. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, τα ποσά της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης που επιστράφηκαν σε 1.000.000 συνταξιούχους μαζί με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου 2017, ως παρανόμως παρακρατηθέντα κατά την περίοδο από 1η-1-2012 έως 30-6-2016, θα συμπεριληφθούν στο σύνολό τους στις φετινές φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων που τα εισέπραξαν. Αυτό σημαίνει ότι θα θεωρηθούν, στο σύνολό τους, ως φορολογητέα εισοδήματα του έτους 2017 και θα φορολογηθούν αθροιστικά, μαζί με τα ποσά των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έλαβαν το 2017 οι συνταξιούχοι. Μάλίστα η φορολόγησή τους θα είναι διπλή, καθώς θα γίνει με βάση την κλίμακα φορολογίας των εισοδημάτων από συντάξεις και στη συνέχεια με βάση την κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Από ένα γρήγορο google. 1
papoys1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μάλλον ο TS δεν τα λέει καλά ή δεν τα γνωρίζει.Το κράτος όταν δίνει κάποιο αναδρομικό ποσό πάντα το γνώριζε στον συνταξιούχο ή στον εν ενεργεία. Παλαιότερα στέλνοντάς του χαρτάκι όπως γινόταν με το ποσό της μισθοδοσίας συνολικά για την έγγραφη δήλωση τώρα ενημερώνοντας χωριστά το σύστημα για την ηλεκτρονική δήλωση. Πολλοί πονηρά σκεπτόμενοι δεν δήλωναν τα αναδρομικά ή κάποια ποσά από άλλα ταμεία ,για να πληρώσουν λιγότερο ποσό στην εφορία με το εκκαθαριστικό.Σπάνια γινόταν έλεγχος την έβγαζαν καθαρή και έτσι στο τέλος κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα και έγινε σύστημα. Θυμάμαι παλαιότερα μου είχε πει κάποιος συνάδελφος τι τα δηλώνεις αυτά τα αναδρομικά αφού κανείς δεν τα δηλώνει.Μπορεί να λυπάμαι για τον TS αλλά χαίρομαι που το κράτος έστω και αργά κινητοποιήθηκε για να πληρώσουν κάποιοι που οι περισσότεροι εν γνώσει τους τα απέκρυπταν. Από την άλλη θα πούμε συνηθισμένα φαινόμενα στη χώρα μας , διότι μην ξεχνάμε υποθέσεις ακόμη και πολύ γνωστών πολιτικών που έπαιρναν για πολλές 10ετίες επιδόματα ή συντάξεις τις οποίες δεν δικαιούνταν διότι αυτοί δεν δήλωναν την αλλαγή κατάστασης και από το κράτος ποτέ δεν γινόταν έλεγχος.Τώρα όμως που σιγά σιγά όλα γίνονται ηλεκτρονικά ενδεχομένως θα βγουν στη φόρα και πολλές άλλες περιπτώσεις. 7
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, opera είπε Άλλη μια παθογένεια του φορολογικού σσυτήματος,το κράτος μοιράζει χρήματα και μετά απαιτεί να του δηλώσουμε όσα ΑΥΤΟ μας έδωσε,αν αυτό δεν είναι παράνοια τότε τι είναι; Και λέω εγώ τώρα: "Αφού εσύ ρε κράτος μου τα έδωσες και γνωρίζεις το ποσό γιατί με τιμωρείς,γιατί απέκρυψα ότι ήδη γνωρίζεις;" σιγουρα το ολο συστημα ειναι "δυσκοιλιο" στη καλυτερη, απο κει και περα ομως δεν γινεται καθε φορα να πληρωνουν οι λιγοι και οι υπολοιποι να "ξεχνανε". καλως κακως ετσι ειναι το συστημα και πρεπει οι "ξεχασιαρηδες" να πληρωσουν
opera Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε μπορείς να κρύψεις κάτι από κάποιον όταν αυτός το γνωρίζει ήδη. Έχει χαθεί η λογική πιά; Άλλο παρανοϊκό χετικά με το φορολογικό σύστημα, βάζουν το κόσμο να κάνει δήλωση πόθεν έσχες μετά τη φορολογική δήλωση. Έχει υποβάλλει Ε9 με τα ακίνητα,έκανε φορολογική δήλωση με τα κινητά στοιχεία και πρέπει να υποβάλλει πόθεν έσχες κάθε φορά δηλώνοντας τα ίδια ξανά και ξανά κάθε χρόνο,ενώ το σωστό θα ήταν η υποβολή δήλωσης ΜΟΝΟ σε περίπτωση μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων. Αν ήθελε κάποιος να κρύψει δε θα δήλωνε τίποτα κα πουθενά,ειδικά τα κινητά περιουσιακά στοιχεία όπως χρυσό και έργα τέχνης Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από opera 2
christakos07 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε σιγουρα το ολο συστημα ειναι "δυσκοιλιο" στη καλυτερη, απο κει και περα ομως δεν γινεται καθε φορα να πληρωνουν οι λιγοι και οι υπολοιποι να "ξεχνανε". καλως κακως ετσι ειναι το συστημα και πρεπει οι "ξεχασιαρηδες" να πληρωσουν Το αστείο είναι ότι δεν θα πληρώσουν όλοι τον φόρο που τους αναλογεί. Επειδή οι υποθέσεις είναι πολλές και παραγράφονται στο τέλος του 2019, θα σταλεί το ραβασάκι μόνο σε αυτούς που πήραν μεγάλα ποσά!
opera Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε σιγουρα το ολο συστημα ειναι "δυσκοιλιο" στη καλυτερη, απο κει και περα ομως δεν γινεται καθε φορα να πληρωνουν οι λιγοι και οι υπολοιποι να "ξεχνανε". καλως κακως ετσι ειναι το συστημα και πρεπει οι "ξεχασιαρηδες" να πληρωσουν Δε κατάλαβες ,δε ζητώ να μη πληρώνουν όσοι έχουν την υποχρέωση αυτό που θέλω είναι το κράτος να μην υπόβάλλει σε ταλαιπωρεία ασκοπα τους πολίτες και να απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους της εφορίας (ενώ θα μπορούσαν να κάνουν πιό χρήσιμο έργο) με συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος. Το κράτος από τη στιγμή που γνωρίζει τα ποσά να επιβάλλει αυτόματα το φόρο χωρίς να χρειάζεται συμπληρωματική δήλωση. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, opera είπε Δε κατάλαβες ,δε ζητώ να μη πληρώνουν όσοι έχουν την υποχρέωση αυτό που θέλω είναι το κράτος να μην υπόβάλλει σε ταλαιπωρεία ασκοπα τους πολίτες και να απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους της εφορίας (ενώ θα μπορούσαν να κάνουν πιό χρήσιμο έργο) με συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος. Το κράτος από τη στιγμή που γνωρίζει τα ποσά να επιβάλλει αυτόματα το φόρο χωρίς να χρειάζεται συμπληρωματική δήλωση. βρε πολλα μπορουν να γινουν, αλλα αμα δεν ειναι δυσλειτουργικα ολα τα συστηματα τοτε πως θα βρεθουν θεσεις στο δημοσιο να τις υποσχεθεις στους ψηφοφορους? πως θα δικαιολογησουν τα μελη των σωματειων οτι τα ξυνουν δουλευουν αμα δεν αγωνιστουν να μην γινει καμια αλλαγη και ξεβολευτουν τοσοι υπαλληλοι? υγ. το σχολιο μου δεν ειναι πολιτικο. ολοι ετσι κανανε, κανουν και θα κανουν 10 λεπτά πριν, christakos07 είπε Το αστείο είναι ότι δεν θα πληρώσουν όλοι τον φόρο που τους αναλογεί. Επειδή οι υποθέσεις είναι πολλές και παραγράφονται στο τέλος του 2019, θα σταλεί το ραβασάκι μόνο σε αυτούς που πήραν μεγάλα ποσά! αφου παραγραφονται στο τελος του 2019 γιατι να ασχοληθει καποιος να τα πληρωσει τωρα? σε 3 μερες θα παραγραφουν Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
