Basilhs23___ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε ΝΑΙ. Αν ανέβει το εισόδημα, μπορεί τότε να μειωθεί το productivity, να αυξηθεί η ασφάλεια, να μειωθούν οι παραγγελίες ανα διανομέα και έτσι να μπορούν να δουλέψουν περισσότεροι, με πιο ελκυστικούς στόχους. Επίσης το αυξημένο εισόδημα, δικαιολογεί σε κάθε επάγγελμα το ρίσκο και τις ευθύνες. Δεν γίνεται να παίρνει τα ίδια ένας εναερίτης και τα ίδια ένας φύλακας σε παραλία. Σεβαστή η γνώμη σου αλλά εγώ διαφωνώ. Το ότι θα γίνουν όλα αυτά που λες είναι απλά υποθέσεις. Οι ντελιβεραδες τρέχουνε έξω γιατί αν αργήσουν είτε θα ακούσουν γκρίνια από τον πελάτη είτε από τον εργοδότη. Τώρα είτε ο πελάτης πληρώσει είτε όχι, η γκρίνια πάλι θα υπάρχει και από τις δύο μεριές, ο διανομέας βέβαια θα είναι περισσότερο ικανοποιημένος λόγω κάποιων παραπάνω μαύρων αποδοχών, αλλά μέχρι εκεί. Επίσης στο θέμα των τραυματισμών πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα της ευθύνης του άλλου οδηγού που θα χτυπήσει η θα προκαλέσει τροχαίο με τον διανομέα, όσο προσεκτικός να είναι ο διανομέας, το γεγονός ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε τροχαία και η γνωστή νοοτροπία που υπάρχει επί δεκαετίες δεν αφήνει περιθώρια να μην προστεθούν μέσα στα θύματα και οι διανομείς, και επειδή τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διανομών, νομοτελειακα θα αυξηθεί και ο αριθμός των θυμάτων σε τροχαία. Στο άλλο που λες πως το delivery υπάρχει δωρεάν σε όλους επειδή κάποιοι πληρωνουν tips, ακούγεται λογική αποψη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί, θα μπορούσε να ήταν και έτσι όμως, αν σταματήσουν να δίνουν όσοι δίνουν θα υπήρχε έξτρα χρέωση ανά παραγγελία. Αυτούς με τους καφέδες που έχουν και τρέχουν τα delivery για 2-3 ευρώ είναι και από μένα κατακριτέο αν δεν τους δώσεις και κάτι παραπάνω. Για τα μαγαζιά και το θέμα βιωσιμοτητας, τα περισσότερα δεν βγαίνουν με παραγγελίες των τριών ευρώ, κάποια μπορεί να τα συμφέρει όμως. Η αύξηση της ελάχιστης παραγγελίας στο efood μου φαίνεται σχετικά λογική απόφαση, φτάνει βέβαια να μην καταντήσει κάποια στιγμή κάτι σαν τις εταιρείες καρτοκινητης που ανέβαζαν το όριο της κάρτας και μείναν τον χρόνο ισχύος, παίζει μετά απο χρόνια να καταλήξει κάτι σαν μονοπώλειο που θα κάνει ότι θέλει.
sphinxgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Σεβαστή η γνώμη σου αλλά εγώ διαφωνώ. Το ότι θα γίνουν όλα αυτά που λες είναι απλά υποθέσεις. Οι ντελιβεραδες τρέχουνε έξω γιατί αν αργήσουν είτε θα ακούσουν γκρίνια από τον πελάτη είτε από τον εργοδότη. Τώρα είτε ο πελάτης πληρώσει είτε όχι, η γκρίνια πάλι θα υπάρχει και από τις δύο μεριές, ο διανομέας βέβαια θα είναι περισσότερο ικανοποιημένος λόγω κάποιων παραπάνω μαύρων αποδοχών, αλλά μέχρι εκεί. Επίσης στο θέμα των τραυματισμών πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα της ευθύνης του άλλου οδηγού που θα χτυπήσει η θα προκαλέσει τροχαίο με τον διανομέα, όσο προσεκτικός να είναι ο διανομέας, το γεγονός ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε τροχαία και η γνωστή νοοτροπία που υπάρχει επί δεκαετίες δεν αφήνει περιθώρια να μην προστεθούν μέσα στα θύματα και οι διανομείς, και επειδή τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διανομών, νομοτελειακα θα αυξηθεί και ο αριθμός των θυμάτων σε τροχαία. Στο άλλο που λες πως το delivery υπάρχει δωρεάν σε όλους επειδή κάποιοι πληρωνουν tips, ακούγεται λογική αποψη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί, θα μπορούσε να ήταν και έτσι όμως, αν σταματήσουν να δίνουν όσοι δίνουν θα υπήρχε έξτρα χρέωση ανά παραγγελία. Αυτούς με τους καφέδες που έχουν και τρέχουν τα delivery για 2-3 ευρώ είναι και από μένα κατακριτέο αν δεν τους δώσεις και κάτι παραπάνω. Για τα μαγαζιά και το θέμα βιωσιμοτητας, τα περισσότερα δεν βγαίνουν με παραγγελίες των τριών ευρώ, κάποια μπορεί να τα συμφέρει όμως. Η αύξηση της ελάχιστης παραγγελίας στο efood μου φαίνεται σχετικά λογική απόφαση, φτάνει βέβαια να μην καταντήσει κάποια στιγμή κάτι σαν τις εταιρείες καρτοκινητης που ανέβαζαν το όριο της κάρτας και μείναν τον χρόνο ισχύος, παίζει μετά απο χρόνια να καταλήξει κάτι σαν μονοπώλειο που θα κάνει ότι θέλει. τα εχω απαντήσει εδω:
ParafronGR Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Νόμιζα ότι ήταν στην επιλογή του καταστήματος να κάνει τέτοια αλλαγή. Μαγαζί που είχε ελάχιστη 2€. Και γ@μιοταν στις παραγγελίες κοντά στο σπίτι μου λόγω ίντερνετ καφέ, ξαφνικά πήγε στα 7.5 σε efood & 5 στο box και από τότε όλοι παίρνουμε από αλλά μαγαζιά με μηδενική η μικρή ελάχιστη
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Snoob είπε Ναι, αλλά είπαμε, το efood στέλνει διανομέα για κάθε παραγγελία. Δεν στέλνει έναν, να αράξει μισή ώρα στο μαγαζί, να μαζέψει δέκα παραγγελίες του τρίευρου για να ξεκινήσει. Τώρα, αν μιλάμε για μαγαζί που θέλει να του στέλνει το efood άνθρωπο για κάθε παραγγελία, με όριο το τρίευρο, θα έλεγα πως το πρόβλημα δεν είναι το efood. i get your point, και σου δίνω απόλυτο δίκιο ! Προφανώς και είναι απόλυτα λογικό αυτό που λες Όσα έγραψα προηγουμένως αφορούν καταστήματα που έχουν δικούς τους διανομείς, και απλά λειτουργούν (και) μέσω efood, δεν έβαζα στην εξίσωση τους διανομείς του efood Δεν ξέρω πως είναι τα deals του efood με το μαγαζί, αλλά αν είναι απλά ποσοστό επί της παραγγελίας, είναι απόλυτα λογικό το efood να ζητάει minimum order
SilentVoice Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε O μέσος διανομέας δουλεύει και σε εξυπηρετεί μόνο λόγω φιλοδωρήματος και όχι λόγω μισθού. Αν κάποιοι έχουν τη θεωρία του δεν δίνω γιατι έχει μισθό, να ξέρετε ότι υπάρχει delivery, γιατί δίνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Αν δεν δίναμε , απλά θα σας χρέωναν 15% στο ποσό της παραγγελίας όπως κανουν και στο εξωτερικό και τότε δεν θα παραγγέλνατε. Το ξαναλέω. Υπάρχει διανομή γιατί κάποιοι δίνουμε φιλοδώρημα. Δεν σας αρέσει αυτό? Βάλτε το κάτω με πράξεις να το επιβεβαιώσετε και με αριθμούς. Ο μέσος διανομέας δουλευει, γιατί υπαρχει το delivery σαν εργασία. ΟΧΙ γιατι μπορει να βγάλει φιλοδώρημα! Είσαι πολύ λαθος αν νομίζεις οτι ολοι αυτοι ειναι στον δρόμο μόνο για το φιλοδώρημα. Ναι το φιλοδώρημα ειναι στα + , αλλά ΟΧΙ ο κύριως λόγος που δουλευει κάποιος διανομή. 2 1
dionysg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Έχει 25% προμήθεια το e-food? για ένα παπάκι, ένα κράνος και ένα κουτί? και το μαγαζί 22% εφορία στο κέρδος? και 80% προκαταβολή? και τα λειτουργικά έξοδα? Α ρε Spyros είχες δίκιο 1 ¨Ελληνας δουλέυει όσο 900 ξένοι. 3
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, dionysg είπε Έχει 25% προμήθεια το e-food? για ένα παπάκι, ένα κράνος και ένα κουτί? και το μαγαζί 22% εφορία στο κέρδος? και 80% προκαταβολή? και τα λειτουργικά έξοδα? Α ρε Spyros είχες δίκιο 1 ¨Ελληνας δουλέυει όσο 900 ξένοι. Αν έβαζες και λίγο το μυαλό σου να σκεφτεί ξέρεις τι καλά που θα ήταν ;
vorlon68 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Κατ' αρχη κάποια καταστήματα εδω και καιρό έχουν μεταφέρει το κόστος στον πελάτη. Παράδειγμα είναι τα KFC στον Πειραια. Δέχονται παραγγελίες μέσω efood μονο και οι τιμές στα delivery ειναι 10-15% παραπάνω απ' οτι να πας να τα πάρεις απο το κατάστημα. Εγώ πάντα δίνω ένα tip στο ντιλιβερά, αλλα πεστε μου, ένας που βλέπει οτι πληρώνει 10% παραπάνω απ' οτι στο κατάστημα, για ποιον λόγο να δώσει tip? 4
Narayan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Βαριέμαι να το ψάξω, αλλά κάποιος σε άλλο θέμα έγραφε: "Δεν δίνω φιλοδώρημα για να προστατέψω τη ζωή των deliverάδων" Με πόνο ψυχής και αυταπάρνηση πλέον γίνονται οι παραγγελίες. Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες!!! Έτσι είναι ο Έλληνας, στη θεωρία τα έχει λύση όλα με αύξηση τιμών από το εστιατόριο αλλά επί του πρακτέου, κοιτάει μόνο το συμφέρον του 😏 Πάντα φιλικά, απλά για να δεις πως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
dionysg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αν έβαζες και λίγο το μυαλό σου να σκεφτεί ξέρεις τι καλά που θα ήταν ; Δεν χρειάζεται παραπέρα σκέψη. Κορόιδα τους πιάνουν. 1
basilis_k6 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 όλες οι υπηρεσίες αρχίζουν φθηνα και μολις μαζεψουν κοσμο πανε στο θεο. αυτό θα κάνει και το efood. οσο προσφέρει κατι που θέλουν οι μαγαζάτορες ας το κάνει. οταν το κοστος ομως παει στον πελάτη αυτος θα βρει να κοψει. εγω εχω μειώσει πολύ το απεξω. οι τιμές έχουν ανεβει πολυ, σουβλάκι 2,70?!? ανατιμήσεις ειχαμε και στο παρελθόν, τωρα ανεβάινουν ολα σιγα σιγα καθε μήνα. μειώσεις δεν θα δουμε ομως γιατι το delivery εγινε για αρχόντους. Μεσα σε αυτα ειναι και οι προμηθειες του efood προφανώς. ε αφου δεν εχουν άλλη τιμη στο μαγαζι τρωω λιγότερο σουβλάκι. φιλοδορημα εδινα, τωρα μονο αν το επιτρέπουν τα ρεστα και ειναι μερικά λεπτα. τα μονοευρα λαστ γιαρ. 2
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, dionysg είπε Δεν χρειάζεται παραπέρα σκέψη. Κορόιδα τους πιάνουν. Γάτος είσαι Πάμε λοιπόν Όπως έγραψε και ο @Malthador παραπάνω, ένας διανομέας στοιχίζει 7€ την ώρα Αν θες να παραδίδεις 10 ώρες τη μέρα, χρειάζεσαι 70€ Άρα αν κάνεις τη μέρα οτιδήποτε κάτω από 300€, προφανώς και σε συμφέρει το efood Κατάλαβες τώρα ή όχι ; 2
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 2 minutes ago, AristidisZ said: Γάτος είσαι Πάμε λοιπόν Όπως έγραψε και ο @Malthador παραπάνω, ένας διανομέας στοιχίζει 7€ την ώρα Αν θες να παραδίδεις 10 ώρες τη μέρα, χρειάζεσαι 70€ Άρα αν κάνεις τη μέρα οτιδήποτε κάτω από 300€, προφανώς και σε συμφέρει το efood Κατάλαβες τώρα ή όχι ; Θα σου φέρει €300+ ένας διανομέας την μέρα σε καφέδες; Πού τους πουλάνε αυτούς του διανομείς να πάρω δύο.
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Malthador είπε Θα σου φέρει €300+ ένας διανομέας την μέρα σε καφέδες; Πού τους πουλάνε αυτούς του διανομείς να πάρω δύο. Δε ξέρω τι μπορεί να φέρει ένας διανομέας στο μαγαζί σου σε 10 ώρες, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η λύση του να αναλαμβάνει το efood την παράδοση είναι πολύ συμφέρουσα λύση για τον επιχειρηματία, ακόμα και με 25% επί της παραγγελίας Απλά ορισμένοι άνθρωποι δε καταλαβαίνουν απλά μαθηματικά 1
dionysg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Γάτος είσαι Πάμε λοιπόν Όπως έγραψε και ο @Malthador παραπάνω, ένας διανομέας στοιχίζει 7€ την ώρα Αν θες να παραδίδεις 10 ώρες τη μέρα, χρειάζεσαι 70€ Άρα αν κάνεις τη μέρα οτιδήποτε κάτω από 300€, προφανώς και σε συμφέρει το efood Κατάλαβες τώρα ή όχι ; Δεν χρειάζεται πολύ φλυαρία. Ξέρω οτι πριν το efood : μαγαζιά υπήρχαν και ντελιβεράδες και όλοι ζούσαν, χωρίς τα νταβατζιλίκια 4 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις