Προς το περιεχόμενο

Χαλαρή δουλειά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Getapen είπε

υπάλληλος σε περίπτερο 

-οδηγός ταξί 

-delivery (e food, box) 

-εξωτερικός πωλητής (ειδικα αν είσαι με μπλοκάκι) 

-Υπάλληλος σε κυλικείο 

- εργασίες από το σπίτι (εξυπηρέτηση πελατών, πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη) 

-digital marketing (εύκολη η εκπαίδευση.. Και μπορείς και μόνος σου) κατά βάση δουλεύουν από το σπίτι.. Αρκετοί άνθρωποι που δουλεύουν αυτό το αντικείμενο εξυπηρετούν πελάτες του εξωτερικού.. Και όλα αυτά remote.. 

- υπό προϋποθέσεις υποστήριξη ηλικιωμένων (φθάνει να μην έχουν έντονα κινητικά προβλήματα) 

- Φύλαξη κατοικίδιων που περιλαμβάνει και τη βόλτα τους 

- data entry (συνήθως part time εργασία από το σπίτι) 

- ιδιαίτερα μαθήματα (πλέον δεν χρειάζεται καν να πηγαίνεις στο χώρο του πελάτη.. Βλέπε πλατφόρμα go Stundent) 

Από τις ποιο κατατοπιστικές  απαντήσεις!

Το εκτιμώ...

Ευχαριστώ πολύ!!!

8 ώρες πριν, spectaculator είπε

Η μαμά και ο μπαμπάς είναι η καλύτερη λύση. Είναι τα μοναδικά κορόιδα που θα τάιζαν με 300-400€ από σύνταξη ένα ζωντόβολο που δεν θέλει να ιδρώσει καθόλου στη ζωή του.

Δυστυχώς οι δικοί μου δεν έχουν...

Όσοι έχουν όμως και βοηθόυν τα παιδιά τους καλά κάνουν!

Γνωρίζω άτομα που έχουν τέτοιες παροχές και κάνουν ζωάρα,όπου σε συνδυασμό με μια ψευτοδουλειά πιάνουν εισόδημα κοντά στο χιλιάρικο και όταν ζορίσει η δουλειά την κάνουν με ελαφρά,αφού ξέρουν ότι η τσέπη παραμένει γεμάτη.

Πως να το κάνουμε...Με άλλη ψυχολογιά θα βγει στην δουλειά ένας φτωχός,όταν ξέρει ότι εξαρτάτε από αυτήν,σε αντίθεση με κάποιον χαρτζιλικοματία/εισοδηματία που έχει το σκεπτικό να βρει δουλειά ώστε να συμπληρώσει το εισόδημα του και να κάνει γνωριμίες!

Καθόλου τυχαίο δεν θεωρώ το γεγονός ότι τέτοια άτομα από τον κύκλο μου δουλέυουν νύχτα στην εστίαση...

Δεν νοιάζονται για τα λεφτά...Αφού έχουν

Επεξ/σία από Alexandros747
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 5/11/2021 στις 12:47 ΜΜ, onelonelystar είπε

delivery.

εχω 5 φιλους deliverαδες, ολοι βγαζουν πανω απο 1300E τον μηνα μαζι με τα tips...

Στις 5/11/2021 στις 3:34 ΠΜ, Alexandros747 είπε

Το σκεπτικό μου είναι να πηγαίνω κάπου χωρίς πολλά πολλά να το κολοβαράω και να φεύγω

Πήγαινε σεκιουριτάς. Κυριολεκτικά πληρώνεσαι για να υπάρχεις, ένα 8ωρο που απλά θα λιώνεις Netflix ή ότι άλλο γουστάρεις και κατά διαστήματα άντε να κανεις και μια περιπολία που και να γίνει κάτι, μοναδική υποχρέωση σου ειναι να πάρεις την αστυνομία τηλέφωνο.

Βέβαια, άθλιες συνθήκες εργασίας. 9 στους 10 κακοί εργοδότες, καθυστερημένες πληρωμένες, υπερωρίες που μπορεί άνετα να φτάσουν και 16 ώρες. Αλλά, δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτήν την ζωή δυστυχώς.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Δεν έχεις άδικο, είναι άκομψο γιατί είναι ωμή απάντηση. Δυστυχώς αμφιβάλλω πως θα βοηθήσει, τουλάχιστον όχι άμεσα. Βέβαια μπορεί σε βάθος χρόνου όταν θα βρεθείς σε μια στιγμή που θα έχεις για τον οποιοδήποτε λόγο την κατάλληλη ψυχολογία κλπ να την θυμηθείς την απάντηση μου. 

Όπως και να'χει είναι εμφανές πως έχεις εντελώς λάθος εντύπωση για τη δουλειά του ψυχολόγου. Προφανώς πολλοί σκέφτονται... "Ε όχι να μου πει να πάω σε τρελογιατρό" ...μεγάλη προσβολή ναι;; (!)

Το αντίθετο ισχύει... Όλοι στην ουσία ζώα είμαστε και οι πιέσεις της σύγχρονης ζωής μας προκαλούν συχνά ψυχολογικά προβλήματα σε άλλους μεγαλύτερα σε άλλους μικρότερα. Δεν έχουμε φτιαχτεί για αυτή τη ζωή έχουμε φτιαχτεί για να τρέχουμε να κυνηγάμε να φάμε στα δάση με ακόντια σε μικρές ομάδες κλπ.  Εγώ θα έλεγα πως οι περιπτώσεις που δεν χρειάζονται ψυχολόγο (έστω λίγο) είναι εξαιρετικά σπάνιες ...και εγώ πάω. Υπάρχουν, απ'οτι ξέρω δωρεάν σε ορισμένους δήμους κλπ αν το κόλλημα είναι τα χρήματα.

