Προς το περιεχόμενο

Tp link modem router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, micos000 είπε

Για την σύνδεση στο internet συνήθως δε θέλει κωδικούς αλλά δεν δέχονται ευκολα οι πάροχοι να βάλεις άλλο modem/router και αν το δεχτούν θα πρέπει να το ρυθμίσεις μόνος σου.

(1) Να αναφέρω τι ακριβώς πρόβλημα έχω: Έχω ένα καινούργιο TP-LINK modem/router αγορασμένο από Plaisio ( που δεν είναι του πάροχου) και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μπαίνει στο internet και όχι voip. Και το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν ανάβει μόνο το λαμπάκι του internet και όλα τα άλλα ανάβουν ( το ίδιο πρόβλημα δηλαδή με το παιδί που ξεκίνησε αυτό το θέμα)

(2) Για να μπορέσει να ρυθμιστεί ώστε να ανάψει το λαμπάκι του internet ( το οποίο είναι το μόνο που δεν ανάβει αν το Modem/Router δεν είναι του παρόχου) και έτσι να μπορεί να συνδέεται στο internet, μήπως πρέπει να το συνδέσεις με το modem/router του πάροχου ώστε να μπει στον browser του ίντερνετ και μετά να μπεις στην ιστοσελίδα που λέει στις οδηγίες χρήσης για να κάνεις τις ρυθμίσεις? Ή μήπως χωρίς να είναι αναμμένο το λαμπάκι του ίντερνετ θα μπορέσει από μόνο του να μπει στην ιστοσελίδα για τις ρυθμίσεις που γράφει στο εγχειρίδιο χρήσης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις ελέγξει τις ρυθμίσεις στο ρούτερ του πάροχου, στο internet->wan και να βάλεις τις ίδιες στο δικό σου;

Πάντως η wind νομίζω δεν ήθελε κωδικό για την σύνδεση ενώ η cosmote θέλει.

Γιατί δε μιλάς με την εξυπηρέτηση πελατών να δεις τι θα σου πουν;

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 25/11/2024 στις 10:21 ΠΜ, micos000 είπε

Έχεις ελέγξει τις ρυθμίσεις στο ρούτερ του πάροχου, στο internet->wan και να βάλεις τις ίδιες στο δικό σου;

Πάντως η wind νομίζω δεν ήθελε κωδικό για την σύνδεση ενώ η cosmote θέλει.

Γιατί δε μιλάς με την εξυπηρέτηση πελατών να δεις τι θα σου πουν;

Όλες οι εταιρείες internet/τηλεφωνίας σου δίνουν δωρεάν Modem/Router του πάροχου όταν πας σε αυτούς για πρώτη φορά?

Δημοσ.

Βασικά δεν "στο δίνουν δωρεάν". Χρησικτησία είναι, δηλαδή το χρησιμοποιείς όσο είσαι συνδρομητής τους και μετά πρέπει να το επιστρέψεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, micos000 είπε

Βασικά δεν "στο δίνουν δωρεάν". Χρησικτησία είναι, δηλαδή το χρησιμοποιείς όσο είσαι συνδρομητής τους και μετά πρέπει να το επιστρέψεις.

Και τι θα το κάνουν αυτοί μεταχειρισμένο Modem/Router που θα το έχεις επιστρέψει? Θα το χρησιμοποιήσουν πουθενά? Αν όχι, ουσιαστικά τους είναι άχρηστο.

Επεξ/σία από Candela
Δημοσ.
23 ώρες πριν, micos000 είπε

Δεν έχει σημασία. Όταν θα φύγεις θα στο ζητήσουν πίσω.

Αν δεν το ζητούσαν να το επιστρέψεις πίσω το Modem/Router του πάροχου και πήγαινες σε άλλη εταιρεία internet, θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις ρυθμίζοντας το?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Candela είπε

Αν δεν το ζητούσαν να το επιστρέψεις πίσω το Modem/Router του πάροχου και πήγαινες σε άλλη εταιρεία internet, θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις ρυθμίζοντας το?

Συνήθως χρειάζεται να καταχωρήσεις τα credentials της σύνδεσης στο router, για να συνδεθεί. Εξαρτάται λοιπόν απο αν και σε τί βαθμό είναι κλειδωμένο το interface του router απο τον πάροχο, ενώ ακριβώς λόγω του κλειδώματος, μερικές φορές δεν συμφέρει κιόλας να χρησιμοποιήσεις router παρόχου. Π.χ. έχω λατρεία για τα zyxel vmg8623-t50b της Nova ( πρώην Wind ). Ενώ ξεκλείδωτο έχει φανταστικές επιλογές, πήρα πριν μια εβδομάδα ένα ίδιο router απο τη Nova, το οποίο είναι περιορισμένο σε βαθμό αηδίας. Και ναι μεν, τα Zyxel ξεκλειδώνουν αν πιάνουν τα χέρια σου, αλλά άλλα routers δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ - το χειρότερο κατ'εμέ - έχουν αποθηκευμένο και ένα χρήστη supervisor του εκάστοτε παρόχου, κάτι που σημαίνει ότι δεν είσαι ο μόνος που έχεις πρόσβαση στις ρυθμίσεις του router.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...