Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rodosf1 είπε

σε πρόταση ίσως θα σε βόλευε εργασία σε μεγάλο εργοδότη με συνθήκες ελεγχόμενης από κανόνες εργασίας, πχ εφόσον έχεις και username 747, ο χώρος του αεροδρομίου όπου λογω ασφαλείας πτήσεων οι κανόνες εργασίας τηρούνται αρκετά αυστηρά είναι ενας χώρος επιλογής. Όχι αναγκαστικά σε επαφή με κοινό, ίσως πίστα οδηγός σε όχημα, ramp κλπ με τα κατάλληλα γρήγορα διπλώματα που θα πάρεις με εκπαίδευση 6 μηνών θα σου δώσουν εργασία, καλύτερη λίγο μισθοδοσία και ευκαιρία να απολαύσεις τη ζωή εκτός δουλειάς χωρίς παράνοια εργοδότη. Είπα ενα παράδειγμα κ δεν ξέρω αν ενδιαφέρεσαι. 

Μήπως το 747 στο username όμως έχει να κάνει με τις σπουδές και έχει κανένα B1 ή CPL (απίθανο);

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, rodosf1 είπε

Βλέπω κάποια λογικά προφανή λάθη στη γενική συλλογιστική σου πχ στο συσχετισμό καπιταλισμού και στο ότι η πανδημία Covid19 ανέκυψε λόγω περιβαλλοντικων θεμάτων και τα εμβόλια είναι κατασκεύασμα χρηματιστηριου κ άλλα τέτοια αστεία, που δείχνουν μεγάλη επιρροή από λάθος πηγές πληροφορίας, άρα έλλειψη καθαρής κρίσης σχετικά με την πηγή της αληθινής γνώσης κ οχι μέσω καναλιών, social media κλπ. 

Προκειμένου να απαντήσω σε κάποιους άλλους συμφορουμίτες,αναγκάστηκα να ξεφύγω λίγο από το αρχικό θέμα(δεν θέλει και πολύ) και έκανα κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα.

Τώρα όσον αφορά την συσχέτιση της πανδημίας με τον καπιταλισμό  δεν είπα την δική μου γνώμη,καθώς δεν είμαι ειδικός,απλά ανέφερα πως κάποιοι επιστήμονες,σε εκπομπές τύπου ντοκιμαντέρ,εκτιμούσαν πως η καταστροφή του περιβάλλοντος συνέδραμε στην εμφάνιση της πανδημίας(Λογικό ακούγεται).Η καταστροφή του περιβάλλοντος όλοι ξέρουμε ότι ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα,μέσα στα χρόνια του καπιταλισμού.Σίγουρα σε αυτό έπαιξε ρόλο η τεχνολογική εξέλιξη των παραγωγικών μεθόδων,όμως και πάλι,χρονικά είμαστε μέσα στην περίοδο του καπιταλισμου,όπου αυτός διαχειρίζεται τις μεθόδους αυτές.Εγώ απλά αναφέρω κάποια γεγονότα και τα βάζω σε μια σειρά,όπως θα έκανε και κάποιος δημοσιογράφος,τα συμπεράσματα δικά σας...

Τώρα όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας   που βρίσκεται κάτω από την ηγεσία μια νεοφιλελέυθερης κυβέρνησης,προσωπικά μιας από τις χειρότερες που έχει γνωρίσει ο τόπος,κρίνω την διαχείριση αυτή ως εγκληματική και τολμάω να κρίνω γιατί μέχρι σήμερα τουλάχιστον θρηνούμε 16.243 ανθρώπους(αν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τον αριθμό,μετρήστε σπίρτα)

Τι άλλο να πω?

Τα νοσοκομεία παρατημένα/υποστελεχωμένα

Τα μέτρα στους εργασιακούς χώρους και σε κλειστούς χώρους γενικότερα ανύπαρκτα

Το καλοκαίρι άνοιξαν τον τουρισμό και γεμίσαμε κρούσματα

Από την αρχή της πανδημίας χρέωναν τα ράπιντ τέστ

Τώρα εβγάλαν το εμβόλιο και καλιεργούν την εντύπωση ότι τελείωσαμε με την πανδημία και από αυτόν τον εφησυχασμό έχουμε γεμίσει κρουσματα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Alexandros747 είπε

Προκειμένου να απαντήσω σε κάποιους άλλους συμφορουμίτες,αναγκάστηκα να ξεφύγω λίγο από το αρχικό θέμα(δεν θέλει και πολύ) και έκανα κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα.

Τώρα όσον αφορά την συσχέτιση της πανδημίας με τον καπιταλισμό  δεν είπα την δική μου γνώμη,καθώς δεν είμαι ειδικός,απλά ανέφερα πως κάποιοι επιστήμονες,σε εκπομπές τύπου ντοκιμαντέρ,εκτιμούσαν πως η καταστροφή του περιβάλλοντος συνέδραμε στην εμφάνιση της πανδημίας(Λογικό ακούγεται).Η καταστροφή του περιβάλλοντος όλοι ξέρουμε ότι ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα,μέσα στα χρόνια του καπιταλισμού.Σίγουρα σε αυτό έπαιξε ρόλο η τεχνολογική εξέλιξη των παραγωγικών μεθόδων,όμως και πάλι,χρονικά είμαστε μέσα στην περίοδο του καπιταλισμου,όπου αυτός διαχειρίζεται τις μεθόδους αυτές.Εγώ απλά αναφέρω κάποια γεγονότα και τα βάζω σε μια σειρά,όπως θα έκανε και κάποιος δημοσιογράφος,τα συμπεράσματα δικά σας...

Τώρα όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας   που βρίσκεται κάτω από την ηγεσία μια νεοφιλελέυθερης κυβέρνησης,προσωπικά μιας από τις χειρότερες που έχει γνωρίσει ο τόπος,κρίνω την διαχείριση αυτή ως εγκληματική και τολμάω να κρίνω γιατί μέχρι σήμερα τουλάχιστον θρηνούμε 16.243 ανθρώπους(αν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τον αριθμό,μετρήστε σπίρτα)

Τι άλλο να πω?

Τα νοσοκομεία παρατημένα/υποστελεχωμένα

Τα μέτρα στους εργασιακούς χώρους και σε κλειστούς χώρους γενικότερα ανύπαρκτα

Το καλοκαίρι άνοιξαν τον τουρισμό και γεμίσαμε κρούσματα

Από την αρχή της πανδημίας χρέωναν τα ράπιντ τέστ

Τώρα εβγάλαν το εμβόλιο και καλιεργούν την εντύπωση ότι τελείωσαμε με την πανδημία και από αυτόν τον εφησυχασμό έχουμε γεμίσει κρουσματα

δεν σε κατηγόρησα για τη γνώμη σου φίλε μου, ίσα ίσα έγραψα ότι την εκτιμώ, απλά η αναφορά στα της πανδημίας έδειξε επηρεασμένη ακριβώς από λανθασμένες πηγές και ως ειδικός έχω ξεκάθαρη εικόνα της πανδημίας και της κρίσης. Ούτε δικαιολογώ τα τραγικά λάθη των κυβερνώντων με το σχόλιο μου, ίσα ίσα, είμαι του... παλιού του καλού προοδευτικου χώρου ενεργό μέλος κ εγω (θα τον μεθύσουμε τον ήλιο λέγαμε κάποτε). Συσχέτιση έκανα απλά κ ισως να έκρινα υπερβολικά από τα γραφόμενα σου, φαίνεται όμως ότι έχεις κρίση κ μυαλό, γ αυτό είπα θα βρεις τη λύση σίγουρα την καλύτερη μόνος σου. 

Τώρα στο δρόμο για μια πιο δίκαιη κοινωνία είμαστε όλοι νομίζω και συνοδοιπόροι και συνυπευθυνοι και αξίζει να αγωνιζομαστε όσο μπορούμε, ειδικά για την δικαιοσύνη στο χώρο εργασίας μας και να μην υπάρχουν τα φαινόμενα που αναφέρεις. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/11/2021 στις 2:34 ΠΜ, Alexandros747 είπε

Χαίρεται!

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι πολύ άσχημα,τόσο όσον αφορά την προσφορά/ζήτηση,μα κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας.

Ο προβληματισμός μου λοιπόν έχει ως εξης:

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι σε ότι δουλειά και αν βρεθώ τα λεφτά θα είναι λίγα και οι ώρες πολλές,τότε σε ποια δουλειά θα μπορούσα να πάω και να είμαι ποιο χαλαρός?

Είμαι 31 άνεργος με πτυχίο σε έναν κλάδο που δεν ασχολήθηκα ποτέ.

