Narayan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε ΝΑΙ. Αν ανέβει το εισόδημα, μπορεί τότε να μειωθεί το productivity, να αυξηθεί η ασφάλεια, να μειωθούν οι παραγγελίες ανα διανομέα και έτσι να μπορούν να δουλέψουν περισσότεροι, με πιο ελκυστικούς στόχους. Επίσης το αυξημένο εισόδημα, δικαιολογεί σε κάθε επάγγελμα το ρίσκο και τις ευθύνες. Δεν γίνεται να παίρνει τα ίδια ένας εναερίτης και τα ίδια ένας φύλακας σε παραλία. Ο συσχετισμός είναι εσφαλμένος και χειριστικός. Οι διανομείς παθαίνουν αυτά που παθαίνουν επειδή υπάρχει πίεση για γρήγορες παραδόσεις από τους εργοδότες τους, με αποτέλεσμα οι πρότεροι να παραβιάζουν κατ' εξακολούθηση τον Κ.Ο.Κ. Αν πραγματικά νοιαζόσουν για την υγεία των διανομέων, θα πρότεινες -όπως κι εγώ- να μην παραγγέλνει κανείς delivery φαγητό, ώστε να μην υπάρχει πλέον η ζήτηση για αυτή τη θέση εργασίας και να κάνουν κάτι πιο ασφαλές για τα προς το ζην. 17
tasanton Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Απλά είναι τα πράγματα, όμως στη χώρα μας πιστεύουμε στις επαναστάσεις και τα λεφτοδεντρα. πριν λίγο καιρό δεν «υποχρεώθηκε» η εταιρεία να προσλάβει τους ντελιβεραδες, για τους οποίους είχε γίνει σαματάς; ε there is no free lunch (κυριολεκτικά όμως). 2
sphinxgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Narayan είπε Ο συσχετισμός είναι εσφαλμένος και χειριστικός. Οι διανομείς παθαίνουν αυτά που παθαίνουν επειδή υπάρχει πίεση για γρήγορες παραδόσεις από τους εργοδότες τους, με αποτέλεσμα οι πρότεροι να παραβιάζουν κατ' εξακολούθηση τον Κ.Ο.Κ. Αν πραγματικά νοιαζόσουν για την υγεία των διανομέων, θα πρότεινες -όπως κι εγώ- να μην παραγγέλνει κανείς delivery φαγητό, ώστε να μην υπάρχει πλέον η ζήτηση για αυτή τη θέση εργασίας και να κάνουν κάτι πιο ασφαλές για τα προς το ζην. H πίεση υπάρχει για οικονομικούς λόγους. Πως επιλύεται? Σωστοί μισθοί και χρεώσεις στο delivery. Πως γίνεται αυτό? Μεταφορά του κόστους στον καταναλωτή. Τι αποτέλεσμα θα έχει? Την κατάργηση των Delivery. Οπότε 3 λύσεις υπάρχουν. Η σωστή που πρέπει να γίνει βάσει νόμου. Μεταφορά του πραγματικού κόστους στον καταναλωτή / διανομή (3-4€) Η έμμεση αν θέλουμε delivery : φιλοδώρημα. Η ηθικά σωστή βασιζόμενη σε αριθμούς και στοιχεία : Να μην παραγγέλνουμε, με τις τρέχουσες συνθήκες εργασίας.
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Άσχετο - σχετικό, θεωρώ ότι θα πρέπει τα μαγαζιά να έχουν άλλες τιμές για delivery, άλλες για take away Εκεί δημιουργείς κίνητρο στον πελάτη να αποφύγει χρήση efood, τηλεφώνων κτλ. 15 1
sphinxgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Άσχετο - σχετικό, θεωρώ ότι θα πρέπει τα μαγαζιά να έχουν άλλες τιμές για delivery, άλλες για take away Εκεί δημιουργείς κίνητρο στον πελάτη να αποφύγει χρήση efood, τηλεφώνων κτλ. Σωστά. Το ίδιο λέμε. Ή πάγια χρέωση για delivery εκτός αν ξεπερνάς ένα ποσό πχ >20€ 2
Narayan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, sphinxgr είπε H πίεση υπάρχει για οικονομικούς λόγους. Πως επιλύεται? Σωστοί μισθοί και χρεώσεις στο delivery. Πως γίνεται αυτό? Μεταφορά του κόστους στον καταναλωτή. Τι αποτέλεσμα θα έχει? Την κατάργηση των Delivery. Οπότε 3 λύσεις υπάρχουν. Η σωστή που πρέπει να γίνει βάσει νόμου. Μεταφορά του πραγματικού κόστους στον καταναλωτή / διανομή (3-4€) Η έμμεση αν θέλουμε delivery : φιλοδώρημα. Η ηθικά σωστή βασιζόμενη σε αριθμούς και στοιχεία : Να μην παραγγέλνουμε, με τις τρέχουσες συνθήκες εργασίας. Παραλείπεις όμως πως με την αύξηση των τιμών θα υπάρχει αναπόφευκτα και πτώση των πωλήσεων, όπως φαίνεται από την δημοσίευση του ΟΡ. Αν ο μαγαζάτορας χρησιμοποιεί δικούς του διανομείς, θα μειώσει τον αριθμό τους λόγω του ότι οι παραγγελίες μπορούν πλέον να παραδοθούν από λιγότερους. Αν χρησιμοποιεί delivered by efood, οι συνεργαζόμενοι διανομείς θα έχουν λιγότερες παραδόσεις και ως εκ τούτου μείωση στα έσοδά τους. Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Άσχετο - σχετικό, θεωρώ ότι θα πρέπει τα μαγαζιά να έχουν άλλες τιμές για delivery, άλλες για take away Εκεί δημιουργείς κίνητρο στον πελάτη να αποφύγει χρήση efood, τηλεφώνων κτλ. Το κάνει ήδη η Pizza Fan σε ορισμένους κωδικούς. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Ναι, και καταρρακώνεις τον κύκλο των πελατών σου. Δεν πρόκειται να σηκωθώ να πάω να πάρω την πίτσα, ο μόνος λόγος που δίνω παραγγελία είναι επειδή τη φέρνουν στην πόρτα μου. Αν θέλω δέκα λεπτά να πάω, να περιμένω και ένα πεντάλεπτο και δέκα να γυρίσω, φτιάχνω μόνος μου. Το οποίο, οκ, για εμένα μία ή άλλη είναι, αλλά για όσους ζουν από αυτή τη δουλειά δεν είναι ακριβώς έτσι. Μη μιλήσουμε για το τι θα συνέβαινε αν, εν μέσω πανδημίας (και δεν ξέρουμε τι μας έρχεται) δεν είχαμε delivery. Ότι πρέπει να φτιαχτεί το delivery, πρέπει. Όμως, δεν μπορεί να αποπειράται κανείς να δημιουργήσει τύψεις στον πελάτη επειδή ο άλλος διαφημίζει δωρεάν παράδοση και σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Στο θέμα μας, γιατί πάμε να ξεφύγουμε τελείως, έχω μπροστά μου πέντε καταλόγους που ορίζουν για το δικό τους δίκτυο διανομής ως ελάχιστο όριο κατανάλωσης τα 8 ευρώ. Επομένως, δεν νομίζω πως είναι τόσο τρομερά τα 7,5 που ζητάει το efood. 14
Narayan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Bitbit είπε Τότε θα έχουμε περισσότερους θανάτους. Μου πήρε λίγο χρόνο αλλά το έπιασα 😉 Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Narayan 1
sphinxgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Bitbit είπε Τότε θα έχουμε περισσότερους θανάτους. 9 λεπτά πριν, Narayan είπε Μου πήρε λίγο χρόνο αλλά το έπιασα 😉 Βαριέμαι να το ψάξω, αλλά κάποιος σε άλλο θέμα έγραφε: "Δεν δίνω φιλοδώρημα για να προστατέψω τη ζωή των deliverάδων" Με πόνο ψυχής και αυταπάρνηση πλέον γίνονται οι παραγγελίες. Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες!!! Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από sphinxgr
Kostasspil Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζετε με το efood. Αν το επιθυμεί, θα την βάλει και 90% την προμήθεια, επιλογή του καταστήματος είναι να μπει, δεν υποχρεώθηκε από κανεναν. Παρέχει μια υπηρεσία και την χρεώνει στους πελάτες του. Αν ο πελάτης δεν βγαίνει, πάει αλλού. Ειλικρινά δεν μπορώ να διαβάζω για κακόμοιρα μαγαζιά που δεν βγαίνουν και για το κακό efood που τους πίνει το αίμα. Όχι επειδή έκανε την μλκια με τους διανομείς, να το στήνουμε στον τοίχο. Το μαγαζί μέσω του efood κερδίζει παραγγελίες που διαφορετικά δεν θα ειχε. Ας βάλει δικό του delivery, δικό του site για παραγγελίες, εναλλακτικές υπάρχουν. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει το efood? Να πληρώνει μισθούς σε ντελιβεράδες, να χρεώνει 2-3% προμήθεια και να μην βάζει και ελάχιστη; Αυτο π.χ. είναι βιώσιμο, ή χεστήκαμαν για τη βιωσιμότητα του καπιταλιστικού efood? Με κάθε σεβασμό σε όσους κάνουν χρήση της πλατφόρμας έτσι; Αλλά μην χάσουμε και το μυαλό μας, εδώ και ενα μήνα ακριβαίνουν τα πάντα και τώρα μας πείραξε το efood. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Kostasspil 9
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Snoob είπε Ναι, και καταρρακώνεις τον κύκλο των πελατών σου. Δεν πρόκειται να σηκωθώ να πάω να πάρω την πίτσα, ο μόνος λόγος που δίνω παραγγελία είναι επειδή τη φέρνουν στην πόρτα μου. Αν θέλω δέκα λεπτά να πάω, να περιμένω και ένα πεντάλεπτο και δέκα να γυρίσω, φτιάχνω μόνος μου. Το οποίο, οκ, για εμένα μία ή άλλη είναι, αλλά για όσους ζουν από αυτή τη δουλειά δεν είναι ακριβώς έτσι Μη μιλήσουμε για το τι θα συνέβαινε αν, εν μέσω πανδημίας (και δεν ξέρουμε τι μας έρχεται) δεν είχαμε delivery. Ότι πρέπει να φτιαχτεί το delivery, πρέπει. Όμως, δεν μπορεί να αποπειράται κανείς να δημιουργήσει τύψεις στον πελάτη επειδή ο άλλος διαφημίζει δωρεάν παράδοση και σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Γιατί τον καταρρακώνεις ; Pizza Fan, Dominos, και μπορεί και άλλες πιτσαρίες, το έχουν ήδη, και τα μηχανάκια μια χαρά πηγαινοέρχονται Και εγώ αν βλέπω π.χ. μπάλλα δε θα πάω να πάρω την πίτσα μόνος μου, χτες όμως που είχα τα νεύρα μου γύρισα από το γήπεδο, πάρκαρα την μηχανή στο γκαράζ, και περπάτησα για να ξεσκάσω μέχρι το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου να πάρω 2 σουβλάκια να φάω. Και προσωπικά το κάνω μερικές φορές, βγαίνω να πάρω λίγο αέρα Άσε που όλοι με έναν σκύλο στο χέρι είναι, εκεί που τον βγάζεις μια βόλτα το βράδυ, πας μέχρι το μαγαζί, παίρνεις τη παραγγελία σου και πας σπίτι να την φας, σιγά το πράμα Τώρα ΟΚ, αν δε σου αρέσουν τα μαγαζιά της γειτονιάς σου, ας πληρώνεις 2€ παραπάνω από τον άλλον που πάει και τα παίρνει επιτόπου, δεν θα χαλάσει ο κόσμος Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από AristidisZ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 H Dominos έχει 8 ευρώ ελάχιστη, τι ακριβώς συζητάμε; Να μην έχει ελάχιστη αλλά να χρεώνει delivery; Τέλος πάντων, έχει ξεφύγει τελείως το θέμα, τα 7,5 ως ελάχιστη χρέωση, από αυτά που βλέπω, ούτε εκτός εύρους αγοράς είναι, ούτε παράλογο αν θέλουμε να μιλάμε για στοιχειωδώς σωστές αμοιβές (και κατ' επέκταση υπηρεσίες). Και, όπως προανέφερα, όποιος κρίνει πως δεν τον συμφέρει, δεν χρησιμοποιεί την πλατφόρμα. 1
andreas1gr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 59 λεπτά πριν, Narayan είπε Αν πραγματικά νοιαζόσουν για την υγεία των διανομέων, θα πρότεινες -όπως κι εγώ- να μην παραγγέλνει κανείς delivery φαγητό, ώστε να μην υπάρχει πλέον η ζήτηση για αυτή τη θέση εργασίας και να κάνουν κάτι πιο ασφαλές για τα προς το ζην. Έχεις δίκιο... Να σταματάμε να πετάμε και τα σκουπίδια... Γιατί να κινδυνεύει με τύφο και χολέρα ο εργαζόμενος στο απορριμματοφόρο...;;;; 1 2
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 28 λεπτά πριν, Snoob είπε H Dominos έχει 8 ευρώ ελάχιστη, τι ακριβώς συζητάμε; Bασικά εσύ συζητάς έχοντας στο μυαλό σου παραγγελίες φαγητού, ενώ εγώ έχω στο νου μου καφέδες Εντελώς διαφορετικά πράγματα Στον καφέ π.χ. που έχει ανά 15 μέτρα μαγαζί, τι πιο εύκολο να έβαζαν τα μαγαζιά 10-15% έκπτωση αν τον πάρεις στο χέρι αντί να στον φέρουν ;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Bασικά εσύ συζητάς έχοντας στο μυαλό σου παραγγελίες φαγητού, ενώ εγώ έχω στο νου μου καφέδες Εντελώς διαφορετικά πράγματα Στον καφέ π.χ. που έχει ανά 15 μέτρα μαγαζί, τι πιο εύκολο να έβαζαν τα μαγαζιά 10-15% έκπτωση αν τον πάρεις στο χέρι αντί να στον φέρουν ; Ναι, αλλά είπαμε, το efood στέλνει διανομέα για κάθε παραγγελία. Δεν στέλνει έναν, να αράξει μισή ώρα στο μαγαζί, να μαζέψει δέκα παραγγελίες του τρίευρου για να ξεκινήσει. Τώρα, αν μιλάμε για μαγαζί που θέλει να του στέλνει το efood άνθρωπο για κάθε παραγγελία, με όριο το τρίευρο, θα έλεγα πως το πρόβλημα δεν είναι το efood. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις