StamTheMan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Σημερα το efood αποφασισε να αλλαξει την ελαχιστη καταναλωση σε 7.50 ευρω,απο 5.00 που ηταν εως τωρα. Οταν εστειλα μηνυμα στον μεχρι προσφατα εργοδοτη μου και τον ρωτησα τι σκεφτεται να κανει για αυτο,με πηρε τηλεφωνο να με ρωτησει για τι πραγμα μιλουσα. Εχω την εντυπωση οτι το efood δεν ρωτησε κανεναν για να το κανει αυτο,φανταζομαι οτι ειναι καλυμενοι για να το κανουν χωρις ειδοποιηση. Το θεμα ειναι,πως θα αντιδρασουν οι ιδιοκτητες σε αυτο,και πως θα επηρεασει την αγορα,τα συνεργαζομενα μαγαζια και το ιδιο το efood κατι τετοιο; Στο μαγαζι που εργαζομουν μεχρι πριν 2 μηνες,η ελαχιστη καταναλωση ηταν 3.00 ευρω,του στυλ 1 σπεσιαλ σαντουιτς και ενα νερακι. Οταν μπηκαν στο efood delivery,η ελαχιστη καταναλωση αλλαξε,απο 3.00 σε 5.00 € . Η πελατεια ηταν κατα κυριο λογο φοιτητες και πιτσιρικαρια,λογω του αντικειμενου του καταστηματος . Η δουλεια επεσε στο μισο οταν εγινε η αλλαγη,γιατι οι σταθεροι πελατες ειτε δεν ηθελαν να χρησιμοποιουν την εφαρμογη,ειτε δεν ηθελαν να κανουν καταναλωση 5 ευρω για κολατσιο. Τωρα με τα 7.50 δε μπορω ουτε να φανταστω ποια θα ειναι η μοιρα τετοιων καταστηματων. Το efood delivery παιρνει το 25% καθε παραγγελιας,οποτε αφου ειδε οτι δεν ειχε μεγαλο κερδος με ελαχιστη καταναλωση 5.00 €, σκεφτηκε οτι θα ηταν καλο να αυξησει την ελαχιστη,για αν εχει πιο μεγαλο κερδος σε καθε παραγγελια. Κατι διαβασα στο facebook οτι απο τη δευτερα θα υπαρχει και χρεωση της υπηρεσιας στον πελατη,αναλογα με το ποσο μακρια θα ειναι η διευθυνση παραδοσης. Αυτο δεν το επιβεβαιωνω,ειναι κατι που αναφερθηκε σε μια ομαδα διανομεων του efood. Αλλη μια λαθος κινηση,τοσο κοντα στο #cancel_efood. 9
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 50 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Τωρα με τα 7.50 δε μπορω ουτε να φανταστω ποια θα ειναι η μοιρα τετοιων καταστηματων. Σε λίγους μήνες (ή και ώρες) θα έχουμε εικόνα πως θα πάει! 1
StamTheMan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Σε λίγους μήνες (ή και ώρες) θα έχουμε εικόνα πως θα πάει! Μακαρι να ειναι ωρες.
michael92 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Delivery των 3€ προφανώς δεν είναι βιώσιμα. Τώρα όσον αφορά την ελάχιστη παραγγελία στα 7,50€, δε θα είχα πρόβλημα αρκεί το κατάστημα να μη χρεώνει extra το delivery. Υπάρχουν μερικά καταστήματα στο efood που το έχουν χάσει τελείως πάντως (π.χ ελάχιστη παραγγελία 20-25€, χωρίς αυτό που πουλάνε να είναι βαρύ ή ογκώδες). Κάτι έξυπνο που θα μπορούσε να κάνει το efood και οι άλλες εφαρμογές, είναι ελάχιστη παραγγελία ανάλογα με την απόσταση. Π.χ ελάχιστη παραγγελία 5€ για ακτίνα 1χλμ από το μαγαζί, 7,5€ για ακτίνα 2χλμ, 10€ για ακτίνα 3χλμ κλπ. 6 1 2
SilentVoice Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, michael92 είπε Delivery των 3€ προφανώς δεν είναι βιώσιμα. Τώρα όσον αφορά την ελάχιστη παραγγελία στα 7,50€, δε θα είχα πρόβλημα αρκεί το κατάστημα να μη χρεώνει extra το delivery. Υπάρχουν μερικά καταστήματα στο efood που το έχουν χάσει τελείως πάντως (π.χ ελάχιστη παραγγελία 20-25€, χωρίς αυτό που πουλάνε να είναι βαρύ ή ογκώδες). Αν το μαγαζί δούλευε δικό του delivery με ελάχιστη 3€, μια χαρά βιώσιμο θα ήταν. Αυτό εξαρτάται από πόσες παραγγελίες έχεις και την περιοχή κάλυψης. 5 ώρες πριν, StamTheMan είπε Σημερα το efood αποφασισε να αλλαξει την ελαχιστη καταναλωση σε 7.50 ευρω,απο 5.00 που ηταν εως τωρα. Οταν εστειλα μηνυμα στον μεχρι προσφατα εργοδοτη μου και τον ρωτησα τι σκεφτεται να κανει για αυτο,με πηρε τηλεφωνο να με ρωτησει για τι πραγμα μιλουσα. Εχω την εντυπωση οτι το efood δεν ρωτησε κανεναν για να το κανει αυτο,φανταζομαι οτι ειναι καλυμενοι για να το κανουν χωρις ειδοποιηση. Το θεμα ειναι,πως θα αντιδρασουν οι ιδιοκτητες σε αυτο,και πως θα επηρεασει την αγορα,τα συνεργαζομενα μαγαζια και το ιδιο το efood κατι τετοιο; Στο μαγαζι που εργαζομουν μεχρι πριν 2 μηνες,η ελαχιστη καταναλωση ηταν 3.00 ευρω,του στυλ 1 σπεσιαλ σαντουιτς και ενα νερακι. Οταν μπηκαν στο efood delivery,η ελαχιστη καταναλωση αλλαξε,απο 3.00 σε 5.00 € . Η πελατεια ηταν κατα κυριο λογο φοιτητες και πιτσιρικαρια,λογω του αντικειμενου του καταστηματος . Η δουλεια επεσε στο μισο οταν εγινε η αλλαγη,γιατι οι σταθεροι πελατες ειτε δεν ηθελαν να χρησιμοποιουν την εφαρμογη,ειτε δεν ηθελαν να κανουν καταναλωση 5 ευρω για κολατσιο. Τωρα με τα 7.50 δε μπορω ουτε να φανταστω ποια θα ειναι η μοιρα τετοιων καταστηματων. Το efood delivery παιρνει το 25% καθε παραγγελιας,οποτε αφου ειδε οτι δεν ειχε μεγαλο κερδος με ελαχιστη καταναλωση 5.00 €, σκεφτηκε οτι θα ηταν καλο να αυξησει την ελαχιστη,για αν εχει πιο μεγαλο κερδος σε καθε παραγγελια. Κατι διαβασα στο facebook οτι απο τη δευτερα θα υπαρχει και χρεωση της υπηρεσιας στον πελατη,αναλογα με το ποσο μακρια θα ειναι η διευθυνση παραδοσης. Αυτο δεν το επιβεβαιωνω,ειναι κατι που αναφερθηκε σε μια ομαδα διανομεων του efood. Αλλη μια λαθος κινηση,τοσο κοντα στο #cancel_efood. Μπορείς να διευκρινίσεις αν το μαγαζί έχει δικό του delivery ή έχει μόνο το 'delivery by efood' ? Αν το efood εξυπηρετεί το μαγαζί σε περισσότερες γειτονιές, τότε το target group πελατών πολλαπλασιάζεται και γίνεται και πιο 'γνωστό' το μαγαζί σε περισσότερους. Συνεπώς δεν είναι κακό να υπάρχει μια τέτοια αύξηση στην ελάχιστη παραγγελία. Σοβαρό πρόβλημα θα ήταν αν το εύρος περιοχής κάλυψης παραμένει μικρό και είναι απλά αν μαγαζάκι της γειτονιάς. Σε τέτοια αύξηση, θα πρέπει το μαγαζί να βελτιώσει την ποιότητα του , γιατί ο ανταγωνισμός του μεγαλώνει. 2
michael92 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Αν το μαγαζί δούλευε δικό του delivery με ελάχιστη 3€, μια χαρά βιώσιμο θα ήταν. Αυτό εξαρτάται από πόσες παραγγελίες έχεις και την περιοχή κάλυψης. Βιώσιμο χωρίς να κόβει τις μισές αποδείξεις και να κολλάει όλα τα ένσημα, ίσως. Βιώσιμο 100% νόμιμα, χλωμό. 13 3
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 7 hours ago, StamTheMan said: Σημερα το efood αποφασισε να αλλαξει την ελαχιστη καταναλωση σε 7.50 ευρω,απο 5.00 που ηταν εως τωρα. Οταν εστειλα μηνυμα στον μεχρι προσφατα εργοδοτη μου και τον ρωτησα τι σκεφτεται να κανει για αυτο,με πηρε τηλεφωνο να με ρωτησει για τι πραγμα μιλουσα. Εχω την εντυπωση οτι το efood δεν ρωτησε κανεναν για να το κανει αυτο,φανταζομαι οτι ειναι καλυμενοι για να το κανουν χωρις ειδοποιηση. Το θεμα ειναι,πως θα αντιδρασουν οι ιδιοκτητες σε αυτο,και πως θα επηρεασει την αγορα,τα συνεργαζομενα μαγαζια και το ιδιο το efood κατι τετοιο; Στο μαγαζι που εργαζομουν μεχρι πριν 2 μηνες,η ελαχιστη καταναλωση ηταν 3.00 ευρω,του στυλ 1 σπεσιαλ σαντουιτς και ενα νερακι. Οταν μπηκαν στο efood delivery,η ελαχιστη καταναλωση αλλαξε,απο 3.00 σε 5.00 € . Η πελατεια ηταν κατα κυριο λογο φοιτητες και πιτσιρικαρια,λογω του αντικειμενου του καταστηματος . Η δουλεια επεσε στο μισο οταν εγινε η αλλαγη,γιατι οι σταθεροι πελατες ειτε δεν ηθελαν να χρησιμοποιουν την εφαρμογη,ειτε δεν ηθελαν να κανουν καταναλωση 5 ευρω για κολατσιο. Τωρα με τα 7.50 δε μπορω ουτε να φανταστω ποια θα ειναι η μοιρα τετοιων καταστηματων. Το efood delivery παιρνει το 25% καθε παραγγελιας,οποτε αφου ειδε οτι δεν ειχε μεγαλο κερδος με ελαχιστη καταναλωση 5.00 €, σκεφτηκε οτι θα ηταν καλο να αυξησει την ελαχιστη,για αν εχει πιο μεγαλο κερδος σε καθε παραγγελια. Κατι διαβασα στο facebook οτι απο τη δευτερα θα υπαρχει και χρεωση της υπηρεσιας στον πελατη,αναλογα με το ποσο μακρια θα ειναι η διευθυνση παραδοσης. Αυτο δεν το επιβεβαιωνω,ειναι κατι που αναφερθηκε σε μια ομαδα διανομεων του efood. Αλλη μια λαθος κινηση,τοσο κοντα στο #cancel_efood. Φίλε μου, αυτά ισχύουν εδώ και καιρό. Έχω το κατάστημά μου στο efood go εδώ και κάμποσους μήνες: (α) εξαρχής η ελάχιστη ήταν στα €7.50 και (β) εξαρχής χρέωναν από €0 έως €4 ανάλογα με την απόσταση του πελάτη από το κατάστημα . Δεν ξέρω γιατί η αλλαγή γίνεται τώρα σε εσάς, πιθανόν να είστε παλιό κατάστημα στο efood go και να σας κράτησαν στο παλιό καθεστώς μέχρι τώρα. Δεν πρόκειται να αντιδράσει κανένα κατάστημα γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που είναι στο go με αυτούς τους όρους έχουν δεχθεί να δουλεύουν. Η εναλλακτική είναι το κάθε κατάστημα να προσλάβει δικούς του διανομείς για να κάνουν delivery με ότι συνεπάγεται αυτό. Προσωπικά, δεν ξαναγυρνάω πίσω και €15 να πάνε την ελάχιστη του efood go. 4
maparios Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, Malthador είπε Φίλε μου, αυτά ισχύουν εδώ και καιρό. Έχω το κατάστημά μου στο efood go εδώ και κάμποσους μήνες: (α) εξαρχής η ελάχιστη ήταν στα €7.50 και (β) εξαρχής χρέωναν από €0 έως €4 ανάλογα με την απόσταση του πελάτη από το κατάστημα . Δεν ξέρω γιατί η αλλαγή γίνεται τώρα σε εσάς, πιθανόν να είστε παλιό κατάστημα στο efood go και να σας κράτησαν στο παλιό καθεστώς μέχρι τώρα. Δεν πρόκειται να αντιδράσει κανένα κατάστημα γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που είναι στο go με αυτούς τους όρους έχουν δεχθεί να δουλεύουν. Η εναλλακτική είναι το κάθε κατάστημα να προσλάβει δικούς του διανομείς για να κάνουν delivery με ότι συνεπάγεται αυτό. Προσωπικά, δεν ξαναγυρνάω πίσω και €15 να πάνε την ελάχιστη του efood go. καθαρά φιλική απορία, δεν το λέω με επιθετικό τόνο, αλλα γιατί είσαι τόσο προσηλωμένος με το efood? σε βοηθάει τόσο πολύ στη δουλειά σου; καλός γνωστός μου έχει μαγαζί εστίασης, και δεν το συμφέρει να έχει πακετά όλες τις ώρες που είναι ανοιχτός (10-12) οπότε σκέφτεται να μπεί στην πλατφόρμα αλλα τον επιράζει το γεγονός οτι ζητάνε μεγάλο ποστοστό στις παραγγελίες
kage Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μ θυμίζει λίγο σκηνικο " Εμείς Θα Βαράμε το Νταούλι και Οι Αγορές Θα Χορεύουν..." 😂 Οτι θέλουν θα κάνουν οι άλλοι αφού τους παιρνει Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από kage 1
sphinxgr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα έχω γράψει ξανά. Δεν είναι βιώσιμο το Delivery αν δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό παραγγελίας, αρκετά μεγαλύτερο των 7,5€ ή αν δεν αφήνει ο πελάτης τουλάχιστον 1€ στον διανομέα φιλοδώρημα. Δεν γίνεται να έχουμε διανομές και η συνολική παραγγελία να είναι τόσο χαμηλή. Πως θα πληρωθεί σωστά: ο διανομέας, η πλατφόρμα και θα έχει και ένα ελάχιστο κέρδος το κατάστημα? Απλά ΔΕΝ γίνεται. Μέχρι τώρα με τις παραγγελίες μόνο η πλατφόρμα βγάζει σταθερά. Το κατάστημα δεν βγάζει, και οι διανομείς ζουν από τα φιλοδωρήματα και την ευγενική πρόθεση κάποιον μας. Αν δεν υπήρχε αυτό το φιλοδώρημα, η ελάχιστη παραγγελία θα έπρεπε να ανέβει τουλάχιστον στα 15€ ή αλλιώς δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διανομείς και να καταργηθεί το delivery (σιγα σιγά πάμε προς τα εκει) Και τέλος πάντων είναι ντροπή να παραγγέλνεις 3€ και 5€ delivery γιατι απλά μπορείς και στο επιτρέπουν... Ε κάπως έτσι, δεν το επιτρέπουν πλεον. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από sphinxgr 5
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δεν μπορώ να φανταστώ ότι με 3 και 5 ευρώ βγαίνει κόστος υλικών, κόστος παρασκευής, αμοιβή παρασκευαστή, αμοιβή διανομέα και αμοιβή πλατφόρμας. Για κράχτης, στην αρχή, ίσως, αλλά σε βάθος χρόνου μου φαντάζει ανεδαφικό. Προσωπικά, θα ντρεπόμουν να τρέχω τον άλλο για 3 και 5 ευρώ (αν και, στα καταστήματα της γειτονιάς μου που έχουν δικό τους delivery, κάτι πιτσαρίες -αλυσίδα και σκέτη- η ελάχιστη χρέωση είναι ήδη στα 8 ευρώ). 8 1 3
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Τα έχω γράψει ξανά. Δεν είναι βιώσιμο το Delivery αν δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό παραγγελίας, αρκετά μεγαλύτερο των 7,5€ ή αν δεν αφήνει ο πελάτης τουλάχιστον 1€ στον διανομέα φιλοδώρημα. Δεν γίνεται να έχουμε διανομές και η συνολική παραγγελία να είναι τόσο χαμηλή. Πως θα πληρωθεί σωστά: ο διανομέας, η πλατφόρμα και θα έχει και ένα ελάχιστο κέρδος το κατάστημα? Απλά ΔΕΝ γίνεται. Μέχρι τώρα με τις παραγγελίες μόνο η πλατφόρμα βγάζει σταθερά. Το κατάστημα δεν βγάζει, και οι διανομείς ζουν από τα φιλοδωρήματα και την ευγενική πρόθεση κάποιον μας. Αν δεν υπήρχε αυτό το φιλοδώρημα, η ελάχιστη παραγγελία θα έπρεπε να ανέβει τουλάχιστον στα 15€ ή αλλιώς δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διανομείς και να καταργηθεί το delivery (σιγα σιγά πάμε προς τα εκει) Και τέλος πάντων είναι ντροπή να παραγγέλνεις 3€ και 5€ delivery γιατι απλά μπορείς και στο επιτρέπουν... Ε κάπως έτσι, δεν το επιτρέπουν πλεον. 2 λεπτά πριν, Snoob είπε Δεν μπορώ να φανταστώ ότι με 3 και 5 ευρώ βγαίνει κόστος υλικών, κόστος παρασκευής, αμοιβή παρασκευαστή, αμοιβή διανομέα και αμοιβή πλατφόρμας. Για κράχτης, στην αρχή, ίσως, αλλά σε βάθος χρόνου μου φαντάζει ανεδαφικό. Προσωπικά, θα ντρεπόμουν να τρέχω τον άλλο για 3 και 5 ευρώ (αν και, στα καταστήματα της γειτονιάς μου που έχουν δικό τους delivery, κάτι πιτσαρίες -αλυσίδα και σκέτη- η ελάχιστη χρέωση είναι ήδη στα 8 ευρώ). Εφόσον έχει γίνει μόδα το delivery στον καφέ, προφανώς και θα υπάρχουν μαγαζιά που θα εκτελούν παραγγελίες των 3€ Το αν είναι βιώσιμο ή όχι, το κρίνουν αυτοί που έχουν καφετζίδικα, όχι εμείς 7 1
paylidis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 ακομα με το efood ασχολειστε ρε παιδια; υπαρχουν και αλλες εφαρμογές αφενός (καποια χωρις ελαχιστη παραγγελια) και αφετερου (ακομα καλύτερα) βρειτε 2-3 μαγαζια στη γειτονια σας κ παραγγειλετε απευθείας να μη πληρώνουν κ το φεσι οι ανθρωποι.. 18 2 1 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Τι πάει να πει "το κρίνουν αυτοί που έχουν τα καφετσίδικα, όχι εμείς"; Δημόσιο φόρουμ είναι, απόψεις καταθέτουμε. Κατά τα λοιπά, αν θες να κάνεις χρήση της όποιας πλατφόρμας, ακολουθείς την τιμολόγησή της. Αλλιώς, δικό σου delivery και δέξου και μισό ευρώ παραγγελία. 1 λεπτό πριν, paylidis είπε ακομα με το efood ασχολειστε ρε παιδια; υπαρχουν και αλλες εφαρμογές αφενός (καποια χωρις ελαχιστη παραγγελια) και αφετερου (ακομα καλύτερα) βρειτε 2-3 μαγαζια στη γειτονια σας κ παραγγειλετε απευθείας να μη πληρώνουν κ το φεσι οι ανθρωποι.. Δεν είναι πάντα έτσι απλό το θέμα. Παράδειγμα, έχω εστιατόριο στην περιοχή μου που έχει δικό του delivery, έχει και μέσω μεγάλου δικτύου. Ε, πώς να το κάνουμε, του δικτύου είναι ταχύτεροι οι χρόνοι παράδοσης και φτάνουν και σε καλύτερη κατάσταση τα πράγματα. Τα δοκίμασα και τα δύο, καμία σύγκριση. Κατά τα λοιπά, όποιον δεν τον συμφέρει, ας αποχωρήσει και μετά ο κάθε πελάτης κρίνει αν η υπηρεσία διανομής που παρέχει μόνο του το κατάστημα είναι ικανοποιητική. 6
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Snoob είπε Τι πάει να πει "το κρίνουν αυτοί που έχουν τα καφετσίδικα, όχι εμείς"; Δημόσιο φόρουμ είναι, απόψεις καταθέτουμε. Κατά τα λοιπά, αν θες να κάνεις χρήση της όποιας πλατφόρμας, ακολουθείς την τιμολόγησή της. Αλλιώς, δικό σου delivery και δέξου και μισό ευρώ παραγγελία. Πάει να πει ότι εσύ και εγώ δε γνωρίζουμε αν το μαγαζί βγαίνει με ελάχιστη παραγγελία 3 ευρώ, απλά εικάζουμε btw, προφανώς το 7.5€ minimum ισχύει για μαγαζιά που γίνεται delivery από το ίδιο το efood, όχι που απλά είναι στην πλατφόρμα (και προφανώς χρησιμοποιούν δικά τους delivery) Αυτή τη στιγμή που γράφω στο efood στη δουλειά μου βγάζει πάνω από 30-40 μαγαζιά με ελάχιστη από 3 ευρώ και κάτω (έχει και μερικά με 0) Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από AristidisZ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις