vasioula1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπερα και χρονια πολλα Διαβασα τις προαλλες αυτο https://www.in.gr/2019/12/20/economy/anadromika-poioi-tha-klithoun-na-plirosoun-tsouxtera-prostima/ Συγκεκριμενα αναφερει για προστιμα σε συμταξιουχους οι οποιοι πηραν αναδρομικα καποια χρηματα που τους χρωστουσε το κρατος αλλα δεν το δηλωσαν απο αμελεια, αγνοια, δολο ή και εγω δεν ξερω τι Και προχθες ηρθε η λυπητερη για τους γονεις μου Προστιμο 7000 ευρω για 19000 αναδρομικα που υποτιθεται οτι πηραν το 2013. Εχει κανεις καμια παρομοια εμπειρια; Ο μπαμπας μου με προβλημα στην καρδια εν τω μεταξυ. Η πιεση του ανεβηκε στα υψη 3
Γιαούρτι Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, vasioula1 είπε Προστιμο 7000 ευρω για 19000 αναδρομικα που υποτιθεται οτι πηραν το 2013. τελικά πατέρας σου το πήρε το ποσό ή όχι; γιατί γράφεις "υποτίθεται"
vasioula1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δε θυμαται. Ηταν ενα ποσο που παρακρατουσαν απο τη συνταξη (επαιρνε μειωμενο ποσο για καποιο διαστημα) και μετα του επεστρεψαν αλλα δε θυμαται το ποσο. Θα παει αυριο στην τραπεζα να δει αν υπαρχει ιστορικο Το θεμα δεν ειναι αν τα πηρε ή οχι. Υποθετουμε οτι τα πηρε. Το θρμα ειναι οτι ξαφνικα ερχεται σε ενα καρο κοσμο να πληρωσει προστιμο ενα πολυ μεγαλο ποσο. 7000 για 19000. Και υποθετω αναλογα ποσα για αλλους 200000 συνταξιουχους
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δε θυμάται αν πήρε 19 χιλιάρικα έξτρα? δηλαδή τι εισοδήματα έχει για να μην θυμάται 19 χιλιάρικα? λογιστή δεν έχετε?
vasioula1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Ο μπαμπας μου ειναι 75 χρονων. Η συνταξη του ειναι γυρω στα 1000 Θυμαται οτι μπηκαν καποια χρηματα αναδρομικα αλλα δε θυμάται το ποσο. Μιλαμε για χρηματα που του χρωστουσε το δημοσιο ετσι κι αλλιως. Δεν αμφιβαλλουμε για το ποσο. Απλα δε θυμαται. Ξαναλεω πως για εμενα το θεμα ειναι πως ξαφνικα θα ερθει σε ενα καρο κοσμο να πληρωσει τοσο μεγαλα ποσα Αυριο θα παει στην τραπεζα, στο λογιστη και στην εφορια για να μαθει τι παιζει και πως μπορει να αποπληρωσει το ποσο.
blackdeagle Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Ο λογιστής που ειναι? και ειναι 19 χιλιαρικα δεν ειναι 100 ευρω να μην θυμαται.... 2 hours ago, vasioula1 said: Ο μπαμπας μου ειναι 75 χρονων. Η συνταξη του ειναι γυρω στα 1000 Θυμαται οτι μπηκαν καποια χρηματα αναδρομικα αλλα δε θυμάται το ποσο. Μιλαμε για χρηματα που του χρωστουσε το δημοσιο ετσι κι αλλιως. Δεν αμφιβαλλουμε για το ποσο. Απλα δε θυμαται. Ξαναλεω πως για εμενα το θεμα ειναι πως ξαφνικα θα ερθει σε ενα καρο κοσμο να πληρωσει τοσο μεγαλα ποσα Αυριο θα παει στην τραπεζα, στο λογιστη και στην εφορια για να μαθει τι παιζει και πως μπορει να αποπληρωσει το ποσο. Το ποσό πολύ απλά θα κανει διακανονισμό στην εφορία και θα δινει καθε μηνα ταδε λεφτα που μπορει... κλασσικα πραγματα 6
Γιαούρτι Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 καλά τώρα δουλευόμαστε; Δεν είναι θέμα αν πήρε τα λεφτά και το θέμα είναι ότι θα φάει/έφαγε πρόστιμο; Τι απάντηση θέλεις πάρεις; Καλώς έφαγε το πρόστιμο τότε αν ήταν υποχρεωμένος να δηλώσει το ποσό και δε το έκανε. Κι εγώ αν δε πληρώσω τα τέλη, θα φάω πρόστιμο το διπλάσιο ποσό. Τι λες να το κάνω και να ανοίξω κανένα θέμα εδώ; Να πετάξω και κανένα θέμα υγείας που μπορεί να έχω έτσι να χτυπήσω στο συναίσθημα μήπως και μου δώσουν δίκιο; 25 2 1
1988panos2171 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Είναι γνωστό ότι όταν δε δηλώνεις τα εισοδήματά σου και άρα δε μπορούνε να σου τα φορολογήσουν σημαίνει ότι φοροδιαφεύγεις. Δεν υπάρχει η διάκριση ανάμεσα σε αυτόν που ξέχασε να τα δηλώσει και σε αυτόν που το έκανε σκόπιμα. Επίσης τα πρόστιμα ξαφνικά έρχονται, δε σου κάνουνε συστάσεις για το πότε θα ευκαιρήσεις να τακτοποιήσεις τις υποχρεώσεις σου. Λες ότι μπήκε ένα πολύ σεβαστό ποσό το οποίο από το 2013 μέχρι και το 2019 δεν δηλώθηκε ποτέ. Εσύ θεωρείς ότι ξέχασε να το δηλώσει που δεν έχω κάποιο λόγω να διαφωνήσω μαζί σου, το κράτος ΠΩΣ ακριβώς οφείλει να το γνωρίζει αυτό; Κι εγώ παραλίγο να ξεχάσω να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας, αν μου στέλνανε πρόστιμο τι θα τους έλεγα ότι ξέχασα; Δεν είναι δικαιολογίες αυτές οπότε το πρόστιμο είναι ορθό. Κοιτάξτε μήπως το σώσετε με διακανονισμό είτε με δώσεις είτε με μείωση του προστίμου. 8
stelios18120 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, zx1234r είπε Πώς γίνεται να ξεχνάς 19000? Ακριβώς αυτό σκέφτηκα... 🤔😑 2
Γιαούρτι Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) αφήστε τις βλακείες του τύπου "το ξέχασα". Αν ήταν να πάρουν λεφτά δε θα το ξεχνούσαν. 1 ώρα μετά αν δε μπαίναν τα λεφτά στο λογαριασμό τους, θα άνοιγαν θέμα και θα κράζαν.Όπως κάνουν πολλοί με διάφορα επιδόματα αν δουν ότι δε μπήκαν ακριβώς τη μέρα που τα περίμεναν. Αν ήταν να τα πάρουν και δε μπαίναν, θα το ξεχνούσαν; Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από Γιαούρτι 5
stelios18120 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) +1 στο γιαουρτι Επισης το ξέχασα 19.000 ευρώ αν πήρα, με κάνει να "θυμώνω" ακόμα περισσότερο. Λες και μιλάμε για 100-200€ και δεν θυμάμαι αν το 2013 μου τα έβαλαν... Καλό θα ήταν να λέμε τα γεγονότα όπως έχουν.....😑😑 Το τοπικ μου θυμίζει περιπτώσεις που μερικοί δεν πληρώνουν ούτε λογαριασμούς, ούτε τέλη, ούτε τίποτα, αλλά αν και όταν είναι η ώρα να πάρουν ένα επίδομα, κλαίνε και φωνάζουν επειδή καθυστέρησε η δεν μπήκε. Χρόνια πολλά και σε εσένα 😊 (συγνώμη αν σε στεναχώρησαμε, αλλά δεν είναι απάντηση το δεν θυμάμαι στα 19κ, είτε δε θυμάσαι εσύ, είτε συγγενικο σου πρόσωπο,βέβαια με μια "αναδρομή" στον τραπεζικό μας λογαριασμό για το έτος 2013 μας τα θυμίζει όλα 😉) Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από stelios18120 8 1
archer100 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατι ειναι τοσο μεγαλο το προστιμο; Ηταν φορολογισιμες αυτες οι 19.000 και με την παραλειψη του, γλυτωσε τον φορο; Αν ηταν αφορολογητο παντως, πολυ μεγαλο μου φαινεται το προστιμο Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από archer100
logistoulis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vasioula1 είπε Καλησπερα και χρονια πολλα Διαβασα τις προαλλες αυτο https://www.in.gr/2019/12/20/economy/anadromika-poioi-tha-klithoun-na-plirosoun-tsouxtera-prostima/ Συγκεκριμενα αναφερει για προστιμα σε συμταξιουχους οι οποιοι πηραν αναδρομικα καποια χρηματα που τους χρωστουσε το κρατος αλλα δεν το δηλωσαν απο αμελεια, αγνοια, δολο ή και εγω δεν ξερω τι Και προχθες ηρθε η λυπητερη για τους γονεις μου Προστιμο 7000 ευρω για 19000 αναδρομικα που υποτιθεται οτι πηραν το 2013. Εχει κανεις καμια παρομοια εμπειρια; Ο μπαμπας μου με προβλημα στην καρδια εν τω μεταξυ. Η πιεση του ανεβηκε στα υψη Ένα λεπτό Τι εννοείς πρόστιμο 7 χιλιάρικα; Αυτό δε στέκει Το πρόστιμο είναι 100αρικο για κάθε δήλωση και από κει και πέρα προσαυξήσεις για τα καθυστερημένα Από το πόσο που λες τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις δε γίνεται να είναι 7Κ, το μεγαλύτερο ποσό αυτών είναι από τη νέες εκκαθαρίσεις υποθέτω Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από logistoulis
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Το ότι τότε, πλήρωσε το κράτος τους συνταξιούχους του και αντί το σύστημα να δουλέψει αυτόματα έπρεπε τελικά να δηλώσει ο συνταξιούχος πόσα πήρε, με αφήνει άφωνο. Ευτυχώς σήμερα τα ποσά μπαίνουν αυτόματα στο TAXIS. Αναφορά σε κείμενο Υψηλά θα είναι και τα ποσά των τόκων και των προσαυξήσεων, καθώς αυτά υπολογίζονται με 0,73% ανά μήνα κι έχουν περάσει ήδη περισσότεροι από 60 μήνες από την ημερομηνία που άρχισαν να «μετρούν».
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα