Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Την πληρωμή, εννοώ.

Ότι και καλά αυτός πλήρωσε πχ την κλήση στα 6 χρόνια και μετά βγήκε απόφαση ότι παραγράφονται.

Του τα επιστρέφουν ?

Αν την ώρα που τα πλήρωσε ο νόμος ήταν σε ισχύ, του τα επιστρέφουν. Αν δεν ήταν, πρέπει ο νόμος να προσδιορίζει αναδρομική εφαρμογή.

Στη προκειμένη δεν βγήκε κάποιος καινούριος νόμος, απλά διευκρινίστηκε από το ΣτΕ οτι κοινοποίηση για να σταματήσει ο timer της παραγραφής σημαίνει κανονική κοινοποίηση, όχι απλά έκδοση Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου όπως έκανε η ΑΑΔΕ.

• Απαντ. 249
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φροντίζω τα φορολογικά των συνταξιούχων γονιών μου, πάντα σε συνεργασία με τον λογιστή μου.

Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε το μαγικό μπλέ κουμπί για τα αναδρομικά στο φορολογικό έτος 2018.

taxis.jpg.0389f985e952fc97f2f6ffbc93ffb537.jpg

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον λογιστή μου, χθες 2-Αυγ-2021 έφτασα αισίως την Τροποποιητική δήλωση για το 2018! Ολες αφορούσαν διορθώσεις στο εισόδημα και αναδρομικά από το κράτος.

Κανένα πρόστιμο, καμία επιβάρυνση ως τώρα.

Είναι δύσκολο για συνταξιούχους να θυμηθούν τα ακριβή ποσά για 3 χρονια πριν:

• τι πήραν ως σύνταξη το 2018
  • τι πήραν ως επικουρική το 2018
  • τι πήραν ως αναδρομικά το 2018
  • τι πήραν για ασθένεια από το ΕΦΚΑ το 2018

και το ebanking δεν βοηθά γιατί σε πάει μόνο 1 έτος πίσω. Θέλει στενή παρακολούθηση και αρχειοθέτηση και πάλι μπορεί κάτι να ξεφύγει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GeorgeKatz είπε

Φροντίζω τα φορολογικά των συνταξιούχων γονιών μου, πάντα σε συνεργασία με τον λογιστή μου.

Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε το μαγικό μπλέ κουμπί για τα αναδρομικά στο φορολογικό έτος 2018.

taxis.jpg.0389f985e952fc97f2f6ffbc93ffb537.jpg

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον λογιστή μου, χθες 2-Αυγ-2021 έφτασα αισίως την Τροποποιητική δήλωση για το 2018! Ολες αφορούσαν διορθώσεις στο εισόδημα και αναδρομικά από το κράτος.

Κανένα πρόστιμο, καμία επιβάρυνση ως τώρα.

Είναι δύσκολο για συνταξιούχους να θυμηθούν τα ακριβή ποσά για 3 χρονια πριν:

• τι πήραν ως σύνταξη το 2018
  • τι πήραν ως επικουρική το 2018
  • τι πήραν ως αναδρομικά το 2018
  • τι πήραν για ασθένεια από το ΕΦΚΑ το 2018

και το ebanking δεν βοηθά γιατί σε πάει μόνο 1 έτος πίσω. Θέλει στενή παρακολούθηση και αρχειοθέτηση και πάλι μπορεί κάτι να ξεφύγει.

Ναι, θέλει προσοχή.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 25/10/2021 στις 7:55 ΠΜ, berny είπε

Βλέπω 228 ατομα δικαιώθηκαν μετα απο αίτηση στην ΔΟΥ τους για διαγραφή των προστίμων! Εχει κανεις μήπως αυτην την αίτηση που λενε ;; 

Που λένε για τα 228?

Δημοσ.

Γενικά, όποια ενδικοφανή προσφυγή γίνει, φαίνεται να οδηγεί σε δικαίωση λόγω παραγραφής.

Οπότε αν κάποιος είχε κάνει ενδικόφανή και ΔΕΝ επέλεξε να ακολουθήσει τη διαδικασία της εγκυκλίου που έδινε μειωμένες προσαυξήσεις κ.α., αρκεί να περιμένει την απόφαση.

Το θέμα είναι τι κάνει κάποιος που έκανε αίτηση για μείωση προσαυξήσεων κλπ, και άρα διακόπηκε/ακυρώθηκε η ενδικοφανής (και ενδεχομένως έχει πληρώσει ήδη μέρος ή όλοκληρο το ποσό). Ενδικοφανή κατά της πράξης δεν μπορεί να γίνει μετά από τόσο καιρό (πόσο μάλλον δεύτερη φορά...)

Στο ΕΝΔΙΣΥ λοιπόν φαίνεται να περιγράφουν μια διαδικασία όπου κάνεις κάποια αίτηση, αφού απορριφθεί κάνεις ενδικοφανή κατά της απόρριψης και την κερδίζεις. Δεν είναι βασικά κακή ιδέα.

Ο τρόπος όμως που παρουσιάζουν τη διαδικασία στο site (χωρίς πολλές λεπτομέρειες) με κάνει να πιστεύω ότι την καθοδήγηση την παίρνει κανείς αφού κάνει και κάποια εγγραφή, λογικά πληρώνοντας και κάποια συνδρομή. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, ένας σύλλογος που κάνει έργο χρειάζεται και τη σχετική στήριξη.

Αν κάνει κανείς το βήμα και επικοινωνήσει ας ενημερώσει αν είναι όντως έτσι. Η άλλη επιλογή είναι να περιμένουμε κάποια γενική λύση στο θέμα από την ΑΑΔΕ (καθολική διαγραφή με απλή διαδικασία ή αυτόματα). Αν δουλεύει ο τρόπος του ΕΝΔΙΣΥ, θα εξακολουθεί να δουλεύει όσο δεν έχει παραγραφεί η απαίτηση κατά του δημοσίου (στην τριετία δηλαδή, δεν είναι τόσο βιαστικό)

• Thanks 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εκεί που νομίζεις ότι ζεις με το κεφάλι ψηλά χωρίς να χρωστάς σε κανένα σου σκάει μπιλιετάκι στο (πρώην taxis) νυν aade ότι χρωστάς της Μιχαλούς και τρέχεις να καταλάβεις τι συμβαίνει!
Αναφέρομαι σε δυσβάσταχτο χρέος που εμφανίστηκε σε συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο αφορά συγκεντρωμένο ποσό σύνταξης του 2013, το οποίο του αποδόθηκε στο λογαριασμό το 2014 και εμφανίζεται στη δήλωση του 2015.
Από την εφορία είπαν ότι δεν δηλώθηκε, ο λογιστής το δήλωσε τότε ως ποσό που αποκτήθηκε το 2014 και απαλλάσσεται από φόρο και πληρώθηκε εισφορά αλληλεγγύης, αλλά η εφορία ισχυρίζεται ότι έπρεπε να δηλωθεί στα κύρια εισοδήματα όπου προστιθέμενο στα κύρια του τρέχοντος έτους άλλαζε φορολογική κατηγορία δημιουργώντας μια υπέρογκη φορολόγηση.
Αφού προσπαθήσεις να χωνέψεις την εντελώς άδικη φορολόγηση ενός συνταξιούχου στον οποίο καθυστέρησε ένα χρόνο να του δοθεί η σύνταξη και φταίει και τον φορολογείς περισσότερο, η επόμενη σκέψη είναι να ψάξεις να βρεις το λογιστή να τον σκοτώσεις γιατί φταίει.
Φταίει όμως; Τι έχει συμβεί; Γιατί το internet είναι γεμάτο με ανάλογα άρθρα;
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/lathos-i-fori-pou-epivlithikan-se-anadromika-ton-sintaxiouchon/
https://www.capital.gr/tax/3484710/pos-tha-forologithoun-ta-anadromika-ton-suntaxiouxon-tis-periodou-2014-2017
https://www.taxheaven.gr/news/56124/g-xristopoylos-syntaxioyxoi-me-anadromika-toy-2013-poy-den-exoyn-epikalestei-thn-paragrafh-h-megalh-anatroph-apo-to-ste
https://www.msn.com/el-gr/money/economy/λάθος-οι-φόροι-που-επιβλήθηκαν-σε-αναδρομικά-των-συνταξιούχων/ar-AAPdK91?li=BBqxHCu
Αν διαβάσει κανείς τα άρθρα φαίνεται ότι υπάρχει ξεκάθαρα σφάλμα στον τρόπο που πάνε να υπολογίσουν τα αναδρομικά, με μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία μείωσης (να μειωθεί, όχι να εξαλειφθεί) του φόρου.
Δε ζητάω προς το παρόν συμβουλή για το τι να κάνω, δυο λογιστές που έχω απευθυνθεί μου λένε να περιμένω.
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν σας έχουν τύχει ανάλογες περιπτώσεις σε συγγενικά πρόσωπα γιατί στην περίπτωση του δικού μου το ποσό είναι δυσβάσταχτο και στην αρχή δεν καταλαβαίναμε καν τι είναι, νομίζαμε ότι κλέψαμε το κράτος και ψάχναμε να βρούμε τον τότε λογιστή να λογοδοτήσει...

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Innersense είπε

Και εκεί που νομίζεις ότι ζεις με το κεφάλι ψηλά χωρίς να χρωστάς σε κανένα σου σκάει μπιλιετάκι στο (πρώην taxis) νυν aade ότι χρωστάς της Μιχαλούς και τρέχεις να καταλάβεις τι συμβαίνει!
Αναφέρομαι σε δυσβάσταχτο χρέος που εμφανίστηκε σε συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο αφορά συγκεντρωμένο ποσό σύνταξης του 2013, το οποίο του αποδόθηκε στο λογαριασμό το 2014 και εμφανίζεται στη δήλωση του 2015.
Από την εφορία είπαν ότι δεν δηλώθηκε, ο λογιστής το δήλωσε τότε ως ποσό που αποκτήθηκε το 2014 και απαλλάσσεται από φόρο και πληρώθηκε εισφορά αλληλεγγύης, αλλά η εφορία ισχυρίζεται ότι έπρεπε να δηλωθεί στα κύρια εισοδήματα όπου προστιθέμενο στα κύρια του τρέχοντος έτους άλλαζε φορολογική κατηγορία δημιουργώντας μια υπέρογκη φορολόγηση.
Αφού προσπαθήσεις να χωνέψεις την εντελώς άδικη φορολόγηση ενός συνταξιούχου στον οποίο καθυστέρησε ένα χρόνο να του δοθεί η σύνταξη και φταίει και τον φορολογείς περισσότερο, η επόμενη σκέψη είναι να ψάξεις να βρεις το λογιστή να τον σκοτώσεις γιατί φταίει.
Φταίει όμως; Τι έχει συμβεί; Γιατί το internet είναι γεμάτο με ανάλογα άρθρα;
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/lathos-i-fori-pou-epivlithikan-se-anadromika-ton-sintaxiouchon/
https://www.capital.gr/tax/3484710/pos-tha-forologithoun-ta-anadromika-ton-suntaxiouxon-tis-periodou-2014-2017
https://www.taxheaven.gr/news/56124/g-xristopoylos-syntaxioyxoi-me-anadromika-toy-2013-poy-den-exoyn-epikalestei-thn-paragrafh-h-megalh-anatroph-apo-to-ste
https://www.msn.com/el-gr/money/economy/λάθος-οι-φόροι-που-επιβλήθηκαν-σε-αναδρομικά-των-συνταξιούχων/ar-AAPdK91?li=BBqxHCu
Αν διαβάσει κανείς τα άρθρα φαίνεται ότι υπάρχει ξεκάθαρα σφάλμα στον τρόπο που πάνε να υπολογίσουν τα αναδρομικά, με μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία μείωσης (να μειωθεί, όχι να εξαλειφθεί) του φόρου.
Δε ζητάω προς το παρόν συμβουλή για το τι να κάνω, δυο λογιστές που έχω απευθυνθεί μου λένε να περιμένω.
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν σας έχουν τύχει ανάλογες περιπτώσεις σε συγγενικά πρόσωπα γιατί στην περίπτωση του δικού μου το ποσό είναι δυσβάσταχτο και στην αρχή δεν καταλαβαίναμε καν τι είναι, νομίζαμε ότι κλέψαμε το κράτος και ψάχναμε να βρούμε τον τότε λογιστή να λογοδοτήσει...

Για τι φόρο, μιλάς ?

22% ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...