Προς το περιεχόμενο

Χαλαρή δουλειά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Security χαλαρα απο εμενα. Ειδικα αν εισαι νυχτα ειναι ακριβως αυτο που θελεις. Εχω φιλο που κανει αυτη τη δουλεια στην επαρχια, περα απο λιγες περιπολιες που κανει ολο στα τηλεφωνα ειναι και καθεται χαλαρα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 ώρες πριν, Getapen είπε

Δεν συγχωρώ τον εαυτό μου που δεν το ανέφερα πιο πάνω.. Σομελιε.. Ειδικός στα κρασιά.. Μηδαμινή σωματική καταπόνηση.. Θα αράζεις και θα ενημερώνεις τους πελάτες του εστιατορίου για τις επιλογές του μαγαζιού και θα καταλήγεις σε προτάσεις.. Πάντα με το ανάλογο στυλ της αυθεντίας.. Βλέμμα μπλαζέ με μικρές νότες ειρωνείας και έπαρσης.. 

Στην πορεία όταν γίνεις γνωστός θα αρθρογράφεις στον ειδικό τύπο απλά πίνοντας και μετά κρίνοντας κρασιά που σου εχουν στείλει οινοποιείοι...με το αζημίωτο φυσικά.. Ζωαρα 

Η συγκεκριμένη επαγγελματική απασχόληση συνοδεύεται και από κατανάλωση εδεσμάτων (π.χ κρεατικών, θαλασσινών, φρούτων εξωτικών και μή, επιδορπίων) μαζί με την κατανάλωση των οίνων ή όχι?

8 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Η συγκεκριμένη επαγγελματική απασχόληση συνοδεύεται και από κατανάλωση εδεσμάτων (π.χ κρεατικών, θαλασσινών, φρούτων εξωτικών και μή, επιδορπίων) μαζί με την κατανάλωση των οίνων ή όχι?

Σε βλέπω να ψήνεσαι.. 😁.. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.. Δεν μπορεί.. Θα παίζει και κανένα μπινελίκι.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλα γράφεις στο αρχικό ποστ άλλα στο επόμενο.

Στο πρώτο μοιάζεις να έχεις κατάθλιψη, πραγματικά εγώ σε ψυχολόγο θα σου έλεγα να πας, θα σου πρότεινα μερικά απ'τα σοβαρότερα σελφ-χελπ βιβλία, γυμναστική, διατροφή, να σε βλέπει περισσότερο ο ήλιος, να βγαίνεις με φίλους κλπ.

Στο δεύτερο απλά λες πως δεν θέλεις μια δουλειά που να είναι ώρες σερί χωρίς ανάσα αφού δεν βγάζεις φράγκο.

Πολύ διαφορετικά μεταξύ τους αυτά τα δύο. Κάνε EDIT το αρχικό μήνυμα γιατί παίρνεις απαντήσεις που δεν είναι αυτό που ζητάς.

/

Μοιάζεις να θεωρείς δεδομένο πως σχετικά καλά λεφτά δεν υπάρχουν πουθενά.... Οπότε εγώ τι θα έλεγα;; Μπορείς εναλλακτικά να ψαχτείς να πηγαίνεις σεζόν σε νησί. Θα σε γαμάνε άσχημα (ρεπό μηδέν, 8-10 ώρες τη μέρα, 2-4 άτομα στο υπνοδωμάτιο κλπ) αλλά εκτός απροόπτου θα φεύγεις στο τέλος με 4-9 χιλιάρικα  (εξαρτάτε από το μέρος που θα πας, τον μισθό, τα τιπς, τα κομισιον, πόσα θα χαλάς κλπ κλπ) και μετά μπορείς να κολοβαράς για μερικούς μήνες σερί. Άσε που με τα λεφτά που παίρνεις σχεδόν σίγουρα ακόμα μένεις με τους γονείς σου, οπότε ευκαιρία να κοπεί ή έστω να ελαττωθεί αυτό το φαινόμενο. Αν σου αρέσει επαρκώς το μέρος μπορεί αν κρίνουν πως είσαι αναγκαίος να σε βάζουν σε σπίτι που πληρώνουν αυτοί ΚΑΙ το χειμώνα (συνήθως τα νοικιάζουν για όλο το έτος) ...ή στο ξενοδοχείο το οποίο θα είναι κενό. Ιανουάριο - Φεβρουάριο αρχίζουν και ψάχνουν συνήθως αυτές οι επιχειρήσεις αλλά και Μάρτιο - Μάϊο βρίσκεις.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 2
  • Thanks 1

Οτιδιποτε δεν έχει άμεση σχέση με λιανική (δλδ να είσαι face to face Με κόσμο) αυτό είναι το ποιο κουραστικό ψιχολογικα και σε καταντάει κουρέλι (συγκρίνεται άμεσα στο να κουβαλάς τούβλα όλη την μέρα και πάλι Light θα είναι

• Like 2

5 ώρες πριν, wotw είπε

Αν και δεν μας είπες τι έχεις σπουδάσει ψάξου για IT Support. Παντού χρειάζονται 1-2 άτομα και όταν δεν έχει δουλειά θα χαζεύεις στο ίντερνετ ή θα βγαίνεις για τσιγάρο. Αρκεί να ξέρεις να κάνεις ένα format, να αλλάξεις ένα σκληρό δίσκο και να βρίσκεις τη λύση στο πρόβλημα σου στο Google.

Πάντως μια συμβουλή. Κουράσου τώρα που είσαι στα 30. Μετά θα είναι δύσκολα... 

Και σε it δεν ειναι τοσο ευκολο να βρεις..εγω με εμπειρια 10+ χρονια και πιστοποιησεις και δεν..

Θα σου πρότεινα χειρονακτικές εργασίες, είναι μεν σωματικά δύσκολες, αλλά ελάχιστα ως καθόλου ψυχοφθόρες. Δούλευα παλιά ως εργάτης σε μεταφορική εταιρεία, υπήρχαν ώρες έντονης εργασίας, αλλά και πολλές στιγμές που ήμασταν χαλαροί, πίναμε τα καφεδάκια μας κάναμε το καλαμπούρι μας. Βέβαια ακόμη και στα καταστήματα δεν είναι πάντα οι καταστάσεις όπως σε αυτό που δούλευες εσύ. Μην είσαι πολύ επιλεκτικός σε ποια δουλειά θα πας, δοκίμασε και αν δεις μετά από 2 βδομάδες ότι στεναχωριέσαι κάθε φορά που είναι να πας να δουλέψεις, τότε σήκω φύγε και ψάξε για άλλη.

• Like 3

20 ώρες πριν, Alexandros747 είπε

Χαίρεται!

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι πολύ άσχημα,τόσο όσον αφορά την προσφορά/ζήτηση,μα κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας.

Ο προβληματισμός μου λοιπόν έχει ως εξης:

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι σε ότι δουλειά και αν βρεθώ τα λεφτά θα είναι λίγα και οι ώρες πολλές,τότε σε ποια δουλειά θα μπορούσα να πάω και να είμαι ποιο χαλαρός?

Είμαι 31 άνεργος με πτυχίο σε έναν κλάδο που δεν ασχολήθηκα ποτέ.

Εδώ και χρόνια έχω εργαστεί σε δουλειές του ποδαριού,κυρίως με την ειδικότητα του εμπορουπάλληλου/πωλητή,όπου έχω απογοητευτεί αφενός λόγω χαμηλού μισθού αφετέρου λόγω εκμετάλευσης που περιλαμβάνει εργασίες εκτός καθηκόντων θέσης(Καθαριότητες,αποθήκη,ξεφόρτωμα εμπορευμάτων)και γενικότερα να σε ξεζουμίζουν στην δουλειά χωρίς λόγο,όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που το κατάστημα είναι χωρίς πελάτες και τακτοποιημένο να σου ζητάνε να βρίσκεις/κάνεις δουλειές μόνο και μόνο γιατί από φετίχ θέλει το αφεντικό να βλέπει στις κάμερες ότι δουλεύεις.Για να μην μιλήσω για την ορθοστασία...Είναι δυνατόν το μαγαζί να είναι άδειο και να κάθεσαι μόνιμα 8-10 ώρες όρθιος?Μετά λέμε για το squid game

Που θα μπορούσα αυτά τα 300 με 400 ευρώ που δίνουν για μισθό να τα πάρω ποιο ξεκούραστα?

Το σκεπτικό μου είναι να πηγαίνω κάπου χωρίς πολλά πολλά να το κολοβαράω και να φεύγω

Έχω κουραστεί να παριστάνω τον δούλο

Έχω κουραστεί επίσης να παριστάνω ότι συμφωνώ με τις κοινοτοπίες που καλλιεργεί το σύστημα περί παραγωγικών και χρήσιμων μελών της κοινωνίας και λοιπές προστυχιές...

Ούτε πολλά λεφτά θέλω ούτε ψέυτικα όνειρα για καριέρες

Θέλω ένα ποιο ανθρώπινο μεροκάματο

Τα «ξεκούραστα» είναι συνήθως πάνω από €3000, και αυτό γιατί έχεις στρώσει κωλο για πολλά χρόνια …… τα €400, €500, κλπ κλπ κλπ ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι «ξεκούραστα»

• Like 12

3 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Άλλα γράφεις στο αρχικό ποστ άλλα στο επόμενο.

Στο πρώτο μοιάζεις να έχεις κατάθλιψη, πραγματικά εγώ σε ψυχολόγο θα σου έλεγα να πας, θα σου πρότεινα μερικά απ'τα σοβαρότερα σελφ-χελπ βιβλία, γυμναστική, διατροφή, να σε βλέπει περισσότερο ο ήλιος, να βγαίνεις με φίλους κλπ.

Στο δεύτερο απλά λες πως δεν θέλεις μια δουλειά που να είναι ώρες σερί χωρίς ανάσα αφού δεν βγάζεις 

Η ικανότητα για αντικειμενική κρίση της πραγματικότητας,χωρίς να κάνουμε τα στραβά μάτια και να εθελοτυφλούμε,προσπαθώντας να αλλάξουμε την εκάστοτε αρνητική  κατάσταση προς οφελός μας σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής  μας,είναι χαρακτηριστικό που αρμόζει σε άρτια δομημένες προσωπικότητες,με απλά λόγια σε δυνατούς χαρακτήρες που ξέρουν τι θέλουν και έχουν πάνω από όλα υψηλή ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κατά την γνώμη μου,εκείνοι που χρειάζονται ψυχολόγο,η καλύτερα ψυχίατρο,είναι όσοι έμαθαν σαν δειλοί να δέχονται επιβλαβείς καταστάσεις,προσπαθώντας να πείσουν τον εαυτό τους για το αντίθετο,γιατί φοβούνται να αντικρίσουν το σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας,μένοντας μόνιμα αδρανείς!

Αυτούς τους δειλούς εκμεταλέυετε το σύστημα και φτάσαμε στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε σήμερα,όμως αυτό είναι άλλο θέμα και δεν θα το ανοίξω εδώ,βάζω τελεία.

Ποιο συγκεκριμένα στο πρώτο ποστ έγραψα κάποια πράγματα για την αγορά εργασίας που αποδεδειγμένα ισχύουν,όπως για παράδειγμα το δεδομένο του χαμηλού μισθού στην πλειονότητα των θέσεων εργασίας και ύστερα κατέγραψα συνοπτικά κάποια εμπειρικά δεδομένα

Αν κάποιος δεν τα δέχεται ως αληθή είναι δικαιωμά του και το σέβομαι!!!

Είναι όμως άκομψο και αγενές,επειδή διαφωνόυμε,να λέμε σε κάποιον να πάει σε ψυχολόγο...

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μαμά και ο μπαμπάς είναι η καλύτερη λύση. Είναι τα μοναδικά κορόιδα που θα τάιζαν με 300-400€ από σύνταξη ένα ζωντόβολο που δεν θέλει να ιδρώσει καθόλου στη ζωή του.

Btw, μην παίρνεις σαν προσβολή που σου πρότειναν ψυχολόγο. Η παντελής έλλειψη διάθεσης για δράση προκειμένου να βγάλεις κάτι από την ζωή, συνήθως υποδηλώνει κατάθλιψη.

Btw #2, για security, δεν πας πλέον απλά έτσι. Έχει κι εκεί κάμποση "φασαρία" μέχρι να σε κάνουν "ικανό" μέσα από κάποιες "εξετάσεις" για τη δουλειά.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Alexandros747 είπε

Είναι όμως άκομψο και αγενές,επειδή διαφωνόυμε,να λέμε σε κάποιον να πάει σε ψυχολόγο...

Δεν έχεις άδικο, είναι άκομψο γιατί είναι ωμή απάντηση. Δυστυχώς αμφιβάλλω πως θα βοηθήσει, τουλάχιστον όχι άμεσα. Βέβαια μπορεί σε βάθος χρόνου όταν θα βρεθείς σε μια στιγμή που θα έχεις για τον οποιοδήποτε λόγο την κατάλληλη ψυχολογία κλπ να την θυμηθείς την απάντηση μου. 

Όπως και να'χει είναι εμφανές πως έχεις εντελώς λάθος εντύπωση για τη δουλειά του ψυχολόγου. Προφανώς πολλοί σκέφτονται... "Ε όχι να μου πει να πάω σε τρελογιατρό" ...μεγάλη προσβολή ναι;; (!)

Το αντίθετο ισχύει... Όλοι στην ουσία ζώα είμαστε και οι πιέσεις της σύγχρονης ζωής μας προκαλούν συχνά ψυχολογικά προβλήματα σε άλλους μεγαλύτερα σε άλλους μικρότερα. Δεν έχουμε φτιαχτεί για αυτή τη ζωή έχουμε φτιαχτεί για να τρέχουμε να κυνηγάμε να φάμε στα δάση με ακόντια σε μικρές ομάδες κλπ.  Εγώ θα έλεγα πως οι περιπτώσεις που δεν χρειάζονται ψυχολόγο (έστω λίγο) είναι εξαιρετικά σπάνιες ...και εγώ πάω. Υπάρχουν, απ'οτι ξέρω δωρεάν σε ορισμένους δήμους κλπ αν το κόλλημα είναι τα χρήματα.

Έτσι όπως τα γράφεις τα πράγματα στο πρώτο μήνυμα νομίζω πως η πιθανότητα να σε βοηθήσει είναι μεγάλη. Βέβαια ο/η ψυχολόγος είναι σαν τον training coach στο γυμναστήριο... αν πας και απλά τον κοιτάς χωρίς να κάνεις τις ασκήσεις δεν πρόκειται να σου προσφέρει κάτι.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να αναφέρω πως αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι ημών "νους υγιής εν σώματι υγιεί" ήταν τρομακτικά σοφό. Το κεφάλι σου δεν είναι ανεξάρτητο απ'το σώμα, αν είσαι π.χ. ένας λαπάς που δεν τον βλέπει ο ήλιος ποτέ και δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ με φίλους αυτό επηρεάζει τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Περπάτημα μισή ώρα την μέρα όποτε μπορείς (ιδανικά με ήλιο αλλά δεν θα κολλήσουμε εκεί) μπορεί μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (1-2 μήνες) να σου προκαλέσει φοβερή βελτίωση στην ψυχολογία. Αν σου ακούγεται βαρετό τότε κάνε αυτό που λένε στον συμπεριφορισμό temptation bundling... συνδύασε το με την ακρόαση podcasts ή audiobooks ή μουσικής. Πιάνει.

Απ'την άλλη πλευρά σίγουρα είναι στραβός και ο γιαλός (το σύστημα) στην προκειμένη περίπτωση. Μπορείς και θεόστραβα να αρμενίζεις και να είναι στραβός ο γιαλός! Έχει επέλθει η ολοκληρωτική νίκη μιας συγκεκριμένης πλευράς και η διάλυση της αντίθετης (σωματίων εργαζομένων, δημοκρατίας κλπ). Θα μπορούσε κανείς να διεκδικήσει αλλαγή και στις δύο περιπτώσεις στο μέτρο που μπορεί. Όμως η παραίτηση δεν είναι καλό πράγμα και δεν πρόκειται να σε οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή.

Σκέψου όμως την περίπτωση της σεζόν... αν το πρόβλημα σου είναι η ανύπαρκτη αμοιβή σε σχέση με τον μόχθο κάποια συμπαθητικά χρήματα θα τα βγάζεις σχεδόν σίγουρα.

Edit: Τώρα και με bold γιατί η πιθανότητα να κάνεις skimming το μήνυμα μου επειδή είναι τεράστιο είναι μεγάλη.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 4
  • Thanks 1

14 ώρες πριν, Nabuko είπε

Έτσι όπως τα έγραψες από πάνω η δουλειά που ψάχνεις είναι security

13 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Security χαλαρα απο εμενα. Ειδικα αν εισαι νυχτα ειναι ακριβως αυτο που θελεις. Εχω φιλο που κανει αυτη τη δουλεια στην επαρχια, περα απο λιγες περιπολιες που κανει ολο στα τηλεφωνα ειναι και καθεται χαλαρα.

Εξαρτάται από την περιοχή. Μόνο χαλαρά δεν είναι αν πρέπει να πας στον Ασπρόπυργο το βράδυ για παράδειγμα. Ίσως να είναι ακραίο το παράδειγμα αλλά σε πολλές περιοχές είναι επικίνδυνα. 

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Alexandros747 είπε

Γενικότερα υπάρχει τρελή εκμετάλευση ...

Τουλάχιστον θέλω να βρώ κάτι να παλέυετε,να πηγαίνω να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να με ζαλίζουν

Αλέξανδρε πέρα από τη πλάκα που κάνουμε τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα αποτυπώνεις.. Δυστυχώς η δεκαετή κρίση εκπαίδευσε εργοδότες και εργαζόμενους σε περίεργες συμπεριφορές.. οι εργοδότες να δίνουν ψίχουλα με υπερβολικές απαιτήσεις έχοντας τη μόνιμη τάση να ξεζουμιζουν τον εργαζόμενο οι εργαζόμενοι να ενδίδουν στην τρομολαγνεια (δεν υπάρχουν δουλειές έξω.. Λαμπάδα να ανάψεις που σε βρήκαμε/ μας βρήκες) των πρώτων αβίαστα.. 

Δουλειές που σου αφήνουν το περιθώριο να έχεις διαλείμματα '' συνήθως ''. Προσοχή :Η παρακάτω λίστα με γνώμονα αποκλειστικά την ύπαρξη διαλείμματων και ο έλεγχος από εσένα της έντασης της εργασίας στο μεγαλύτερο μέρος. Δεν έχω συνυπολογίσει άλλες παραμέτρους 

-υπάλληλος σε περίπτερο 

-οδηγός ταξί 

-delivery (e food, box) 

-εξωτερικός πωλητής (ειδικα αν είσαι με μπλοκάκι) 

-Υπάλληλος σε κυλικείο 

- εργασίες από το σπίτι (εξυπηρέτηση πελατών, πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη) 

-digital marketing (εύκολη η εκπαίδευση.. Και μπορείς και μόνος σου) κατά βάση δουλεύουν από το σπίτι.. Αρκετοί άνθρωποι που δουλεύουν αυτό το αντικείμενο εξυπηρετούν πελάτες του εξωτερικού.. Και όλα αυτά remote.. 

- υπό προϋποθέσεις υποστήριξη ηλικιωμένων (φθάνει να μην έχουν έντονα κινητικά προβλήματα) 

- Φύλαξη κατοικίδιων που περιλαμβάνει και τη βόλτα τους 

- data entry (συνήθως part time εργασία από το σπίτι) 

- ιδιαίτερα μαθήματα (πλέον δεν χρειάζεται καν να πηγαίνεις στο χώρο του πελάτη.. Βλέπε πλατφόρμα go Stundent) 

Σίγουρα θα θυμηθώ και άλλα και θα κάνω edit 

Επεξ/σία από Getapen
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...