Innersense Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Για τι φόρο, μιλάς ? 22% ? Δε μου λέει κάτι το 22% θα σε γελάσω, προφανώς εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι.
GREGORYMO Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Innersense είπε Δε μου λέει κάτι το 22% θα σε γελάσω, προφανώς εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι. Ποσο ήταν τα αναδρομικά και ΠΟΣΟ ο φόρος !!!!
Innersense Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Είναι αρκετά περίπλοκο. Πολύ χοντρικά για αναδρομικά 28000€ που μπήκαν το 2014, η εφορία αποφάσισε το 2021 να τα φορολογήσει 9000€ ρίχνοντας συνολικό πρόστιμο 15000€ λόγω της παρόδου των ετών.
GREGORYMO Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Innersense είπε Είναι αρκετά περίπλοκο. Πολύ χοντρικά για αναδρομικά 28000€ που μπήκαν το 2014, η εφορία αποφάσισε το 2021 να τα φορολογήσει 9000€ ρίχνοντας συνολικό πρόστιμο 15000€ λόγω της παρόδου των ετών. Δηλαδή, πήρε 28.000€ και του είπε ο λογιστής ότι θα είναι αφορολογητα !!
Nabuko Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Innersense είπε την εντελώς άδικη φορολόγηση ενός συνταξιούχου στον οποίο καθυστέρησε ένα χρόνο να του δοθεί η σύνταξη και φταίει και τον φορολογείς περισσότερο Αν η σύνταξη είχε δοθεί κανονικά θα είχε φορολογηθεί και κανονικά. Το ότι την πήρε μαζεμένη αργότερα δε σημαίνει ότι δεν έπρεπε να φορολογηθεί καθόλου. Για ποιο λόγο ο λογιστής την έβαλε σαν εισόδημα που απαλλάσεται από τον φόρο. Το δίκαιο θα ήταν να φορολογηθεί αυτόνομα σαν εισόδημα του 2013
Innersense Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δηλαδή, πήρε 28.000€ και του είπε ο λογιστής ότι θα είναι αφορολογητα !! Όπως είπα είναι αρκετά περίπλοκο. Τα χρήματα (28000€) είναι ήδη φορολογημένα από καθαρά 33000€ που ήταν να εισπράξει. Επιπλέον στην συγκεκριμένη δήλωση του 2015 πληρώθηκε και εισφορά αλληλεγγύης για αυτά. Τα σχετικά άρθρα δείχνουν ότι έχει συμβεί και σε άλλους αντίστοιχη φορολόγηση και ο σκοπός του post είναι να βρω παθόντες και να ενημερωθούμε.
GREGORYMO Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Innersense είπε Όπως είπα είναι αρκετά περίπλοκο. Τα χρήματα (28000€) είναι ήδη φορολογημένα από καθαρά 33000€ που ήταν να εισπράξει. Επιπλέον στην συγκεκριμένη δήλωση του 2015 πληρώθηκε και εισφορά αλληλεγγύης για αυτά. Τα σχετικά άρθρα δείχνουν ότι έχει συμβεί και σε άλλους αντίστοιχη φορολόγηση και ο σκοπός του post είναι να βρω παθόντες και να ενημερωθούμε. Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κεραμίδα αλλά θα κάνω 2 παρατηρήσεις: Το ότι κρατήθηκε φόρος 5000€, δεν σημαίνει ότι φορολογήθηκαν ότι εδώ μιλάμε για μεγάλο εισόδημα που ΠΡΟΣΤΊΘΕΤΑΙ στα υπόλοιπα και ανεβάζει την κλίμακα. Το ότι πληρώθηκε εισφορα αλληλεγγύης αποδεικνύει ότι δηλώθηκε στο κωδικό για εισόδημα που ΔΕΝ φορολογείται !!!! Και αυτό είναι λάθος !!!! Δεν μπορεί να είναι χωρίς φόρο ένα τέτοιο εισοδήμα !!!! ΥΓ. Με τον λογιστή τι άκρη βγάλατε ? 1
1comment Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μυρίζομαι ότι είναι σίγουρα λάθος του λογιστή που δεν τα δήλωσε ως εισόδημα. Το θέμα είναι γιατί να έρθει τέτοιο πρόστιμο και τέτοια φορολόγηση. Πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθεί σε δικηγορική εταιρία που ασχολείται με υποθέσεις φορολογικών ελέγχων ααδε (όπως αυτός) ώστε να κάνει προσφυγή στη δεδ (τμήμα επίλυσης διαφορών) και αν εκεί δεν βρουν άκρη, πάει δικαστικώς. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από 1comment
Innersense Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Τα έγραψα, δυο λογιστές που έχω συμβουλευτεί μου λένε να περιμένω. Με τον συγκεκριμένο που έγινε η δήλωση δεν έχω επαφή.
1comment Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Innersense είπε Τα έγραψα, δυο λογιστές που έχω συμβουλευτεί μου λένε να περιμένω. Με τον συγκεκριμένο που έγινε η δήλωση δεν έχω επαφή. Εγώ σου λέω να απευθυνθείς σε δικηγόρο με γνώσεις φορολογικών ελέγχων και μάλιστα άμεσα γιατί υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία για να προσφύγεις στη δεδ (νομίζω 20 μέρες). Μετά θα είναι πολύ δύσκολο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Οι δύο λογιστές με τους οποίους μιλήσατε, σας συμβούλευσαν να περιμένετε για τι πράγμα, ακριβώς;
Innersense Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, 1comment είπε Εγώ σου λέω να απευθυνθείς σε δικηγόρο με γνώσεις φορολογικών ελέγχων και μάλιστα άμεσα γιατί υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία για να προσφύγεις στη δεδ (νομίζω 20 μέρες). Μετά θα είναι πολύ δύσκολο. Ευχαριστώ, είναι στα υπόψιν και προφανώς όπως το λες χρειάζεται εξειδικευμένος. 4 λεπτά πριν, Snoob είπε Οι δύο λογιστές με τους οποίους μιλήσατε, σας συμβούλευσαν να περιμένετε για τι πράγμα, ακριβώς; Ότι θα γίνει επανεξέταση και αναπροσαρμογή του προστίμου από την εφορία βάσει των προσφυγών στο ΣτΕ όπου αναφέρονται τα άρθρα. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Innersense
Innersense Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, berny είπε το ίδιο θεμα δεν είναι; Ωραίος, έψαχνα να βρω αντίστοιχο θέμα και δεν έβρισκα, ευχαριστώ.
ekrepali Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Ο λογιστής που έκανε τη δήλωση θέλει φάπες. 1) Έσοδα που αφορούν το 2013 και εισπράχτηκαν το 2014, έπρεπε να δηλωθούν με τροποποιητική στο 2013. 2) Αναδρομικά για τα οποία είχε γίνει παρακράτηση φόρου, έπρεπε να να δηλωθούν σαν εισόδημα. Τόσα καθαρά, τόσα παρακράτηση. Όχι αφορολόγητα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα