Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Efood αξίζει μόνο αν έχει τυχερή πινιάτα κάποιο μαγαζί που σου αρέσει και κυρίως αν είστε τουλάχιστον 2-3-4 άτομα σπιτι για παραγγελια ώστε να πιάσεις τα 15-20-30 ευρώ και να πληρώσεις 10-13-20 αντίστοιχα γλιτώνοντας όντως ένα σεβαστό ποσό.

Αλλιώς θα προτιμήσω box που μου δίνει πόντους/εκπτώσεις συνεχώς ή αν είμαι σε πόλη που έχει τοπικές σελίδες που έχουν πολλά μαγαζιά που δεν υπάρχουν στο box.
Πχ στις Σέρρες το fatepaketo ή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το fagi.gr που είναι πολύ δυνατά σάιτ.

Τώρα για την ελάχιστη παραγγελία που λέτε εξαρτάται και τι μαγαζί είναι. Αν έχεις πιτσαρία κατά 90% οι παραγγελίες σου περνούσαν ούτως ή αλλως τα 7,5 ευρώ οπότε δεν σε επηρεάζει.
Αν έχεις σουβλατζίδικο χάνεις τους πελατες που είναι σόλο σπίτι και μπορεί να παίρνανε 1-2 σαντουιτς που τους βγαίνανε 5-6 ευρώ.
Αν έχεις καφέ με ελάχιστη 7,5 ευρώ την έκατσες την βάρκα.

Επεξ/σία από Backpacker
  • Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Τότε να κάνεις και εσύ το παρακάτω, γιατί όσο παραγγέλνεις και δίνεις μεροκάματο στους ντελιβεράδες, αυτοί σε θεωρούν μα...μπιπ....

Θες να μου το εξηγησεις λιγο,για να μπορεσω να σου απαντησω;

• Moderators
Δημοσ.
On 06/11/2021 at 13:29, babble tribe said:

Για το χρονικό πλαίσιο του πελάτη γελάω φίλε. 5/10 φορές ο πακετας της πλατφόρμας θα το φέρει το φαγητό γυρισμένο-τσαλακωμενο-πεταμενο δεν τον ενδιαφέρει τίποτα δεν τον πληρώνεις εσύ δεν πονάει το μαγαζί τα 30 λεπτά που λένε μπορεί να είναι 45+ συν ότι επειδή γίνονται πολλαπλες διανομές το φαγητό κρυώνει. Ως πελάτης που τρώω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ απ' έξω το efood delivery είναι ανασταλτικός παράγοντας για εμένα. 

Σεβαστό αυτό που λες, έχω άλλη εμπειρία τόσο ως πελάτης, όσο και ως συνεργαζόμενο κατάστημα.

Για μένα το να μην παραγγείλω από πλατφόρμα είναι ανασταλτικός παράγοντας. Εκεί το κατάστημα είναι πιο συνεπές και ο διανομέας είναι πιο τυπικός γιατί τους πονάει η αρνητική.

On 06/11/2021 at 13:37, StamTheMan said:

10 παραγγελιες σε μια ωρα δεν ειναι τιποτα,γιατι δεν φευγεις ποτε μονο με μια παραγγελια.

Μιλάμε για παραγγελίες με καφέδες εδώ όμως. Δεν μιλάμε γενικά κι αόριστα, μιλάμε για εκεί που η ελάχιστη των €7,5 δημιουργεί πρόβλημα. Σουβλάκια μπορείς να παραδώσεις 10 παραγγελίες την ώρα, χώνεις αβέρτα τσάντες στο κουτί και τις πας. Καφέδες δεν βγαίνουν 10 στην ώρα, γιατί είναι περιορισμένη η θήκη που έχεις (χωράει 10-12 καφέδες νομίζω;). Και δεν αναφέρω καν ότι πρέπει να πάνε με φυσιολογικό τρόπο και όχι του σκοτωμού γιατί δεν θα πίνονται μετά.

Για τις υπόλοιπες ιστορίες που αναφέρεις δεν έχω να πω κάτι, την έχω κάνει αυτή τη δουλειά και έχω συναντήσει τα ίδια και χειρότερα.

Πάντως σε γενικές γραμμές οι ντελιβεράδες δεν θα έπρεπε να χαλιέστε με την ελάχιστη χρέωση. Όσο πιο υψηλή είναι, τόσο μεγαλύτερο φιλοδώρημα θα παίρνετε, όχι; Δεν φαντάζομαι δηλαδή ότι θα παραγγείλει κάποιος έναν καφέ που κοστίζει €1,80 και θα δώσει κι άλλο ένα ευρώ τιπ. Ενώ αν η ελάχιστη ήταν €7,50 πιστεύω άνετα θα έβγαινε και €1,50-2,00.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Malthador είπε

Μιλάμε για παραγγελίες με καφέδες εδώ όμως. Δεν μιλάμε γενικά κι αόριστα, μιλάμε για εκεί που η ελάχιστη των €7,5 δημιουργεί πρόβλημα. Σουβλάκια μπορείς να παραδώσεις 10 παραγγελίες την ώρα, χώνεις αβέρτα τσάντες στο κουτί και τις πας. Καφέδες δεν βγαίνουν 10 στην ώρα, γιατί είναι περιορισμένη η θήκη που έχεις (χωράει 10-12 καφέδες νομίζω;). Και δεν αναφέρω καν ότι πρέπει να πάνε με φυσιολογικό τρόπο και όχι του σκοτωμού γιατί δεν θα πίνονται μετά.

Αρχικα μιλαμε για μαγαζια με ελαχιστη 3 και 5,οχι καφεδες.

Ακομα και οι ψησταριες εχουν προβλημα,και αυτα τα λεω απο συζητησεις που εκανα αυτες τις 3 μερες.

Τα μαγαζια που δουλευουν καφε με delivery by efood ειναι ελαχιστα,γιατι ειναι αλλος ο ρυθμος,οι παραγγελιες πρεπει να φευγουν στο 5λεπτο,2 και 3 μαζι,οχι να περιμενεις το διανομεα του efood να παρει μια και να φυγει.

Εχω κανει καθε ειδους διανομη. 

Ποσους καφεδες νομιζεις εχει η καθε παραγγελια;

Η θηκη χωραει 8-12,αναλογα τη θηκη,και εγω εφευγα με 3 και 4 παραγγελιες σε καθε διαδρομη.

Rush hour το 10 που λες ειναι αστειο,οχι απλα εφικτο.

28 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πάντως σε γενικές γραμμές οι ντελιβεράδες δεν θα έπρεπε να χαλιέστε με την ελάχιστη χρέωση. Όσο πιο υψηλή είναι, τόσο μεγαλύτερο φιλοδώρημα θα παίρνετε, όχι; Δεν φαντάζομαι δηλαδή ότι θα παραγγείλει κάποιος έναν καφέ που κοστίζει €1,80 και θα δώσει κι άλλο ένα ευρώ τιπ. Ενώ αν η ελάχιστη ήταν €7,50 πιστεύω άνετα θα έβγαινε και €1,50-2,00.

Δεν παιζει ρολο η ελαχιστη στο ποσα λεφτα θα παρεις απο tips.

Ειναι αλλο θεμα αυτο.

Προς το παρων,η ελαχιστη 7.50 εχει ριξει τη δουλεια παρα πολυ,οποτε δεν παιζουν ουτε tips,αφου δεν παιζει δουλεια.

Εμενα δε με απασχολουν τα tips αυτη τη στιγμη,εργαζομαι ως freelancer,και πληρωνομαι με το κομματι.

Οι τελευταιες 3 μερες ηταν σκοτωμα για μενα.

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν παιζει ρολο η ελαχιστη στο ποσα λεφτα θα παρεις απο tips.

Aν έχεις να κάνεις με normal ανθρώπους (που από όσο έχω καταλάβει δεν είναι η περίπτωσή σου), προφανώς και το tip έχει σχέση με το ύψος της παραγγελίας / λογαριασμού 

Εγώ τουλάχιστον (δε ξέρω βέβαια αν θεωρούμαι normal :P ) συνήθως παίζω στο 10%, με ελάχιστο και μέγιστο (πες χοντρικά 0.5€ και 2€)

Ούτε 15 λεπτά θα δώσω αν μου φέρουν έναν καφέ (που βασικά δε παραγγέλνω καφέδες αλλά λέμε τώρα), ούτε 5€ αν μου φέρουν 5 πίτσες, αλλά στις συνηθισμένες μου παραγγελίες (7-10€) παίζω συνήθως στο ευρώ... 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Aν έχεις να κάνεις με normal ανθρώπους (που από όσο έχω καταλάβει δεν είναι η περίπτωσή σου), προφανώς και το tip έχει σχέση με το ύψος της παραγγελίας / λογαριασμού 

Υπαρχουν και νορμαλ. Συνηθως πιο πολυ στρογγυλοποιουν,αλλα υπαρχουν και μερικοι ωραιοι.

Χθες πχ πηγα 2η παραγγελια 4 τσιγαρα,τσιχλες και πατατακια σε ενα σπιτι εξω απο Καλαματα,μιλουσα στο τηλ 1,5 λεπτο ενω οδηγουσα μεχρι να βρω το σπιτι,και πληρωθηκα 26.60 ακριβως,οσο κοστιζε το πακετο.

Η πρωτη ηταν σε λαθος διευθυνση,δεν ειχαν ονομα στο κουδουνι και ο τυπος μιλουσε στο τηλεφωνο ποση ωρα.
Εφαγα 5 λεπτα αναμονη,και αλλα 6 να παω στη σωστη διευθυνση,ηταν 8.50 ευρω και επιτηδες του εδωσα ρεστα 3χ0.50.

Δεν αφησε τιποτα.

Αλλα υπαρχουν και οι νορμαλ :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...