manzana Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 https://workenter.gr/el/article/19723/anadromika-suntaxiouxon-mexri-pote-oi-aithseis-gia-tropopoiitikes-diloseis
Horn Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Ρε παιδια γνωριζουμε τπτ νεοτερα για το συγκεκριμενο θεμα?Εμενα με τη μητερα μου βρηκαμε ολα τα απαραιτητα εγγραφα και πως ειχε πραξει τροποποιητικες δηλωσεις και ηταν κανονικα δηλωμενα αυτα τα λεφτα για τα οποια τις λενε να πληρωσει τωρα 4 χιλιαρικα,και φαινεται πως αυτοι τα ραβασακια τα εστειλαν τελευταια στιγμη ωστε να μην παρελθουν τα 5 χρονια.Αν γνωριζει καποιος που αλλου μπορουμε να απευθυνθουμε θα ημουν υποχρεος,απο οτι το κοβω μας βλεπω για δικηγορο γτ δν μιλαμε για 500 ευρω αλλα για 4 χιλιαρικα.
GREGORYMO Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Horn είπε Ρε παιδια γνωριζουμε τπτ νεοτερα για το συγκεκριμενο θεμα?Εμενα με τη μητερα μου βρηκαμε ολα τα απαραιτητα εγγραφα και πως ειχε πραξει τροποποιητικες δηλωσεις και ηταν κανονικα δηλωμενα αυτα τα λεφτα για τα οποια τις λενε να πληρωσει τωρα 4 χιλιαρικα,και φαινεται πως αυτοι τα ραβασακια τα εστειλαν τελευταια στιγμη ωστε να μην παρελθουν τα 5 χρονια.Αν γνωριζει καποιος που αλλου μπορουμε να απευθυνθουμε θα ημουν υποχρεος,απο οτι το κοβω μας βλεπω για δικηγορο γτ δν μιλαμε για 500 ευρω αλλα για 4 χιλιαρικα. Αφού ήταν κανονικά δηλωμένα, που είναι το θέμα ? Πας εφορία και το διευθέτεις.
GREGORYMO Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Και άλλοι 42.000 συνταξιούχοι ΞΕΧΑΣΑΝ να δηλώσουν αναδρομικά. Αυτοί είναι καινούργιοι η οι παλιοί ?
EuphangeL Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Και άλλοι 42.000 συνταξιούχοι ΞΕΧΑΣΑΝ να δηλώσουν αναδρομικά. Αυτοί είναι καινούργιοι η οι παλιοί ? Είναι καινούριοι. Αφορά για τα επόμενα έτη, όχι για τους 72.000 "παλιούς" του 2013. Σε άλλα νέα, σιγή ιχθύος από τη ΔΟΥ που έχω στείλει με email τα διακαιολογητικά και την αίτηση για την τροποποίηση.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Στις 30/9/2020 στις 1:49 ΜΜ, EuphangeL είπε Σε άλλα νέα, σιγή ιχθύος από τη ΔΟΥ που έχω στείλει με email τα διακαιολογητικά και την αίτηση για την τροποποίηση. Σου απάντησε τελικά η ΔΟΥ στο email ; Aπαντάνε γενικώς ποτέ στα email ;
berny Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Στον πατέρα μου πάντως μετα την νεα εκκαθαριση του 2013 2012 του ηρθε μεγαλύτερο πρόστιμο απο οτι ηταν πριν.. ειναι τραγικοί οι άνθρωποι απατεώνες μεχρι εκει που δεν πάει
EuphangeL Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Nikos Chatzoglou είπε Σου απάντησε τελικά η ΔΟΥ στο email ; Aπαντάνε γενικώς ποτέ στα email ; Ναι. Απάντησαν και ζήτησαν τηλέφωνο για να κανονιστεί ραντεβού γιατι κάτι είχα κάνει λάθος στις δηλώσεις. Πήγα στη ΔΟΥ, τα λύσαμε και τώρα προχωράνε σε εκκαθαρίσεις.
GREGORYMO Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, berny είπε Στον πατέρα μου πάντως μετα την νεα εκκαθαριση του 2013 2012 του ηρθε μεγαλύτερο πρόστιμο απο οτι ηταν πριν.. ειναι τραγικοί οι άνθρωποι απατεώνες μεχρι εκει που δεν πάει Έκαναν πάλι λάθος η είναι το σωστό ? Ο λογιστής μπορεί να σου πει τι ποσό να περιμένεις. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από GREGORYMO Συμπληρώμα
berny Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Ο λογιστής ειπε οτι το ίδιο παθανε οι περισσότεροι πελατες του.. αυτα που δηλωσα σωστα τα περάσανε αλλα παλι εχει κάποια ποσα σαν πρόστιμα και προσαυξήσεις λογο εκπροθεσμου ενω ισως να μην έπρεπε να μπουν αλλα δεν ηταν και σιγουρος.. θελει πάλι ψάξιμο η υπόθεση
GREGORYMO Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, berny είπε Ο λογιστής ειπε οτι το ίδιο παθανε οι περισσότεροι πελατες του.. αυτα που δηλωσα σωστα τα περάσανε αλλα παλι εχει κάποια ποσα σαν πρόστιμα και προσαυξήσεις λογο εκπροθεσμου ενω ισως να μην έπρεπε να μπουν αλλα δεν ηταν και σιγουρος.. θελει πάλι ψάξιμο η υπόθεση Λογικά, στο taxisnet πρέπει να φαίνεται πόσος είναι ο φόρος και πόσο τυχόν πρόστιμο και προσαυξήσεις.
EuphangeL Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, berny είπε Ο λογιστής ειπε οτι το ίδιο παθανε οι περισσότεροι πελατες του.. αυτα που δηλωσα σωστα τα περάσανε αλλα παλι εχει κάποια ποσα σαν πρόστιμα και προσαυξήσεις λογο εκπροθεσμου ενω ισως να μην έπρεπε να μπουν αλλα δεν ηταν και σιγουρος.. θελει πάλι ψάξιμο η υπόθεση Θα σου πω εγώ που το συζήτησα μαζί τους στην ΔΟΥ. Τα έβαλαν και στη μάνα μου. Τα περι μη-επικύρωσης προστίμου κλπ αφορούν το πρώτο έτος καταβολής της πρώτης σύνταξης μόνο. Οποιαδήποτε συμπληρωματική ήρθε μετά (συμπληρωματικές από άλλα ταμεία ας πούμε) δεν τα λαμβάνουν υπόψην ως 1ο έτος καταβολής και τους ρίχνουν φόρο λόγω εκπρόθεσμου και πρόστιμο. Στις συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις δηλαδή που έχουν ποσά πρώτου έτους καταβολής, πρώτης σύνταξης, για κύρια και επικουρική, έχουν ευνοϊκή μεταχείριση για πρόστιμο και εκπρόθεσμους φόρους. Στις επόμενες δεν έχουν ευνοϊκή μεταχείριση 1
berny Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, EuphangeL είπε Θα σου πω εγώ που το συζήτησα μαζί τους στην ΔΟΥ. Τα έβαλαν και στη μάνα μου. Τα περι μη-επικύρωσης προστίμου κλπ αφορούν το πρώτο έτος καταβολής της πρώτης σύνταξης μόνο. Οποιαδήποτε συμπληρωματική ήρθε μετά (συμπληρωματικές από άλλα ταμεία ας πούμε) δεν τα λαμβάνουν υπόψην ως 1ο έτος καταβολής και τους ρίχνουν φόρο λόγω εκπρόθεσμου και πρόστιμο. Στις συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις δηλαδή που έχουν ποσά πρώτου έτους καταβολής, πρώτης σύνταξης, για κύρια και επικουρική, έχουν ευνοϊκή μεταχείριση για πρόστιμο και εκπρόθεσμους φόρους. Στις επόμενες δεν έχουν ευνοϊκή μεταχείριση Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις!αρα πρακτικα μας παγίδεψαν να κανουμε τις τροποποιήσεις και να μπουν σε δυο χρόνια τα εξτρα αντι για το ενα ετος που ήταν στην αρχη καθώς οι περισσότεροι δεν εχουν πρώτο έτος καταβολής σύνταξης το 12 13
EuphangeL Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, berny είπε Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις!αρα πρακτικα μας παγίδεψαν να κανουμε τις τροποποιήσεις και να μπουν σε δυο χρόνια τα εξτρα αντι για το ενα ετος που ήταν στην αρχη καθώς οι περισσότεροι δεν εχουν πρώτο έτος καταβολής σύνταξης το 12 13 Όχι, δεν είναι παγίδα. Ούτως ή άλλως για το οικονομικό έτος 2014 έδωσαν την επιλογή είτε να το αφήσεις όπως το έκαναν (αν όντως δεν επρόκειτο για πρώτο έτος καταβολής και σε σύμφερε) ή να κάνεις συμπληρωματικές για τα έτη που αφορούσαν τα αναδρομικά αν ήταν για πρώτο έτος καταβολής. Για τα οικονομικά 2015 και μετά ο νόμος δεν αφήνει να μην τα δηλώσεις με συμπληρωματικές στα έτη που αφορούν. Αυτή η επιλογή υπήρχε μέχρι το οικονομικό έτος 2014.
berny Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Σε εμας πρακτικα άφησαν το 2014 όπως ηταν πριν και κανανε νεα εκκαθάριση στο 13 και 12 το οποίο αθροιστικά βγήκε περισσότερα απο το να αφήναμε το αρχικό του 2014..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα