Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, dionysg said:

Χωρίς efood 8 -(8 χ 39%) = 4,88 ευρώ φορολογημένα

Με efood 7,5 - (7,5 χ 39%) = 4,53 ευρώ φορολογημένα

Τα μαθηματικά δουλεύουν υπο όλες τις συνθήκες. 

Γιατί 12 των 10ε σε 4 ώρες? Εγω λέω 7 των 15ε σε 3,5 ώρες και ο ντελιβεράς πρέπει να πάει για σέρβις το παπάκι. 

Πάω να παραγγείλω απο efood καφεδάκι να βάλω κανένα μαγαζί μέσα. 

Καλό μεσημέρι και καλή συνέχεια.

Φιλτατε, κανεις μια πολυ σοβαρη παραλειψη.

Το efood (και η καθε πλατφορμα) περα απο delivery, αναπτυσσουν διαδικασιες, αλγοριθμους με σκοπο να βελτιστοποιησουν την υπηρεσια του delivery. Προφανως ολα αυτα δεν ειναι δωρεαν, εχουν κοστος στην πλατφορμα και η πλατφορμα πουλαει την υπηρεσια της αναλογως.

Αν εσυ, περιμενεις απο τον μπαρμπα-Θωμα να αναπτυξει δρομολογια για να κανει το delivery του πιο αποδοτικο, τοτε καληνυχτα σου.

Προσωπικα, θεωρω οτι αν ενα μαγαζι θελει να ειναι 100% νομιμο, να μην φοροδιαφευγει, να διασφαλιζει την ασφαλεια του εργαζομενου και να τον εξοπλιζει αναλογως, το κοστος ανεβαινει αρκετα κι εκει ειναι που ο καθε μπαρμπα-Θωμας παταει και "ξεχναει" να κοψει που και που μια αποδειξη.

Θεωρω οτι οι πλατφορμες εξορθολογιζουν αυτα τα κοστη στην πραγματικη τους διασταση και βοηθανε τα εσοδα του κρατους και την αντιμετωπιση της φοροδιαφυγης.

Φυσικα, μπορει και να υπαρχει το 100% νομιμο μαγαζι που δεν βασιζεται στις πλατφορμες.

Ας συνοψισουμε στο εξης - υπαρχουν περιπτωσεις που οι πλατφορμες γενικοτερα συμφερουν, υπαρχουν ομως και περιπτωσεις που δεν συμφερουν. Αυτο το αποφασιζει το καθε μαγαζι ανεξαρτητα. Ελευθερη αγορα ονομαζεται.

Εμενα αυτο που με νοιαζει, περα απο το delivery αυτο καθ αυτο, ειναι οι επιχειρηματιες να ειναι σωστοι - κι ας πληρωσω κατι παραπανω.

Επεξ/σία από Hetfield
  • Like 2
  • Thanks 2
  • Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ParafronGR είπε

Νόμιζα ότι ήταν στην επιλογή του καταστήματος να κάνει τέτοια αλλαγή. 

Οχι,ουτε καν,και μαλιστα χωρις ενημερωση.

Μαγαζι που πουλαει ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ με 2.5 ειναι παραλογο να εχει ελαχιστη παραγγελια 7.5.

Τονιζω παλι οτι αναφερθηκα σε συγκεκριμενο μαγαζι που πριν μπει στο efood delivery ( αλλο η πλατφορμα ) δουλευε ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΕΛΑΧΙΣΤΗ. Οποτε το θεμα μας ειναι τετοια μαγαζια,που παιζαν πχ στα  3-5 ευρω παραγγελια.

Δεν ειναι δυνατον να λετε οτι δεν ειναι παραλογο το 7.5 και μαλιστα χωρις ενημερωση!

Για μια πιτσαρια που εχει 8 ευρω την πιτσα στα @@ της.

6 ώρες πριν, dionysg είπε

Έχει 25% προμήθεια το e-food? για ένα παπάκι, ένα κράνος και ένα κουτί?

Το efood ειχε ετσι και αλλιως προμηθεια 8-9% επι της παραγγελιας.
Τωρα με το efood delivery πηγε στο 25%.

Το μεγαλο προβλημα του efood ειναι οτι στελνει ενα διανομεα για ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.

Κυριολεκτικα ειμασταν 2 διανομεις,φτασαμε με διαφορα 3 λεπτων,φυγαμε με διαφορα 1 λεπτου,και πηγαμε και οι 2 στον ιδιο πελατη.

Για καποιον που εγραψε οτι ειναι αντιεπαγγελματικο να περιμενει το μαγαζι να μαζευτουν 2-3 παραγγελιες προς μια κατευθυνση,θα πω πολυ φιλικα οτι δεν εχει απολυτως καμια ιδεα για το πως δουλευει το ντελιβερι.

6 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Ναι το φιλοδώρημα ειναι στα + , αλλά ΟΧΙ ο κύριως λόγος που δουλευει κάποιος διανομή.

Τα Tips ειναι ενας βασικος λογος που θα δουλεψει καποιος διανομη.
Μην το ξαναλεμε. Αν ειναι να παιρνω πχ 30 ευρω και να πρεπει να δινω απο αυτα 6  για το μηχανακι,τοτε καπου δε συμφερει σα δουλεια.
Αλλα ας μην ξεφυγουμε με τα tips παλι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ας φύγει από το efood αφού του είναι ασύμφορο.

Μια χαρά λογικό είναι το 7,5 αλλά, τέλος πάντων, αγάς στην τσέπη κανενός δεν γίνομαι, αν το κρίνει ο επιχειρηματίας αλλιώς, δεν φαντάζομαι να του στείλει το efood άσβερκους να τον κρατήσει με το στανιό.

• Like 4
Δημοσ.
20 minutes ago, StamTheMan said:

Για καποιον που εγραψε οτι ειναι αντιεπαγγελματικο να περιμενει το μαγαζι να μαζευτουν 2-3 παραγγελιες προς μια κατευθυνση,θα πω πολυ φιλικα οτι δεν εχει απολυτως καμια ιδεα για το πως δουλευει το ντελιβερι.

Μπορείς να αναλύσεις το παραπάνω που λες.

Εγώ το βλέπω μεν απόλυτα λογικό για λόγους πρακτικούς ένα κατάστημα να μαζεύει ένα Χ αριθμό παραγγελιών προτού φύγει ο διανομέας, διότι οι παραγγελίες σίγουρα είναι αρκετά περισσότερες από τους διαθέσιμους διανομείς (εκτός αν είναι νέκρα η φάση).

Από την άλλη το παραπάνω δεν είναι ιδανικό για τον πελάτη που και παραπάνω θα περιμένει και ενδεχομένως κρύα θα τα φάει. Βέβαια το ίδιο θα ίσχυε αν ένα κατάστημα έστελνε τις παραγγελίες μία μία και άρα το φαγητό καθόταν σε ένα πάγκο μέχρι να επιστρέψει ο διανομέας. Άρα δεν θα άλλαζαν και πολλά.

Από την άλλη με το delivered by efood έχεις ένα μεγάλο στόλο διανομέων που δεν είναι dedicated σε ένα κατάστημα και άρα αυξάνεις τη πιθανότητα μια παραγγελία να παραδοθεί πιο γρήγορα μετά την ετοιμασία της.

Δημοσ.

φαντάσου λέει να ήταν 1-2 ευρω ταρίφα το delivery ανεξάρτητα απο το ποσο παραγγελίας (εντός και εκτός efood) και το efood να ήταν πλατφόρμα μονο για τις παραγγελίες και την διαχείρηση της πλατφόρμας και ενα παράρτημά της ο στόλος των μηχανών και οι διανομείς εφόσον κάποιο κατάστημα το επιθυμει. θα ήταν πολύ οργανωμένο για ελλαδα, δεν λεει. 😁

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Από την άλλη το παραπάνω δεν είναι ιδανικό για τον πελάτη που και παραπάνω θα περιμένει και ενδεχομένως κρύα θα τα φάει. Βέβαια το ίδιο θα ίσχυε αν ένα κατάστημα έστελνε τις παραγγελίες μία μία και άρα το φαγητό καθόταν σε ένα πάγκο μέχρι να επιστρέψει ο διανομέας. Άρα δεν θα άλλαζαν και πολλά.

Υπαρχει συγκεκριμενος τροπος που δουλευει η διανομη.

Και φυσικα υπαρχει η χρυση τομη του ποσες παραγγελιες θα περιμενει ο διανομεας,σε ευλογο χρονο διαστημα.

Δε μπορεις να παρεις μια παραγγελια και να φυγεις,γιατι θα μαζευτουν πολλες,και στο τελος απλα θα πηγαινεις προς την ιδια κατευθυνση πολλες φορες,ενω μπορουσε να πας μια φορα.Παντα σε λογικα πλαισια αυτο.

Οταν εχεις 5 παραγγελιες να ετοιμαζονται,υπολογιζεις παντα την πρωτη και κολλας οποιες αλλες ταιριαζουν με αυτην.

Μπορει να χρειαστει να πας την πρωτη μαζι με την τεταρτη,εφοσον βολευουν,οι αλλες ετοιμαζονται και πανε οπως βολευει μετα,ή τις παει ο επομενος διανομεας.

Το φαγητο δεν καθεται σε παγκο,καθεται σε ζεστο μερος,ειτε θερμοκοιτιδα,ειτε κοντα στο φουρνο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dionysg είπε

Χωρίς efood 8 -(8 χ 39%) = 4,88 ευρώ φορολογημένα

Με efood 7,5 - (7,5 χ 39%) = 4,53 ευρώ φορολογημένα

Τα μαθηματικά δουλεύουν υπο όλες τις συνθήκες. 

Γιατί 12 των 10ε σε 4 ώρες? Εγω λέω 7 των 15ε σε 3,5 ώρες και ο ντελιβεράς πρέπει να πάει για σέρβις το παπάκι. 

Πάω να παραγγείλω απο efood καφεδάκι να βάλω κανένα μαγαζί μέσα. 

Καλό μεσημέρι και καλή συνέχεια.

2 τελείως διαφορετικες καμπυλες, με διαφορετικες μεταβλητες. Βρηκες τυχαια δυο σημεια που περίπου συμπιπτουν, με αυθαιρετες σταθερές και το γνωστό ελληνικό δαιμονιο-μαυρα λεφτα. Συμπερασμα, λες, οι καμπυλες ταυτίζονται. 

Μετεξεταστεος μενεις. 

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Molpadia είπε

το ότι παραγγέλνετε καφέδες και φαγητό είναι απίστευτο,ποδαράκια δεν έχετε;

Με κάνεις και αισθάνομαι ντροπή που στις δουλείες που πάω σε πελάτες,με βολεύει η εφαρμογή της  efood ,που μου προτείνει καταστήματα κοντινα να μου φέρουν έναν καφέ και ένα νεράκι.

ΤΕλικά για να καταλάβω:

1.Παίρνει σε κάθε παραγγελία 8-9%

2.Στο delivery παιρνει 8-9% +25?

3.Deliverades διάβασα πολλους.Κατα μέσο όρο ,πόσους καφέδες παραγγελίες μπορούν να πάνε σε μία ώρα? 10? 

4.Αντιστοιχα με την 3 σε φαγητάδικα τύπου σουβλάκια-πίτσες? Διαχωρίζω λόγω διαφορετικής τιμής παραγγελίας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Κυριολεκτικα ειμασταν 2 διανομεις,φτασαμε με διαφορα 3 λεπτων,φυγαμε με διαφορα 1 λεπτου,και πηγαμε και οι 2 στον ιδιο πελατη.

Μου συνέβη πρόσφατα. Έριξα 2 παραγγελίες σε βολτ, από το βολτ μάρκετ, από 2 λογαριασμούς (είχα κουπόνια και στους 2 που έπρεπε να κάψω) και ήρθαν και οι δύο παραγγελίες με διαφορά λεπτού.  Παραλαμβανα στην πόρτα μου και χτύπησε κουδούνι ο δεύτερος.

Από μποξ, έχω ρίξει 2 παραγγελίες, 2 ίδιους καφέδες , από 2 λογαριασμούς (με κουπόνι κλασικά).

Έρχεται ο ντελιβερας και μου φέρνει τον έναν καφέ. Ο διάλογος έχει ως εξής:

- οι παραγγελίες ήταν δύο ή μία;

-δύο

-θα πω να σου φέρουν και τον άλλον.

Μετά από λίγες ημέρες, ξανά δίνει κουπόνια το μποξ για καφεδάκια. Ξανακάνω 2 παραγγελίες, από 2 λογαριασμούς, 2 ίδιους καφέδες.

Έρχεται ο ντελιβερας και φέρνει τον έναν. Άνοιξε η γυναίκα μου τότε και μου λέει ήρθε ο καφές. Περνάει μισή ώρα και μου λέει η γυναίκα μου, εμένα δεν μου πήρες καφέ;

Παίρνω τηλέφωνο στο μαγαζί και ο διάλογος έχει ως εξής:

-Είμαι ο τάδε, έκανα 2 παραγγελίες από μποξ παρέλαβα μόνο την 1 και έχει περάσει 1 ώρα σχεδόν.

- Δύο παραγγελίες ήταν; Για να ρωτήσω την κοπέλα. Ναι, η κοπέλα λέει ότι πάτησε δύο φορές επιβεβαίωση.

-Ωραία , ο άλλος καφές μου τότε που είναι;

- μπλα μπλα μπλα ... Θα σας τον φέρουμε αμέσως.

Μετά από λίγες ημέρες ξανά κερασε καφεδάκια το μποξ. Φυσικά παράγγειλα από άλλο κατάστημα.  Ήρθε μια φορά ο ντελιβερας και με τους δύο καφέδες.Δεν θα ξαναμαλωσω στο τηλέφωνο για τους καφέδες, ούτε με την γυναίκα μου που περίμενε καφέ.

Όλες οι παραπάνω διπλές παραγγελίες έγιναν με διαφορά δευτερολέπτων.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, sphinxgr είπε

O μέσος διανομέας δουλεύει και σε εξυπηρετεί μόνο λόγω φιλοδωρήματος και όχι λόγω μισθού. Αν κάποιοι έχουν τη θεωρία του δεν δίνω γιατι έχει μισθό, να ξέρετε ότι υπάρχει delivery, γιατί δίνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Αν δεν δίναμε , απλά θα σας χρέωναν 15% στο ποσό της παραγγελίας όπως κανουν και στο εξωτερικό και τότε δεν θα παραγγέλνατε. 

Το ξαναλέω. Υπάρχει διανομή γιατί κάποιοι δίνουμε φιλοδώρημα. Δεν σας αρέσει αυτό? Βάλτε το κάτω με πράξεις να το επιβεβαιώσετε και με αριθμούς. 

Επίσης στη δουλειά σου έχεις 10 νεκρούς το χρόνο και 100άδες τραυματισμένους, κάθε χρόνο? Οι διανομείς έχουν. Για το ιερό έργο του να πηγαίνουν φρεντο καπουτσίνο με λίγη μαυρη, σε τύπους που αράζουν και δεν θέλουν να δώσουν φιλοδώρημα γιατί "οι διανομείς έχουν μισθο"

Ναι καλά τα λες, κάντο όμως νόμιμο.

Εγώ ψιλά και 2ευρα δεν έχω, μας μαλώνετε εδώ μέσα όταν το βάζουμε ηλεκτρονικά μας μαλώνετε όταν δεν δίνουμε. 

Ε τα παράπονα σας στην τράπεζα να βγάζει τάληρα και κέρματα, ήμαρτον.

Τόσο φοβερούς μισθούς έχετε όλοι εδώ μέσα; 2.5κ και πάνω τι γίνεται;

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι στις ώρες αιχμής (πρωί για καφέδες, βράδι 8-11μμ) κυκλοφορεί ένας απίστευτος αριθμός ντελιβεράδων πάσης φύσεως, δηλωμένοι και μη, έλληνες και αλλοδαποί, με σεβασμό στον ΚΟΚ και βουρ όλα τα κόκκινα και ανάποδα στους μονόδρομους και ό,τι φανταστείς. Όλους αυτούς τος εξέθρεψε μια στρέβλωση που θέλει κάθε έλληνα να κάνει μικροπαραγγελίες ανάξιες λόγου δηλ. καφέ με ένα κρουασάν, δύο τυλιχτά κλπ. γιατί το θεωρεί δημοκρατικό καταχτημένο δικαίωμα. Και όμως αυτό δεν είναι βιώσιμο και για να γίνει βιώσιμο α. πέφτει η ποιότητα του προϊόντος (βρείτε μου πραγματικά καλό σουβλάκι και να το βάλουμε στα αξιοπερίεργα...) β. γίνονται παιγνίδια με αποδείξεις, ΦΠΑ, μαύρα κλπ.

Κάπου όλο αυτό πρέπει να εξυγιανθεί και ο καθένας να ΠΛΗΡΩΝΕΙ ακριβώς αυτό που του αναλογεί. Γιατί δεν γίνεται η μεγάλη παραγγελία να επιδοτεί τη μικρή, αυτός που είναι δίπλα στο μαγαζί αυτόν που παραγγέλνει από απόσταση 5-10χλμ και αυτός που παραλαμβάνει επί τόπου αυτόν που είναι αραχτός στον καναπέ του.

• Like 6
  • Confused 2
Δημοσ.

Ήθελα να ήξερα, όλοι εσείς που το παίζετε λαρντζ και δίνετε 1-2€ τιπς σε κάθε παραγγελία ντελιβερα, έχετε δώσει ποτέ στον ταχυδρόμο της γειτονιάς σας; Έχετε δώσει σε κούριερ ; Ή εκεί επειδή δεν κάνετε μασαμπουκα και έχετε παραγγείλει 100ρικο παπούτσια, απλά κλείνετε την πόρτα;

Προσωπικά , δίνω 10€-15€ τον χρόνο στους ταχυδρομους της γειτονιάς μου , γιατί κάνω παραγγελίες απ'έξω και πάντα μου τα φέρνουν στην πόρτα μου. Όσο για διανομείς και κούριερ, 50 λεπτό συνήθως και 1€ αν τύχει και τον πιάσει βροχή στον δρόμο.

Επί του θέματος, στα 3€ -5€ που έπαιζε η ελάχιστη παραγγελία, 0.50€ είναι υπεραρκετά για τιπς. Στα 7.5€ ελάχιστη που πήγε, αν δώσεις και ένα 2€ τιπς, τότε είναι κάτι παραπάνω από το 22% της παραγγελίας σας σε τιπς.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω φροντιζω να παραγγελνω απευθειας απο το μαγαζι και οχι να δινω νταβατζηλικι στο efood

Μου φερνουν και με 4,5€ παραγγελια απο Γλυφαδα στο  Ελληνικο

Γενικα το efood το σιχαινομαι γιατι δεν πληρει και καμια ασφαλεια

(μου ειχαν βαλει απο υποκλοπη 20 παραγγελιες ΣΚ και πηγαιναν και τις παρεδιδαν κανονικα  χωρις να ελεγξουν τιποτα λογικα σε διαφορετικες ακυρες διευθυνσεις)

Επεξ/σία από adi32
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Το efood ειχε ετσι και αλλιως προμηθεια 8-9% επι της παραγγελιας.

Τωρα με το efood delivery πηγε στο 25%.

Η προμηθεια του efood delivery δεν ειναι fixed 25%, γνωριζω σε γνωστη αλυσιδα που χρησιμοποιει το efood delivery η προμηθεια ειναι 17% (+φπα) και για την efood go υπηρεσια αν καποιο καταστημα την επιλεξει (8%+ΦΠΑ)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...