Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 249
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα. Ηρεμησε τον πατερα σου και πηγαινε αυριο το πρωι σ'εναν καλο λογιστη για να καταλαβεις τι γινεται. Μου φαινεται λιγο παραξενο τοσο μεγαλο προστιμο για αποκρυψη εισοδηματος. Και  ποιου εισοδηματος? Αυτου που σας επεστρεψε το ιδιο το κρατος? Ειναι δυνατον να κρυψεις την συνταξη σου απο το κρατος? Ασε που κανονικα θα επρεπε να ειναι προσυμπληρωμενο στην δηλωση.   Διαβασε και λιγο εδω μηπως πρεπει να προχωρησεις αμεσα σε προσφυγη :  https://www.taxheaven.gr/news/47033/sxetika-me-tis-ypooeseis-mh-dhlwoentwn-anadromikwn-eisodhmatwn-toy-etoys-2013

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xacti είπε

Δε θυμάται αν πήρε 19 χιλιάρικα έξτρα? δηλαδή τι εισοδήματα έχει για να μην θυμάται 19 χιλιάρικα? λογιστή δεν έχετε? 

Φαντασου

Δημοσ.

Προφανώς μέσα στο «πρόστιμο» είναι και ο φόρος που αναλογεί και επί του ποσού του φόρου οι διάφορες προσαυξήσεις...

με ένα μέσο φορολογικό συντελεστή 25%, το «πρόστιμο» είναι μάλλον μικρό .........

Δημοσ.

Κάτι άλλο παίζει μάλλον. Μαζεμένα 19000€ πως τα πήρε; Και στον πατέρα μου έδωσαν επιπλέον από ΤΕΒΕ το ΕΚΑΣ για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά αυτό φαίνονταν κανονικά στη δηλωση. Και αφού το του έκοψαν εδώ και λίγους μήνες του κρατάνε ένα μικρό ποσό ως επιστροφή εκείνων των επιπλέον χρημάτων

Δημοσ.

Προφανώς δεν είναι 7000 το πρόστιμο. Χωρίς να ξέρω το θέμα, με βάση αυτά που είπαν οι άλλοι, υποθέτω τα εξής. 
Πληρώθηκαν 19000. Κανονικά αυτά θα έπρεπε να φορολογηθούν, ας πούμε με 24%, που είναι 4500. Για χ λόγους ο φόρος δεν παρακρατήθηκε. Με προσαύξηση 0,73% τον μήνα, σε 5 χρόνια αυτό το πόσο γίνεται 7000. Πίκρα μεν και φταίει το κράτος που δεν ειδοποίησε νωρίτερα ότι υπάρχουν χρωστούμενα, αλλά 4500 ευρώ θα τα πλήρωνες έτσι κι αλλιώς ως φόρο.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Προφανώς δεν είναι 7000 το πρόστιμο. Χωρίς να ξέρω το θέμα, με βάση αυτά που είπαν οι άλλοι, υποθέτω τα εξής. 
Πληρώθηκαν 19000. Κανονικά αυτά θα έπρεπε να φορολογηθούν, ας πούμε με 24%, που είναι 4500. Για χ λόγους ο φόρος δεν παρακρατήθηκε. Με προσαύξηση 0,73% τον μήνα, σε 5 χρόνια αυτό το πόσο γίνεται 7000. Πίκρα μεν και φταίει το κράτος που δεν ειδοποίησε νωρίτερα ότι υπάρχουν χρωστούμενα, αλλά 4500 ευρώ θα τα πλήρωνες έτσι κι αλλιώς ως φόρο.

Αυτο ακριβως

Βγαινουν ακριβως τα ποσα. 

4500 περιπου ο φορος που επρεπε να πληρωθει ουτως η αλλως και τα υπολοιπα προσαυξησεις

• Like 1
Δημοσ.

Συγνωμη αλλά 19000 έξτρα στο εισόδημα του έτους φορολογούνται με πάνω από 37 έως και 45% καθώς το συνολικό εισόδημα θα ξεπερνάει σίγουρα τα 30000€. Βάλτε και εισφορά αλληλεγγύης 5% όποτε μια χαρά βγαίνει το ποσό και μάλιστα χωρίς προσαυξήσεις!

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Συγνωμη αλλά 19000 έξτρα στο εισόδημα του έτους φορολογούνται με πάνω από 37 έως και 45% καθώς το συνολικό εισόδημα θα ξεπερνάει σίγουρα τα 30000€. Βάλτε και εισφορά αλληλεγγύης 5% όποτε μια χαρά βγαίνει το ποσό και μάλιστα χωρίς προσαυξήσεις!

Αυτα τα ποσα ειναι αυτοτελως φορολογηθεντα, δεν θεωρουνται κανονικο εισοδημα, οποτε δεν προσαυξανουν την κλιμακα εισοδηματος.

Δημοσ.

Το ερώτημα εδώ είναι  το εξής: "γιατί το κράτος το 2013 δεν φορολόγησε τα αναδρομικά". 

Από τη μία πλευρά οι ευθύνες βαρύνουν το κράτος για το σκέλος των προσαυξήσεων, αφού είτε δεν ενημέρωσε έγκαιρα είτε δεν το ενδιέφερε να ενημερώσει. Από την αντίπερα όχθη ευθύνη έχει και το σύνολο δικαιούχος-λογιστής, αφού δεν αναρωτήθηκε ποτέ αν τα χρήματα είναι φορολογημένα.

Φυσικά το ποσό πρέπει να αποδοθεί στο κράτος, όπως αναλογεί βάσει του συντάγματος, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εξεταστεί το σκέλος της ευθύνης του νομοθέτη για το σκέλος των προσαυξήσεων.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν ξαναγίνουν πολιτικά-κομματικά σχόλια/αναφορές θα πέσει λουκέτο στην καλύτερη...

20 minutes ago, christakos07 said:

Το ερώτημα εδώ είναι  το εξής: "γιατί το κράτος το 2013 δεν φορολόγησε τα αναδρομικά". 

Αν δεν κάνω λάθος ούτε τώρα φορολογούνται. 

Πχ όταν δωθούν του χρόνου (λογικά) τα αναδρομικά των συντάξεων χηρείας (η διαφορά 50% σε 70%), θα πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές δηλώσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Αν ξαναγίνουν πολιτικά-κομματικά σχόλια/αναφορές θα πέσει λουκέτο στην καλύτερη...

Αν δεν κάνω λάθος ούτε τώρα φορολογούνται. 

Πχ όταν δωθούν του χρόνου (λογικά) τα αναδρομικά των συντάξεων χηρείας (η διαφορά 50% σε 70%), θα πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές δηλώσεις.

Δεν το έχω ψάξει. Πάντως ένα σύγχρονο κράτος, οφείλει να ενημερώσει εμπρόθεσμα για τις όποιες φορολογικές υποχρεώσεις υπάρχουν. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, μαζικών πιστώσεων-επιστροφών.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, christakos07 said:

Δεν το έχω ψάξει. Πάντως ένα σύγχρονο κράτος, οφείλει να ενημερώσει εμπρόθεσμα για τις όποιες φορολογικές υποχρεώσεις υπάρχουν. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, μαζικών πιστώσεων-επιστροφών.

Εδώ μέχρι και τώρα δεν υπάρχει διασταύρωση στοιχείων ανάμεσα σε εφορία και δήμους για τα δηλωμένα τετραγωνικά των σπιτιών, τι να λέμε...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Εδώ μέχρι και τώρα δεν υπάρχει διασταύρωση στοιχείων ανάμεσα σε εφορία και δήμους για τα δηλωμένα τετραγωνικά των σπιτιών, τι να λέμε...

Τα στοιχεία και οι πλατφόρμες υπάρχουν. Με την διασταύρωση έχουμε ένα θέμα :P 

Δημοσ.

Άλλη μια παθογένεια του φορολογικού σσυτήματος,το κράτος μοιράζει χρήματα και μετά απαιτεί να του δηλώσουμε όσα ΑΥΤΟ μας έδωσε,αν αυτό δεν είναι παράνοια τότε τι είναι;

Και λέω εγώ τώρα: "Αφού εσύ ρε κράτος μου τα έδωσες και γνωρίζεις το ποσό γιατί με τιμωρείς,γιατί απέκρυψα ότι ήδη γνωρίζεις;"

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...