Έτσι όπως τα γράφεις τα πράγματα στο πρώτο μήνυμα νομίζω πως η πιθανότητα να σε βοηθήσει είναι μεγάλη. Βέβαια ο/η ψυχολόγος είναι σαν τον training coach στο γυμναστήριο... αν πας και απλά τον κοιτάς χωρίς να κάνεις τις ασκήσεις δεν πρόκειται να σου προσφέρει κάτι.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να αναφέρω πως αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι ημών "νους υγιής εν σώματι υγιεί" ήταν τρομακτικά σοφό. Το κεφάλι σου δεν είναι ανεξάρτητο απ'το σώμα, αν είσαι π.χ. ένας λαπάς που δεν τον βλέπει ο ήλιος ποτέ και δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ με φίλους αυτό επηρεάζει τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Περπάτημα μισή ώρα την μέρα όποτε μπορείς (ιδανικά με ήλιο αλλά δεν θα κολλήσουμε εκεί) μπορεί μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (1-2 μήνες) να σου προκαλέσει φοβερή βελτίωση στην ψυχολογία. Αν σου ακούγεται βαρετό τότε κάνε αυτό που λένε στον συμπεριφορισμό temptation bundling... συνδύασε το με την ακρόαση podcasts ή audiobooks ή μουσικής. Πιάνει.

Απ'την άλλη πλευρά σίγουρα είναι στραβός και ο γιαλός (το σύστημα) στην προκειμένη περίπτωση. Μπορείς και θεόστραβα να αρμενίζεις και να είναι στραβός ο γιαλός! Έχει επέλθει η ολοκληρωτική νίκη μιας συγκεκριμένης πλευράς και η διάλυση της αντίθετης (σωματίων εργαζομένων, δημοκρατίας κλπ). Θα μπορούσε κανείς να διεκδικήσει αλλαγή και στις δύο περιπτώσεις στο μέτρο που μπορεί. Όμως η παραίτηση δεν είναι καλό πράγμα και δεν πρόκειται να σε οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή.

Σκέψου όμως την περίπτωση της σεζόν... αν το πρόβλημα σου είναι η ανύπαρκτη αμοιβή σε σχέση με τον μόχθο κάποια συμπαθητικά χρήματα θα τα βγάζεις σχεδόν σίγουρα.

Αν και θεωρώ ότι απομακρυνόμαστε από το αρχικό θέμα,θα απαντήσω,γιατί παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον αυτή η παρεκτροπή.

Κατ'αρχάς ξεκαθαρίζω ότι διαφωνώ απόλυτα...

Όλα αυτά που αναφέρεις,υπάγονται σε έναν κλάδο της ψυχολογίας που ονομάζεται ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.

Το 1998 στης ΗΠΑ,όταν λόγω του φιλελευθερισμού,οι ανισότητες και η φτώχεια ήταν καθημερινό φαινόμενο για μεγάλο μέρος του πληθυσμού,ακόμα και για ανθρώπους της μεσαίας τάξης(για την εργατική τάξη η φτώχεια ήταν δεδομένη)τότε ένας  ψυχολόγος του συστήματος,συγκεκριμένα ο πρόεδρος της αμερικανικής ψυχολογικής εταιρείας "Μάρτιν Σέλιγκμαν" παρουσίασε το μανιφέστο της θετικής ψυχολογίας

ο κλάδος αυτός λοιπόν που φέρει επίσης τα ονόματα ευτυχιοκρατία ή εκλογίκευση υποταγής προσπαθεί σαν ναρκωτικό να υπνωτίσει τις καταπιεσμένες μάζες,προσπαθώντας να τους πείσει ότι όλα έιναι καλά αρκεί να σκέφτεσαι θετικά.

Για όλα φταίει η αρνητική σκέψη σου λένε...

Αν π.χ σου πάρει το σπίτι η τράπεζα απλά δες το θετικά...Σκέψου ας πούμε ότι δεν θα ξαναδείς τον κακό γείτονα!!!

Οι υπηρέτες της θετικής ψυχολογίας,οι οποίοι συνήθως έιναι ψυχολόγοι και όχι ψυχίατροι,άτομα δηλαδή που στερούνται ιατρικής εκπαίδευσης,σιχαίνονται την αλήθεια όπως ο διάολος το λιβάνι...

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι όλως τυχαίως,πολλοί από αυτούς έιναι γόνοι εύπορων αστικών οικογενειών,που για να πνίξουν την τεμπελιά τους,πήγαν σε ένα κολλέγιο ώστε να διδαχθόυν τι ψέματα πρέπει να λένε στους φουκαράδες της πλέμπας,για να συνεχίσουν αυτοί και οι όμοιοι τους να ζουν παρασιτικά ως αστοί!

Θυμάμαι κάποτε είχε κυκλοφορήσει ένα σχετικό βιβλίο που βρήκε απήχηση σε πολλές ταλαίπωρες ψυχές...Το βιβλίο λέγεται "secret" και είναι στην κυριολεξία ένα πνευματικό όπιο,άκρως εθιστικό και επικίνδυνο,παραλύοντας κάθε εγκεφαλικό κύτταρο ενός ευκολόπιστου αναγνώστη.

Στην ζωή υπάρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά...

Ο ψυχικά υγιής,που δεν είναι μάζα,οφείλει να τα κόβει και να τα ράβει προς όφελος του!

Η ανηθικότητα που προσπαθεί να επιβάλλει ως ηθική το σύστημα,θέλοντας σκλάβους να το υπηρετούν,μη μπορώντας να διεκδικήσουν το συμφέρον τους,το οποίο πνίγεται αμέσως από την κοινή γνώμη,είναι καταπίεση και φίμωση...

Γιατί σε μια κοινωνία πρόστυχη,που το χρήμα ρέει στους τεμπέληδες κεφαλαιοκράτες,χρήμα που παράγεται από τον κόπο και τον μόχθο των εργατών,είναι λογικό και επόμενο από οικονομικής άποψης να θέλει κάποιος να βολευτεί,άσχετα με την πολιτική του δράση που μπορεί να είναι ενάντια στο σύστημα.

Όταν συνειδητοποιείς ότι η κοινωνία συγκροτείται από ένα μάτσο κουστουμάτους κλέφτες/καπιταλιστές που εισπράτουν εισοδήματα που προέρχονται από τον δικό μας κόπο,από την εργασίας μας,από την εργασία των γονιών μας,τότε πέρα από την πολιτικοποίηση και τις μάχες για μια καλύτερη/δικαιότερη κοινωνία,σε επαγγελματικό επίπεδο πρέπει να κοιτάμε πως θα την βγάλουμε καθαρή από την σκληρή εκμετάλλευση ενός βρώμικου συστήματος.

Κάποιοι έχουν βίσμα και μπαίνουν δημόσιο...

Άλλοι έχουν λεφτά από πίσω

Καλά κάνουν...

Πρέπει όμως και ο φτωχός εργαζόμενος να κοιτάει το βόλεμα του

Μας έφαγε η προπαγάνδα της παραγωγικότητας

Να σας υπενθυμίσω ότι η οικονομική κρίση πρώτα από όλα είναι κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρεσης και μετά όλα τα άλλα

Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει πάνω από 50% του παγκόσμιου πλούτου και μέσα στην περίοδο της πανδημίας το πάρτι της αισχροκέρδιας που έχει στηθεί είναι φαντασμαγορικό!

Για αυτούς θα σκοτωνόμαστε?

Υπάρχουν άφθονα εμπορεύματα/αγαθά,υπάρχουν άφθονα λεφτά,το πρόβλημα βρίσκεται στην μοιρασιά!

ΥΓ:Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου δεν θα πρότεινα να δουλέψει σεζόν για αυτονόειτους λόγους

3 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Να σε ρωτήσω...

Με τις πληρωμές τι παίζει?

Αργούν να σε πληρώσουν ή σε φεσόνουν και δεν τα πέρνεις ποτέ?

Σαν φάση καλή ακούγεται

Επεξ/σία από Alexandros747
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Alexandros747 είπε

Αν και θεωρώ ότι απομακρυνόμαστε από το αρχικό θέμα,θα απαντήσω,γιατί παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον αυτή η παρεκτροπή.

Κατ'αρχάς ξεκαθαρίζω ότι διαφωνώ απόλυτα...

Όλα αυτά που αναφέρεις,υπάγονται σε έναν κλάδο της ψυχολογίας που ονομάζεται ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.

Το 1998 στης ΗΠΑ,όταν λόγω του φιλελευθερισμού,οι ανισότητες και η φτώχεια ήταν καθημερινό φαινόμενο για μεγάλο μέρος του πληθυσμού,ακόμα και για ανθρώπους της μεσαίας τάξης(για την εργατική τάξη η φτώχεια ήταν δεδομένη)τότε ένας  ψυχολόγος του συστήματος,συγκεκριμένα ο πρόεδρος της αμερικανικής ψυχολογικής εταιρείας "Μάρτιν Σέλιγκμαν" παρουσίασε το μανιφέστο της θετικής ψυχολογίας

ο κλάδος αυτός λοιπόν που φέρει επίσης τα ονόματα ευτυχιοκρατία ή εκλογίκευση υποταγής προσπαθεί σαν ναρκωτικό να υπνωτίσει τις καταπιεσμένες μάζες,προσπαθώντας να τους πείσει ότι όλα έιναι καλά αρκεί να σκέφτεσαι θετικά.

Για όλα φταίει η αρνητική σκέψη σου λένε...

Αν π.χ σου πάρει το σπίτι η τράπεζα απλά δες το θετικά...Σκέψου ας πούμε ότι δεν θα ξαναδείς τον κακό γείτονα!!!

Οι υπηρέτες της θετικής ψυχολογίας,οι οποίοι συνήθως έιναι ψυχολόγοι και όχι ψυχίατροι,άτομα δηλαδή που στερούνται ιατρικής εκπαίδευσης,σιχαίνονται την αλήθεια όπως ο διάολος το λιβάνι...

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι όλως τυχαίως,πολλοί από αυτούς έιναι γόνοι εύπορων αστικών οικογενειών,που για να πνίξουν την τεμπελιά τους,πήγαν σε ένα κολλέγιο ώστε να διδαχθόυν τι ψέματα πρέπει να λένε στους φουκαράδες της πλέμπας,για να συνεχίσουν αυτοί και οι όμοιοι τους να ζουν παρασιτικά ως αστοί!

Θυμάμαι κάποτε είχε κυκλοφορήσει ένα σχετικό βιβλίο που βρήκε απήχηση σε πολλές ταλαίπωρες ψυχές...Το βιβλίο λέγεται "secret" και είναι στην κυριολεξία ένα πνευματικό όπιο,άκρως εθιστικό και επικίνδυνο,παραλύοντας κάθε εγκεφαλικό κύτταρο ενός ευκολόπιστου αναγνώστη.

Στην ζωή υπάρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά...

Ο ψυχικά υγιής,που δεν είναι μάζα,οφείλει να τα κόβει και να τα ράβει προς όφελος του!

Η ανηθικότητα που προσπαθεί να επιβάλλει ως ηθική το σύστημα,θέλοντας σκλάβους να το υπηρετούν,μη μπορώντας να διεκδικήσουν το συμφέρον τους,το οποίο πνίγεται αμέσως από την κοινή γνώμη,είναι καταπίεση και φίμωση...

Γιατί σε μια κοινωνία πρόστυχη,που το χρήμα ρέει στους τεμπέληδες κεφαλαιοκράτες,χρήμα που παράγεται από τον κόπο και τον μόχθο των εργατών,είναι λογικό και επόμενο από οικονομικής άποψης να θέλει κάποιος να βολευτεί,άσχετα με την πολιτική του δράση που μπορεί να είναι ενάντια στο σύστημα.

Όταν συνειδητοποιείς ότι η κοινωνία συγκροτείται από ένα μάτσο κουστουμάτους κλέφτες/καπιταλιστές που εισπράτουν εισοδήματα που προέρχονται από τον δικό μας κόπο,από την εργασίας μας,από την εργασία των γονιών μας,τότε πέρα από την πολιτικοποίηση και τις μάχες για μια καλύτερη/δικαιότερη κοινωνία,σε επαγγελματικό επίπεδο πρέπει να κοιτάμε πως θα την βγάλουμε καθαρή από την σκληρή εκμετάλλευση ενός βρώμικου συστήματος.

Κάποιοι έχουν βίσμα και μπαίνουν δημόσιο...

Άλλοι έχουν λεφτά από πίσω

Καλά κάνουν...

Πρέπει όμως και ο φτωχός εργαζόμενος να κοιτάει το βόλεμα του

Μας έφαγε η προπαγάνδα της παραγωγικότητας

Να σας υπενθυμίσω ότι η οικονομική κρίση πρώτα από όλα είναι κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρεσης και μετά όλα τα άλλα

Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει πάνω από 50% του παγκόσμιου πλούτου και μέσα στην περίοδο της πανδημίας το πάρτι της αισχροκέρδιας που έχει στηθεί είναι φαντασμαγορικό!

Για αυτούς θα σκοτωνόμαστε?

Υπάρχουν άφθονα εμπορεύματα/αγαθά,υπάρχουν άφθονα λεφτά,το πρόβλημα βρίσκεται στην μοιρασιά!

ΥΓ:Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου δεν θα πρότεινα να δουλέψει σεζόν για αυτονόειτους λόγους

Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Να σε ρωτήσω...

Αργούν να σε πληρώσουν ή σε φεσόνουν και δεν τα πέρνεις ποτέ?

Σαν φάση καλή ακούγεται

Η λογική σου είναι σωστή, όταν δεν υπάρχει καμία προοπτική και τα λεφτά δε μπορούν με κανένα τρόπο να αυξηθούν τότε η αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή είναι να κάνεις τη δουλειά σου όσο πιο ανώδυνη γίνεται. Είναι αστεία τα ποστς περί κατάθλιψης και ψυχολόγου. Ωστόσο να πω ότι έκανες ένα ποστ στο οποίο βρίζεις τον φιλελευθερισμό και τον χρησιμοποιείς ως δικαιολογία για να δράσεις έτσι, εγώ θα στο θέσω αλλιώς, μπορείς να κάνεις μία τέτοια επιλογή ακριβώς εξαιτίας του φιλελευθερισμού, ο καπιταλισμός είναι ένα σκληρό ανταγωνιστικό σύστημα που οι πόροι μοιράζονται με άνισο τρόπο αλλά σου δίνει τη δύναμη της επιλογής κάτι που άλλα συστήματα δε σου δίνουν, επίσης προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που άλλα συστήματα δεν θα δίνανε επειδή δεν θα υπήρχε κίνητρο.

Διαφθορά και συσσώρευση πόρων μεταξύ λίγων σε όλα τα συστήματα υπάρχει αλλά σε κάποια από αυτά δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις, είσαι απλά σκλάβος και θεατής. Στον καπιταλισμό έστω ξέρεις ότι αν ο ένας δε μου κάνει μπορώ να πάω με κάποιον άλλον ή απλά να κάνω κάτι μόνος και να ορίσω καλύτερα τη τιμή για την υπηρεσία μου. Σαφώς αυτό έχει και τα αρνητικά του αλλά δεν είναι όλα μαύρα, το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε ένα καλούπι και δεν αξιοποιούν όλες τις επιλογές τους και πιστεύουν ότι τους λένε. Τέλος να πω διαφωνω κάθετα ότι όλοι οι εργολάβοι/επιχειρματίες παρασιτούν έναντι των εργαζομένων, υπάρχουν πολλά είδη επιχειρήσεων και ο τρόπος της μοιρασιάς δεν είναι παντού ο ίδιος επίσης  οι περισσότεροι επιχειρματίες εργάζονται πολλές ώρες και αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες και ρίσκα.

Έχω ευτυχώς τη τιμή να κάνω μία εργασία στην οποία δουλεύω όσο εγώ θέλω με ότι ωράριο θέλω και πληρώνομαι αναλόγως, στην Ελλάδα ή και γενικά δεν θα τολμούσα να εργαστώ για κάποιον άλλον, καθώς έχω αλλεργία σε ωράρια και σε εντολές και μπορεί να κάνω κάτι κακό αν με πιέσουν αρκετά, επίσης και εμένα δεν μου αρέσει να πληρώνομαι σαν να είμαι σκλάβος. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που λατρεύω το καπιταλισμό. Τις απειροελάχιστες φορές που δούλεψα για κάποιον άλλον έβγαλα αφρούς. Από την εμπειρία μου οι πιο χαλαρές δουλειές είναι αυτές με μεγάλο downtime δηλαδή κάθεσαι μέχρι να προκύψει κάτι. Εγώ που πουλάω τα δικά μου προιόντα στο διαδύκτιο κάθε τόσο πρέπει να απαντήσω σε κανά πελάτη και τέλος. Σαφώς αυτές οι δουλειές μπορεί να έχουν κάποιο άλλο αρνητικό στοιχείο, στη δική μου περίπτωση πρέπει να πληρώσω για τα προιόντα και να κάνω τις διαφημίσεις και ρισκάρω ουσιαστικά. Άρα αντικαθιστάς ένα κακό με ένα άλλο κακό, ουσιαστικά επιλέγεις το κακό που αντέχεις περισσότερο. Άλλες χαλαρές εργασίες είναι αυτές που κάνεις κάτι δημιουργικό και περνάει ο χρόνος χωρίς να το καταλάβεις αλλά και που εμπεριέχουν κάποια τεχνική γνώση που σε κάνει να ξεχωρίζεις όπως ας πούμε ψυκτικός/υδραυλικός/τεχνικός κτλ. Το καλό με αυτές τις δουλειές είναι ότι μπορείς πιο εύκολα να κάνεις κάτι μόνος άρα ο μισθός είναι καλύτερος και εργάζεσαι όπως σε βολεύει. Ίσως και δουλειές remote support να είναι χαλαρές αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί από ότι ξέρω δε σε παίρνουν αν δεν έχουν πραγματικά πολύ δουλειά που δε τη βγάζουν μόνοι τους. Δε πιστεύω ότι οι δουλειές οδηγών είναι χαλαρές, είναι κουραστικό να είσαι όλη μέρα στο δρόμο. 

Επεξ/σία από aizensama24

5 ώρες πριν, Alexandros747 είπε

Ότι ξέρω από φίλο στο επάγγελμα άρα με επιφύλαξη τα όσα λέω.

Τα λεφτά θα στα βάλουν όποτε γουστάρουν αυτοί και όχι μόνο, αλλά στον φίλο του τα βάζανε μια περίοδο σε δόσεις. Πχ 10 μέρες 300€, 10 μέρες μετά 200€, 10 μέρες μετά άλλα 300€ κτλ. Και είχε καταλήξει να περιμένει κάτι 200αρια τα οποία με το που μπαίνανε φεύγανε καπάκια σε υποχρεώσεις και με την εταιρία να του χρωστάει κάτι χιλιάδες ευρώ δεδουλευμένα.

Για περαιτέρω πληροφορίες, ψάξε στο φόρουμ γιατί νομίζω υπάρχει και Topic ήδη που το έχουν αναλύσει αρκετά το επάγγελμα.

• Like 1

3 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Ωστόσο να πω ότι έκανες ένα ποστ στο οποίο βρίζεις τον φιλελευθερισμό

Διαφθορά και συσσώρευση πόρων μεταξύ λίγων σε όλα τα συστήματα υπάρχει αλλά σε κάποια από αυτά δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις, είσαι απλά σκλάβος και θεατής. Στον καπιταλισμό έστω ξέρεις ότι αν ο ένας δε μου κάνει μπορώ να πάω με κάποιον άλλον ή απλά να κάνω κάτι μόνος και να ορίσω καλύτερα τη τιμή για την υπηρεσία μου.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που λατρεύω το καπιταλισμό

Έπρεπε αναπόφευκτα να κάνω αναφορά στον φιλελευθερισμό,καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την θετική ψυχολογία,η οποία  έχει ως στόχο να απαλύνει στη συνήδειση της μάζας τις αρνητικές συνέπειες του καπιταλισμού στις ΗΠΑ και το λέω αυτό γιατί ο κλάδος αυτός μέσα σε αυτό το σύστημα άνθισε και όχι σε κάποιο άλλο...Αυτό ήταν η απάντηση μου,σε συμφορουμίτη που άγγιξε τέτοια θέματα ψυχολογίας και εργασίας.

Ωστόσο ναι,στην συνέχεια κατηγόρησα τον φιλελευθερισμό και το οικονομικό σύστημα που τον συνοδέυει,τον καπιταλισμο.

Σε αυτό το σύστημα ζούμε και ως εκ τούτου μπορούμε να το κρίνουμε,τόσο από την καθημερινότητα μας,όσο και από μελέτη για όσους αγαπούν την γνώση!

Άλλο σύστημα δεν γνώρισα για να το κρίνω,αλλά η ιστορία γράφετε από τους νικητές,ναι,αφήνω ξεκάθαρα υπονοούμενο,να αναθεωρήσουμε λίγο την αστική προπαγάνδα, για τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού,γιατί κέρδισε ο καπιταλισμός και οι αστικές πένες είναι αυτές που αφήνουν πλέον το στίγμα τους...Απλά δίνω τροφή για σκέψη.Δεν ήμουν εκεί και δεν μπορώ να κρίνω κάτι που δεν βίωσα.

Τον καπιταλισμό όμως τον νιώθουμε καθημερινά στο πετσί μας...

Φτώχεια,πόλεμοι,ανισότητες,καταστροφή του περιβάλλοντος που οδηγεί σε κλιματική αλλαγή,η οποία σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες συνέδραμε στην εμφάνηση της πανδημίας covid19.

Μας βρήκε η πανδημία χωρίς νοσοκομεία γιατί το καπιταλιστικό σύστημα τα θεωρεί σπατάλη δημόσιου χρήματος όταν επί σειρά ετών μπουκώνει με ζεστό χρήμα επιχειρηματικούς ομίλους και συνεχίζει ακάθεκτο να υποβαθμίζει το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας μοιράζοντας λεφτόδεντρα πάλι σε επιχειρηματίες!

Όσο για τα εμβόλια,πρόκειται ξεκάθαρα για χρηματιστηριακό παιχνίδι άσχετα με την αποτελεσματικότητα τους,που από ότι φαίνεται δεν είναι επαρκής ώστε να ανασχεθεί η πανδημία...Δηλαδή αχρηστία και παρασιτισμός!

Όσον αφορά τα εργασιακά η κατάσταση σε αυτό το σύστημα έιναι τραγική...

Όσοι έχουν δουλειά και ανήκουν στους《τυχερούς》στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζούνε σαν δούλοι,γιατί πέρα από την δουλειά μέχρι τελικής πτώσης,ο μισθός είναι τόσο χαμηλός που δεν μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα,ζούν απλά σαν ρομπότ για να δουλέουν και να παράγουν κέρδος/πλούτο στους κηφήνες που έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και ποτέ δεν γεύονται τους καρπούς της εργασίας τους.

4 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Τέλος να πω διαφωνω κάθετα ότι όλοι οι εργολάβοι/επιχειρματίες παρασιτούν έναντι των εργαζομένων, υπάρχουν πολλά είδη επιχειρήσεων και ο τρόπος της μοιρασιάς δεν είναι παντού ο ίδιος επίσης  οι περισσότεροι επιχειρματίες εργάζονται πολλές ώρες και αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες και ρίσκα.

Μπορεί φαινομενικά να έχεις την δυνατότητα να φύγεις από τον έναν εργοδότη και να πας στον άλλον,όμως η στέρεα βάση της παραγωγής παραμένει η ίδια που δεν είναι άλλη από την εκμετάλευση της εργασίας.Αυτό ισχύει,άσχετα με το αν ο εργοδότης έιναι καλός άνθρωπος η όχι,καθώς πρέπει να σε εκμεταλλευτεί  ώστε να βγάλει ζεστό χρήμα.Εδώ θα ήθελα να συπληρώσω πως με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες,οι εργοδότες μεγάλων επιχειρήσεων σε πολλές περιπτώσεις φέρονται καλύτερα και τυπικότερα στους εργαζόμενους σε σχέση με έναν μικρό επιχειρηματία που προσπαθεί να μεταφέρει την πίεση που δέχεται από το σύστημα στον φτωχό εργαζόμενο,σε όλες τις περιπτώσεις όμως,είτε πρόκειται για μικρούς ή μεγάλους επιχειρηματίες,υπάρχει εκμετάλλευση,άσχετα από το ήθος τους.

Τώρα όσον αφορά εσένα προσωπικά,μπράβο που ξέφυγες και έκανες κάτι δικό σου,όποιος μπορεί να τακτοποιηθεί καλά κάνει!

Αυτό όμως περί ευκαιριών στον καπιταλισμό δεν μου κάθεται καλά,γιατί αν δεν έχεις χρήματα/κεφάλαιο δεν κάνεις τίποτα...

Για να ρισκάρεις χρήματα ώστε να κάνεις κάτι πρέπει πρώτα από όλα να τα έχεις

Πρώτα πάει το χρήμα και μετά οι ικανότητες και το ρίσκο

Δεν είναι για παράδειγμα δίκαιο κάποιος  μορφωμένος που έχει σπουδάσει να καταλήγει σερβιτόρος στην καφετέρια ενός αμόρφωτου μπουρτζόβλαχου που είχε την τύχη να κληρονομήσει χρήματα ώστε να γίνει αφεντικό.Αυτά μόνο στον καπιταλισμό γίνονται

Πέρα από τις διαφωνίες,εκτιμώ το γεγονός ότι με καταλαβαίνεις στο κυρίως θέμα που είναι οι συνθήκες εργασίας και πως να βρώ κάτι ποιο ευχάριστο και ανώδυνο

• Like 5
  • Thanks 1

25 λεπτά πριν, Alexandros747 είπε

Δεν είναι για παράδειγμα δίκαιο κάποιος  μορφωμένος που έχει σπουδάσει να καταλήγει σερβιτόρος στην καφετέρια ενός αμόρφωτου μπουρτζόβλαχου που είχε την τύχη να κληρονομήσει χρήματα ώστε να γίνει αφεντικό.Αυτά μόνο στον καπιταλισμό γίνονται.

Μπρο μου σβήσε όλα τα υπόλοιπα σχόλια και κράτα μόνο αυτό που θα καταλάβεις από τα παρακάτω.

Τι έχεις σπουδάσει και πόσο έχεις ασχοληθεί ( ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ) με αυτό πέρα από τις σπουδές σου;

Αν δεν έχεις απάντηση στο παραπάνω στα 31 σου φρόντισε να τη βρεις άμεσα, διαφορετικά να είσαι σίγουρος θα είσαι άλλα 35 χρόνια εργάτης και θα σε ξεζουμίζουν για ψίχουλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα με συγχωρέσετε δεν έκατσα να διαβάσω όλα τα σεντόνια απο πάνω γιατι είδα οτι κατα βάση κράζουν...Εγώ θα απαντήσω με μια ερώτηση και θα πώ τι είναι αυτό που σου αρέσει ? Και πριν βιαστείς να απαντήσεις "δεν ξέρω και γιαυτό ρωτάω εδώ", εξηγούμαι οτι εννοώ πως η δουλειά για εμένα δεν θα έπρεπε να είναι δουλεία. Και πιστεύω (ταπεινή γνώμη μου) οτι όλες αυτές οι δουλειές που έκανες και σου φαινόταν σκλαβιά ήταν επειδή δεν σου άρεσαν πιο πολύ απο το οτι αποτελούσαν εκμετάλλευση απτην μεριά των αφεντικών σου. 

Όπως και να το κάνουμε, αν δεν έχεις κάποια εξειδίκευση που σε κάνει ιδιαίτερο και αναγκαίο, ανήκεις στην μερίδα του κόσμου που είναι εύκολα αντικαταστάσιμοι με ότι αυτό συνεπάγεται. Αλλα το πιο σημαντικό για εμένα είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Και πωλητής σε κατάστημα ρούχων να είσαι, αν για κάποιο λόγο αυτή η δουλειά σου αρέσει, πιστεύω οτι και τα μαζέματα θα κάνεις μόνος και με χαμόγελο θα συναντάς τον κόσμο και οταν πέφτει η δουλειά μπορεί να ρίχνεις και κανα σφουγγάρισμα. Το θέμα εδώ είναι να βρείς το δικό σου "calling" το οποίο θα σε κουράζει μεν αλλα θα σε ανταμοίβει κιόλας (χωρίς να αναφέρομαι κυρίως στο οικονομικό). Όσο καλές και να είναι οι συνθήκες αν δεν είναι κάτι που σου αρέσει θα φθείρεσαι και θα επικεντρώνεσαι στα αρνητικά. Οπότε πάρε λίγο χρόνο, κάνε μια κουβέντα με τον εαυτό σου και βρές κάτι που θα (πίστευες τουλάχιστον θεωρητικά) σου ταιριάζει.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν οτι πρέπει να μπείς σε κάποιο πανεπιστήμιο να κάνεις 3 μεταπτυχιακά και 2 διδακτορικά πριν δουλέψεις...υπάρχουν σεμινάρια/online courses ακόμα και ΙΕΚ σχεδόν για τα πάντα και αν για κάποιο λόγο θεωρείς οτι δεν θες, μπορείς πάντα (δεδομένου οτι η δουλεία δεν είναι κάτι highly technical που χρειάζεται πρώτερη γνώση) να ξεκινήσεις σε επίπεδο πρακτικής με μικρό εώς καθόλου μισθό για μια περίοδο για να κάνεις εισαγωγή στον κλάδο.

Τελείως ειλικρινά και χωρίς να εστιάζω στο "κωλοβαράω" όπως οι υπόλοιποι, θα σου πώ οτι θεωρώ πως όσο κρατάς την λογική του "θέλω κάτι εύκολο και ας μην πληρώνει" στο μυαλό σου, δεν το αφήνεις να σου πεί τι πραγματικά θέλει.

Επεξ/σία από Theo1903
  • Like 5
  • Confused 1

13 λεπτά πριν, Theo1903 είπε

Θα με συγχωρέσετε δεν έκατσα να διαβάσω όλα τα σεντόνια απο πάνω γιατι είδα οτι κατα βάση κράζουν...Εγώ θα απαντήσω με μια ερώτηση και θα πώ τι είναι αυτό που σου αρέσει ? Και πριν βιαστείς να απαντήσεις "δεν ξέρω και γιαυτό ρωτάω εδώ", εξηγούμαι οτι εννοώ πως η δουλειά για εμένα δεν θα έπρεπε να είναι δουλεία. Και πιστεύω (ταπεινή γνώμη μου) οτι όλες αυτές οι δουλειές που έκανες και σου φαινόταν σκλαβιά ήταν επειδή δεν σου άρεσαν πιο πολύ απο το οτι αποτελούσαν εκμετάλλευση απτην μεριά των αφεντικών σου. 

Όπως και να το κάνουμε, αν δεν έχεις κάποια εξειδίκευση που σε κάνει ιδιαίτερο και αναγκαίο, ανήκεις στην μερίδα του κόσμου που είναι εύκολα αντικαταστάσιμοι με ότι αυτό συνεπάγεται. Αλλα το πιο σημαντικό για εμένα είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Και πωλητής σε κατάστημα ρούχων να είσαι, αν για κάποιο λόγο αυτή η δουλειά σου αρέσει, πιστεύω οτι και τα μαζέματα θα κάνεις μόνος και με χαμόγελο θα συναντάς τον κόσμο και οταν πέφτει η δουλειά μπορεί να ρίχνεις και κανα σφουγγάρισμα. Το θέμα εδώ είναι να βρείς το δικό σου "calling" το οποίο θα σε κουράζει μεν αλλα θα σε ανταμοίβει κιόλας (χωρίς να αναφέρομαι κυρίως στο οικονομικό). Όσο καλές και να είναι οι συνθήκες αν δεν είναι κάτι που σου αρέσει θα φθείρεσαι και θα επικεντρώνεσαι στα αρνητικά. Οπότε πάρε λίγο χρόνο, κάνε μια κουβέντα με τον εαυτό σου και βρές κάτι που θα (πίστευες τουλάχιστον θεωρητικά) σου ταιριάζει.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν οτι πρέπει να μπείς σε κάποιο πανεπιστήμιο να κάνεις 3 μεταπτυχιακά και 2 διδακτορικά πριν δουλέψεις...υπάρχουν σεμινάρια/online courses ακόμα και ΙΕΚ σχεδόν για τα πάντα και αν για κάποιο λόγο θεωρείς οτι δεν θες, μπορείς πάντα (δεδομένου οτι η δουλεία δεν είναι κάτι highly technical που χρειάζεται πρώτερη γνώση) να ξεκινήσεις σε επίπεδο πρακτικής με μικρό εώς καθόλου μισθό για μια περίοδο για να κάνεις εισαγωγή στον κλάδο.

Τελείως ειλικρινά και χωρίς να εστιάζω στο "κωλοβαράω" όπως οι υπόλοιποι, θα σου πώ οτι θεωρώ πως όσο κρατάς την λογική του "θέλω κάτι εύκολο και ας μην πληρώνει" στο μυαλό σου, δεν το αφήνεις να σου πεί τι πραγματικά θέλει.

Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη και συμφωνώ σε πολλά!

Thx..

• Like 2

36 λεπτά πριν, Alexandros747 είπε

Thx..

Φιλε μου καταλαβαινω ακριβως πως νιωθεις. Ειδικα στην εποχη που ζουμε φανταζει και ανουσιο να δουλευεις γενικοτερα για ενα αβεβαιο μελλον. Θελεις απλα μια ηρεμη ζωη. Εχεις ξυπνησει  και νιωθεις οντως της αλυσιδες του ματριξ να σε πνιγουν. 

• Like 1

42 λεπτά πριν, Alexandros747 είπε

Thx..

Ακριβώς τα ίδια ετοιμαζόμουν να σου γράψω. Αν η δουλειά που κάνεις δεν σου αρέσει και δεν σου δίνει κίνητρο να γίνεσαι όλο και καλύτερος αποκτώντας εμπειρία και skills θα είσαι πάντα στην ίδια κατάσταση παραίτησης και θα διαιωνίζεται το πρόβλημά σου. Κι όμως, υπάρχουν δουλειές που πληρώνουν καλά και με καλές συνθήκες αλλά θα πρέπει να γίνεις κι εσύ πραγματικά καλός σε κάποιο αντικείμενο για να τις βρεις.

Αλήθεια, τι είχες σπουδάσει και γιατί δεν ασχολήθηκες; Να ξέρεις ότι ποτέ δεν είναι αργά. Αργά θα είναι αν αφήσεις άλλα 10 χρόνια να περάσουν σε τέτοιες δουλειές.

• Like 3

10 λεπτά πριν, SpectralQ είπε

Αλήθεια, τι είχες σπουδάσει και γιατί δεν ασχολήθηκες; Να ξέρεις ότι ποτέ δεν είναι αργά. Αργά θα είναι αν αφήσεις άλλα 10 χρόνια να περάσουν σε τέτοιες δουλειές.

Για λόγους διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων δεν θέλω να πω,γιατί ήδη έχω εκθέσει πληροφορίες και κάποιος που με ξέρει αν γράψω τι έχω σπουδάσει θα καταλάβαινε άνετα ποιος είμαι...

Ηλικία,όνομα,εργασία,απόψεις,ε αν κολλήσω και τις σπουδές(που είναι ιδιαίτερο και σπάνιο επάγγελμα) σίγουρα αν το δει κανένας γνωστός μπορεί να με καταλάβει και δεν θέλω...

Θα μου πεις και τι έγινε,σιγά το πράγμα,όμως είναι φόρουμ και καλό θα ήταν να μένουμε ανώνυμοι(Αλλιώς θα έκανα αυτές τις συζητήσεις στο fb)

Ωστόσο ο κύριος λόγος που δεν το αναφέρω είναι γιατί παράτησα αυτό το επάγγελμα λόγο επειδή δεν μου άρεσε και θέλω να αποφύγω ερωτήσεις του τύπου"και γιατί το παράτησες κτλ..."

Αυτό το επάγγελμα/πτυχίο είναι σαν να μην το πήρα ποτέ...

Κορνίζα μόνο και αναμνήσεις

• Like 1

Επειδή φαίνεται καλό το επίπεδο ανάγνωσης κ μόρφωσης σου θα γράψω ορισμένα σχόλια φίλε μου, με καθαρά διάθεση να βοηθήσω. 

Η εξειδίκευση πληρώνει γενικά και οδηγεί και σε καλύτερες δυνατές επιλογές, μισθό κλπ. Πχ ως μηχανικός, χημικός, δικηγόρος, γιατρός, γεωπόνος κλπ έχεις επιπογες α, β, γ, δ, ε κλπ, οπότε επιλέγεις τι σου κάθεται πιο ευχάριστα στη ζωή. 

Βέβαια όλοι κάνουμε κ λάθος επιλογές, εμού συμπεριλαμβανομένου και πολλές φορές τις.. λουζομαστε για χρόνια. Δεν τελειώνει η ζωή όμως με ένα λάθος πτυχίο ή με ενα άχρηστο πτυχίο. 

Βλέπω κάποια λογικά προφανή λάθη στη γενική συλλογιστική σου πχ στο συσχετισμό καπιταλισμού και στο ότι η πανδημία Covid19 ανέκυψε λόγω περιβαλλοντικων θεμάτων και τα εμβόλια είναι κατασκεύασμα χρηματιστηριου κ άλλα τέτοια αστεία, που δείχνουν μεγάλη επιρροή από λάθος πηγές πληροφορίας, άρα έλλειψη καθαρής κρίσης σχετικά με την πηγή της αληθινής γνώσης κ οχι μέσω καναλιών, social media κλπ. 

Αυτό ειναι βασικό κομμάτι στο πως τοποθετούμε τον εαυτό μας απέναντι στον κόσμο κ ενώ σε πάμπολλα έχεις δίκιο (πχ κανένας δεν γεννήθηκε για να είναι σκλάβος κ οι μικροί εργοδότες όντως σε στίβουν χωρίς οίκτο κλπ), κάπου χάνεις λίγο στην... τελική πάσα που λέμε και στο μπάσκετ. 🏀

Ξέρεις κ είναι εμφανές σε όλους που κρίνουμε εδώ ότι θα βρεις τη λύση με το πολύ καλό μυαλό που διαθέτεις μόνος σου, μιας και σου λείπει το... τελικό κομμάτι στο puzzle, οπότε είναι απλά θέμα χρόνου κ εύχομαι ειλικρινά να τη βρεις. 

σε πρόταση ίσως θα σε βόλευε εργασία σε μεγάλο εργοδότη με συνθήκες ελεγχόμενης από κανόνες εργασίας, πχ εφόσον έχεις και username 747, ο χώρος του αεροδρομίου όπου λογω ασφαλείας πτήσεων οι κανόνες εργασίας τηρούνται αρκετά αυστηρά είναι ενας χώρος επιλογής. Όχι αναγκαστικά σε επαφή με κοινό, ίσως πίστα οδηγός σε όχημα, ramp κλπ με τα κατάλληλα γρήγορα διπλώματα που θα πάρεις με εκπαίδευση 6 μηνών θα σου δώσουν εργασία, καλύτερη λίγο μισθοδοσία και ευκαιρία να απολαύσεις τη ζωή εκτός δουλειάς χωρίς παράνοια εργοδότη. Είπα ενα παράδειγμα κ δεν ξέρω αν ενδιαφέρεσαι. 

περιπτεράς, ταξιτζής, security κινδυνεύει η ζωή σου πλέον πολύ και ειδικά security μπορεί να στέκεσαι και ανελέητα σε πολυκατάστημα όλη τη βάρδια σου χωρίς μετακίνηση με ο,τι αυτό συνεπάγεται για μεση/πόδια. 

Στα γράφω όλα φιλικά και χωρίς διάθεση κακή, ελπίζω να βοήθησα. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...