christakos07 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε αφου παραγραφονται στο τελος του 2019 γιατι να ασχοληθει καποιος να τα πληρωσει τωρα? σε 3 μερες θα παραγραφουν Παραγράφονται αν δε βεβαιωθούν οι οφειλές από την εφορία
adverts Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Διαβάζω το θέμα και πραγματικά δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Αρχικά θα πω πως το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του πατέρα μου (πρόστιμο 4200€) και αύριο θα πάω στην εφορία να δω από που προκύπτει το πρόστιμο που ήρθε στον δικό μου πατέρα (επίσης με πρόβλημα καρδιάς, ακόμα δεν του έχω αναφέρει κάτι και δεν θα το κάνω καν, θα το πληρώσω εγώ αν ισχύει όντως και δεν είναι λάθος) Για την ιστορία, συνταξιούχος από το 2012. Δεν απέκρυψε ΠΟΤΕ τίποτα από την εφορία, ούτε "ξέχασε" ποτέ να δηλώσει κάτι. Στο taxis αναφέρει πως το πρόστιμο είναι από το 2014 και ήρθε τώρα, 23/12/2019. Μίλησα με τον λογιστή του και μου είπε πως ούτε αυτός μπορεί να καταλάβει από που προκύπτει ο φόρος αυτός. Το ποσό, σύμφωνα με τον λογιστή, ήταν 2800€ που με τις προσαυξήσεις έφτασε στα ~4200€ (τα ποσά χονδρικά τα αναφέρω και όχι ακριβώς). Ένα σενάριο, πάλι σύμφωνα με τον λογιστή, είναι να περάστηκε δυο φορές από την εφορία το ποσό της σύνταξης. Και ναι, λάθη γίνονται και από την εφορία. Η κάθε περίπτωση είναι σίγουρα διαφορετική και δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στην περίπτωση του TS. Όμως δεν είναι όλοι κλέφτες / φοροφυγάδες ή ότι άλλο πιστεύει ο καθένας. Το λέω επειδή πολλά σχόλια ήταν κάπως επιθετικά. Ναι, αν κάποιος δεν τα δήλωσε τότε θα πρέπει να τα πληρώσει. Μπορεί όμως το λάθος να έχει γίνει από τη μεριά της εφορίας. Νομίζω topics σαν αυτό θα έπρεπε να είχαν περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το τι μπορεί να κάνει κάποιος και πως να κινηθεί σε αυτή την περίπτωση και όχι, τα περισσότερα σχόλια, να βγάζουν κακία και κράξιμο. 12 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, adverts είπε Διαβάζω το θέμα και πραγματικά δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Αρχικά θα πω πως το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του πατέρα μου (πρόστιμο 4200€) και αύριο θα πάω στην εφορία να δω από που προκύπτει το πρόστιμο που ήρθε στον δικό μου πατέρα (επίσης με πρόβλημα καρδιάς, ακόμα δεν του έχω αναφέρει κάτι και δεν θα το κάνω καν, θα το πληρώσω εγώ αν ισχύει όντως και δεν είναι λάθος) Για την ιστορία, συνταξιούχος από το 2012. Δεν απέκρυψε ΠΟΤΕ τίποτα από την εφορία, ούτε "ξέχασε" ποτέ να δηλώσει κάτι. Στο taxis αναφέρει πως το πρόστιμο είναι από το 2014 και ήρθε τώρα, 23/12/2019. Μίλησα με τον λογιστή του και μου είπε πως ούτε αυτός μπορεί να καταλάβει από που προκύπτει ο φόρος αυτός. Το ποσό, σύμφωνα με τον λογιστή, ήταν 2800€ που με τις προσαυξήσεις έφτασε στα ~4200€ (τα ποσά χονδρικά τα αναφέρω και όχι ακριβώς). Ένα σενάριο, πάλι σύμφωνα με τον λογιστή, είναι να περάστηκε δυο φορές από την εφορία το ποσό της σύνταξης. Και ναι, λάθη γίνονται και από την εφορία. Η κάθε περίπτωση είναι σίγουρα διαφορετική και δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στην περίπτωση του TS. Όμως δεν είναι όλοι κλέφτες / φοροφυγάδες ή ότι άλλο πιστεύει ο καθένας. Το λέω επειδή πολλά σχόλια ήταν κάπως επιθετικά. Ναι, αν κάποιος δεν τα δήλωσε τότε θα πρέπει να τα πληρώσει. Μπορεί όμως το λάθος να έχει γίνει από τη μεριά της εφορίας. Νομίζω topics σαν αυτό θα έπρεπε να είχαν περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το τι μπορεί να κάνει κάποιος και πως να κινηθεί σε αυτή την περίπτωση και όχι, τα περισσότερα σχόλια, να βγάζουν κακία και κράξιμο. επισης περισσοτεροι πολιτες θα μπορουσαν να ηταν υπευθυνοι και να μην τα φορτωναν ολα στους υπολοιπους, οι οποιοι με τη σειρα τους αγανακτησαν και τωρα ξεσπανε. μαζι σου οτι γινονται και λαθη, αλλα γνωριζοντας την ελληνικη νοοτροπια δε θα βασιζομουν σ αυτο. απο κει και περα, μακαρι και στις δυο περιπτωσεις να εγινε λαθος και να μην χρειαστει να πληρωσεις ουτε εσυ ουτε ο ΤΣ
opera Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Ελληνικό φορολογικό σύστημα: Σε φορολογεί όταν σ'τα δίνει,σου κρατά φόρο όταν τα ξοδεύεις,σε ξαναφορολογεί στη φορολογική δήλωση. 2
adverts Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε επισης περισσοτεροι πολιτες θα μπορουσαν να ηταν υπευθυνοι και να μην τα φορτωναν ολα στους υπολοιπους, οι οποιοι με τη σειρα τους αγανακτησαν και τωρα ξεσπανε. μαζι σου οτι γινονται και λαθη, αλλα γνωριζοντας την ελληνικη νοοτροπια δε θα βασιζομουν σ αυτο. απο κει και περα, μακαρι και στις δυο περιπτωσεις να εγινε λαθος και να μην χρειαστει να πληρωσεις ουτε εσυ ουτε ο ΤΣ Δεν διαφωνώ ότι πολλοί δυστυχώς φορτώσαν τα βάρη στους υπόλοιπους. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό και δυστυχώς αυτό γίνεται ακόμα. Όμως είναι άσχετο με το θέμα, αυτό εννοώ. Σε όλα τα post που θα διαβάσει κάποιος ζήτημα 3-4 από αυτά να δίνουν μια κατεύθυνση στο πως πρέπει να κινηθεί κάποιος (και αν φταίει τότε ναι να πληρώσει). Αν είμαστε εδώ όλοι για να κρίνουμε / λιθοβολήσουμε τον TS τότε το topic θα φτάσει 10-20 Pages και κάποιος που έχει το ίδιο πρόβλημα θα πρέπει να το διαβάσει όλο το topic για να βρει πιθανή λύση... Οπότε σταματάω και εγώ το άσχετό μου σχόλιο Εύχομαι να βρεθεί λύση
mrkra Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 πριν πεσετε να φατε τον συμφορουμιτη δεν ειναι ολα τα λεφτα υποχρεωτικο να δηλωθουν πχ καποια επιδοματα δεν ειναι απαραιτητο να μνημονευθουν στην φορολογικη δηλωση. Υπαρχουν πολλες ομαδες που παιρνουν λεφτα υπο μορφη επιδοματων για να μην φορολογουνται επ αυτων μεταξυ των οποιων και οι δικαστες. Πιστευω οτι απο αγνοια δεν τα δηλωσε ο ανθρωπος. Αν υπηρχε δολος οπως λετε δεν θα ηταν 200.000 ατομα να επιβαρυνονται αυτο το ποσο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα