Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφορά τα καταστήματα delivered by efood?

Γιατί μια χαρά βλέπω καταστήματα χωρίς ελάχιστη παραγγελία. Τώρα βέβαια που έριξα μια ματιά (δε χρησιμοποιώ πλέον τη συγκεκριμένη πλατφόρμα) βλέπω πολλά καταστήματα να έχουν όντως ελάχιστη χρέωση τα 7,5€.

Πάντα απορούσα πως γίνεται να κάνουν delivery για 1 και 2€ μερικά καταστήματα. Πως διάολο βγαίνει. Εγώ όταν ήθελα να πάρω κάτι τέτοιο πχ ένας καφές, έβγαινα μόνος και πήγαινα σε κάποιο κοντινό. Το θεωρώ κάπως να φέρω τον άλλον για 1 καφέ κι ας το δέχεται. Πολλοί το κάνουν όμως 

Όσο για το αν καταργηθεί το delivery, εγώ βλέπω το αντίθετο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από το λοκνταουν και μετά. Τα μισά μηχανάκια στο δρόμο είναι από πακετάδες. Έχουν συνηθίσει όλοι και δε κουνάνε τον κ@λο τους για τίποτα. 

Εδώ άλλη γνωστή, άνεργη, μόνη στο σπίτι και αντί να φτιάξει ένα ρημαδοκαφέ παραγγέλνει συνέχεια.

• Like 2
  • Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελεύθερη αγορά είναι κ προσαρμόζεται ανάλογα μόνη της... Θα έλεγα ότι μερικοί στο θέμα δεν καταλάβατε ότι αναφέρεται στο "delivered by efood"  κ όχι  στην παραγγελιοληψία  ... Για όσους δεν ξέρουν συνηθιζεται να μην φεύγει μόνο μια παραδοση σε  διαδρομή σε αντίθεση με τα wolt/rocket/efood .

Άρα από το παραπάνω προκύπτει ότι τα tips από πολλές μικρές παραγγελίες ανά διαδρομή είναι προτιμοτερα από μια 10€..

Επεξ/σία από kage
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πάει να πει ότι εσύ και εγώ δε γνωρίζουμε αν το μαγαζί βγαίνει με ελάχιστη παραγγελία 3 ευρώ, απλά εικάζουμε 

[...]

Ναι, εικάζουμε. Γι' αυτό και γράφουμε "γνώμη μου" ή "θεωρώ".

Τι ακριβώς λες, για να καταλάβω;

Πως αν δεν έχουμε οικομομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα δικτύου διανομών  με τρία ευρώ ελάχιστη παραγγελία δεν κάνει να λέμε πως, κατά τη γνώμη μας, είναι ανεδαφικό αυτό το όριο;

Αν βγαίνει κάποιος, μπράβο του.

Κατά τα λοιπά, λέω δύο απλά πράγματα:

Πρώτον, γνώμη μου, αυτές οι διανομές με 3 ευρώ ελάχιστη είναι εξευτελιστικά χαμηλές και δεν μπορώ να καταλάβω τι βγάζουν για να πληρώνουν αξιοπρεπώς το διανομέα τους.

Δεύτερον, το efood στα 7,5 ευρώ είναι και λίγο παρακάτω από τις υφιστάμενες τιμές είτε σε μεγάλες αλυσίδες ταχυφαγείων με δικά τους δίκτυα διανομής, είτε σε συνοικιακά καταστήματα στην γειτονιά μου. Δεν το βρίσκω εξωφρενικά υψηλό, με δυο λόγια, αυτό το όριο. Γνώμη μου.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Snoob είπε

Ναι, εικάζουμε. Γι' αυτό και γράφουμε "γνώμη μου" ή "θεωρώ".

Τι ακριβώς λες, για να καταλάβω;

Πως αν δεν έχουμε οικομομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα δικτύου διανομών  με τρία ευρώ ελάχιστη παραγγελία δεν κάνει να λέμε πως, κατά τη γνώμη μας, είναι ανεδαφικό αυτό το όριο;

Αν βγαίνει κάποιος, μπράβο του.

Κατά τα λοιπά, λέω δύο απλά πράγματα:

Πρώτον, γνώμη μου, αυτές οι διανομές με 3 ευρώ ελάχιστη είναι εξευτελιστικά χαμηλές και δεν μπορώ να καταλάβω τι βγάζουν για να πληρώνουν αξιοπρεπώς το διανομέα τους.

Δεύτερον, το efood στα 7,5 ευρώ είναι και λίγο παρακάτω από τις υφιστάμενες τιμές είτε σε μεγάλες αλυσίδες ταχυφαγείων με δικά τους δίκτυα διανομής, είτε σε συνοικιακά καταστήματα στην γειτονιά μου. Δεν το βρίσκω εξωφρενικά υψηλό, με δυο λόγια, αυτό το όριο. Γνώμη μου.

Προφανώς εικάζουμε, ίσως και εγώ να το έγραψα λίγο επιθετικά

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι εάν ένα μαγαζί πάει δυνατά, μια χαρά βγαίνει εκτελώντας παραγγελίες έστω και των 2 ευρώ, εντός μίας σχετικά κλειστής ακτίνας

Ξέρω μαγαζί στον Πειραιά που το πρωί έχει 3 delivery με τα πόδια και ένα με μηχανάκι, και γίνεται πανζουρλισμός, βέβαια εκεί παίζουν παραγγελίες από εταιρείες που προφανώς είναι μεγάλες, αλλά θα τύχει να πάνε και σε πελάτης και έναν ελληνικό του ενός ευρώ  

Αν πουλάς 500+ καφέδες τη μέρα, το delivery σε μια γύρα θα κινηθεί προς μία κατεύθυνση για να παραδώσει 10€ - 15€ παραγγελία (ες) 

Αν πουλάς 2 καφέδες την ώρα, προφανώς και το έχασες το παιχνίδι 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Προφανώς εικάζουμε, ίσως και εγώ να το έγραψα λίγο επιθετικά

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι εάν ένα μαγαζί πάει δυνατά, μια χαρά βγαίνει εκτελώντας παραγγελίες έστω και των 2 ευρώ, εντός μίας σχετικά κλειστής ακτίνας

Ξέρω μαγαζί στον Πειραιά που το πρωί έχει 3 delivery με τα πόδια και ένα με μηχανάκι, και γίνεται πανζουρλισμός, βέβαια εκεί παίζουν παραγγελίες από εταιρείες που προφανώς είναι μεγάλες, αλλά θα τύχει να πάνε και σε πελάτης και έναν ελληνικό του ενός ευρώ  

Αν πουλάς 500+ καφέδες τη μέρα, το delivery σε μια γύρα θα κινηθεί προς μία κατεύθυνση για να παραδώσει 10€ - 15€ παραγγελία (ες) 

Αν πουλάς 2 καφέδες την ώρα, προφανώς και το έχασες το παιχνίδι 

Nαι, αλλά εδώ μιλάμε για χρόνους παράδοσης.

Αν ο άλλος, για να βγει delivery, περιμένει να μαζέψει αρκετές παραγγελίες προς τα εκεί που πηγαίνει ώστε να αξίζει ο χρόνος του (παράδειγμα το εστιατόριο στην περιοχή μου που έγραφα παραπάνω), προφανώς θα είναι πιο αργό από το efood και το όποιο efood. Τα δοκίμασα και τα δύο, ακριβώς γιατί κι εγώ έλεγα "ας τους βοηθήσω να παρακάμψουν το μεσάζοντα". Έλα, όμως, που ο μεσάζοντας εμένα μου γλιτώνει τουλάχιστον 20 λεπτά αναμονής. Άρα, δεν παρασιτεί ο κακός μεσάζοντας, παρέχει μια υπηρεσία. Προφανώς, με 5 ευρώ δεν του βγαίνει.

Κάπως πρέπει να πληρωθεί η ταχύτητα. Όταν με το δικό του διανομέα το εστιατόριο μου φέρνει το φαγητό χλιαρό και στραπατσαρισμένο, θα πάω στην πλατφόρμα.

Επιμένω πως, σκέτη παραγγελία στα τρία ευρώ, δεν βγαίνει. Να μαζέψει ένα σαντουιτσάδικο ή καφενείο δέκα μαζί των τριών ευρώ και να πάει σε γραφεία, είναι άλλη ιστορία, εκεί βγαίνει (γιατί πρακτικά δεν είναι μία η παραγγελία, αλλά ένα το δρομολόγιο) όμως μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις. Έχουμε εδώ στη γειτονιά και τέτοια μαγαζιά, που εξυπηρετούν τα γραφεία μεγάλης φαρμακευτικής. Εγώ μιλάω για ατομικές παραγγελίες. Ένα σπίτι, όχι 20 εργαζόμενοι.

Τέτοιες επιχειρήσεις, βέβαια, δεν ξέρω αν τις συμφέρει καν να μπουν σε πλατφόρμα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ένα μαγαζί δεν έχει παραγγελίες σε ώρες αιχμής απλά ζει με δανεικά δηλ. χρωστάει ήδη τουλ.εφκα/φπα..οι πλατφόρμες απλά  παρατείνουν ανώφελα την ζωή του για λίγο(μέχρις οτου όσοι άγνωστοι πελάτες θα κάνουν μια δοκιμη κ τελος). Δεν είναι τυχαίο π πλέον σου βγαζει σαβουρα 300μαγαζιων για ντελιβερυ  ή ότι έχει μαγαζιά με διαδρομη καμιά ώρα μακριά σου...

Επεξ/σία από kage
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Snoob είπε

Αν ο άλλος, για να βγει delivery, περιμένει να μαζέψει αρκετές παραγγελίες προς τα εκεί που πηγαίνει ώστε να αξίζει ο χρόνος του (παράδειγμα το εστιατόριο στην περιοχή μου που έγραφα παραπάνω), προφανώς θα είναι πιο αργό από το efood και το όποιο efood. Τα δοκίμασα και τα δύο, ακριβώς γιατί κι εγώ έλεγα "ας τους βοηθήσω να παρακάμψουν το μεσάζοντα". Έλα, όμως, που ο μεσάζοντας εμένα μου γλιτώνει τουλάχιστον 20 λεπτά αναμονής. Άρα, δεν παρασιτεί ο κακός μεσάζοντας, παρέχει μια υπηρεσία. Προφανώς, με 5 ευρώ δεν του βγαίνει.

Κάπως πρέπει να πληρωθεί η ταχύτητα. Όταν με το δικό του διανομέα το εστιατόριο μου φέρνει το φαγητό χλιαρό και στραπατσαρισμένο, θα πάω στην πλατφόρμα.

Επιμένω πως, σκέτη παραγγελία στα τρία ευρώ, δεν βγαίνει. Να μαζέψει ένα σαντουιτσάδικο ή καφενείο δέκα μαζί των τριών ευρώ και να πάει σε γραφεία, είναι άλλη ιστορία, εκεί βγαίνει (γιατί πρακτικά δεν είναι μία η παραγγελία, αλλά ένα το δρομολόγιο) όμως μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις. Έχουμε εδώ στη γειτονιά και τέτοια μαγαζιά, που εξυπηρετούν τα γραφεία μεγάλης φαρμακευτικής. Εγώ μιλάω για ατομικές παραγγελίες. Ένα σπίτι, όχι 20 εργαζόμενοι.

Τέτοιες επιχειρήσεις, βέβαια, δεν ξέρω αν τις συμφέρει καν να μπουν σε πλατφόρμα.

Κοίτα, προφανώς για εστιατόριο το 7.5€ ελάχιστη παραγγελία είναι από λογικό έως και λίγο 

Το να περιμένεις να βγουν 2-3 παραγγελίες φαγητού προς μία κατεύθυνση είναι ούτως ή άλλως αντιεπαγγελματικό

Όταν έχεις όμως 50+ παραγγελίες την ώρα, θα σου βγει έτσι κι αλλιώς δρομολόγιο (με προφανώς παραπάνω από μία παραγγελίες) προς μία κατεύθυνση, είναι νομοτελειακό ότι θα συμβεί

Εγώ πάντως επιμένω ότι με πολλές παραγγελίες των 3€, μια χαρά βγαίνουν όσοι πουλάνε καφέ :)

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, michael92 είπε

Βιώσιμο χωρίς να κόβει τις μισές αποδείξεις και να κολλάει όλα τα ένσημα, ίσως. Βιώσιμο 100% νόμιμα, χλωμό.

Μια χαρά βιώσιμο είναι. Οι τιμές του καταστήματος είναι υπολογισμένες με το αντίστοιχο κέρδος για το κατάστημα. Αν ενα προιόν το πουλάει το κατάστημα 3 ευρώ αν πάς ο ίδιος να το πάρεις, είναι ακριβώς το ίδιο με το πάρεις με delivery. ΔΕΝ αλλάζει τίποτα. Το Delivery είναι το έξτρα κόστος που έχει το κατάστημα, αλλά και το έξτρα κέρδος που έχει απο τις διανομές κατ'οικον. Αν δεν έχει Delivery, δεν θα πουλήσει το ίδιο !! Ειδικά στην επόχη μας, το delivery έχει αυξηθεί πάρα πολύ και πλέον πολλά καταστήματα το έχουν γυρίσει ΜΟΝΟ με delivery, γιατι έτσι έχουν περισσότερο κέρδος. Περισσότεροι πελάτες, περισσότερες παραγγελίες.

55 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Τα έχω γράψει ξανά. Δεν είναι βιώσιμο το Delivery αν δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό παραγγελίας, αρκετά μεγαλύτερο των 7,5€ ή αν δεν αφήνει ο πελάτης τουλάχιστον 1€ στον διανομέα φιλοδώρημα. 

1 ευρώ φιλοδώρημα σε κάθε παραγγελία. Ο μέσος διανομέας εκτελεί σίγουρα το λιγότερο 100 παραγγελίες τον μήνα. Κατάμαυρα και αφορολόγητα! Στις περισσότερες περιπτώσεις η διανομή είναι σε 1-2 οικοδομικά τετράγωνα απο το κατάστημα.

Εσυ στην δουλειά σου παιρνεις 100 ευρώ τον μήνα παραπάνω, μαυρα και αφορολόγητα για να τα δίνεις σε διανομείς; Αν ναι, συμφωνώ να τα δίνεις και να τα χαρίζεις. Αλλά αν όχι, είναι υπερβολικό ποσό για την διανομή. 

Οκ, αν βρέχει-χιονίζει ή παραγγείλεις απο μακριά, να δώσεις 1ευρώ και 2 ευρώ αν είναι και άμεση ανάγκη.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Μη πιάσουμε πάλι τα tips. Το εχουμε  εξηγήσει. Οι ντελιβεραδες παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα και παίρνουν ψίχουλα οπότε δικαιούνται τιπς, όλοι οι άλλοι είμαστε προνομιούχοι.

Case closed

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

1 hour ago, maparios said:

καθαρά φιλική απορία, δεν το λέω με επιθετικό τόνο, αλλα γιατί είσαι τόσο προσηλωμένος με το efood? σε βοηθάει τόσο πολύ στη δουλειά σου;

καλός γνωστός μου έχει μαγαζί εστίασης, και δεν το συμφέρει να έχει πακετά όλες τις ώρες που είναι ανοιχτός (10-12) οπότε σκέφτεται να μπεί στην πλατφόρμα αλλα τον επιράζει το γεγονός οτι ζητάνε μεγάλο ποστοστό στις παραγγελίες

Με γλυτώνει χρόνο, χρήμα και -το κυριότερο- κόπο. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο τεράστια ταλαιπωρία είναι να πρέπει να μιλάς ένα πεντάλεπτο στο τηλέφωνο για να εξηγείς στον πελάτη ότι δεν μπορείς να του πας μόνο έναν καφέ και ότι το κατάστημα έχει €5 ελάχιστη στο delivery του. Να σου πετάνε το ανεκδιήγητο «μα, είμαι πελάτης» και να κρατιέσαι για να μην του απαντήσεις «ναι, η ελάχιστη για τους πελάτες ισχύει, μαν μου». Με το efood go το γλυτώνεις όλο αυτό, το αναλαμβάνουν αυτοί για εσένα.

Αν το ποσοστό του φαίνεται μεγάλο μπορεί να τα βάλει κάτω και να τα υπολογίσει. Του βγαίνει να έχει δικούς του διανομείς και να του κοστίζουν γύρω στα €7 την ώρα* με καύσιμα και εισφορές; Αν τον συμφέρει, ας συνεχίσει με δικούς του διανομείς, εγώ που τα έβαλα κάτω κατέληξα ότι για να με συμφέρει πρέπει να έχω παραγγελίες εστιατορίου, όχι φούρνου που έχω. Το ποσοστό που ζητάνε δεν είναι μεγάλο imho, δεν είναι και μικρό. Είναι ανεκτό.

Επίσης, δεν χρειάζεται να έχει πακέτα όλες τις ώρες, ούτε εγώ το έχω ανοιχτό όλες τις ώρες. Το έχει εκεί που θεωρεί ότι μπορεί να εξυπηρετήσει και γενικά είναι απίστευτα βολικός ο τρόπος που δουλεύει το delivered by efood.

*Αφήνω εκτός την περίπτωση που ο άλλος απασχολεί ανασφάλιστους μετανάστες δίνοντας τους ψίχουλα. Ναι, εκεί μπορεί και να βγαίνει το όλο concept, αλλά από μαγαζί που μου φέρνει κώλο τις πίτσες, σουβλάκια, whatever, προσωπικά δεν ξαναβάζω παραγγελία. Οπότε μάλλον και πάλι δεν θα βγαίνει στο τέλος τέλος.

38 minutes ago, Snoob said:

Να πω εδώ ότι το efood (και οι συναφείς υπηρεσίες φαντάζομαι) τραβάει το αυτί στα καταστήματα, πράγμα που το ξέρω εκ των έσω αφού το μαγαζί μου είναι στην πλατφόρμα. Σε δεδομένη στιγμή από πιτσαρία που παραγγέλνω συχνά μέσω efood, μια φορά είπα κι εγώ να παραγγείλω απευθείας για να μην φάει προμήθεια ο μεσάζοντας. Έβαλα παραγγελία στις 21:30 και μου έφεραν τις πίτσες στις 23:40. Ε οκ, από τότε είπα ότι μόνο μέσω πλατφόρμας πλέον, δεν πειράζει. Όταν έχεις τον φόβο του κραξίματος από το efood ή από τις κριτικές, φροντίζεις να είσαι και πιο συνεπής.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

1 ευρώ φιλοδώρημα σε κάθε παραγγελία. Ο μέσος διανομέας εκτελεί σίγουρα το λιγότερο 100 παραγγελίες τον μήνα. Κατάμαυρα και αφορολόγητα! Στις περισσότερες περιπτώσεις η διανομή είναι σε 1-2 οικοδομικά τετράγωνα απο το κατάστημα.

Εσυ στην δουλειά σου παιρνεις 100 ευρώ τον μήνα παραπάνω, μαυρα και αφορολόγητα για να τα δίνεις σε διανομείς; Αν ναι, συμφωνώ να τα δίνεις και να τα χαρίζεις. Αλλά αν όχι, είναι υπερβολικό ποσό για την διανομή. 

Οκ, αν βρέχει-χιονίζει ή παραγγείλεις απο μακριά, να δώσεις 1ευρώ και 2 ευρώ αν είναι και άμεση ανάγκη.

O μέσος διανομέας δουλεύει και σε εξυπηρετεί μόνο λόγω φιλοδωρήματος και όχι λόγω μισθού. Αν κάποιοι έχουν τη θεωρία του δεν δίνω γιατι έχει μισθό, να ξέρετε ότι υπάρχει delivery, γιατί δίνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Αν δεν δίναμε , απλά θα σας χρέωναν 15% στο ποσό της παραγγελίας όπως κανουν και στο εξωτερικό και τότε δεν θα παραγγέλνατε. 

Το ξαναλέω. Υπάρχει διανομή γιατί κάποιοι δίνουμε φιλοδώρημα. Δεν σας αρέσει αυτό? Βάλτε το κάτω με πράξεις να το επιβεβαιώσετε και με αριθμούς. 

Επίσης στη δουλειά σου έχεις 10 νεκρούς το χρόνο και 100άδες τραυματισμένους, κάθε χρόνο? Οι διανομείς έχουν. Για το ιερό έργο του να πηγαίνουν φρεντο καπουτσίνο με λίγη μαυρη, σε τύπους που αράζουν και δεν θέλουν να δώσουν φιλοδώρημα γιατί "οι διανομείς έχουν μισθο"

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

έλεος με τα tips, ξεκολλάτε πια...

Όποιος θέλει δίνει, όποιος θέλει δε δίνει, μη το ξεχειλώνουμε από 50 μεριές αυτό το θέμα

• Like 7
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Επίσης στη δουλειά σου έχεις 10 νεκρούς το χρόνο και 100άδες τραυματισμένους, κάθε χρόνο? Οι διανομείς έχουν. Για το ιερό έργο του να πηγαίνουν φρεντο καπουτσίνο με λίγη μαυρη, σε τύπους που αράζουν και δεν θέλουν να δώσουν φιλοδώρημα γιατί "οι διανομείς έχουν μισθο"

Αν δίνουν όλοι φιλοδώρημα θα σταματήσουν να σκοτώνονται και να τραυματίζονται οι δίτροχοι διανομείς στο δρόμο;

• Like 22
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Narayan είπε

Αν δίνουν όλοι φιλοδώρημα θα σταματήσουν να σκοτώνονται και να τραυματίζονται οι δίτροχοι διανομείς στο δρόμο;

ΝΑΙ. Αν ανέβει το εισόδημα, μπορεί τότε να μειωθεί το productivity, να αυξηθεί η ασφάλεια, να μειωθούν οι παραγγελίες ανα διανομέα και έτσι να μπορούν να δουλέψουν περισσότεροι, με πιο ελκυστικούς στόχους. 

Επίσης το αυξημένο εισόδημα, δικαιολογεί σε κάθε επάγγελμα το ρίσκο και τις ευθύνες. Δεν γίνεται να παίρνει τα ίδια ένας εναερίτης και τα ίδια ένας φύλακας σε παραλία.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Narayan είπε

Τότε θα έχουμε περισσότερους θανάτους. 

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...