Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,εχω hyundai atos 1000αρι 2000' μοντέλο και παρατηρώ σαν να καίει (να σημειώθει οτι δεν έχω πολλές γνώσεις) παραπάνω απο όσο θα έπρεπε,ας πουμε με τιμή βενζίνης 1,750 (ίσως και λίγο παραπάνω) έβαλα 40 ευρώ και μου έβγαλε 330 χιλιόμετρα δεν ξέρω πόσα λίτρα καίει αν /100χλμ αλλά θα ήθελα να μου πείτε αν καίει έστω και λίγο παραπάνω και αν υπάρχει κάποια λύση. 

Υ.Γ ΄Όσους έχω ρωτήσει μου λένε οτι είναι καλά αλλοι οτι τσιμπάει για αυτο μπήκα στον κόπο να ρωτήσω και εδώ.

Ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για άλλη μια φορά θα πούμε για το ότι η μέτρηση κατανάλωσης δε γίνεται με το "βάζω 40 ευρώ έχοντας αναμένο λαμπάκι και μόλις ανάψει πάλι η λυχνία σημειώνω τα χιλιομετρα που έκανα και τα διαιρώ με το πόσα λιτρα έκαναν τα 40 ευρώ" 

Σύμφωνα με αυτα που γράφεις  μια χαρά καίει ... μη σου πω οτι ειναι και οικονομικό

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 1
Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι κινούμαι εκτός πόλης και οχι μέσα σε πόλη.Επίσης,δεν έχω κανει ακόμα σέρβις αλλα σκέφτομαι και το carbonoff ίσως βελτιώσει την κατανάλωση.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Για άλλη μια φορά θα πούμε για το ότι η μέτρηση κατανάλωσης δε γίνεται με το "βάζω 40 ευρώ έχοντας αναμένο λαμπάκι και μόλις ανάψει πάλι η λυχνία σημειώνω τα χιλιομετρα που έκανα και τα διαιρώ με το πόσα λιτρα έκαναν τα 40 ευρώ" 

Σύμφωνα με αυτα που γράφεις  μια χαρά καίει ... μη σου πω οτι ειναι και οικονομικό

υπάρχει και άλλος τρόπος?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

υπάρχει και άλλος τρόπος?

Τον ανέφερε ο @phanispal πιο πριν , αν το κάνεις και δυο ή τρεις φορές θα πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα καθώς θα έχεις ποικιλια στις συνθήκες οδηγησης.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Τον ανέφερε ο @phanispal πιο πριν , αν το κάνεις και δυο ή τρεις φορές θα πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα καθώς θα έχεις ποικιλια στις συνθήκες οδηγησης.

αρα αυτός ο τρόπος ειναι απλα πολλες φορες. ετσι όπως το είπες ακουγεται σαν να υπάρχει άλλος τρόπος.

Δημοσ.

5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

αρα αυτός ο τρόπος ειναι απλα πολλες φορες. ετσι όπως το είπες ακουγεται σαν να υπάρχει άλλος τρόπος.

O σωστός τρόπος είναι ένας φουλάρω , διανύω , ξαναφουλάρω και μετράω/διαιρώ/αναγω σε λτ/100χλμ.  και όχι έχω αναμένο λαμπάκι δυο μέρες βάζω 25 - 30- "όσα έχω πάνω μου εκείνη την ώρα" ευρώ και μόλις αναψει λαμπάκι να κάνω τα αντίστοιχα μαθηματικά...

Αν το κάνω με το σωστό τρόπο μέτρησης περισσότερες φορές ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων θα είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα

• Like 1
Δημοσ.

Ναι συμφωνώ,αλλα αν υποθέσουμε οτι έχει κατανάλωση 7λίτρα/100 χιλιόμετρα και αλλάξω φίλτρο λαδιού,βενζίνης,.μπουζί και έναν καθαρισμό carbonoff,δεν θα βελτιωθεί σε ικανοποιητικό ποσοστό ?

Επίσης να πω και οτι περίπου κάθε 1000-1500χλμ συμπληρώνω λάδι γιατι καίει λάδια.

Δημοσ.

είχα οδηγήσει πριν χρόνια το συγκεκριμένο αμάξι αλλά δε θυμάμαι καταναλώσεις. 7/100 για αμάξι του 2000 (εκτός πόλης όπως λες) δε το λες και προβληματικό. Πιστεύω ότι μπορείς να το ρίξεις και λίγο ακόμα.

ο τρόπος οδήγησης παίζει σημαντικό ρόλο αλλά κατά τη γνώμη μου είσαι οκ

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Kaseri33 είπε

Ναι συμφωνώ,αλλα αν υποθέσουμε οτι έχει κατανάλωση 7λίτρα/100 χιλιόμετρα και αλλάξω φίλτρο λαδιού,βενζίνης,.μπουζί και έναν καθαρισμό carbonoff,δεν θα βελτιωθεί σε ικανοποιητικό ποσοστό ?

Επίσης να πω και οτι περίπου κάθε 1000-1500χλμ συμπληρώνω λάδι γιατι καίει λάδια.

Δηλαδή ποσο θα έπρεπε να καίει;Είναι 22 ετών αμάξι,αεροδυναμική περιπτέρου,ταλαιπωρημένο αφου καίει λάδια και με οδηγό κάποιον που δεν ξέρει να μετρήσει την κατανάλωση του.

Το carbonoff που το διάβασες και το κόλλησες στο ατος;

Κάνε του ένα καλό σερβις,μαθε αν με τσιμουχάκια βαλβίδων θα φτιάξει το κάψιμο λαδιού και θα δεις.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανως επειδη κινειται εκτος πολης παει με "υψηλες" ταχυτητες και ετσι καιει αρκετα. Αυτα τα αυτοκινητα δεν ειναι για να βγαιμουν εκτος πολης. Θα σου καιει περισσοτερο και απο 1600 κυβικα.

Δημοσ.

Να κοιτούσες για υγραέριο ?  Σίγουρα θα θέλει συμμάζεμα  το Atos , τα βάζεις κάτω σε κόστος και βλέπεις .

Απο την άλλη ότι σύστημα βάλεις ,θα μπορείς να το ξηλώσεις και να το βάλεις πχ σε ένα Getz αργότερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...