Εδώ και χρόνια έχω εργαστεί σε δουλειές του ποδαριού,κυρίως με την ειδικότητα του εμπορουπάλληλου/πωλητή,όπου έχω απογοητευτεί αφενός λόγω χαμηλού μισθού αφετέρου λόγω εκμετάλευσης που περιλαμβάνει εργασίες εκτός καθηκόντων θέσης(Καθαριότητες,αποθήκη,ξεφόρτωμα εμπορευμάτων)και γενικότερα να σε ξεζουμίζουν στην δουλειά χωρίς λόγο,όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που το κατάστημα είναι χωρίς πελάτες και τακτοποιημένο να σου ζητάνε να βρίσκεις/κάνεις δουλειές μόνο και μόνο γιατί από φετίχ θέλει το αφεντικό να βλέπει στις κάμερες ότι δουλεύεις.Για να μην μιλήσω για την ορθοστασία...Είναι δυνατόν το μαγαζί να είναι άδειο και να κάθεσαι μόνιμα 8-10 ώρες όρθιος?Μετά λέμε για το squid game

Που θα μπορούσα αυτά τα 300 με 400 ευρώ που δίνουν για μισθό να τα πάρω ποιο ξεκούραστα?

Το σκεπτικό μου είναι να πηγαίνω κάπου χωρίς πολλά πολλά να το κολοβαράω και να φεύγω

Έχω κουραστεί να παριστάνω τον δούλο

Έχω κουραστεί επίσης να παριστάνω ότι συμφωνώ με τις κοινοτοπίες που καλλιεργεί το σύστημα περί παραγωγικών και χρήσιμων μελών της κοινωνίας και λοιπές προστυχιές...

Ούτε πολλά λεφτά θέλω ούτε ψέυτικα όνειρα για καριέρες

Θέλω ένα ποιο ανθρώπινο μεροκάματο

επειδη τελευταια δουλευω οικοδομη θα σου κανω την ιδια ερωτηση που εκανα σε ενα παιδι με πτυχιο που ειδα και μοιραζε...φυλλαδια (πιο ξεκουραστη δουλεια απο πωλητη): γιατι δεν αφηνεις αυτες τις δουλειες γραφειου/καταστημα να ερθεις οικοδομη?

και πιο πολλα χρηματα βγαζεις και λιγοτερο δουλευεις. Ακομα και να μη θες να σπουδασεις κατι π.χ υδραυλικος, πηγαινε σε ενα διπλα ως βοηθος και πιστεψε με θα βγαζεις περισσοτερα απο τα 300-400 ευρ που γραφεις....

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

επειδη τελευταια δουλευω οικοδομη θα σου κανω την ιδια ερωτηση που εκανα σε ενα παιδι με πτυχιο που ειδα και μοιραζε...φυλλαδια (πιο ξεκουραστη δουλεια απο πωλητη): γιατι δεν αφηνεις αυτες τις δουλειες γραφειου/καταστημα να ερθεις οικοδομη?

και πιο πολλα χρηματα βγαζεις και λιγοτερο δουλευεις. Ακομα και να μη θες να σπουδασεις κατι π.χ υδραυλικος, πηγαινε σε ενα διπλα ως βοηθος και πιστεψε με θα βγαζεις περισσοτερα απο τα 300-400 ευρ που γραφεις....

καλά μην είσαι σίγουρος.. Σε τεχνική εταιρεία που εργαζόμουν το 2006-2008 οι τεχνικοι-θερμουδραυλικοί πληρωνόντουσαν 3-4Ε/ώρα. Βέβαια ο υδραυλικός μάστορας αν είναι καλός στη δουλειά του (όχι ο βοηθός του) αν δικτυωθεί με πελατεία. βγάζει. 

Δημοσ.

αναφερεις 2 πραγματα που δεν ανεφερα αρα ειμαι απολυτα σιγουρος:

1)Αναφερεσαι χρονολογικα περιπου 15 (!) χρονια πριν, που θα συμφωνησω μιας και π.χ πριν 2-3 χρονια δε κουνιοταν φυλλο στη κατασκευη

2)Αναφερεσαι υπαλληλος σε εταιρια.

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω πως όλο το θέμα το εξετάζεις από λάθος οπτική γωνία. Το πρόβλημα δεν είναι η πολύ δουλειά αλλά τα λίγα λεφτά. Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα καθαρά είναι πάνω από 1000 Ευρώ. Βασικό μισθό και κάτω παίρνουν περίπου το 1/4 των εργαζομένων. Ξέρω πως 1/4 δεν είναι μικρό ποσοστό και μεταφράζεται σε επταψήφιο αριθμό εργαζομένων, αλλά ακόμα και έτσι τι έχεις εσύ λιγότερο από την πλειοψηφία που παίρνουν πάνω από 1000;

Όσο στοχεύεις σε δουλειές των 400 ευρώ, τόσο θα καταλήγεις σε δουλειές των 400 ευρώ. Βρες τι σε αρέσει, τι μπορείς να κάνεις καλά και προσπάθησε να αναπτύξεις ικανότητες. Βλέπω πως χάνεις πολύ χρόνο φιλοσοφώντας για την κοινωνία, τα εμβόλια, τους πολιτικούς. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να τα εξετάζεις αυτά, απλά δεν υπάρχει λόγος να σε αγχώνουν, να θυμώνεις και να πιστεύεις ότι αυτά είναι που σε κρατάνε πίσω. Και οι υπόλοιποι ζούνε στην ίδια κοινωνία με τους ίδιους κανόνες και πάρα πολλοί τα πάνε πολύ καλά. Ξέρω πολύ κόσμο, με φτωχούς γονείς, χωρίς γνωριμίες, με λίγες σπουδές που τα πάνε γενικά πολύ καλά.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει φτώχια, για αυτό και είχαμε μετανάστευση τα προηγούμενα χρόνια. Στην τελική είναι και αυτή μια επιλογή που έχεις όσο είσαι ακόμα σχετικά νέος. Μάλιστα είναι αυτό που προτείνω σε όσους έχουν κολλήσει σε κακοπληρωμένες δουλειές και δεν μπορούν να ξεφύγουν από μόνοι τους.

Δημοσ.

Από πότε ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι πάνω απο 1000 ευρω καθαρά;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Michelanjelo είπε

Από πότε ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι πάνω απο 1000 ευρω καθαρά;

Και εγώ όταν το άκουσα πρώτη φορά ξαφνιάστηκα, γιατί πίστευα τον αστικό μύθο ότι όλες οι δουλειές στην Ελλάδα είναι κακοπληρωμένες. Τελικά αυτό δεν ισχύει και μάλιστα για περισσότερο απο 2 δεκαετίες, μπορείς να το γκουγκλάρεις. 

Το σφάλμα λογικής που κάνουμε όλοι είναι να λέμε πράγματα όπως ξέρω 25χρονους που δουλεύουν στην λιανική και κάνουν όλοι τόσα χρήματα, ή παρόμοιες καταστάσεις. Ο μέσος μισθός βγαίνει από όλους, από νέους εργαζόμενους έως και αυτούς με δεκαετίες εμπειρίας, για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και αν μιλάμε για 14 μισθούς το μεταφράζουμε σε 12 όπως σε όλο τον κόσμο.

Το άλλο σφάλμα λογικής είναι ότι σχεδόν όλοι έχουν στο μυαλό τους και μιλάνε για τον κατώτατο μισθό και όχι για τον μέσο, προβάλλοντας την χειρότερη δυνατή  περίπτωση (νομικά τουλάχιστον) ως την επικρατούσα. Ισχύει ότι οι εργοδότες προσπαθούν να πάρουν τα μέγιστα από τους υπαλλήλους και ότι η εργασιακή ηθική στην ελληνική κοινωνία δεν είναι αυτή που επιθυμούμε, αλλά μην τα εξισώνουμε όλα προς τα κάτω.

Οταν είσαι 31 δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου νέο εργαζόμενο και κάποιες δουλειές όπως αυτές στην λιανική ή την εστίαση, υποτίθεται είναι προσωρινή λύση. Δεν λέω ότι ο OP δεν περνάει άσχημα, λέω ότι υπάρχουν λύσεις και να μην τα παρατάει, ψάχνοντας απλά για την επόμενη χωρίς μέλλον κακοπληρωμένη δουλειά των 400 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, merphi είπε

Και εγώ όταν το άκουσα πρώτη φορά ξαφνιάστηκα, γιατί πίστευα τον αστικό μύθο ότι όλες οι δουλειές στην Ελλάδα είναι κακοπληρωμένες. Τελικά αυτό δεν ισχύει και μάλιστα για περισσότερο απο 2 δεκαετίες, μπορείς να το γκουγκλάρεις. 

Το σφάλμα λογικής που κάνουμε όλοι είναι να λέμε πράγματα όπως ξέρω 25χρονους που δουλεύουν στην λιανική και κάνουν όλοι τόσα χρήματα, ή παρόμοιες καταστάσεις. Ο μέσος μισθός βγαίνει από όλους, από νέους εργαζόμενους έως και αυτούς με δεκαετίες εμπειρίας, για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και αν μιλάμε για 14 μισθούς το μεταφράζουμε σε 12 όπως σε όλο τον κόσμο.

Το άλλο σφάλμα λογικής είναι ότι σχεδόν όλοι έχουν στο μυαλό τους και μιλάνε για τον κατώτατο μισθό και όχι για τον μέσο, προβάλλοντας την χειρότερη δυνατή  περίπτωση (νομικά τουλάχιστον) ως την επικρατούσα. Ισχύει ότι οι εργοδότες προσπαθούν να πάρουν τα μέγιστα από τους υπαλλήλους και ότι η εργασιακή ηθική στην ελληνική κοινωνία δεν είναι αυτή που επιθυμούμε, αλλά μην τα εξισώνουμε όλα προς τα κάτω.

Οταν είσαι 31 δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου νέο εργαζόμενο και κάποιες δουλειές όπως αυτές στην λιανική ή την εστίαση, υποτίθεται είναι προσωρινή λύση. Δεν λέω ότι ο OP δεν περνάει άσχημα, λέω ότι υπάρχουν λύσεις και να μην τα παρατάει, ψάχνοντας απλά για την επόμενη χωρίς μέλλον κακοπληρωμένη δουλειά των 400 ευρώ.

Ως μέσο μισθό να φανταστώ εννοείς το μικτό? 

Το 2019 ήταν 1159

Λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας ήταν στα 950 περίπου 

Μικτά πάντα.. 

Επεξ/σία από Getapen
  • Like 1
Δημοσ.

Λαμβάνεται υπόψην το 30% της ανεργίας? Ουσιαστικά σημαίνει ότι δε μπορείς να μπεις στην αγορά έτσι εύκολα με 1000Ε απολαβές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζωαρα ανετη και πλουσια θα κανεις οταν γινεις εσυ επιχειρηματιας. Χρειαζεται βεβαια να βρεις καμποσους να δουλεψουν με 300 400 το μηνσ ωστε να εχεις λογικα  περιθωρια κερδους. ...

ε θα χρειαστει και ενα μικρο κεφαλαιο 500,000 εως 2μυρια που θα πρεπει να το επενδυσεις...καλο βεβαια ειναι να εχεις ΚΑΙ αλλα τοσα καβατζα Χ 3 , αν δεν σε παει η δουλεια λογω συνθηκων πχ κοβιντ....

Δεν θα κανεις τιποτα , μονο θα εισπρατεις αρκει να βρεις εναν δυνατο διευθυνΤη με 400 ευρω και αλλον ενα εντιμο διαχειριστη με αλλα 400...να δουλευουν 18 ωρες τη μερα για παρτη σου. Ας εχουν και μερικα διπλωματα και εμπειρια σε πολυεθνικες.., δεν κακο..ετσι απλα. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕλΕΙ ΤΡΟΠΟ.

Επεξ/σία από ELTASSOS1
  • Confused 1
Δημοσ.

Τώρα είδα το νήμα...

Το θέμα είναι τι ζωή θέλει να έχει κανείς;

Να κάθεσαι να μετράς τα 20λεπτα να δείς αν βγαίνεις;

Ή να μπορείς να πας τις διακοπές σου με την οικογένεια σου ,να μένεις σε σπίτι με χώρους και να έχεις τις ανέσεις σου;

Αν επιλέξεις το δεύτερο σενάριο ,θα πρέπει να ιδρώσεις για αρκετά χρόνια.

Η ζωή δεν χαρίζει σε κανέναν.Και οι επιλογές μας σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο ως κοινωνία έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.Σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ,θέλει Χ 2 προσπάθεια.

Εύχομαι δύναμη και τύχη και να παλέψεις για ένα καλύτερο αύριο γιατί το οφείλεις στον εαυτό σου ,σε κανέναν άλλον.

Δημοσ.

Επαγγελματίας trader.

coinbase pro ->solana ή avax -> profit

Πολύς κόσμος έχει παρατήσει τη δουλειά του και ζει από αυτό. Το μυστικό είναι να αγοράζεις πάντα στο support και να πουλάς στο 1ο ή 2ο resistance. 9 στα 10 trades θα είσαι κερδισμένος

Αυτή είναι μια επιλογή out of the box

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...