GREGORYMO Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, Innersense είπε Και εκεί που νομίζεις ότι ζεις με το κεφάλι ψηλά χωρίς να χρωστάς σε κανένα σου σκάει μπιλιετάκι στο (πρώην taxis) νυν aade ότι χρωστάς της Μιχαλούς και τρέχεις να καταλάβεις τι συμβαίνει! Αναφέρομαι σε δυσβάσταχτο χρέος που εμφανίστηκε σε συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο αφορά συγκεντρωμένο ποσό σύνταξης του 2013, το οποίο του αποδόθηκε στο λογαριασμό το 2014 και εμφανίζεται στη δήλωση του 2015. Από την εφορία είπαν ότι δεν δηλώθηκε, ο λογιστής το δήλωσε τότε ως ποσό που αποκτήθηκε το 2014 και απαλλάσσεται από φόρο και πληρώθηκε εισφορά αλληλεγγύης, αλλά η εφορία ισχυρίζεται ότι έπρεπε να δηλωθεί στα κύρια εισοδήματα όπου προστιθέμενο στα κύρια του τρέχοντος έτους άλλαζε φορολογική κατηγορία δημιουργώντας μια υπέρογκη φορολόγηση. Αφού προσπαθήσεις να χωνέψεις την εντελώς άδικη φορολόγηση ενός συνταξιούχου στον οποίο καθυστέρησε ένα χρόνο να του δοθεί η σύνταξη και φταίει και τον φορολογείς περισσότερο, η επόμενη σκέψη είναι να ψάξεις να βρεις το λογιστή να τον σκοτώσεις γιατί φταίει. Φταίει όμως; Τι έχει συμβεί; Γιατί το internet είναι γεμάτο με ανάλογα άρθρα; https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/lathos-i-fori-pou-epivlithikan-se-anadromika-ton-sintaxiouchon/ https://www.capital.gr/tax/3484710/pos-tha-forologithoun-ta-anadromika-ton-suntaxiouxon-tis-periodou-2014-2017 https://www.taxheaven.gr/news/56124/g-xristopoylos-syntaxioyxoi-me-anadromika-toy-2013-poy-den-exoyn-epikalestei-thn-paragrafh-h-megalh-anatroph-apo-to-ste https://www.msn.com/el-gr/money/economy/λάθος-οι-φόροι-που-επιβλήθηκαν-σε-αναδρομικά-των-συνταξιούχων/ar-AAPdK91?li=BBqxHCu Αν διαβάσει κανείς τα άρθρα φαίνεται ότι υπάρχει ξεκάθαρα σφάλμα στον τρόπο που πάνε να υπολογίσουν τα αναδρομικά, με μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία μείωσης (να μειωθεί, όχι να εξαλειφθεί) του φόρου. Δε ζητάω προς το παρόν συμβουλή για το τι να κάνω, δυο λογιστές που έχω απευθυνθεί μου λένε να περιμένω. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν σας έχουν τύχει ανάλογες περιπτώσεις σε συγγενικά πρόσωπα γιατί στην περίπτωση του δικού μου το ποσό είναι δυσβάσταχτο και στην αρχή δεν καταλαβαίναμε καν τι είναι, νομίζαμε ότι κλέψαμε το κράτος και ψάχναμε να βρούμε τον τότε λογιστή να λογοδοτήσει... Δεν έχουμε την γνώμη του παλιού λογιστή. Μήπως, λέω μήπως, το συγκενικο πρόσωπο είπε: Βάλτα ΕΚΕΙ, μα ποιος θα τα δει ? Λέω μήπως...
3DJIN Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 της παραγραφης το καγγελο,ακου 2013 και 2014,βαλε ενα δικηγορο να τους τα παρεις και απο πανω.2021 εχουν παραγραφει ολα.
Innersense Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Δεν έχουμε την γνώμη του παλιού λογιστή. Μήπως, λέω μήπως, το συγκενικο πρόσωπο είπε: Βάλτα ΕΚΕΙ, μα ποιος θα τα δει ? Λέω μήπως... Φίλε μου καμία σχέση. Τα γράφουν και στο άλλο μήνυμα πολλά παιδιά. Οι άνθρωποι από κάποια ηλικία και μετά, ανάλογα με την κράση μας φθίνουμε. Μιλάμε για συντάξεις και ηλικιωμένους ανθρώπους. Είναι πολύ θλιβερή η όλη κατάσταση.
EuphangeL Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 https://endisy.gr/διαγραφή-προστίμων-σε-συνταξιούχους/ Αναφορά σε κείμενο Μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ η ΑΑΔΕ έκανε δεκτές 1.483 ενδικοφανείς προσφυγές, διαγράφοντας φόρους και πρόστιμα συνταξιούχων, με διάφορες ημερομηνίες κατάθεσης. Ωστόσο, στη συνέχεια η στάση της ΑΑΔΕ άλλαξε και πλέον απορρίπτει τις ενδικοφανείς προσφυγές των συνταξιούχων, απαιτώντας την καταβολή αναδρομικών φόρων και προστίμων. Τραλαλί τραλαλό Και για επιστροφή των ποσών αυτών που πλήρωσαν τελικά, ούτε λόγος.
berny Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Γιατί εσυ πιστεύεις οτι όντως διαγράφηκαν τα πρόστιμα απο 1400 ατομα; Πολύ δυσκολεύομαι να το πιστέψω.. δεν ξερω κανεναν.. μου φαίνεται οτι τα λένε για να μαζέψουν συνδρομες..
Innersense Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, EuphangeL είπε https://endisy.gr/διαγραφή-προστίμων-σε-συνταξιούχους/ Τραλαλί τραλαλό Και για επιστροφή των ποσών αυτών που πλήρωσαν τελικά, ούτε λόγος. Είναι τραγικό παιδιά. Περίμενα αρκετό καιρό έχοντας μιλήσει με λογιστές που δεν έβρισκαν ακρη και τελικά το πλήρωσα γιατι με είχε φάει το άγχος που έβλεπα το χρέος να αυξάνεται κάθε μήνα. Ένα μήνα μετά ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή. Διαβάζω το: "Ζητείται να διαγραφούν οι φόροι και τα πρόστιμα, όπως ορίζουν οι εκδοθείσες έως τώρα δικαστικές αποφάσεις και να επιστραφούν τα ποσά που ήδη έχουν καταβληθεί" και με πιάνει αηδία, έχω απηυδήσει με την ξεφτίλα της εφορίας. 2
EuphangeL Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 20 ώρες πριν, berny είπε Γιατί εσυ πιστεύεις οτι όντως διαγράφηκαν τα πρόστιμα απο 1400 ατομα; Πολύ δυσκολεύομαι να το πιστέψω.. δεν ξερω κανεναν.. μου φαίνεται οτι τα λένε για να μαζέψουν συνδρομες.. Μου ακούγεται ακραίο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.. όχι απίθανο, αλλά ακραίο. Λες;; Ήμουν και εγώ έτοιμος να κάνω εγγραφή (την μάνα μου) για να μου δώσουν το έτοιμο template που καταθέτεις στην ΔΟΥ. Αν και μου είχαν πει οτι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής επιστροφή στα ποσά που πληρώθηκαν ήδη, όπως είναι η περίπτωση της μάνας μου
berny Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 20 λεπτά πριν, EuphangeL είπε Μου ακούγεται ακραίο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.. όχι απίθανο, αλλά ακραίο. Λες;; Ήμουν και εγώ έτοιμος να κάνω εγγραφή (την μάνα μου) για να μου δώσουν το έτοιμο template που καταθέτεις στην ΔΟΥ. Αν και μου είχαν πει οτι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής επιστροφή στα ποσά που πληρώθηκαν ήδη, όπως είναι η περίπτωση της μάνας μου Ε μα που είναι τόσες ενδυκοφανεις πρόσφυγες; Στην σελίδα τις ααδε τις εχει ολες οσες γίνονται.. που ειναι να διαβάσουμε μια να δούμε οτι την κάνανε δεκτή;
manzana Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους και όλες. έχουμε κάποιο νεότερο από το συγκεκριμένο θέμα; Τί θα γίνει τελικά με τα ποσά που καλούνται οι συνταξιούχοι να πληρώσουν προς την εφορία; Εφόσον υπάρχει πλέον δικαστική απόφαση για ακύρωση όλων των ποσών τί θα γίνει με την ΑΑΔΕ; Έχει όντως το δικαίωμα να αρνείται η ΑΑΔΕ να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ; Τρέξαμε που τρέξαμε να διορθώσουμε τα λάθη τους στην απόδοση ποσών φόρου και προστίμου και τώρα δεν ξέρουμε πως να κινηθούμε. Πέθανε ο πατέρας μου τον Οκτώβριο και ακόμα περιμένουμε να συμμορφωθεί η ΑΑΔΕ. Και όλα αυτα για ένα συνταξιούχο των 750 ευρώ που έκανε 3,50-4 χρόνια να λάβει την σύνταξή του και όταν είχε λάβει τα αναδρομικά μετέβει στην εφορία που ανήκαμε τότε να προβεί σε τροποποιητική και υπάλληλος της εφορίας του είπε "δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, διότι το ποσό που λάβατε απαλλάσεται από φόρο και είστε σε σύνολο των ετήσιων εσόδων σας έτσι κι αλλιώς κάτω από το αφορολόγητο". Για την επίσημη λανθασμένη πληροφορία του υπαλλήλου της εφορίας τότε εμείς πρέπει να πληρώσουμε τώρα 590 ευρώ. Αυτά για όσους κατηγορούν τους κακούς συνταξιούχους που βρήκαν ευκαιρία να "κλέψουν" το κράτος
gpapadakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Το σφάλμα είναι δικό τους στην ΑΑΔΕ που δεν ξεκαθάριζαν ότι πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές δηλώσεις (αλήθεια γιατί δεν έκαναν αυτόματες εκκαθαρίσεις, μήπως για να δίνουν δουλειά στους λογιστές?). Να μη γίνω και κακός και πω ότι ήταν εκ του πονηρού για να παγιδεύσουν τους συνταξιούχους και να αυξήσουν τις οφειλες τους. Φέτος στην ανάλυση αποδοχών σου γράφει δίπλα ότι είναι αναδρομικά και ότι πρέπει να κανεις συμπληρωματική δήλωση για το έτος που τα πήρες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα