AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Ntinaras είπε Φυσικα και σωθηκα, οταν το αμαξι ειναι 820 κιλα χωρις εμενα, τα 25-30 κιλα ειναι τεραστια διαφορα. 3% δηλαδή το οποίο ποσο λες να μεταβάλλει την κατανάλωση ; 1% ;
Ntinaras Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε 3% δηλαδή το οποίο ποσο λες να μεταβάλλει την κατανάλωση ; 1% ; Σε συνθηκες πολης παραπανω, σε συνθηκες ΕΟ λιγοτερο. Σε χαλαει?
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Ntinaras είπε Σε συνθηκες πολης παραπανω, σε συνθηκες ΕΟ λιγοτερο. Σε χαλαει? Μου είναι παντελώς αδιάφορο, και το θεωρώ πρακτικα μη μετρήσιμο
mechpanos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, AristidisZ είπε ενώ εσύ σώθηκες που αφαίρεσες 25-30 κιλά 😛 το μόνο που πραγματικά μπορεί να παίξει ρόλο από τα παραπάνω είναι ο τρόπος οδήγησης, η μεταβολή του βάρους ή/και τις πίεσης των ελαστικών κατά 3-4% είναι αστειότητες Οχι ρε συ, σε συνθήκες πόλης σταματά ξεκίνα, το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο. Σε πορεία αυτό το βάρος όχι τόσο πολύ. Η πίεση των ελαστικών επίσης είναι σημαντική.
AristidisZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, mechpanos είπε Οχι ρε συ, σε συνθήκες πόλης σταματά ξεκίνα, το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο. Σε πορεία αυτό το βάρος όχι τόσο πολύ. Η πίεση των ελαστικών επίσης είναι σημαντική. Τα 15-20 κιλά ρε σύ του γρύλου και της ρεζέρβας ; Προφανως και είναι μλκια να κουβαλάς πχ 100 κιλά εργαλεία στο πορτ μπαγκαζ, αλλά θα σωθείς αν βγάλεις ρεζέρβα γρύλο και φαρμακείο από το αμάξι ; Επόμενο βήμα συμβουλή το ρεζερβουάρ στο 1/4 max, για να καίει λιγότερο το αμάξι…
Joshua21 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 47 λεπτά πριν, mechpanos είπε Οχι ρε συ, σε συνθήκες πόλης σταματά ξεκίνα, το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο. Σε πορεία αυτό το βάρος όχι τόσο πολύ. Η πίεση των ελαστικών επίσης είναι σημαντική. Κάπου είχα διαβάσει ότι 45 κιλά έξτρα βάρους στο πορτ μπαγκάζ μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση από 1 έως 2%, για αυτό θα πρέπει να μην αφήνουμε στο πορτ μπαγκάζ άχρηστα αντικείμενα. Ο γρύλος όμως και η ρεζέρβα κάθε άλλο παρά άχρηστα είναι, άσε που ζυγίζουν πολύ λιγότερο από 45 κιλά, προσωπικά το θεωρώ μαλακία να τα ξηλώσεις για να κάνεις οικονομία καυσίμου.
meletis_m Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 23 ώρες πριν, Kaseri33 είπε Καλησπέρα σας,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,εχω hyundai atos 1000αρι 2000' μοντέλο και παρατηρώ σαν να καίει (να σημειώθει οτι δεν έχω πολλές γνώσεις) παραπάνω απο όσο θα έπρεπε,ας πουμε με τιμή βενζίνης 1,750 (ίσως και λίγο παραπάνω) έβαλα 40 ευρώ και μου έβγαλε 330 χιλιόμετρα δεν ξέρω πόσα λίτρα καίει αν /100χλμ αλλά θα ήθελα να μου πείτε αν καίει έστω και λίγο παραπάνω και αν υπάρχει κάποια λύση. Υ.Γ ΄Όσους έχω ρωτήσει μου λένε οτι είναι καλά αλλοι οτι τσιμπάει για αυτο μπήκα στον κόπο να ρωτήσω και εδώ. Ευχαριστώ πολύ! Θα το φουλαρεις θα κάνεις 100 χιλιόμετρα και μετά θα ξανά φουλαρεις στο ίδιο πρατήριο. Το αμάξι από συντήρηση έχει κάνει πρόσφατα δηλαδή φίλτρα ,μπουζί , λάδια ;
Ntinaras Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Κάπου είχα διαβάσει ότι 45 κιλά έξτρα βάρους στο πορτ μπαγκάζ μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση από 1 έως 2%, για αυτό θα πρέπει να μην αφήνουμε στο πορτ μπαγκάζ άχρηστα αντικείμενα. Ο γρύλος όμως και η ρεζέρβα κάθε άλλο παρά άχρηστα είναι, άσε που ζυγίζουν πολύ λιγότερο από 45 κιλά, προσωπικά το θεωρώ μαλακία να τα ξηλώσεις για να κάνεις οικονομία καυσίμου. Γρυλος και ρεζερβα αναλογα το αυτοκινητο ειναι 10-15 κιλα για μεσα στη πολη αχρηστα ειναι. Εκτος κι αν μενεις σε κανα ασπροπυργο που ειναι ναρκοπεδιο ο δρομος.
Joshua21 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Γρυλος και ρεζερβα αναλογα το αυτοκινητο ειναι 10-15 κιλα για μεσα στη πολη αχρηστα ειναι. Εκτος κι αν μενεις σε κανα ασπροπυργο που ειναι ναρκοπεδιο ο δρομος. Με 10-15 κιλά λιγότερο το κέρδος που θα έχεις στην κατανάλωση θα είναι μηδαμινό. Επίσης η πλειοψηφία των αυτοκινήτων δεν κυκλοφορεί μόνο μέσα σε πόλη, άσε που κακοτεχνίες συναντάς παντού, όχι μόνο "σε κανα ασπροπυργο". 1
Dinos1973 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Στις 4/11/2021 στις 11:04 ΜΜ, Kaseri33 είπε Καλησπέρα σας,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,εχω hyundai atos 1000αρι 2000' μοντέλο και παρατηρώ σαν να καίει (να σημειώθει οτι δεν έχω πολλές γνώσεις) παραπάνω απο όσο θα έπρεπε,ας πουμε με τιμή βενζίνης 1,750 (ίσως και λίγο παραπάνω) έβαλα 40 ευρώ και μου έβγαλε 330 χιλιόμετρα δεν ξέρω πόσα λίτρα καίει αν /100χλμ αλλά θα ήθελα να μου πείτε αν καίει έστω και λίγο παραπάνω και αν υπάρχει κάποια λύση. Υ.Γ ΄Όσους έχω ρωτήσει μου λένε οτι είναι καλά αλλοι οτι τσιμπάει για αυτο μπήκα στον κόπο να ρωτήσω και εδώ. Ευχαριστώ πολύ! Κορεάτης 20 ετιας, μια χαρά καίει. 23 ώρες πριν, korakios είπε Να κοιτούσες για υγραέριο ? Σίγουρα θα θέλει συμμάζεμα το Atos , τα βάζεις κάτω σε κόστος και βλέπεις . Απο την άλλη ότι σύστημα βάλεις ,θα μπορείς να το ξηλώσεις και να το βάλεις πχ σε ένα Getz αργότερα Νάτος ξανά με το υγραέριο ….. ρε ‘σύ έχω και ένα παπί, τι κιτ να του βάλω?
tarantules Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Για 1000αρι εμένα δεν μου φαίνονται καλά τα 7 λίτρα στα 100km.Και το δικό μου αμάξι είναι παλιάς τεχνολογίας και περισσότερα κυβικά (1200cc) και καίει πάνω-κάτω τα ίδια. Πέρσι είχα κάψει 404 λίτρα και έκανα 5.937km , δηλαδή βγαίνει κάπου 6,8 lt/100km.
korakios Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε ρε ‘σύ έχω και ένα παπί, τι κιτ να του βάλω? πέτα το , πάρε ηλεκτρικό σκουτεράκι
Nabuko Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, tarantules είπε και καίει πάνω-κάτω τα ίδια Mήπως εσύ είσαι έμπειρος οδηγός και ξέρεις να οδηγείς σωστά?
tarantules Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε Mήπως εσύ είσαι έμπειρος οδηγός και ξέρεις να οδηγείς σωστά? Δεν λέω παίζει ρόλο και η εμπειρία αλλά του ρίχνω κι εγώ κάτι ξεμπουκώματα μόλις βρω ευθείες.Δεν είμαι οδηγός που προσέχω ιδιαίτερα για να εξοικομήσω βενζίνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα