Alexandros747 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Χαίρεται! Όπως όλοι γνωρίζουμε τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι πολύ άσχημα,τόσο όσον αφορά την προσφορά/ζήτηση,μα κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας. Ο προβληματισμός μου λοιπόν έχει ως εξης: Παίρνοντας ως δεδομένο ότι σε ότι δουλειά και αν βρεθώ τα λεφτά θα είναι λίγα και οι ώρες πολλές,τότε σε ποια δουλειά θα μπορούσα να πάω και να είμαι ποιο χαλαρός? Είμαι 31 άνεργος με πτυχίο σε έναν κλάδο που δεν ασχολήθηκα ποτέ. Εδώ και χρόνια έχω εργαστεί σε δουλειές του ποδαριού,κυρίως με την ειδικότητα του εμπορουπάλληλου/πωλητή,όπου έχω απογοητευτεί αφενός λόγω χαμηλού μισθού αφετέρου λόγω εκμετάλευσης που περιλαμβάνει εργασίες εκτός καθηκόντων θέσης(Καθαριότητες,αποθήκη,ξεφόρτωμα εμπορευμάτων)και γενικότερα να σε ξεζουμίζουν στην δουλειά χωρίς λόγο,όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που το κατάστημα είναι χωρίς πελάτες και τακτοποιημένο να σου ζητάνε να βρίσκεις/κάνεις δουλειές μόνο και μόνο γιατί από φετίχ θέλει το αφεντικό να βλέπει στις κάμερες ότι δουλεύεις.Για να μην μιλήσω για την ορθοστασία...Είναι δυνατόν το μαγαζί να είναι άδειο και να κάθεσαι μόνιμα 8-10 ώρες όρθιος?Μετά λέμε για το squid game Που θα μπορούσα αυτά τα 300 με 400 ευρώ που δίνουν για μισθό να τα πάρω ποιο ξεκούραστα? Το σκεπτικό μου είναι να πηγαίνω κάπου χωρίς πολλά πολλά να το κολοβαράω και να φεύγω Έχω κουραστεί να παριστάνω τον δούλο Έχω κουραστεί επίσης να παριστάνω ότι συμφωνώ με τις κοινοτοπίες που καλλιεργεί το σύστημα περί παραγωγικών και χρήσιμων μελών της κοινωνίας και λοιπές προστυχιές... Ούτε πολλά λεφτά θέλω ούτε ψέυτικα όνειρα για καριέρες Θέλω ένα ποιο ανθρώπινο μεροκάματο 12 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Alexandros747 είπε Χαίρεται! Όπως όλοι γνωρίζουμε τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι πολύ άσχημα,τόσο όσον αφορά την προσφορά/ζήτηση,μα κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας. Ο προβληματισμός μου λοιπόν έχει ως εξης: Παίρνοντας ως δεδομένο ότι σε ότι δουλειά και αν βρεθώ τα λεφτά θα είναι λίγα και οι ώρες πολλές,τότε σε ποια δουλειά θα μπορούσα να πάω και να είμαι ποιο χαλαρός? Είμαι 31 άνεργος με πτυχίο σε έναν κλάδο που δεν ασχολήθηκα ποτέ. Εδώ και χρόνια έχω εργαστεί σε δουλειές του ποδαριού,κυρίως με την ειδικότητα του εμπορουπάλληλου/πωλητή,όπου έχω απογοητευτεί αφενός λόγω χαμηλού μισθού αφετέρου λόγω εκμετάλευσης που περιλαμβάνει εργασίες εκτός καθηκόντων θέσης(Καθαριότητες,αποθήκη,ξεφόρτωμα εμπορευμάτων)και γενικότερα να σε ξεζουμίζουν στην δουλειά χωρίς λόγο,όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που το κατάστημα είναι χωρίς πελάτες και τακτοποιημένο να σου ζητάνε να βρίσκεις/κάνεις δουλειές μόνο και μόνο γιατί από φετίχ θέλει το αφεντικό να βλέπει στις κάμερες ότι δουλεύεις.Για να μην μιλήσω για την ορθοστασία...Είναι δυνατόν το μαγαζί να είναι άδειο και να κάθεσαι μόνιμα 8-10 ώρες όρθιος?Μετά λέμε για το squid game Που θα μπορούσα αυτά τα 300 με 400 ευρώ που δίνουν για μισθό να τα πάρω ποιο ξεκούραστα? Το σκεπτικό μου είναι να πηγαίνω κάπου χωρίς πολλά πολλά να το κολοβαράω και να φεύγω Έχω κουραστεί να παριστάνω τον δούλο Έχω κουραστεί επίσης να παριστάνω ότι συμφωνώ με τις κοινοτοπίες που καλλιεργεί το σύστημα περί παραγωγικών και χρήσιμων μελών της κοινωνίας και λοιπές προστυχιές... Ούτε πολλά λεφτά θέλω ούτε ψέυτικα όνειρα για καριέρες Θέλω ένα ποιο ανθρώπινο μεροκάματο Άρα θες έναν εργοδότη που να θέλει να πετάξει 300-400€... Δεν βγάζει νόημα. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, Alexandros747 είπε Χαίρεται! Όπως όλοι γνωρίζουμε τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι πολύ άσχημα,τόσο όσον αφορά την προσφορά/ζήτηση,μα κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας. Ο προβληματισμός μου λοιπόν έχει ως εξης: Παίρνοντας ως δεδομένο ότι σε ότι δουλειά και αν βρεθώ τα λεφτά θα είναι λίγα και οι ώρες πολλές,τότε σε ποια δουλειά θα μπορούσα να πάω και να είμαι ποιο χαλαρός? Είμαι 31 άνεργος με πτυχίο σε έναν κλάδο που δεν ασχολήθηκα ποτέ. Εδώ και χρόνια έχω εργαστεί σε δουλειές του ποδαριού,κυρίως με την ειδικότητα του εμπορουπάλληλου/πωλητή,όπου έχω απογοητευτεί αφενός λόγω χαμηλού μισθού αφετέρου λόγω εκμετάλευσης που περιλαμβάνει εργασίες εκτός καθηκόντων θέσης(Καθαριότητες,αποθήκη,ξεφόρτωμα εμπορευμάτων)και γενικότερα να σε ξεζουμίζουν στην δουλειά χωρίς λόγο,όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που το κατάστημα είναι χωρίς πελάτες και τακτοποιημένο να σου ζητάνε να βρίσκεις/κάνεις δουλειές μόνο και μόνο γιατί από φετίχ θέλει το αφεντικό να βλέπει στις κάμερες ότι δουλεύεις.Για να μην μιλήσω για την ορθοστασία...Είναι δυνατόν το μαγαζί να είναι άδειο και να κάθεσαι μόνιμα 8-10 ώρες όρθιος?Μετά λέμε για το squid game Που θα μπορούσα αυτά τα 300 με 400 ευρώ που δίνουν για μισθό να τα πάρω ποιο ξεκούραστα? Το σκεπτικό μου είναι να πηγαίνω κάπου χωρίς πολλά πολλά να το κολοβαράω και να φεύγω Έχω κουραστεί να παριστάνω τον δούλο Έχω κουραστεί επίσης να παριστάνω ότι συμφωνώ με τις κοινοτοπίες που καλλιεργεί το σύστημα περί παραγωγικών και χρήσιμων μελών της κοινωνίας και λοιπές προστυχιές... Ούτε πολλά λεφτά θέλω ούτε ψέυτικα όνειρα για καριέρες Θέλω ένα ποιο ανθρώπινο μεροκάματο Εσυ θα κάνεις ότι δουλευεις και αυτός ότι σε πληρώνει. Ολοι ευχαριστημένοι. Για επιδοματία σε κόβω. 3
Getapen Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Alexandros747 είπε Το σκεπτικό μου είναι να πηγαίνω κάπου χωρίς πολλά πολλά να το κολοβαράω και να φεύγω Αλέξανδρε λογικός ο προβληματισμός σου.. Σε νιώθω απόλυτα.. Όλα καλά μέχρι του σημείου που γράφεις να '' κωλοβαραω ''.. Κάπου εκεί το έχασες θα που επιτρέψεις να πω.. Για να κωλοβαρας σε μια εργασία τουλάχιστον φαινομενικά θα πρέπει να συμβαίνουν τα κάτωθι 1. Έχεις κάποιες εγγενής δεξιότητες που σε κάνουν εργασιακά μοναδικό 2. Έχεις φροντίσει να αναπτύξεις κάποιες ιδιαίτερες δεξιότητες 3. Έχεις ειδικές γνώσεις που σε κάποιον θα μπορούσαν να παίξουν καταλυτικό ρόλο 4 Έχεις ανεπτυγμένη νοητική αντίληψη και δυναμική αρκετά πάνω από το μέσο όρο και μπορείς να φέρεις εις πέρας την όποια εργασία σε μικρότερους χρόνους με τον πιο εύκολος τρόπο για εσένα 5. Έχεις συγγενή τον επιχειρηματία 6.Έχεις παντρευτεί την κόρη του επιχειρηματία 7. Είσαι εσύ ο ίδιος επιχειρηματίας Αν τίποτα από τα παραπάνω για κάποιον λόγο δεν υπάρχουν θα πρέπει να δεχτείς ότι οι επιλογές σου είναι συγκεκριμένες και ίσως να πρέπει να αναπροσαρμοσεις το πλάνο ζωή σου ώστε να έρθεις κοντά σε ένα από τα παραπάνω Πάντως σε ενημερώνω με απόλυτη σιγουριά είναι δύσκολο να μην κάνεις τίποτα σε μια δουλειά και να πληρώνεσαι.. Επίσης κάτι το οποίο θα μπορούσες να κάνεις είναι να δουλεύεις ως ελεύθερος επαγγελματίας ορίζοντας εσύ τους όρους εργασίας Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Getapen 18
Ajx08 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Σε όποια δουλειά ΔΕΝ περιλαμβάνει πωλήσεις ή εξυπηρέτηση πελατών face-to-face τουλάχιστον. Σε όποια δουλειά ΔΕΝ περιλαμβάνει επαφή με όλο το "πόπολο", αλλά συνεργασία με συνεργάτες συναφών κλάδων. Αν πιάνουν τα χέρια σου γίνεσαι επαγγελματίας-τεχνικός με την ανάλογη σωματική κούραση, αλλά καθορίζοντας εσύ τι, πότε, πώς θα το φτιάξεις. Τι πτυχίο έχεις αν επιτρέπεται; 1
masteripper Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Λίγο παράξενα τα λες και αρκετά αντιφατικά. Καταρχας δεν ανέφερες το πτυχίο σου...έχεις σκεφτεί ότι ίσως να πρέπει να κουραστείς λίγο παραπάνω για να το "ενεργοποιήσεις" Κατα δεύτερον...31 χρονών και σκέφτεσαι πως θα πάρεις 300 - 400 € και θα είσαι ξεκούραστος ?!!!!? Αν είσαι απο τους τυχερούς και η οικογένεια σου έχει λεφτά και ότι να γίνει θα έχεις μια στέγη πάνω απο το κεφάλι σου και 1 πιάτο φαγητό στο τραπέζι σου τότε πάω πάσο...ΝΑΙ να ψάξεις για μια χαλαρή δουλειά... Αλλά αν υποθέσουμε ότι στα 41 δεν θα θες να παίρνεις 300-400 και να έχεις κάνει κάτι προσωπικό (ΔΕΝ έχει σημασία αν η προσπάθεια σίγουρα θα αποδόσει...υπάρχει και ο παράγοντας τύχη) ..τότε θα πορευτείς στην ζωή σου ? με 300 - 400 δηλ τα τσιγάρα σου και καφές στην καφετέρια...δεν έχεις κάποια όνειρα ? ... Στα 31 δεν είσαι μικρός να πεις έχω μερικά ακόμα χρόνια να "αλητέψω" και έχει ο Θεός... Τώρα όσον αφορά τις χαλαρές δουλειές ..κάτι σε φύλακας , επιστάτης να κοιτάς μια οθόνη με λίγο ψάξιμο - γνωριμίες κάτι θα βρεις...ξέρω γνωστό μου που δουλεύει ακριβώς έτσι ..27ημ/μηνα - παντα νύχτα και τσιμπάει 900+ (έτσι μου είπαν τουλάχιστον) . 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Αυτό που ψάχνεις λέγεται επίδομα. Ρώτα τον @leontas3 ξέρει καλά από αυτά.
Getapen Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν συγχωρώ τον εαυτό μου που δεν το ανέφερα πιο πάνω.. Σομελιε.. Ειδικός στα κρασιά.. Μηδαμινή σωματική καταπόνηση.. Θα αράζεις και θα ενημερώνεις τους πελάτες του εστιατορίου για τις επιλογές του μαγαζιού και θα καταλήγεις σε προτάσεις.. Πάντα με το ανάλογο στυλ της αυθεντίας.. Βλέμμα μπλαζέ με μικρές νότες ειρωνείας και έπαρσης.. Στην πορεία όταν γίνεις γνωστός θα αρθρογράφεις στον ειδικό τύπο απλά πίνοντας και μετά κρίνοντας κρασιά που σου εχουν στείλει οινοποιείοι...με το αζημίωτο φυσικά.. Ζωαρα Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Getapen
Alexandros747 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, Alexandros747 είπε Το σκεπτικό μου είναι να πηγαίνω κάπου χωρίς πολλά πολλά να το κολοβαράω και να φεύγω Έχω κουραστεί να παριστάνω τον δούλο Ίσως με την λέξη 《κολοβαράω》 να δημιουργώ άσχημη εντύπωση και να χάνει ο προβληματισμός μου την αξία του 5 ώρες πριν, Getapen είπε Αλέξανδρε λογικός ο προβληματισμός σου.. Σε νιώθω απόλυτα.. Όλα καλά μέχρι του σημείου που γράφεις να '' κωλοβαραω ''.. Κάπου εκεί το έχασες θα που επιτρέψεις να πω.. 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εσυ θα κάνεις ότι δουλευεις και αυτός ότι σε πληρώνει. Ολοι ευχαριστημένοι. Για επιδοματία σε κόβω. Σαφώς και δεν πρέπει να πάρετε τοις μετρητοίς αυτή την φράση,διότι απλά είναι ένας υπερβολικός τρόπος να δείξω την αγανάκτηση μού,όταν εκεί έξω αισθάνομαι ότι ψάχνουν για σκλάβους Γενικότερα υπάρχει τρελή εκμετάλευση ... Τουλάχιστον θέλω να βρώ κάτι να παλέυετε,να πηγαίνω να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να με ζαλίζουν Θα δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ: Πριν από 2 μήνες εργαζόμουν σε ένα κατάστημα ρούχων το οποιό είχε μια τεράστια τζαμαρία που επέτρεπε να βλέπεις έξω...Εγώ λοιπόν με το που έμπαινα στο μαγαζί για 9 συνεχόμενες ώρες ήμουν όρθιος και αν βάλουμε και το 40λεπτο για τις καθαριότητες στο κλείσιμο έβγαινε 9ώρες και 40 λεπτά-15λεπτά το διάλειμα=9 ώρες και 25 λεπτά ορθοστασία.Σαν να μην έφτανε αυτό έπρεπε συνέχεια κάτι να κάνουμε(Διπλώματα/ξεδιπλώματα,γέμισμα ραφιών,τακτοποίηση αποθήκης κτλ)και φυσικά σαν σκλάβοι να μην μπορούμε νσ ανοίξουμε κινητό,να μην πολυμιλάμε μεταξύ μας και φυσικά ούτε λόγος να κάτσεις 5 λεπτά να ξεπιαστείς να κάνεις ένα τσιγάρο Όσο διάστημα ήμουν εκεί λοιπόν από την μεγάλη τζαμαρία έβλεπα μερικά ματαστήματα fast food και συγκεκριμένα παρακολουθούσα τους ντελίβερι...Όταν δεν ηπήρχε παραγγελία καθόντουσαν στο τραπεζάκι με καφέ τσιγάρο και το κινητό στο χέρι Απλά πράγματα...Έιχε παραγελία δούλευαν.Δεν είχε καθόντουσαν! Τώρα θα μου πείτε πως κινδινέυουν τη ζωή τους...Φυσικά! Για αυτό τον λόγο δεν οδηγάω μοτοσυκλέτα γενικότερα(Αλλιώς θα πήγαινα ντελίβερι) Το θέμα είναι να βρώ κάτι που να μοιάζει με αυτό το παράδειγμα...Να μπορείς δηλαδή όταν δεν έχει δουλειά να πάρεις μια ανάσα,να αισθανθείς λίγο άνθρωπος! Δεν ξέρω όμως που να ψαχτώ...Για αυτό γράφω εδώ να πάρω γνώμες Μην παρερμηνέυτε τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας... Επίσης θα ήθελα για το τέλος να σχολιάσω αυτό 5 ώρες πριν, masteripper είπε Κατα δεύτερον...31 χρονών και σκέφτεσαι πως θα πάρεις 300 - 400 € και θα είσαι ξεκούραστος ?!!!!? Ο βασικός μισθός στην χώρα μας είναι 546 καθαρά... Το πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν τα δίνει Για να γίνω ποιο συγκεκριμένος στις περισότερες των περιπτώσεων οι συμβάσεις είναι part time(300-400ευρω)με όρους δουλειάς full time και όπου εφαρμόζουν συμβάσεις full time ο μισθός μπορεί να είναι αντίστοιχος του βασικού(546)αλλά για να τον πάρεις δουλεύεις πολλές περισότερες μέρες και ώρες σε σχέση με την προβλεπόμενη υπογραφείσα σύμβαση,η αλλιώς για να το πω απλά και λαικά γίνεσαι δούλος,καθώς δεν μπορείς να κάνέις τίποτε άλλο παρά να είσαι από το σπίτι στη δουλειά και το αντίστροφο Μέσα σε όλα αυτά ΝΑΙ...Θέλω να βρώ κάτι να έιμαι ξεκούραστος και ας παίρνω και 400 αντί για 546 Το θέμα όμως είναι ότι παντού,ακόμα και σε δουλειές των 300 και των 200ευρώ σε ξεζουμίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο Στην προηγούμενη δουλειά 450 έπαιρνα και ήταν σχεδόν 10ωρη με τις προαναφερθείσες άθλιες συνθήκες. Δεν θέλω να ξεφύγω από το κυρίως θέμα και να παω την συζήτηση σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο και τα εργασιακά... Άνοιξα αυτή την συζήτηση μήπως και ακούσω κάποια ενδιαφέρουσα γνώμη ως προς χαλαρές δουλειές 3 1
Nabuko Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Alexandros747 είπε Άνοιξα αυτή την συζήτηση μήπως και ακούσω κάποια ενδιαφέρουσα γνώμη ως προς χαλαρές δουλειές Έτσι όπως τα έγραψες από πάνω η δουλειά που ψάχνεις είναι security 8 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Alexandros747 είπε Άνοιξα αυτή την συζήτηση μήπως και ακούσω κάποια ενδιαφέρουσα γνώμη ως προς χαλαρές δουλειές Αν και δεν μας είπες τι έχεις σπουδάσει ψάξου για IT Support. Παντού χρειάζονται 1-2 άτομα και όταν δεν έχει δουλειά θα χαζεύεις στο ίντερνετ ή θα βγαίνεις για τσιγάρο. Αρκεί να ξέρεις να κάνεις ένα format, να αλλάξεις ένα σκληρό δίσκο και να βρίσκεις τη λύση στο πρόβλημα σου στο Google. Πάντως μια συμβουλή. Κουράσου τώρα που είσαι στα 30. Μετά θα είναι δύσκολα... Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από wotw
tsofras Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Streamer, tik toker, twitcher, influencer, youtuber 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 56 λεπτά πριν, Nabuko είπε Έτσι όπως τα έγραψες από πάνω η δουλειά που ψάχνεις είναι security Σωστά, όμως το τεράστιο πρόβλημα είναι οι άθλιες εταιρίες security. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα